Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νυχτερινός Αποθηλασμός

Recommended Posts

Αγλαία μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Αργησα να απαντήσω γιατί αυτή την εβδομάδα ήμουν πολύ πιεσμένη.....

Θα αφήσω την κατάσταση ως έχει μέχρι να μείνω έγκυος και μετά βλέπουμε. Το πιό δύσκολο μέρος είναι να τον αποθηλάσω τη νύχτα που ξυπνάει ακόμα τουλάχιστον 2 φορές και απαιτεί στήθος για να ξανακοιμηθεί. Κάπου διάβασα ότι υπάρχουν οδηγίες για νυχτερινό αποθηλασμό. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις που να τις βρώ για να προετοιμαστώ;

Και πάλι ευχαριστώ :!:

.png

Διαφημίσεις

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...

Εδώ και 10 περίπου μέρες η μικρή μου έκοψε από μόνη της τους νυχτερινούς θηλασμούς.

Θηλάζει τελευταία φορά κατά τις 23:30,αποκοιμιέται στο στήθος και συνήθως ξυπνάει κατά τις 12 την άλλη μέρα.

Της δίνω φρουτόκρεμα και συμπληρώνω με γάλα,και πολλές φορές το αντίστροφο, δηλ.πρώτα γάλα και μετά συμπληρώνω με φρουτάκια.

Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας θηλάζει συνολικά 4 με 5 φορές.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι μένει πολλές ώρες χωρίς τροφή (αφού κοιμάται 12 ώρες συνεχόμενες).Δεν το έχω συζητήσει ακόμη με τον παιδίατρό μου, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι αν χρειαζόταν τροφή ή γάλα τη νύχτα δεν θα το ζητούσε από μόνη της;;;;

Είναι 11 μηνών πλέον...δεν είναι φυσιολογική εξέλιξη αυτή;

εγώ έχω να πώ μόνο...

12 ώρες?????????????? :lol: ευτυχισμένη μαμά χαχαχα :)

manina, αν ήξερες την ιστορία μου στο θέμα ύπνος,μόνο τυχερή μαμά δεν θα με έλεγες... :) Ένα μόνο θα σου πω,μέχρι 8 μηνών μπορεί και να θηλάζαμε ανα 20λεπτο κάθε νύχτα...΄στους 8 μήνες μειώσαμε σε 2-3 τους νυχτερινούς θηλασμούς,μετά σε έναν και τώρα σε κανέναν...ε, νομίζω ότι μετά από 11 μήνες εντατικής αυπνίας δικαιούμαι λίγη ξεκούραση...το ξέρω ότι μπορεί να είναι και προσωρινό,εύχομαι όμως να κρατήσει γιατί ειλικρινά είχα φτάσει στα όριά μου πλέον... :)

Διαφημίσεις

Πολύ ωραία τα νεα σας λητώ μου....Εμένα κοιμάται το πολύ 6 ώρες συνεχόμενες, μετά λέει μαμά, μεεεεεμμ! :lol: Αν δεν ανταποκριθώ αρχίζει τα μεεεεεεεεεεεεεεεεε, μεμ! :lol: ΑΝ καταφέρει το βρίσκει μόνη της, αν όχι συνεχίζει μεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Σε λίγω θα βελάζω και εγώ!

Οι λεξούλες μας είναι 2

μαμά και

μεεεεεεεεεεεεεεεμ

ά και ναν που είναι αυτή η ίδια

όταν θέλει να της δώσουμε κάτι τρελά λέει ναν, ναααννν, νααααααααννννν

Συγγνώμη για την φλυαρία :oops:

Εγώ πάντως αν κοιμόταν 12 ώρες ΔΕΝ θα ανησυχούσα αν έτρωγε καλά. Ούτως ή άλλως σου έχει δείξει στο παρελθόν ότι αν ήθελε θα ξυπνούσε, έτσι ; :wink:

WLn5p2.png

εγω τωρα να ρωτησω?

θα ρωτησω:

εμενα κοιμαται σερι απο 20 ημερων ολο το βραδυ και ερωτω εγω αντλω ακομη το βραδυ και μου περισσευει πολυυυυυ γαλα,το στηθος πρηηηηηζεται και παει αμα το αφησω 6 ωρες θα κανει καμια εκρηξη,μηπως να το κοψω σιγα-σιγα να κοιμαμαι κι εγω σαν τον ανθρωπο?

επειδη η Αγλαια εχει πει να αντλουμε απο τις 12-6 μια φορα :roll::roll:

felinidoc,εγω ηδη βελαζω....

9a7bp2.pngIm47p2.png

εγω τωρα να ρωτησω?

θα ρωτησω:

εμενα κοιμαται σερι απο 20 ημερων ολο το βραδυ και ερωτω εγω αντλω ακομη το βραδυ και μου περισσευει πολυυυυυ γαλα,το στηθος πρηηηηηζεται και παει αμα το αφησω 6 ωρες θα κανει καμια εκρηξη,μηπως να το κοψω σιγα-σιγα να κοιμαμαι κι εγω σαν τον ανθρωπο?

Ε όχι πια βρε Κατερίνα μου, όταν είναι να εδραιωθεί η γαλουχία αντλούμε μεταξύ 12-6. Σε λίγο θα βάλεις και κρέμες κλπ και θα έχεις πρόβλημα με την παραγωγή σου.

Άντε κοιμήσου και εσύ σαν άνθρωπος!!!

Απλά σιγά σιγά κοψτο γιατί θα ξυπνάς σε λίμνες γάλακτος προβλέπω...

WLn5p2.png

εγω τωρα να ρωτησω?

θα ρωτησω:

Ε όχι πια βρε Κατερίνα μου, όταν είναι να εδραιωθεί η γαλουχία αντλούμε μεταξύ 12-6. Σε λίγο θα βάλεις και κρέμες κλπ και θα έχεις πρόβλημα με την παραγωγή σου.

Άντε κοιμήσου και εσύ σαν άνθρωπος!!!

Απλά σιγά σιγά κοψτο γιατί θα ξυπνάς σε λίμνες γάλακτος προβλέπω...

:oops::oops::oops::oops: αληθεια?

μονο τοτε αντλουμε?

ηδη αρχισαμε τις κρεμες αλλα μην φανταστεις οτι τρωμε ποσοτητα4-5 κουταλιες!!!

οκ!!!!ευχαριστωωωωωωωω

απο σημερα ξεκιναω να κοιμαμαι κι εγω σερι το βραδυ κι ελπιζω να μην κανει καμια εκρηξη κανενα βυζι!!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Και γω θα σου έλεγα κοιμήσου τώρα που μπορείς γιατί μετά κάτι τα δόντια, κάτι τα όνειρα κάτι τα ψυχολογικά τους μας ξυπνάνε πάλι......Κάτσε να το ευχαριστηθείς παιδί μου....

Πολύ ωραία τα νεα σας λητώ μου....Εμένα κοιμάται το πολύ 6 ώρες συνεχόμενες, μετά λέει μαμά, μεεεεεμμ! :lol: Αν δεν ανταποκριθώ αρχίζει τα μεεεεεεεεεεεεεεεεε, μεμ! :lol: ΑΝ καταφέρει το βρίσκει μόνη της, αν όχι συνεχίζει μεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Σε λίγω θα βελάζω και εγώ!

Οι λεξούλες μας είναι 2

μαμά και

μεεεεεεεεεεεεεεεμ

ά και ναν που είναι αυτή η ίδια

όταν θέλει να της δώσουμε κάτι τρελά λέει ναν, ναααννν, νααααααααννννν

Συγγνώμη για την φλυαρία :oops:

Εγώ πάντως αν κοιμόταν 12 ώρες ΔΕΝ θα ανησυχούσα αν έτρωγε καλά. Ούτως ή άλλως σου έχει δείξει στο παρελθόν ότι αν ήθελε θα ξυπνούσε, έτσι ; :wink:

:lol::lol::lol: felinidoc,πολύ γέλασα έτσι όπως τα περιγράφεις....

ώστε μεεεεεεεεε η Αννούλα!!!Που θα πάει,θα στρώσει και αυτή...

Η δικιά μου στο παρελθόν όταν ξυπνούσε τη νύχτα πάντα έτρεχα και την έβαζα κατευθείαν στο στήθος και πάντα έτρωγε λίγο και μετά απλά πιπιλούσε μέχρι να ξανακοιμηθεί...Δεν ξέρω αν έτρωγε από συνήθεια ή πράγματι είχε ανάγκη να φάει...πριν 15 μέρες περίπου δεν πετάχτηκα αμέσως από το κρεβάτι μου για να τρέξω κοντά της με το που έβαλε τα κλάματα στις 3 τη νύχτα..την άφησα κανα 2λεπτο να δω τι θα κάνει..ε,γύρισε από το άλλο πλευρό και ξανακοιμήθηκε μέχρι το πρωι σερί...το ίδιο επαναλήφθηκε δυο τρεις νύχτες ακόμη (την άφησα με το ρολόι να κλάψει ενάμιση λεπτό)..από τότε άρχισε να μου κοιμάται σερί...και έρχομαι τώρα εγώ και αναρωτιέμαι..μήπως τελικά ήταν απλά μια συνήθεια;μήπως δεν είχε ανάγκη το γάλα-τη στιγμή που δεν αφήνει κουταλιά φαγητού να πάει χαμένη και θηλάζει και 3 με 4 φορές ημερησίως-...δεν ξέρω,πιστεύω όμως ότι ήταν έτοιμη να κόψει το νυχτερινό θηλασμό,απλά χρειαζόταν και μια μικρή βοήθεια από μένα...αυτό που με προβλημάτισε και για αυτό άνοιξα και το topic,είναι που σταμάτησε να τρώει για 12 ώρες συνεχόμενες....εγώ περίμενα ότι θα ζητούσε να φάει κατά τις 8 με 9 το πρωί...αλλά ούτως ή άλλως είναι 11500 gr (υπέρβαρη για την ηλικία της)και τρώει όπως είπα και παραπάνω όλο το φαγητό της σε μεγάλες ποσότητες οπότε μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχώ...και το κυριότερο δεν της στερώ ποτέ το στήθος κατά τη διάρκεια της ημέρας..τη βάζω και μεταξύ των γευμάτων και όποτε είναι εκνευρισμένη για να ηρεμήσει...

Η διαφορά μας είναι Λητώ ότι εμένα δεν πίνει γάλα την ημέρα παρά ελάχιστα... Καί λόγω δουλειάς γιατί λείπω και γιατί δεν κάθεται, το πολύ 5 γουλιές και σταματάει...

Οπότε εμείς την ημέρα είναι πρωί - απόγευμα/επανασύνδεση - βράδυ. Την νύχτα ξαναθυμάται το μεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε και θέλει!

Κάποιες φορές αρκούμαστε και στην πιπίλα, αλλά τις περισσότερες το μυαλό είναι στο μεεεεεεεεεεεεεεε

Ίσως θα έπρεπε να την αφήσω και εγώ αλλά είναι δίπλα μου τί να την κάνω που θα ξυπνήσω κι εγώ. Επίσης τώρα καμιά φορά σηκώνει και την μπλούζα και το βρίσκει! Δεν μπορώ να την σταματήσω... :lol:

WLn5p2.png

Η διαφορά μας είναι Λητώ ότι εμένα δεν πίνει γάλα την ημέρα παρά ελάχιστα... Καί λόγω δουλειάς γιατί λείπω και γιατί δεν κάθεται, το πολύ 5 γουλιές και σταματάει...

Οπότε εμείς την ημέρα είναι πρωί - απόγευμα/επανασύνδεση - βράδυ. Την νύχτα ξαναθυμάται το μεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε και θέλει!

Κάποιες φορές αρκούμαστε και στην πιπίλα, αλλά τις περισσότερες το μυαλό είναι στο μεεεεεεεεεεεεεεε

Τότε υπομονή!!!!Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο..αν δεν πίνει μέσα στην ημέρα φυσικό είναι να ζητάει το γαλατάκι της μαμάς μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα....εμένα τους έχει αυξήσει τους ημερήσιους θηλασμούς τώρα...

αλλά μη νομίζεις ότι κι εγώ είμαι σίγουρη ότι έστρωσε με τον ύπνο της τελείως..όλα τα περιμένω από αυτό το κορίτσι...μπορεί να μου ξαναρχίσει τα ίδια...της δίνω πίστωση χρόνου μέχρι το Σεπτέμβρη που επιστρέφω στην εργασία μου...εκεί τα ψέμματα τελειώνουν...αποκλείεται να μην κοιμάμαι όλη νύχτα και στις 8 να είμαι στη δουλειά μου... :lol::lol::lol:

Παιδιά, εμένα την νύχτα έχει ξυπνήσει μόνο στο μαιευτήριο! 20 μερών την πήγα και στο δωμάτιό της και ... ύπνος βαθύς!

Φυσικά όλη την ημέρα βεντούζα πάνω μου, τώρα τελευταία έχει αρχίσει και τρώει πιο γρήγορα, και κάνω και καμιά δουλειά.

Και αν κοιμηθεί για κανένα δίωρο την ημέρα... βουρ στο μπαλκόνι για καφέ και τσιγάρο!!! :cool: Αλλά συνήθως είναι γαρίδα!

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Διαφημίσεις

Παιδιά, εμένα την νύχτα έχει ξυπνήσει μόνο στο μαιευτήριο! 20 μερών την πήγα και στο δωμάτιό της και ... ύπνος βαθύς!

Και αν κοιμηθεί για κανένα δίωρο την ημέρα... βουρ στο μπαλκόνι για καφέ και τσιγάρο!!! :cool: Αλλά συνήθως είναι γαρίδα!

Καλά σε κάνει, αν είναι να καπνίζεις! :)) Αντε, ένας καφές δεν βλάπτει, περιέχει και αντιοξειδωτικά, αλλά το τσιγάρο... αντενδείκνυται στο θηλασμό! Φαντάζομαι δεν θα καπνίζεις πολύ, έτσι δεν είναι;

Κι η δική μου από 40 ημερών μέχρι 7 μηνών περίπου κοιμόταν όλο το βράδυ. Μέχρι το χρόνο ξυπνούσε 3-4 φορές την εβδομάδα και από τα γενέθλια μέχρι σήμερα (16,5 μηνών) ζήτημα να μην ξύπνησε 8 βράδυα για να θηλάσει!

.png

Την νύχτα ξαναθυμάται το μεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε και θέλει!

Ίσως θα έπρεπε να την αφήσω και εγώ αλλά είναι δίπλα μου τί να την κάνω που θα ξυπνήσω κι εγώ. Επίσης τώρα καμιά φορά σηκώνει και την μπλούζα και το βρίσκει! Δεν μπορώ να την σταματήσω... :lol:

Χα χα χα χα χα χα!!!! το έχω ακούσει αυτό! Έχουν πολλή πλάκα όταν πλέον μπορούν να οργανώνουν κινήσεις και να κάνουν αυτό που θέλουν! Σε γδύνει κανονικά, έτσι;

.png

Καλά σε κάνει, αν είναι να καπνίζεις! :)) Αντε, ένας καφές δεν βλάπτει, περιέχει και αντιοξειδωτικά, αλλά το τσιγάρο... αντενδείκνυται στο θηλασμό! Φαντάζομαι δεν θα καπνίζεις πολύ, έτσι δεν είναι;

Όχι, δεν καπνίζω πολύ. Δεν κάνει και καλό, αλλά

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3820&postdays=0&postorder=asc&start=0 :D

Καλά, το τι γέλια έκανα με τα βελάσματα της felinidoc... :lol::lol::lol:

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Αντε, ένας καφές δεν βλάπτει, περιέχει και αντιοξειδωτικά, αλλά το τσιγάρο... αντενδείκνυται στο θηλασμό! Φαντάζομαι δεν θα καπνίζεις πολύ, έτσι δεν είναι;

Το κάπνισμα δεν είναι αντένδειξη ειδικά για το θηλασμό αλλά είναι αντένδειξη για την υγεία του κάθε ανθρώπου και το ξέρει και η μαμά καπνίστρια.

Το θέμα είναι τι γίνεται αν η μαμά είναι καπνίστρια. Το ερώτημα που θέτει δεν είναι αν μπορεί να συνεχίσει να καπνίζει, απλά γιατί δεν μπορεί να μην καπνίσει. Το ερώτημα που θέτει είναι αν μπορεί να θηλάσει ενώ καπνίζει.

Μακάρι να μπορέσει να το περιορίσει ή να το κόψει αν όμως δεν μπορεί...

Συμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Tobacco smoking by mothers is not a contraindication to breastfeeding, but health care professionals should advise all tobacco-using mothers to avoid smoking within the home and to make every effort to wean themselves from tobacco as rapidly as possible.

:wink:

ΟΚ, άντε για ύπνο τώρα, γιατί και η αϋπνία κάνει κακό στο γάλα! Τα λέμε στον Εθνικό Κήπο!

:lol::lol::lol: Είναι που κοιμηθήκαμε 6 ώρες για απόγευμα! Η μπέμπα ξανακοιμήθηκε, η μαμά όμως βρυκολάκιασε!

1103660.png

________

Συμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό:

Tobacco smoking by mothers is not a contraindication to breastfeeding, but health care professionals should advise all tobacco-using mothers to avoid smoking within the home and to make every effort to wean themselves from tobacco as rapidly as possible

Αγλαΐα και C@t, συμφωνώ! Εγώ ΔΕΝ έγραψα ότι το κάπνισμα αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό, που σημαίνει "αφού καπνίζεις μη θηλάζεις", αλλά ότι το κάπνισμα ΑΝΤΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ στο θηλασμό, που σημαίνει "αφού θηλάζεις - και καλά κάνεις - ένας λόγος παραπάνω να μην καπνίζεις". Τώρα αν κάποιος δεν το κόβει, είναι δικό του πρόβλημα, αλλά συμφωνώ ότι ο θηλασμός είναι θείο δώρο, είτε καπνίζεις είτε όχι, και ότι καλύτερα να θηλάζεις έστω και καπνίστρια παρά να μη θηλάζεις καθόλου!

Άρα για μένα ΔΕΝ τίθεται το ερώτημα αν "μπορώ να θηλάσω ενώ καπνίζω", αλλά αναρωτιέμαι αν "μπορώ να καπνίζω ενώ θηλάζω"! Και νομίζω την απάντηση την έδωσε μόλις η ίδια η Αγλαΐα με το κείμενο από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής, κατά το οποίο οι θηλάζουσες θα έπρεπε να ενθαρρύνονται να κόψουν το κάπνισμα το συντομότερο δυνατόν.

.png

κατά το οποίο οι θηλάζουσες θα έπρεπε να ενθαρρύνονται να κόψουν το κάπνισμα το συντομότερο δυνατόν.

Αυτή είναι συμβουλή για όλες τις μαμάδες και για όλους γενικώς, όχι μόνο για τις θηλάζουσες!

(περιμένω αυτή την εφαρμογή του νόμου το 2010 να ανασάνουμε στα εστιατόρια και όχι μόνο! στο εξωτερικό μέναμε όσες ώρες θέλαμε χωρίς να σκεφτούμε ότι πρέπει να φύγουμε επειδή το παιδί αναπνέει τσιγάρα...)

Πες το, Αγλαΐα! όχι ότι βγαίναμε συχνά, αλλά κι αυτό το λίγο το κόψαμε και το αναπροσαρμόσαμε! Το καλοκαίρι που κάθεσαι έξω κάτι γίνεται, όμως το χειμώνα δεν έχουμε κυριολεκτικά πού να πάμε. Όλο στα goody's που έχει περιοχή μή καπνιζόντων και δεν θέλω να μαθαίνει η μικρή στο fast food. Αλλά νομίζω ότι το θέμα τσιγάρο που εγώ ξεκίνησα είναι άσχετο με το topic του νυχτερινού (απο)θηλασμού. Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε άλλο... Αλλά νομίζω το λύσαμε!

.png

• 3 months later...

Γεια σας,

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ κι ελπίζω το μήνυμα μου να σταλεί σωστά. Προσπαθώ να μπω στο λινκ που προτείνει η Αγλαϊα για τον νυχτερινό αποθηλασμό...αλλά δεν είναι εφικτό. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ?

Ευχαριστώ πολύ