Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τελικα ποσοι θηλασμοι ειναι ικανοποιητικοι"???

Recommended Posts

διαβαζω συνεχως στο θεμα και προσπαθω να βγαλω μια ακρη αλλα μαλλον μπερδευτηκα περισσοτερο. ενα μωρο με 2 γευματα στερεων την ημερα ποσους θηλασμους πρεπει να κανει το 24ωρο για να μην κινδυνευει η παραγωγη της μητερας???? διαβαζω για 8-10 θηλασμους σε καποια μωρα , διαβαζω για 4-5 σε αλλα....εμεις ειμαστε καπου στη μεση.

τελικα τι ισχυει???

VCkup3.png W6T5p3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι δεν υπάρχει απάντηση με συγκεκριμένο αριθμό σε αυτή την ερώτηση ούτε κανόνας. Το είπες και μόνη σου. Άλλα μωρά είναι εντάξει με 10 και άλλα με 5. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις, αν δεν θέλεις να αποθηλάσεις, είναι να προσφέρεις το στήθος σου όποτε μπορείς. Εμένα σε αυτή την ηλικία έτρωγε φαγητό και δεν είχε μειώσει καθόλου τους θηλασμούς. Ακόμη και μετά το φαγητό θήλαζε και ακόμη θηλάζει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Άσε το μωρό σου να αποφασίσει!Μην τον περιορίζεις!!Εμείς είμαστε 10 μηνών και μέχρι πριν 2 εβδομάδες που δεν έτρωγε ικανοποιητικές ποσότητες,θήλαζε όποτε ήθελε και όσο ήθελε!Τώρα δυο εβδομάδες θηλάζει τουλάχιστον 3-4 την ημέρα και άλλες 3-4 φορές τη νύχτα.

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Η μέση είναι οκ ;). Ο μεγάλος όταν άρχισε τη στερεή τροφή έκανε 5 θηλασμούς το 24ωρο χωρίς κανένα νυχτερινό και θήλασε μέχρι 18 μηνών οπότε και σταμάτησε από μόνος του. Η μικρή τώρα κάνει 2 με 3 στερεά γεύματα και 8 θηλασμούς το 24ωρο εκ των οποίων οι δύο είναι μαραθώνιοι, ένας όλο το μεσημέρι και ένας τη μισή νύχτα! Οπότε πιστεύω πως ό,τι ισχύει σε όλα τα θέματα "κάθε μωράκι είναι διαφορετικό". ;)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

ειναι αληθεια πολυ φαγανος αλλα η ταχυτητα του στα γευματα του θηλασμου ειναι που με ανησυχει και το γεγονος οτι σχεδον τις μισες φορες του προσφερω εγω το στηθος χωρις να το ζηταει.τη νυχτα ομως θα θηλασει 1-2 φορες. τρεμω στην ιδεα του αποθηλασμου απο τοσο νωρις!!!

VCkup3.png W6T5p3.png

ειναι αληθεια πολυ φαγανος αλλα η ταχυτητα του στα γευματα του θηλασμου ειναι που με ανησυχει και το γεγονος οτι σχεδον τις μισες φορες του προσφερω εγω το στηθος χωρις να το ζηταει.τη νυχτα ομως θα θηλασει 1-2 φορες. τρεμω στην ιδεα του αποθηλασμου απο τοσο νωρις!!!

Αν προσφέρεις συχνά μην ανησυχείς. Το μωρό σου θα θηλάσει όσο πρέπει και χρειάζεται. Αν τώρα αποφασίσει ότι θέλει να σταματήσει, ε δεν μπορείς να το κολήσεις στο στήθος σου με το ζόρι.

Πάντως τα παιδιά δεν είναι χαζά. Ξέρουν ποιο είναι το καλό και δεν το αφήνουν εύκολα από μόνα τους:D

0A53p3.png

oC8dp2.png

Νομίζω ότι είναι σχετικά πιο λίγα τα παιδιά που ζητάνε από μόνα τους, άπαξ και μεγαλώσουν λίγο και ασχολούνται και με άλλα πράγματα. Με άλλα λόγια, όσο θέλεις να θηλάζεις, θα συνεχίζεις να προσφέρεις όποτε σου φαίνεται απαραίτητο. Όπως όταν μεγαλώνουν και τρώνε μόνο φαγητό, τους ετοιμάζεις το φαγητό και τα καλείς να φάνε, αλλιώς θα σου έρθουν το βράδυ (ή θα γίνουν νευρικά από την πείνα και θα ξεσπάνε στο κάθε τι) :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αν προσφέρεις συχνά μην ανησυχείς. Το μωρό σου θα θηλάσει όσο πρέπει και χρειάζεται. Αν τώρα αποφασίσει ότι θέλει να σταματήσει, ε δεν μπορείς να το κολήσεις στο στήθος σου με το ζόρι.

Πάντως τα παιδιά δεν είναι χαζά. Ξέρουν ποιο είναι το καλό και δεν το αφήνουν εύκολα από μόνα τους:D

σιγουρα τα παιδια αποφασιζουν... απλα εγω θελω να κανω οτι περναει απο το χερι μου ετσι ωστε το παιδι να ειναι οντως δικη του αποφαση και οχι δικη μου λογω αγνοιας!

VCkup3.png W6T5p3.png

σιγουρα τα παιδια αποφασιζουν... απλα εγω θελω να κανω οτι περναει απο το χερι μου ετσι ωστε το παιδι να ειναι οντως δικη του αποφαση και οχι δικη μου λογω αγνοιας!

Νομίζω ότι η amaretto απάντησε πολύ σωστά, εσύ πρέπει να προσφέρεις γιατί μερικές φορές όσο μεγαλώνουν ξεχνιούνται. Αν και η δικιά μου δεν είχε ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

amaretto μου άρα πρέπει να μην τα μπουκώνουμε στις στερεες για να φάνε και γαλατάκι?ποιούς μήνες αυτό?εμείς σε ενα μηνα ξεκινάμε στερεες...αν το παω βάση γιατρού θα μου κοπεί στάνταρ το γάλα..έχει βάλει μονο 2 γευματα στήθος και ολα τα αλλα στερεες..η κουραση είναι μεγάλη αλλά θέλω να του δίνω το γάλα μου όοοοοοσο πιο πολύ μπορώ.όταν ακουω κάποιες κοπέλες να μου λένε "ε θηλασα μωρέ 2 ή 3 μήνες.πήρε οτι ηταν να πάρει..." ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ.εντάξει απο τους γιατρούς δεν υπάρχει ενημέρωση αλλά και μόνες τους γιατι δεν το ψάχνουν λιγο...?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

amaretto μου άρα πρέπει να μην τα μπουκώνουμε στις στερεες για να φάνε και γαλατάκι?ποιούς μήνες αυτό?εμείς σε ενα μηνα ξεκινάμε στερεες...αν το παω βάση γιατρού θα μου κοπεί στάνταρ το γάλα..έχει βάλει μονο 2 γευματα στήθος και ολα τα αλλα στερεες..η κουραση είναι μεγάλη αλλά θέλω να του δίνω το γάλα μου όοοοοοσο πιο πολύ μπορώ.όταν ακουω κάποιες κοπέλες να μου λένε "ε θηλασα μωρέ 2 ή 3 μήνες.πήρε οτι ηταν να πάρει..." ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ.εντάξει απο τους γιατρούς δεν υπάρχει ενημέρωση αλλά και μόνες τους γιατι δεν το ψάχνουν λιγο...?

η εισαγωγη στερεων το δευτερο εξαμηνο γινεται για να "γνωριστει" το μωρο σιγα σιγα με ολες τις τροφες. το γαλα παραμενει η κυρια τροφη του. δεν αντικαθιστουμε θηλασμους, τους συμπληρωνουμε με στερεες.

κοινως θα συνεχισεις να θηλαζεις οσο και οποτε θελει το μωρο σου και θα εισαγεις τις τροφες δινοντας καποια κουταλακια. 6 μηνων μωρο δεν μπορει και ουτε χρειαζεται να φαει μονομιας 200μλ φαγητο

k9Tap3.png

η εισαγωγη στερεων το δευτερο εξαμηνο γινεται για να "γνωριστει" το μωρο σιγα σιγα με ολες τις τροφες. το γαλα παραμενει η κυρια τροφη του. δεν αντικαθιστουμε θηλασμους, τους συμπληρωνουμε με στερεες.

κοινως θα συνεχισεις να θηλαζεις οσο και οποτε θελει το μωρο σου και θα εισαγεις τις τροφες δινοντας καποια κουταλακια. 6 μηνων μωρο δεν μπορει και ουτε χρειαζεται να φαει μονομιας 200μλ φαγητο

πρώτα το γαλα μου?όσο θα έτρωγε και πριν?και πως θα έχει χώρο και για στερεες βρε κορίτσια?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

πρώτα το γαλα μου?όσο θα έτρωγε και πριν?και πως θα έχει χώρο και για στερεες βρε κορίτσια?
Ο μικρός μου και να θηλάσει για παράδειγμα στις 9,στις 10 να του δώσω 300 γρ. φρούτα τα τρώει.Πολλές φορές ζητά να θηλάσει και καμιά ώρα μετά το φρούτο.Από κείνη την ώρα όμως και μετά θηλάζει κατά τις 2(γιατί με μένα φαγητό δεν τρώει).Πάντα έχουν χώρο για γαλατάκι.Κι αν δεν φάνε όλο τους το φαι δεν πειράζει.

url]

url]

Αν είναι έτοιμος, θα ξεκινήσει να τρώει από περιέργεια και για να συμμετέχει στην οικογενειακή ζωή. Αν του αρέσει, θα τρώει περισσότερο, αν όχι, λιγότερο ή καθόλου. Αν παραφάει, θα φάει ή θα πιει λιγότερο στο επόμενο γεύμα. Ξέρει τι κάνει, εμπιστεύσου τον! Απλά μην παραλείπεις να προσφέρεις το στήθος, αν δεν θέλεις να αποθηλάσεις.

Διαφημίσεις

Αν είναι έτοιμος, θα ξεκινήσει να τρώει από περιέργεια και για να συμμετέχει στην οικογενειακή ζωή. Αν του αρέσει, θα τρώει περισσότερο, αν όχι, λιγότερο ή καθόλου. Αν παραφάει, θα φάει ή θα πιει λιγότερο στο επόμενο γεύμα. Ξέρει τι κάνει, εμπιστεύσου τον! Απλά μην παραλείπεις να προσφέρεις το στήθος, αν δεν θέλεις να αποθηλάσεις.

άρα μέχρι τον 12ο δίνω λίγο φαγητό κ καπάκι όσο γαλα ιει?φαντάζομαι θα πίνει λιγοτερα ml από πριν?

όταν ξεκινησω δουεια τι να κανω...θέλω να συνεχισω του δινω το γαλα μου αλλα ο γιατρος γραφει μονο πρωι βραδυ γαλα κ εγω τον ταιζω τωρα γευμα κ στηθος.μετα δεν θα εχω προβλημα?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

καλησπερα μανουλες!εχω εναν μπεμπουλη 7,5 μηνων τον οποιο θα ηθελα να θηλασω μεχρι να φτασει ενος ετους (αν βεβαια θελει και εκεινος)

τρωει 3 γευματα στερεες,το πρωι μηλο και αχλαδι,το μεσημερι λαχανικα με κρεας και το απογευμα κρεμα με δικο μου γαλα.απο θηλασμους κανουμε 7-8 το 24ωρο ολους απο δικη μου προτροπη (κανω και μια επιπλεον αντληση),εκτος τους 2 νυχτερινους που και παλι δεν γκρινιαζει οταν ξυπνησει αλλα του δινω γαλατακι και κοιμαται αμεσως.απλα με ανησυχει οτι πλεον καθεται στο στηθοςμονο 3-4 λεπτα!τι προλαβαινει να πιει τοσο γρηγορα???

φοβαμαι επισης μην μειωθει ετσι η παραγωγη μου!

σε 15 μερες επιστρεφω στη δουλεια,θα λειπω 5 ωρες οποτε οι γιαγιαδες θα του δινουν τα φρουτα και το μεσημεριανο και εγω στη δουλεια θα κανω μια διπλη αντληση 15 λεπτων με το symphony medela πιο πολυ για να κραταω το ερεθισμα.

τελος πριν ενα μηνα μου ηρθε περιοδος και καπου διαβασα οτι μειωνεται η παραγωγη,αλλα ειναι λιγο αδυνατο να του προσφερω πιο συχνα οταν ειμαι αδιαθετη αφου οσο ναναι με τις στερεες χορταινει,εγω του προσφερω συνηθως μια ωρα μετα το φαγητο.

κανω κατι λαθος?

ευχαριστω πολυ,οποια συμβουλη ευπροσδεκτη

ξεχασα να προσθεσω μια απορια που μου εχει δημιουργηθει.

τι μας ενδιαφερει περισσοτερο για να μην κινδυνευσει η παραγωγη?οι συχνοι αλλα γρηγοροι θηλασμοι οπως πιστευω οτι κανουμε εμεις?ή οι πιο αραιοι αλλα πιο μακρας διαρκειας??δηλαδη μηπως να πειμενω περισσοτερη ωρα απο το φαγητο??αλλα ετσι θα μειωθουν και αλλο οι θηλασμοι.

ps: φανταζομαι το ιδανικο θα ηταν οι συχνοι ΄και μακρας διαρκειας αλλα δεν το πετυχαινουμε εμεις.

ευχαριστω και παλι

Η παραγωγη δεν επηρεάζεται απο την περίοδο. Ίσως λίγες μέρες πριν σου έρθει να παρατηρήσεις μια μείωση κι έναν εκνευρισμό απο το μωρο αλλα στις περισσότερες γυναίκες δεν αλλάζει τίποτα.

Τα 3-4 λεπτά δεν μου φαίνονται περίεργο για ένα μεγάλο μωρο. Αλίμονο αν ήταν τόση ώρα όσο παλιά. Καμία μαμα δεν θα άντεχε! Αν βρέχει πάνες και το βαρος ειναι οκ απλα έχεις ένα αποτελεσματικο μωρο στο θηλασμο!

Τις ωρες που λείπεις στη δουλεια μπορούν να δίνουν και τα 3 γεύματα στερεών (αν φτάνουν οι ωρες) κι εσυ όταν γυρνάς απλα να θηλαζεις.

Ιδανικά προσφέρεις στήθος 1 ή 1,5 ώρα πριν τις στερεες και 1 ώρα μετα. Αλλα δεν υπάρχει κανόνας. Όπως βγαίνει. Σίγουρα με δικη σου προτροπή καθώς σε αυτές τις ηλικίες ξεχνιούνται καθώς έχουν πολλα να κάνουν!

Μην αγχωνεσαι για την παραγωγη σου. Ακόλουθα το μωρο και εμπιστεψου το! Όσο θηλάζει έχεις γάλα!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ρε κορίτσια ο δικός μου δεν ξεχνιέται :mrgreen:.Πάντως για να απαντήσω και στο θέμα Από 6 μηνών που ξεκινήσαμε κρέμες φρούτα κλπ. Τον θήλαζα πριν να φάει και ήθελε και μετά το φαγητό.Τώρα που είναι 22μηνών θηλάζουμε ανάλογα τα κέφια μας αλλά τακτικά.Δεν ξεχνάει το ¨λελέ¨ του με τίποτα:lol:!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...