Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Στιγμιαίος καφές και υγρασία

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Μου έχουν φέρει ένα μεγάλο μεταλλικό κουτί με στιγμιαίο καφέ (1,5 κιλά).

Αυτό θα καταναλωθεί σε 1,5 χρόνο περίπου...

Δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του στιγμιαίου καφέ είναι η υγρασία πως μπορώ να το αποθηκεύσω? Καμιά ιδέα?

Ή να το δώσω σε καμιά καφετέρια!:rolleyes:

Εννοείται θα το ανοίγω σπάνια για να γεμίσω μικρότερο βάζο, αυτό που θα χρησιμοποιώ στην κουζίνα...

Διαφημίσεις

Ερμητικά κλειστό και στο ψυγείο, η καλύτερη συντήρηση του καφέ.

Συμφωνώ απόλυτα! Εχω στο ψυγείο καφέ πάνω από ένα χρόνο και είναι σε τέλεια κατάσταση!

Να προσθέσω όμως ότι δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα σε σακούλα, αλλά δοχείο, κατά προτίμηση μεταλλικό ή γυάλινο!

Συμφωνώ απόλυτα! Εχω στο ψυγείο καφέ πάνω από ένα χρόνο και είναι σε τέλεια κατάσταση!

Να προσθέσω όμως ότι δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα σε σακούλα, αλλά δοχείο, κατά προτίμηση μεταλλικό ή γυάλινο!

Xμμμ.. Στο ψυγείο λίγο δύσκολο λόγω χώρου, του άνοιξε-κλείσε συνέχεια, συν οτι νομίζω πως και μέσα στο ψυγείο έχει υγρασία, παρά τη χαμηλή θερμοκρασία.

Είδα και σε sites επαγγελματικών εταιριών καφέδων να λένε όχι στο ψυγείο.

Το μυαλό μου πήγαινε περισσότερο στο σκοτεινό-δροσερό υπόγειο.

Το θέμα είναι τι υλικό να χρησιμοποιήσω σε ένα πουγκί για απωθητικό της υγρασίας...

Διαφημίσεις

Xμμμ.. Στο ψυγείο λίγο δύσκολο λόγω χώρου, του άνοιξε-κλείσε συνέχεια, συν οτι νομίζω πως και μέσα στο ψυγείο έχει υγρασία, παρά τη χαμηλή θερμοκρασία.

Είδα και σε sites επαγγελματικών εταιριών καφέδων να λένε όχι στο ψυγείο.

Το μυαλό μου πήγαινε περισσότερο στο σκοτεινό-δροσερό υπόγειο.

Το θέμα είναι τι υλικό να χρησιμοποιήσω σε ένα πουγκί για απωθητικό της υγρασίας...

Δεν ξέρω τι λένε οι επαγγελματίες, αλλά εμείς στο ψυγείο βάζουμε τον καφέ που δεν χρησιμοποιούμε συχνά. Εννοείται ότι έχουμε στο ντουλάπι ένα βάζο καφέ για την καθημερινή χρήση και τον υπόλοιπο στο ψυγείο. Δεν παθαίνει τίποτα, εγγυημένα!! (Αν θέλεις, δοκίμασε να βάλεις μία μικρή ποσότητα για δοκιμή).

θα παρεις αεροστεγες βαζο ή ταπερ

Πως γίνεται αεροστεγές το τάπερ ή το βάζο? άπαξ και ανοίξω την πρώτη του συσκευασία(μεταλική) ούτως ή άλλως δεν έχει πάρει αέρα? Μετά απλώς παίζω με το χρόνο...

Γι αυτό μιλώ για την καλύτερη δυνατή αποθήκευση μετά.

Άρα σε σκούρο γυάλινο βάζο με λάστιχο στο καπάκι και στο ψυγείο.;)

...

Άρα σε σκούρο γυάλινο βάζο με λάστιχο στο καπάκι και στο ψυγείο.;)

σε ό,τι χρώμα θέλεις, αρκεί να είναι γυάλινο ή μεταλλικό, να κλείνει καλά και στο ψυγείο κράτα το όσο θέλεις! :-)

σε ό,τι χρώμα θέλεις, αρκεί να είναι γυάλινο ή μεταλλικό, να κλείνει καλά και στο ψυγείο κράτα το όσο θέλεις! :-)

Σε μεταλικό είναι στην αρχικη του συσκευασία, τότε γιατι να τ αλλάξω?

Λέω σε σκούρο γυάλινο διότι ..."σε σκιερό δροσερό σημείο κλπ.." Τα τρόφιμα χαλάνε κι απο το φως...

Πάντως καμία ιδέα ακόμη για απορροφητικό υλικό υγρασίας, ε?

'Εχετε δει τι συμβαίνει αν πέσει μια μικρη σταγόνα νερού σε στιγμιαίο καφέ?:D

Τέλος, δεν ξέρω τι ψυγεία έχετε και τι φυλάτε μέσα, το δικό μου σαν παμπάλαιο που είναι, και με την υγρασία που βλέπω να έχει μέσα, δεν το εμπιστεύομαι για ξηρά τρόφιμα..!:wink:

Σε μεταλικό είναι στην αρχικη του συσκευασία, τότε γιατι να τ αλλάξω?

Λέω σε σκούρο γυάλινο διότι ..."σε σκιερό δροσερό σημείο κλπ.." Τα τρόφιμα χαλάνε κι απο το φως...

Πάντως καμία ιδέα ακόμη για απορροφητικό υλικό υγρασίας, ε?

'Εχετε δει τι συμβαίνει αν πέσει μια μικρη σταγόνα νερού σε στιγμιαίο καφέ?:D

Τέλος, δεν ξέρω τι ψυγεία έχετε και τι φυλάτε μέσα, το δικό μου σαν παμπάλαιο που είναι, και με την υγρασία που βλέπω να έχει μέσα, δεν το εμπιστεύομαι για ξηρά τρόφιμα..!:wink:

Αν είναι σε μεταλλικό, τότε μην το αλλάζεις, απλά βάλτο στο ψυγείο.

Το "σκιερό δροσερό σημείο..." αφορά τον ήλιο και όχι το τεχνητό φως.

Το ψυγείο που έχω τώρα είναι "προηγμένης" τεχνολογίας σε αυτό το θέμα, αλλά το παλιό μου ήταν ένας ψυγειοκαταψύκτης στον οποίο έβαζα τον καφέ και ήταν μια χαρά.

Εκτός από καφέ όμως βάζω (και έβαζα) στο ψυγείο και ξηρούς καρπούς με τον ίδιο τρόπο (βάζο που να κλείνει καλά) και διατηρούνταν επίσης. Να σημειώσω τα μαύρα σπόρια, που είναι και ευαίσθητος καρπός. Τα διατηρώ στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Ρύζι!Θα το έχεις δει σίγουρα μέσα στις αλατιέρες στα εστιατόρια(να προσθέσω μόνο ότι θα απορροφήσει την υγρασία από τον καφέ δεν θα την απωθήσει) .;)

Πόσο θα κρατήσει το ρύζι αφού θα απορροφά την υγρασία?

Θα χρειαστεί αλλαγές?

Το ρύζι εάν θυμάμαι καλά απορροφά 7 φορές το βάρος του σε υγρασία.Λογικά εάν έχεις ερμητικά κλειστό το δοχείο δε θα χρειαστεί κάποια αλλαγή.