Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επικίνδυνο Βρεφικό Κουταλάκι

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πήρα τηλ στο πολυκατάστημα. Οι υπάλληλοι μου είπαν πως τα ύποπτα κουταλάκια έχουν αποσυρθεί πριν έξι μήνες, και πως η επαναληπτική εξέταση από το υπουργείο τα έκρινε κατάλληλα...

Διαφημίσεις

Τώρα το διάβασα,δεν είχα ιδέα...έχω αγοράσει αυτή τη μάρκα πριν ένα μήνα σε κουταλάκια και εκπαιδευτικό ποτηράκι...τα πετάω στα σκουπίδια εδώ και τώρα...το ποτηράκι δεν το χρησιμοποιήσαμε,τα κουταλάκια όμως καθημερινά...δεν πανικοβάλλομαι γιατί ποιός ξέρει και αν όλα τα υπόλοιπα που χρησιμοποιούμε είναι 100% ασφαλή..αλλά αφού το πληροφορηθήκαμε (ευχαριστούμε sophie13),άντε γειά σας κουταλάκια...

Εχω και γω ενα ποτηρακι της συγκεκριμενης εταιριας..

Το πεταξα επισης πριν απαντησω.. ευτυχως δεν το εχουμε χρησιμοποιησει καπως δεν τον βολεψε ποτε τον μικρο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 6 months later...

Διαφημίσεις

Παντως εγω γενικα προιοντα (no name) απ τα τζαμπο...δεν παιρνω γιατι φοβαμαι οτι ειναι επικυνδινα...

Την προηγουμενη φορα ειδα κατι πολυ ωραιες κουταλες για σαλατες...σαφως και δεν τις πηρα....ασ το καλυτερα....μην τρεχουμε μετα...

Και ειλικρινα εαν ειχαμε κοντα μας αλλο καταστημα με παιχνιδια...δεν θα πηγαινα καθολου εκει :mad:

εγω χρησιμοποιω τα μαλακα κουταλακια της chicco..

α,ρε jumbo..αθανατο!!!

έχω την εντύπωση ότι δεν είναι το τζάμπο αλλά το mot$&*@^e!! Διορθώστε με αν κάνω λάθος!

εγω χρησιμοποιω τα μαλακα κουταλακια της chicco..

α,ρε jumbo..αθανατο!!!

έχω την εντύπωση ότι δεν είναι το τζάμπο αλλά το mot$&*@^e!! Διορθώστε με αν κάνω λάθος!

Όχι δεν κάνεις λάθος. Η ανακοίνωση δεν αφορά μόνο τα Jumbo αλλά και τα mothercare.

Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στο υποκατάστημα της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ - Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Ερμού 44-46, Αθήνα), μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού, της Νομαρχίας Αθηνών

Προφίλ:

Η Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι.ΛΑΠΠΑΣ Α.E. ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1986. Η εταιρεία έχει τεχνική δραστηριότητα, καθώς δραστηριοποιείται στην κατασκευή σύνθετων και εξειδικευµένων τεχνικών έργων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, καθώς και εμπορική δραστηριότητα, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Βρετανικών προϊόντων Mothercare στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι.ΛΑΠΠΑΣ Α.E. είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Φεβρουάριο του 2004.

Πηγή:

http://www.presspoint.gr/release.asp?id=111664

Και στο site της νομαρχίας Αθηνών τα ίδια λέει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μη κανονικό – μη ασφαλές για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα, κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους (Γ.Χ.Κ.), κατά την Α’ Εξέταση, το προϊόν «μπωλ και κουτάλι», σε αυτοτελή συσκευασία blister, με τις ακόλουθες ενδείξεις: twin compartment Bowl with heat sensing spoon, T1838, BC 5021466376756, microwave safe, Made in China. Το προϊόν εντόπισαν κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου του Κεντριού Τομέα, της Νομαρχίας Αθηνών, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κατάστημα (Ερμού 44-46, Αθήνα) της εταιρείας Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας Α.Ε. (Mothercare).

Αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω προϊόντα:

Για το 1ο προϊόν (μπωλ και κουτάλι): Το κουτάλι, σύμφωνα με το Γ.Χ.Κ., δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του μεταφέρει στο τρόφιμο ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του τροφίμου και επιβλαβείς για την υγεία του καταναλωτικού κοινού, με αποτέλεσμα να επιφέρει απαράδεκτη τροποποίηση στη σύσταση του τροφίμου, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, κρίθηκε μη κανονικό και απαγορεύεται η εμπορία του, γιατί δεν φέρει ενδείξεις στα ελληνικά, όσον αφορά στις οδηγίες και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του. Το προϊόν εισάγεται από την εταιρεία Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας Α.Ε. και είναι προϊόν της «Jackel Internationl Ltd. 2004» (Cramlington UK).

http://www.nomarxia.gr/grafeiotypou/article_2007_08_3_2534.html

*

Διαφημίσεις

Μπορειτε να μου δείξετε αν γίνεται για ποια κουτελάκια αναφέρεται το άρθρο;

Δυστυχώς δεν έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες των συγκεκριμένων προϊόντων. Αν βρω κάτι θα ενημερώσω αμέσως.

*

Εγω εχω ενα κουταλακι απο την κρεμα που τησ δινω ειναι απο το ριζαλευρω βανιλια και το ειχε δωρο

πυστευω οτι ειναι καταλολο για μωρακια

αλιοσ αν και το νουνου εχει τετια πρωιωντα τη να πω;;

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

• 4 weeks later...

Μη χρησιμοποιειτε πλαστικα κουταλακια και πιατα για τα παιδια ουτε για εσας. Ειναι καρκινογονα και εκφυλιζουν τις αντρικες ορμονες.Τι αλλο να μας πουνε πια για να το καταλαβουμε???

k9Tap3.png

Μη χρησιμοποιειτε πλαστικα κουταλακια και πιατα για τα παιδια ουτε για εσας. Ειναι καρκινογονα και εκφυλιζουν τις αντρικες ορμονες.Τι αλλο να μας πουνε πια για να το καταλαβουμε???

Γι αυτο δεν μας παραθετεις καμια ερευνα..οκ ειχα ακουσει να μην χρησιμοποιουμε πλαστικα μπολ...αλλα οχι γενικα για τα πλαστικα πιατακια-ποτηρακια-κουταλακια

Περιμενω καποια ερευνα που να λεει το παραπανω

Οι ερευνες ειναι απειρες. Αρκει ενα κλικ στο google. Και δεν ειναι πλεον απλες ερευνες, ειναι βεβαιοτητες. Η αμερικανικη παιδιατρικη ακαδημια (η πλεον εγκυρη) το λεει ευθεως πλεον απαγορευοντας, τουλαχιστον για τα παιδια, ολα τα πλαστικα. Ολα εχουν μια συγκεκριμενη ουσια μεσα, η οποια ηδη απαγορευτηκε και πανευρωπαϊκα στα καλα παιδικα παιχνιδια που φερουν το σημα ce, η οποια περαν του οτι θεωρειται καρκινογονος, εκφυλιζει την αντρικη ορμονη με πολλα και εμφανη αποτελεσματα. Σε καθε περιπτωση δεν εχω καημο να πεισω καμμια. Αν θελεις να χρησιμοποιεις πλαστικα, ποια ειμαι εγω που θα σε πεισω για το αντιθετο. Στο κατω κατω, εαν γραφαμε μονο οι επιστημονες εδω μεσα, σιγουρα θα ειχαμε μεινει πολυ λιγες (μεταξυ των οποιων και εγω, αλλα εγω δεν γραφω ως επιστημων εδω, αλλα ως μητερα)

k9Tap3.png

Οι ερευνες ειναι απειρες. Αρκει ενα κλικ στο google. Και δεν ειναι πλεον απλες ερευνες, ειναι βεβαιοτητες. Η αμερικανικη παιδιατρικη ακαδημια (η πλεον εγκυρη) το λεει ευθεως πλεον απαγορευοντας, τουλαχιστον για τα παιδια, ολα τα πλαστικα. Ολα εχουν μια συγκεκριμενη ουσια μεσα, η οποια ηδη απαγορευτηκε και πανευρωπαϊκα στα καλα παιδικα παιχνιδια που φερουν το σημα ce, η οποια περαν του οτι θεωρειται καρκινογονος, εκφυλιζει την αντρικη ορμονη με πολλα και εμφανη αποτελεσματα. Σε καθε περιπτωση δεν εχω καημο να πεισω καμμια. Αν θελεις να χρησιμοποιεις πλαστικα, ποια ειμαι εγω που θα σε πεισω για το αντιθετο. Στο κατω κατω, εαν γραφαμε μονο οι επιστημονες εδω μεσα, σιγουρα θα ειχαμε μεινει πολυ λιγες (μεταξυ των οποιων και εγω, αλλα εγω δεν γραφω ως επιστημων εδω, αλλα ως μητερα)

:shock::shock:

Bιαζεσαι να θιχτεις :?:?:?:?

Μην εισαι ετοιμη για πολεμο.... :roll: ..εκανα μια ερωτηση...ειναι τοσο δυσκολο ν απαντησεις?

Σου ειπα εγω οτι σ αμφισβητω σ αυτα που λες??? :roll:

Εαν προσεξες τα παιδια μου ειναι ΗΔΗ πολυ μεγαλα για να τρωνε με πλαστικα.... :wink:

Ο λογος που ρωτησα ειναι μονο και μονο για να το δωσω σε μια φιλη που εχει ενα μωρακι 11 μηνων(αγορακι)....και επειδη θεωρω χαζο να λεω αερολογιες ...αλλα ηθελα να της δωσω και στοιχεια μαζι ...ηταν κι ο λογος που σε ρωτησα

Οποτε μια συμβουλη χαλαρωσε...δεν ειμαστε εχθροι εδω μεσα και δεν εχω μπει (εδω και τοσα χρονιαααα) για να μαλλωνω..αλλα για να ενημερωνομαι ή να βοηθαω αλλες μαμαδες... :wink:

Πριν ξαναθιχτεις για καποιο λογο ...ψαξ το...ο γραπτος λογος μπορει να ειναι περιεργος αλλα εχει και ορια :wink:

Καλο σου βραδυ ..και αν δεν μπορεις να δωσεις μια πληροφορια ... μην την λες..ασε αλλους να το κανουν...

:?

Εχεις δικιο, επρεπε να προσθεσω μερικα χαμογελα, αφου δεν με ξερεις και ειναι ευκολο να υποθεσεις οτι θιχτηκα. :)

Ειναι ομως κατι που με εκνευριζει πολυ, οτι ενω υπαρχουν πλεον συμπερασματα δεδομενα για την επικινδυνοτητα αυτων των προιοντων (αν ακουσεις δε και λεπτομερειες απο εναν φιλο μου γιατρο πατερα τριων παιδιων που το εψαξε πιο πολυ, θα ανατριχιασεις πραγματικα) δεν το λενε στον κοσμο και το αφηνουν να περναει στα ψιλα και οποιος το πηρε ειδηση, εχει καλως. Οι αλλοι ας συνεχισουν να ψωνιζουν, μη χαθουν οι πελατες... Γι αυτο με βλεπεις λιγο πιο μαχητικη :lol: Φυσικα οχι για σενα.

Η ουσια λεγεται bisphenol A και περιεχεται σε ολα τα πλαστικα. Ειδικα για τα αγορακια οι επιπτωσεις ειναι ασχημες, οπως και απο ολων των ειδων τα σπρει που περιεχουν φθαλικα αλατα. Το θεμα ηταν σε πιο παλιες σελιδες και το ανεσυρα επιτηδες γιατι προσωπικα το θεωρω σημαντικο. Απλα προσθεσα οτι δεν εχω φυσικα την προθεση να πεισω κανεναν και ουτε και να μαλωσω με κανεναν. :)

k9Tap3.png