Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ντεπον

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Όταν η κόρη μου έπαψε να πίνει οποιοδήποτε σκεύασμα αναγκάστηκα να της βάζω υπόθετο. Γιατί να είναι λάθος? Προφανώς ΠΡΕΠΕΙ να πάρει αντιπυρετικό/παυσίπονο. Δεν το δίνεις για την πλάκα σου...

• Like 1
pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Όταν έχει πυρετό ο γιος μου,επειδή δεν πίνει από το στόμα αντιπυρετικά, του βάζω υπόθετα. Είναι λανθασμένη τακτική αυτή?

νομιζω δεν ειναι,ασε που ειναι καλυτερα παντα τα υποθετα,διαλυονται στο εντερο και οχι στο στομαχι.παντα ομως ρωταμε το γιατρο.

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Εδω εχει υποθετα αναλογα με το βαρος (δηλαδη αλλα για μεχρι 9 κιλα και αλλα απο 9 μεχρι 20) αλλα φυσικα δεν μπορεις να δωσεις ακριβως το μισο οπως με το σιροπι. Νομιζω οτι δρουν και πιο αμεσα και δεν βγαινουν με το εμετο. Το θεμα με τα υποθετα ειναι πιο πολυ ψυχολογικο για τους γονεις..

Το depon υπόθετο, πρέπει να το κόβεις ανάλογα με τα κιλά του παιδιού, γιατί βγαίνει σε 150, 200,...

Αν θυμάμαι καλά (συμβουλέψου τον παιδίατρο σου), εγώ έκανα τα παρακάτω για να βρω πόσο υπόθετο πρέπει να δώσω στο παιδί:

Π.χ. Βάρος παιδιού=10 kgs, άρα 5ml σιρόπι depon.

Tα 5ml σιρόπι depon αντιστοιχούν σε 120 mg (αυτό το γράφει στο κουτί).

Άρα, το υπόθετο των 150, το κόβω ώστε να δώσω το 80% στο παιδί.

Αν έχω υπόθετο των 200, το κόβω ώστε να δώσω το 60% στο παιδί

---------

Έβαζα και εγώ κάποιες φορές υπόθετο στα παιδιά (κατεβάζει ελαφρώς πιο γρήγορα τον πυρετό), όταν ήταν πολύ μικρά (από 1.5 ως 2.5 χρονών), αλλά μετά το σταμάτησα εντελώς. Δεν τους άρεσε καθόλου η διαδικασία, παρόλο που δεν πονάει. Ο Νικ ακόμα θυμάται που του είχα βάλει 4 φορές υπόθετο!

Με το σιρόπι, στην αρχή είχαμε μάχες, μετά απλές γκρίνιες. Στο τέλος κατάλαβαν ότι τους κάνει καλό και το αποδέχτηκαν.

Γενικά, νομίζω ότι το υπόθετο είναι λύση ανάγκης και κατά περίπτωση. Το παιδί πρέπει να μάθει να πίνει αντιπυρετικό, γιατί πριν το 6ωρο δεν μπορείς να δώσεις ίδιο αντιπυρετικό, οπότε αν χρειαστεί να δώσεις εναλλακτικό (π.χ. ponstan) αυτό είναι μόνο σε σιρόπι.

Με το σιρόπι, στην αρχή είχαμε μάχες, μετά απλές γκρίνιες. Στο τέλος κατάλαβαν ότι τους κάνει καλό και το αποδέχτηκαν.[/color][/font]

Γενικά, νομίζω ότι το υπόθετο είναι λύση ανάγκης και κατά περίπτωση. Το παιδί πρέπει να μάθει να πίνει αντιπυρετικό, γιατί πριν το 6ωρο δεν μπορείς να δώσεις ίδιο αντιπυρετικό, οπότε αν χρειαστεί να δώσεις εναλλακτικό (π.χ. ponstan) αυτό είναι μόνο σε σιρόπι.

Έτσι ακριβώς και ο δικός μου Νικόλας, στην αρχή δεν το ήθελε καθόλου και τις περισσότερες φορές έκανε εμετό!! Μετά τα 2,5 όμως που άρχισε να κατανοεί λίγο τη σχέση άρρωστος+σιροπάκι=γίνομαι καλά= όλες οι δραστηριότητες που δεν μπορώ να κάνω όσο είμια άρρωστος το δέχτηκε μιά χαρά (βοηθάει και ένα μπισκοτάκι αμέσως μετά το ντεπόν!!)...

Οπότε epipolaiotita μην σταματάς να επιμένεις στο σιρόπι, το υπόθετο δεν είναι μόνιμη λύση, αύριο μπορεί να χρειαστεί να δώσεις και αντιβίωση, πάλι θα έχεις θέμα....

Διαφημίσεις