Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΣΚΑΛΕΣ??

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!ΘΕΛΩ ΛΙΓΟ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ??ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ 12 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΚΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ???????

Διαφημίσεις

ειπαμε βρε να προσεχουμεεεε οχι και ετσι ομως....χαλαρωσε!το περπατημα και η κινηση κανουν καλο ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.

με το καλο σου ευχομαι και καλες γιορτες

ΑΧ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΤΙ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ!!!ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ 1 ΤΡΙΜ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ 1 ΤΡΙΜ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!ΕΛΕΟΣ.....

Η μικρή μου είναι αποτέλεσμα της 7ης εξωσωματικής. Άρα μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ προσπάθησα και πόσο πολύτιμη ήταν αυτή η εγκυμοσύνη για μένα.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου δεν έχασα ούτε μια μέρα εργασίας, οδηγούσα 1 ώρα καθημερινά για να πάω στη δουλειά μου, έκανα αεροπορικό ταξίδι και ανέβενα καθημερινά στο γραφείο που ήταν στον πρώτο και στο σπίτι που είναι επίσης σε όροφο. Και δεν έπαθα τίποτα απολύτως.

Η υπερβολική προστασία δεν κάνει καλό. Γρήγορα στο σπιτάκι σου και στην αγκαλιά του άντρα σου.

Αν δεν στο έχει πει κανένας άλλος, να στο πω εγώ... Μην ακους κανέναν παρά μόνο τον γιατρό σου. Και επειδή αμφιβάλλω να υπάρχει γιατρός που να απαγορεύει να ζεις σε σπίτι με εσωτερική σκάλα, γρήγορα στο σπίτι σου.

Και ακόμα μια συμβουλή... Μην αφήνεις τον περίγυρό σου να σου δίνει συμβουλές. Κάνουν κακό στην ψυχολογία...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσία και τη συμμετοχή του συζύγου-πατέρα στην εγκυμοσύνη. Ήμουν το πρώτο τριμηνο στη μαμα μου διότι ετοιμάζαμε το σπίτι και τα νεύρα μου ήταν μονίμως σπασμένα. Εκτός των άλλων ζορίστηκα πάρα πολύ με εμετούς και πονοκεφάλους πράγμα το οποίο αποδίδω ως ένα βαθμό και στο γεγονός ότι δεν ήμουν στο σπιτάκι μου με τον αντρούλη μου. Οπότε πιστέυω ότι είναι καλύτερα να πας στο σπίτι σου και να μοιράζεσαι στιγμές και δουλειές με το έτερον ήμισυ -γι' αυτό άλλωστε η εγκυμοσύνη ενώνει περισσότερο το ζευγάρι. Ε τώρα υπολόγισε ότι για τους επόμενους 6 μήνες δε χρειάζεται να είσαι και παστρικια με το σπίτι και όλη μέρα να ανεβοκατεβαίνεις και να κάνεις δουλειές. Απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου και άσε τα υπόλοιπα σ' αυτούς που σ' αγαπάνε.

Με το καλό λοιπόν όλα και με ένα υγιέστατο μωράκι ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ;)

CzyLp3.png

ΚΑλα βρε κοριτσι μου ...η μανα σου λεει...εσυ κοτζαμ γυναικα καθεσαι κι ακους τη μανα σου?Ποσο λογικο σου ακουγεται να μενεις με τη μαμα σου και οχι με τον αντρα σου?Δλδ οταν γεννησεις τι θα κανεις?Θα παρεις το μωρο και θα πας στη μανουλα για να σε βοηθαει.Συγγνωμη αλλα με κατι τετοια τρελλαινομαι...γυριζει το ματι μου.

Κοπελα μου μην επιτρεπεις σε κανεναν να σου φερεται λες και εισαι αρρωστη και πανω απόλα μη φερεσαι εσυ η ιδια λες και εισαι αρρωστη.Γιατι ετσι δε θα χαρεις τπτ..παρα μονο θα εισαι μεσα στο αγχος.

Οι μαμα σου παντα θα βρικει κατι να πει...οπως και η δικη μου και ολες.Μεγαλωσαμε ομως ,καναμε δικες μας οικογενειες,γιναμε εμεις οι ιδιες μανουλες...ε πρεπει να παρουμε τη ζωη στα χερια μας και να σταματησουμε να ζουμε κατω απο τη σκια της μανουλας.Τι λες?Ευχομαι να μη με παρεξηγησεις...στα λεω εντελως φιλικα.Αυτα τα πολλα πολλα με τις μανουλες δημιουργουν και προβληματα στους γαμους.

Να ακους μονο το γιατρο σου...και να ακολουθεις τις αντοχες σου.

Με το καλο το νινι σου!!!

H δική μου γιατρός πάντως μου είπε να ζω μια καθ' όλα φυσιολογική ζωή χωρίς υπερβολές. Κι εγώ με εξωσωματική έμεινα έγκυος. Στο πρώτο τρίμηνο θεωρώ λογικο το να προσέχεις να μη σηκώνεις βάρη και να μην κουράζεσαι, αλλά όχι και να μένεις μακριά απ' τον άντρα σου για λίγες σκάλες. Στην τελική, μην ανεβοκατεβαίνεις συνέχεια, πήγαινε πάνω μόνο για ύπνο.

Κι εμένα μου είπε για τις σκάλες ο γιατρός να τις προσέχω, αλλά έχω και στο σπίτι μου και στο πατρικό μου.

Μου είπε δε μπορώ να σου πω να μη πας σπίτι σου ούτε να μη πας στο πατρικό σου (σκέψου ότι εκεί πάω για τουαλέτα κάθε μέρα γιατί είναι κοντά στη δουλειά μου οπότε και να το έλεγε εγώ θα πήγαινα, αλλιώς τί νατα κάνω πάνω μου ή να πάω σε δημόσιες?)

Είμαι στον 5ο μήνα και τίποτε δεν έπαθα.

Τις σκάλες δεν τις παίρνουμε μονοκοπανιά, αν νιώθουμε κούραση σταματάμε.

Φροντίζουμε να έχει φως και να προσέχουμε-βαστάμε κάγκελο

(εμάς στο σπίτι μας κάηκαν όλα τα φώτα των κοινόχρηστων χώρων με τη μία και μια χαρά πάλι τις ανεβαίνω, και έχει και νερά στις σκάλες από τη βροχή και ένα κάγκελο που αν πέσω δε με βαστάει με τίποτε. Αν μου έλεγες ότι θα το κάνω αυτό στην αρχή της κύησης θα φρίκαρα και μόνο στην ιδέα)

Υπομονή και πήγαινε σπίτι σου, και όσο περνά ο καιρός θα νιώσεις πιο χαλαρή. Θα βοηθήσει ο αντρούλης σου σ'αυτό.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κοπέλα μου αν ο γιατρός είναι οκ με τις σκάλες μη φοβού! Ίσα ίσα η άσκηση χρειάζεται. Πρόσεχε μόνο τα κατεβάσματα με το μαλακό, χωρίς πηδηματάκια :)

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Να ειστε καλα βρε κοριτσακια!!!Θα παω τη Τεταρτη στο γιατρο για την αυχενικη και θα του πω οτι εγω δε μπορω να ειμαι με τους γονεις μου ενω εχω αντρα.Αλλωστε εκλεισα το πρωτο τριμηνο, και εγω πιστευω οτι οσο προσεχιεις υπερβολικα τοσο χειροτερο ειναι!

Απ την αρχη μου ειχε πει να μην ανεβω σκαλες μετα την εμβρυομεταφορα, οποτε επειδη ειχα περασει χειρουργεια και ηταν η 3η μου εξωσωματικη ειπαμε και με τον αντρα μου να κατσω στη μαμα μου και μετα βλεπουμε!!!

Επειδη δε θα τρελαθω, στην αυχενικη θα του πω του γιατρου, κοιτα να με αφησεις να παω πρωτον σπιτακι μου και δευτερον να βγαινω και λιγακι εξω σιγα σιγα λες και εχω τιποτα!Δοξα το Θεο μια χαρα ειναι μεχρι τωρα το μωρακι μου!!!

• 4 weeks later...

Τελικά που έκανες γιορτές? Ολα καλά? Ελπίζω να είσαι σπίτι σου πια, να σε άφησε ο γιατρός :)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μένω σε σπίτι με εσωτερική σκάλα και επειδή στο πρώτο τρίμηνο είχα αποκολληση με αιμοραγία ο γιατρός μου είπε να μην ανεβαινω τη σκάλα έτσι όσο ήμουν στο κρεβάτι δεν εβγαινα από το σπίτι παρα μόνο ανεβοκατέβαινα για να πάω στο γιατρό. τώρα την ανεβοκατεβαίνω αν και δε βγαίνω καθημερινά από το σπίτι. Γενικά είναι μια δύσκολη περίοδος και θέλει υπομονή εγώ θα σου έλεγα όσο μπορείς να την αποφεύγεις όχι να ξενιτευτείς και από το σπίτι σου βέβαια!!ρώτα και το γιατρό εκείνος αν βλέπει κάποιο πρόβλημα θα σου πει αναλόγως