Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Δεν ξέρω τι γίνεται πια σε αυτόν τον κόσμο....

Είχα μαζέψει από ρέστα αρκετά πεντάλεπτα και είπα κι εγώ να ψωνίσω με αυτά να τα ξεφορτωθώ.......δε μιλάμε για τεράστιο ποσό....γύρω στο ενάμισυ ευρώ....

Πάω σε περίπτερο στο οποίο ψωνίζω αρκετά συχνά, παίρνω κάτι πάω να πληρώσω.....δίνω 2 ευρώ κανονικά και όταν λέω να πληρώσω τα υπόλοιπα σε πεντάλεπτα αρνήθηκε....

"και τι να τα κάνω" έλεγε

"κι από αυτά που αγόρασες εγώ δε βγάζω"

κι άλλα τέτοια χαζά......τέλος πάντων...πλήρωσα κανονικά κι έφυγα....παρακάτω σε άλλο περίπτερο που δεν ψώνιζα, αλλά τώρα μόνο εκεί θα πηγαίνω μου τα πήραν μια χαρά....

Κι ερωτώ.....δεν έχω δικαίωμα από τη στιγμή που πληρώνω να πληρώσω με ότι έχω?

Από πότε γίνεται αυτό?

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι γίνεται πια σε αυτόν τον κόσμο....

Είχα μαζέψει από ρέστα αρκετά πεντάλεπτα και είπα κι εγώ να ψωνίσω με αυτά να τα ξεφορτωθώ.......δε μιλάμε για τεράστιο ποσό....γύρω στο ενάμισυ ευρώ....

Πάω σε περίπτερο στο οποίο ψωνίζω αρκετά συχνά, παίρνω κάτι πάω να πληρώσω.....δίνω 2 ευρώ κανονικά και όταν λέω να πληρώσω τα υπόλοιπα σε πεντάλεπτα αρνήθηκε....

"και τι να τα κάνω" έλεγε

"κι από αυτά που αγόρασες εγώ δε βγάζω"

κι άλλα τέτοια χαζά......τέλος πάντων...πλήρωσα κανονικά κι έφυγα....παρακάτω σε άλλο περίπτερο που δεν ψώνιζα, αλλά τώρα μόνο εκεί θα πηγαίνω μου τα πήραν μια χαρά....

Κι ερωτώ.....δεν έχω δικαίωμα από τη στιγμή που πληρώνω να πληρώσω με ότι έχω?

Από πότε γίνεται αυτό?

Συνηθως τα περιπτερα τα θελουν τα ψιλα Εκτος και αν ειναι πιο μεγαλο το ποσο.. εχει κοσμο και δεν εχει χρονο να τα μετρησει (αλλα δεν ειναι αυτη η δικη σου περιπτωση)

Μάλλον επεσες στην περιπτωση

Οπως και να εχει ..ειναι υποχρεωμενοι ολοι να τα δεχονται

p7z6p3.pngsQqep3.png

Μα μου έκανε εντύπωση που τα απαξίωσε τελείως.....και με έκανε να αισθανθώ και άσχημα....λες και ζητούσα κάτι παράλογο.....και να ήταν μεγάλο το ποσό να πω....αλλά ούτε κόσμο είχε εκείνη την ώρα, ούτε τίποτα...όπως λες μάλλον έπεσα στην περίπτωση....αλλά δε θα ξαναπέσω.....αν ξαναδεί από μένα έστω κι 1 λεπτό να μου γράψει..

μονολεπτα, διλεπτα και 5 λεπτα εχω ακουσει πολλες φορες οτι δεν τα δεχονται τα περιπτερα γιατι δεν τα χρησιμοποιουν... ολα εχουν στρογγυλες τιμες και δεν εχουν τιποτα σε πχ 0.98 λεπτα ωστε να δωσουν ρεστα... αλλα νομιζω πως ειναι υποχρεωμενοι να τα δεχτουν... χρηματα ειναι και αυτα... εγω τα χαλκινα παντως τα δινω στα σουπερ μαρκετ που τα χρησιμοποιουν διαρκως..

F2ETp3.png

Διαφημίσεις

Μου έχει τύχει και εμένα να πάω σε περίπτερο να αγοράσω τσιγάρα και να δώσω ψιλά, δεκαλεπτα, εικοσαλεπτα, πενηνταρακια και πολύ απλά μου είπε οτι δεν τα δεχετε, έφυγα χωρίς να αγορασω τιποτα και πήγα σε άλλο που καταχαρηκε μολις τα ειδε

Γιώργος 26.10.2002 Άγγελος 12.07.2007 Εμμανουέλα 02.03.2012 Παναγιώτης 02.02.2015

εκεινη την ωρα παιρνεις ενα τηλεφωνο την προστασια καταναλωτη και την αστυνομια να σου πω εγω αν θα τα παρει.

υπερβολικό μου φαίνεται κάτι τέτοιο αλλά οκ.Είπαμε δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο.;)

Να σου πω τι κάνω εγώ με τα κόκκινα. Φροντίζω να μαζέψω 4€ ακριβώς, τα βάζω σε σακουλάκι, του τα πάω και γυρνώντας τον ρωτάω αν είναι οκ και πέρνω τσιγάρα.

Κατόποπιν συνενόησης;)

Τώρα ότι είναι υποχρεωμένος είναι, αν σε ενδιαφέρει αυτό.

rQGhp3.png

στο σουπερ μάρκετ με χιλιοευχαριστούνε όταν τους δίνω ψιλα. Όταν ειμαι στη δουλειά ψωνίζω σχεδόν καθημερινά από τον Σκλαβενίτη για το κολατσιό μου, και επειδή το ποσό είναι πάντα μικρό (μπορεί να έχω πάρει μόνο 1 γιαούρτι ή λίγες μπανάνες) λάμπει η ταμείας όταν πληρώνω με κέρματα και ψιλά

Εγώ τα πολύ ψιλά τα μαζεύω σ' ενα τενεκεδένιο κουτάκι και στο τέλος του χρόνου τα κάνω καρούλια και τα πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ ή στο ψιλικατζίδικο που τα χρειάζονται και μου δινουν χαρτονομίσματα. Μαζεύονται αρκετά χρήματα από τα ψιλά, αν το καλοσκεφτείτε. Δείτε το σαν αποταμίευση στον κουμπαρά. Πέρσι είχαμε μαζέψει γύρω στα 120 ευρώ και πήγαμε με τον αντρα μου και πήραμε δώρα στους εαυτούς μας.

Διαφημίσεις

Μου έχει τύχει ακριβώς αυτό που περιγράφεις....Τελικά η συγκεκριμένη αλλοδαπή περιπτερούχος έκλεισε λόγω πτώχευσης!!!!!!!!Δε την ενδιέφεραν τότε αλλά ύστερα από λίγο ζητιάνευε 5λεπτα!!!

Εγώ τα πολύ ψιλά τα μαζεύω σ' ενα τενεκεδένιο κουτάκι και στο τέλος του χρόνου τα κάνω καρούλια και τα πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ ή στο ψιλικατζίδικο που τα χρειάζονται και μου δινουν χαρτονομίσματα. Μαζεύονται αρκετά χρήματα από τα ψιλά, αν το καλοσκεφτείτε. Δείτε το σαν αποταμίευση στον κουμπαρά. Πέρσι είχαμε μαζέψει γύρω στα 120 ευρώ και πήγαμε με τον αντρα μου και πήραμε δώρα στους εαυτούς μας.

Κι εμεις το ιδιο καναμε..αλλα τα τελευταια 2 χρόνια ..ενα περιεργο πραμα..πανω απο 1,5 2 ευρω δεν μαζευεται:o:sad::-(

p7z6p3.pngsQqep3.png

Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα πολύ που δεν τα δέχτηκε και ακόμα περισσότερο επειδή είμαι πελάτισσα (τώρα βέβαια δε θα ξαναπάω)......με έκανε να νιώσω άσχημα με τις χαζοδικαιολογίες που έλεγε (σε κλαψιάρικο τόνο) μέχρι που ζήτησα και συγνώμη στο τέλος....

Τα ψιλά τα μαζεύει η κόρη μου συνήθως....έχει ένα γουρούνι μεγαλούτσικο που δεν σπάει και κοντεύει να γεμίσει.....

Τι στενοχωριέσαιι? τουλαχιστον καταλαβαίνεις απο που θα ψωνίζεις και απο που όχι .Δεν αξιζε ,οποτε τωρα που θα σε χασει τοτε θα καταλάβει και στη συνεχεια μπορει να υπαρξει και άλλος δυσαρεστημένος πελάτης και άλλος και άλλος.Οποτε μετα να μην αναρωτιεται το γιατι.Ημουν πωλήτρια και εχω μαθει οτι οι πελατες εχουν δικιο εκτος απο ακραιες συμπεριφορες.Καταρχην πρεπει να εισαι ευγνώμων και περηφανος που διαλεξε το δικο σου περιπτερο μαγαζι και ουτω καθεξης για να ψωνίσει.

Αυτα προσωπική γνώμη,έτσι?"

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Εμενα μου ετυχε σε σουπερ μαρκετ.Ειχαμε παει με την γειντονισα η οποια δουλευει σε ΚΑΠΗ και εχει μονο ψιλα,δηλαδη αυτα που βγαζει παει το μεσημερι και ψωνιζει.Ψωνισαμε μερικα πραγματα οχι πολλα και πηγαμε στο ταμειο και αρχισαμε να μετραμε τα ψιλα για να πληρωσουμε και η ταμειας αρχισε να φωναζει οτι δεν ειναι τωρα τετοια ωρα για ψιλα επειδη εχει κοσμο κτλ και να ερχομασταν αλλη στιγμη...Δεν λεω καθυστερησαμε λιγο τον κοσμο αλλα στο κατω κατω αυτα ειναι τα λεφτα μας και ειναι υποχρεωμενοι να τα παρουν!Δεν θα περιμενω να ερθει 3 η ωρα να φυγει ο κοσμος να παω να ψωνισω για να μαγειρεψω..!!

Παντως και εμεις τα ψιλα τα μαζευουμε σε κουμπαρα και τα πηγαινουμε σε κανα σουπερ μετα.Αλλα οπως και να εχει κανενας μα κανενας δεν μπορει να σου πει οτι δεν δεχεται τα λεφτα σου απο την στιγμη που ειναι οκ.

Το ιδιο προβλημα εχουμε και με τα πολυ χοντρα...ακουγα μια ταμειας μια μερα που ελεγε οτι ηρθε μια να ψωνισει και ειχε 200αρικο και που να ξερουν αυτοι οτι δεν ειναι ψευτικο κτλ οτι να'ναι δικαιολογιες!Γι'αυτο αλλωστε ειναι οι μηχανες για τα λεφτα που τα περνας να δεις αν ειναι ψευτικα,εδω στα περιπτερα τα εχουν και δεν τα εχει στο σουπερ??Ελεος...μετα παραπονιουνται ολοι που δεν εχουν κοσμο

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Σε σουπερ-μαρκετ το έχω δει και εγώ αυτό.Μια κυρία που ήταν και αλλοδαπή κιόλας έδωσε ψιλά και η ταμίας δεν τα δεχόταν...τόση ώρα που της φώναζε θα τα είχε μετρήσει.Της είπε λοιπόν ένας κύριος ότι άμα δεν θέλανε ψιλά να μην εβαζαν το γάλα πχ 1,73 ας το έβαζαν 1.70.Δεν μίλησε και άρχισε να μετράει...Εγώ τα μαζεύω...έχω ήδη 100ε και κάτι σε ψιλά και αν μου έρθει εφορία φέτος θα τα μαζέψω και θα τα πάω !!:-)

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εμας οοοοολα μας τα χρηματα ειναι σε κερματα λογο δουλειας βλεπεις....τα δινω στο σουπερ μαρκετ .....

οι πιο αστειοι ειναι αυτοι στις τραπεζες που για να τα παρουν θελουν προμηθεια 2 ευρω ανα 1000 τεμαχια....

οχι ανα 1000 ευρω....

ανα 1000τεμαχια κερματα....

αν παω δλδ 1000 τεμαχια 5λεπτα που ειναι 50 ευρω θα μου κρατησουν 2 ευρω....

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Κι εμένα μου είχε κάνει φασαρία ένα ζώο που έκοβε εισιτήρια στον ηλεκτρικό... Του έδωσα κάποια 5λεπτά και μου λέει ''τί είναι αυτά? Θα κάθομαι τώρα να μετράω?''

Είχε κουραστεί πολύ ο άνθρωπος και του φαινόταν βαρύ να μετρήσει μερικά ψιλά... Εκτός αν δεν ήξερε να μετράει, παίζει κι αυτό.......

ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 452 του Ποινικού Κώδικα, όποιος αρνείται για πληρωμή νομίσματα που έχουν νόμιμη κυκλοφορία στο κράτος τιμωρείται με πρόστιμο.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_27/02/2011_434145

Αυτα τα πραγματα μονο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Στο εξωτερικο δεν διανοούνται να αρνηθουν πληρωμη με ψιλα! :rolleyes:

Οσο για τα Σ/Μ που ειπε καποια κοπελα , αν μου το εκαναν εμενα (να μην δεχτουν ψιλα) θα ειχα κανει μεγαλο σαματα...:evil:

Όλα είναι μια ιδέα...

ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 452 του Ποινικού Κώδικα, όποιος αρνείται για πληρωμή νομίσματα που έχουν νόμιμη κυκλοφορία στο κράτος τιμωρείται με πρόστιμο.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_27/02/2011_434145

μπραβο βρε κοριτσι...που το βρηκε ςαυτο? καλα πεταμε εδω μεσα...δεν πιστευα ποτε οτι υπηρχε τετοιος νομος..

Στο μαγαζι ειναι πολλοι που πληρωνουν με ψιλα ειδικα καθε Δευτερα. Αντιστοιχα εμεις τα κανουμε καρουλακια και πληρωνουμε με αυτα λογαριασμους. Ουτε εμεις αρνουμαστε να τα παρουμε αλλα ουτε ποτε κανεις μας εκανε παραπονα οταν πληρωνουμε με ψιλα. Αν ειναι δυνατον!!!

Γι' αυτό έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Στρογγυλοποιήσαμε τις τιμές πάντα βέβαια προς τα πάνω και καταργήσαμε τα ψιλά λες και δεν είναι χρήματα.

Στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν μια χαρά. Όχι μόνο οι έμποροι, αλλά και οι πολίτες.

Εμάς μας ξενίζουν τόσο που και να δούμε ένα πεντάλεπτο πεσμένο κάτω, δεν κάνουμε τον κόπο να το μαζέψουμε.:?

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Moυ έχει τύχει και μένα με ταξιτζού! 3,20 ήταν, η μικρότερη διαδρομή δηλαδή, και τα 20 της τα έδωσα σε 5λεπτα και μόνο που δεν με καταράστηκε! Τέτοια μου δίνεις, τι να τα κάνω αυτά κλπ κλπ. Τι να πεις...

it's never too late to start all over again

Γι' αυτό έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Στρογγυλοποιήσαμε τις τιμές πάντα βέβαια προς τα πάνω και καταργήσαμε τα ψιλά λες και δεν είναι χρήματα.

Στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν μια χαρά. Όχι μόνο οι έμποροι, αλλά και οι πολίτες.

Εμάς μας ξενίζουν τόσο που και να δούμε ένα πεντάλεπτο πεσμένο κάτω, δεν κάνουμε τον κόπο να το μαζέψουμε.:?

στο εξωτερικό (εδώ που είμαι ) λεπτά και δίλεπτα δεν δέχονται.ή μάλλον αν έχεις δέχονται ,αλλά πλέον δεν κυκλοφορούν.στρογγυλοποιούν τις τιμές προς τα πάνω ή προς τα κάτω.πότε δίνεις 2 λεπτά παραπάνω και πότε 2 λεπτά παρακάτω .δεν σε κλέβουν όμως...