Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

οικος ανοχης σε πολυκατοικια!!!

Recommended Posts

Απο την απαντηση σου αντιλαμβανομαι οτι εχεις γνωση του θεματος...

Θεωρεις δηλαδη εκτος απο την καταγγελια που εκανα τηλεφωνικως στην Ασφαλεια (το τηλ. που καλεσα ηταν στα κεντρικα στη ΓΑΔΑ) θα πρεπει να παω και στο ΑΤ της περιοχης μου?

Επισης αυτο με την αποκρυψη των στοιχειων μου ειναι σιγουρο? Γιατι δεν θελω να ερθει καμια ωρα ο ιδιοκτητης και να βαραει την πορτα μου φωναζοντας...οχι τιποτα αλλο αλλα εχω και 2 μικρα παιδια!!!!:rolleyes::rolleyes:

Να ξέρεις πως τηλεφωνικά δεν γίνονται καταγγελίες αστικού ενδιαφέροντος και δεν γίνεται εγγραφή διότι ο αστυνομικός δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι φάρσα ή όχι. Ασε που απαγορεύεται από τον κανονισμό. Εκτός αν γίνει κάτι τρομερά τραγικό και έρχεται ΠΡΩΤΑ το 100 ή η ΔΙΑΣ για να βεβαιώσει το συμβάν... (φόνος, έκρηξη κλπ)

ΠΡΕΠΕΙ να πας από εκεί, (σου προτείνω 4 με 5 το απόγευμα) και να κάνεις την καταγγελία στο ΒΑΣ.

Κανείς δεν πρόκειται να αποκαλύψει τα στοιχεία σου. Είναι αντιδεοντολογικό και αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα. Ζήτα το τμήμα ασφαλείας και να ΤΟΝΙΣΕΙΣ πως υπάρχουν και ανήλικα, στην πολυκατοικία και φοβάσαι και την ασφάλειά τους.

Μην φοβάσαι παντως.;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 101
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γι'αυτο εδωσα τα στοιχεια μου, ωστε να καταλβουν οτι δεν προκειται για φαρσα (να μου πεις και που ξερουν οτι τους εδωσα τα πραγματικα:rolleyes:)

Τον αξιωματικο που ρωτησα εαν θα πρεπει να κανω και εγγραφως καταγγελια μου ειπε οτι δεν χρειαζεται γιατι ουτως ή αλλως σε αυτους θα παει η καταγγελια...παντως ηταν πολυ ευγενικος και προθυμος και δεν διστασε καθολου οταν ζητησα το ονομα του...

Για να ειμαι καλυμμενη ομως θα κανω αυτο που ειπες και εσυ...θα συνταξω μια επιστολη, θα βαλω και τους ενοικους να υπογραψουν και θα παω στο ΑΤ της περιοχης μου...

Α ρε τι τραβανε και οι διαχειριστες!!!

Σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου και ολα τα κοριτσια βεβαια...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Γι'αυτο εδωσα τα στοιχεια μου, ωστε να καταλβουν οτι δεν προκειται για φαρσα (να μου πεις και που ξερουν οτι τους εδωσα τα πραγματικα:rolleyes:)

Τον αξιωματικο που ρωτησα εαν θα πρεπει να κανω και εγγραφως καταγγελια μου ειπε οτι δεν χρειαζεται γιατι ουτως ή αλλως σε αυτους θα παει η καταγγελια...παντως ηταν πολυ ευγενικος και προθυμος και δεν διστασε καθολου οταν ζητησα το τηλ του...

Για να ειμαι καλυμμενη ομως θα κανω αυτο που ειπες και εσυ...θα συνταξω μια επιστολη, θα βαλω και τους ενοικους να υπογραψουν και θα παω στο ΑΤ της περιοχης μου...

Α ρε τι τραβανε και οι διαχειριστες!!!

Σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου και ολα τα κοριτσια βεβαια...

:cool:

Τις αδειες για του οικους ανοχης τις εκδιδει ο Δημος , αρα εαν υπαρχει δημοτικη Αστυνομια στον Δημο ειναι αρμοδια για τον έλεγχο τους , τη νομιμη λειτουργια τους καθως και τη σφραγιση τους εφοσον ειναι παρανομοι . Αρα πρεπει να απευθυνθεις στο Δημο σου να δεις εαν εχουν αδεια . Για την εκδοση αδειας απαιτειται η συμφωνη γνωμη ολων των ενοικων της πολυκατοκίας , επισης πρεπει να ειναι 200μ απο σχολεια , ναους, παιδικες χαρες , αλλιως δεν μπορει να λειτουργισει .Η διαρκεια ισχυς της αδειας ειναι διετης , την υπογραφη ο Δημορχος , μετα απο την συμφωνη γνωμη επιτροπης στην οποια συμμετεχει ο Εισαγγελεας Πρωτοδικων , η Αστυνομια , . Ευχομαι να σε βοηθησα καλη τυχη

YVnYp3.png

IcqGp3.png

Διαφημίσεις

Εαν υπαρχει ελευθερο στο καταστατικο της πολυκατοικιας επιτρεπεται. Μετα βλεπεις θεμα αδειας λειτουργιας νομιμης. Αν υπαρχει, τοτε μαλλον εχετε σοβαρο θεμα........Στην περιοχη μου στο απεναντι σπιτι λειτουργουσε τετοιος οικος υψηλων προδιαγραφων μαλιστα (λογω περιοχης). Ηταν νομιμος, και δεν διωχθηκε ποτε. Αλλα ηταν πολυ μα παρα πολυ ησυχος και διακριτικος........κοινως εβγαζαν τα ματια τους αλλα δεν ενοχλουσαν.......τωρα απο εκει και περα......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ο Ν.2734/99 ορίζει τα της λειτουργίας και νομιμότητας των οίκων ανοχής.

Κατά αρχήν για τον συμπαθέστατο ιδιοκτήτη που μισθώνει το ακίνητό του σε κάποιον που δεν διαθέτει άδεια:

Άρθρο 5 - Ποινικές κυρώσεις

1. Τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή όποιος:

(...)

"στ. Εκμισθώνει ή παραχωρεί τη χρήση οικήματος σε πρόσωπο που δεν κατέχει

πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος ή το οίκημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις της

παραγράφου 4 του άρθρου 3

Επιπλέον για να λάβει άδει λειτουργίας σε διαμέρισμα λειτουργίας απαιτείται η συγκατάεση όλων των ενοίκων και συνιδιοκτητών. Αν όμως ο κανονισμός ρητά απαγορεύει την εγκατάσταση, τότε ακόμα και αν όλοι συμφωνούν, δεν εκδίδεται η άδεια:

Άρθρο 3 - Εγκατάσταση προσώπων εκδιδομένων με αμοιβή

(...)

Αν πρόκειται για διαμέρισμα πολυκατοικίας, απαιτείται συγκατάθεση όλων των συνιδιοκτητών και ενοίκων αυτής, εκτός αν ο κανονισμός της απαγορεύει την άσκηση την εν λόγω δραστηριότητας.

Επιπλέον, στο ίδιο άρθρο,

δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σε κτίρια που απέχουν, σε ακτίνα λιγότερο από 200 μέτρα, από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, καθώς και από πλατείες και παιδικές χαρές.

Αρμόδια αρχή για τη σφράγγιση οίκου ανοχής που λειτυργεί χωρίς άδεια είναι ο δήμος όπου λειτουργεί ο εν λόγω οίκος.

Άρθρο 6 - Διοικητικές κυρώσεις

(...)

3. Το οίκημα, που χρησιμοποιείται για να εκδίδεται πρόσωπο με αμοιβή, χωρίς την

προβλεπόμενη στην παρ. 1 του άρθρου 3 άδεια ή χωρίς να έχει υποβληθεί η κατά το

άρθρο 4 παρ. 2 δήλωση, κλείνεται και σφραγίζεται με απόφαση του αρμόδιου

δημάρχου ή προέδρου κοινότητας

Πήγαινε λοιπόν στο Δήμο της περιοχής σας και πράξε τα δέοντα. ενημλερωσε και τον ιδιοκτήτη για το τι προβέπει ο νομος για τη γούνα του (ο νομοθέτης δεν εξετάζει αν ο ιδιοκτήτης γνωρίζει ή οχι τη χρήση του οικήματος που ενοικιάζει)

Ο λογιστής της ενορίας σας

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

μήπως και ο ιδιοκτήτης παίρνει λεφτά από αυτούς, δηλ. ποσοστά και κάνει τα στραβά ματια γιατί μου κάνει τρομερή εντύπωση να του λες ότι γίνονται όλα αυτά και αυτός να μην κάνει τίποτα απολύτως, να μένει αμέτοχος. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα τους έβγαζε έξω, πιστεύω ότι και ο ίδιος γνωρίζει. Οι άλλοι ένοικοι στην πολυκατοικία τι λένε για το θέμα;

s-age.pngs-age.png

Ο Ν.2734/99 ορίζει τα της λειτουργίας και νομιμότητας των οίκων ανοχής.

Κατά αρχήν για τον συμπαθέστατο ιδιοκτήτη που μισθώνει το ακίνητό του σε κάποιον που δεν διαθέτει άδεια:

Άρθρο 5 - Ποινικές κυρώσεις

1. Τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή όποιος:

(...)

"στ. Εκμισθώνει ή παραχωρεί τη χρήση οικήματος σε πρόσωπο που δεν κατέχει

πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος ή το οίκημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις της

παραγράφου 4 του άρθρου 3

Επιπλέον για να λάβει άδει λειτουργίας σε διαμέρισμα λειτουργίας απαιτείται η συγκατάεση όλων των ενοίκων και συνιδιοκτητών. Αν όμως ο κανονισμός ρητά απαγορεύει την εγκατάσταση, τότε ακόμα και αν όλοι συμφωνούν, δεν εκδίδεται η άδεια:

Άρθρο 3 - Εγκατάσταση προσώπων εκδιδομένων με αμοιβή

(...)

Αν πρόκειται για διαμέρισμα πολυκατοικίας, απαιτείται συγκατάθεση όλων των συνιδιοκτητών και ενοίκων αυτής, εκτός αν ο κανονισμός της απαγορεύει την άσκηση την εν λόγω δραστηριότητας.

Επιπλέον, στο ίδιο άρθρο,

δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σε κτίρια που απέχουν, σε ακτίνα λιγότερο από 200 μέτρα, από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, καθώς και από πλατείες και παιδικές χαρές.

Αρμόδια αρχή για τη σφράγγιση οίκου ανοχής που λειτυργεί χωρίς άδεια είναι ο δήμος όπου λειτουργεί ο εν λόγω οίκος.

Άρθρο 6 - Διοικητικές κυρώσεις

(...)

3. Το οίκημα, που χρησιμοποιείται για να εκδίδεται πρόσωπο με αμοιβή, χωρίς την

προβλεπόμενη στην παρ. 1 του άρθρου 3 άδεια ή χωρίς να έχει υποβληθεί η κατά το

άρθρο 4 παρ. 2 δήλωση, κλείνεται και σφραγίζεται με απόφαση του αρμόδιου

δημάρχου ή προέδρου κοινότητας

Πήγαινε λοιπόν στο Δήμο της περιοχής σας και πράξε τα δέοντα. ενημλερωσε και τον ιδιοκτήτη για το τι προβέπει ο νομος για τη γούνα του (ο νομοθέτης δεν εξετάζει αν ο ιδιοκτήτης γνωρίζει ή οχι τη χρήση του οικήματος που ενοικιάζει)

Ο λογιστής της ενορίας σας

Ολόσωστη!Τωρα το ειδα το θέμα και είδα την απάντηση σου πάνω που πήγαινα να γράψω!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Ria σ'ευχαριστω πολυ!!!! Ιδιαιτερα αυτο για τον ιδιοκτητη θα με βοηθησει πιστευω...

Δεν τον ενδιαφερει γιατι δεν μενει στην πολυκατοικια απλα εισπαραττει το ενοικιο

Οι αλλοι ενοικοι με ενημερωσαν για το συγκεκριμενο θεμα...εγω μενω στον 6ο και δεν ακουω τις φασαριες αλλα αυτοι που ειναι στον ιδιο οροφο και οι απο κατω εχουν μαρτυρησει...ολοι ειναι διατεθειμενοι να υποβαλλουν εγγραφη καταγγελια το οποιο και θα κανουμε ωστε να γραφειο και στο Βιβλιο Συμβαντων οπως αναφερθηκε και πιο πανω

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Να ρωτησω ομως κατι??? Θα παω στο Δημο και θα τους πω τα καθεκαστα..και αν μου που εσυ που το ξερεις?? Εχεις αποδειξεις? Διοτι ναι μεν αντρες μπαινουν αντρες βγαινουν και ακουγονται οι σχετικοι θορυβοι αλλα δεν εχω μπει και μεσα...αυτο ειναι που με απασχολει...στο τελος μην με κατηγορησει και κανεις για συκοφαντικη δυσφημιση!!!:rolleyes::rolleyes:

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Kαλείς το Τμήμα Ηθών (6ος όροφος ΓΑΔΑ), οχι γενικα σε ενα αστυνομικό τμήμα. Παραβιάζουν τον Ν. 2734/99 καθώς και τον Δήμο στις άδειες καταστημάτων και να κάνεις καταγγελια. Ο Δήμος ειναι υπέυθυνος στο να το σφραγίσει και το Ηθών στο να συλλάβει τους υπευθύνους. Για να φτάσεις σε σημείο να τιμωρήσεις τον ιδιοκτήτη θα περάσουν αιώνες, άσχετα με το τι λέει ο νόμος. Συνήθης τακτικη ειναι να σφραγίζεται το διαμέρισμα και μετα να το νοικιάζει άλλη της ιδιας συνομωταξίας. Και ξανα μανα η ίδια διαδικασία. Αν ξανασυμβει, κανετε ασφαλιστικά μέτρα στον ιδιοκτήτη.

Για να λειτουργησει οικος ανοχής πρέπει να υπάρχει έγκριση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας πριν καν καλα καλα ανοιξει(ειναι στα δικαιολογητικα για την άδεια). Συν του οτι στην Αθηνα όλοι κρίνονται παράνομοι γιατί δεν εχουν την σωστη απόσταση απο σχολεια, εκκλησίες κλπ.

Να ρωτησω ομως κατι??? Θα παω στο Δημο και θα τους πω τα καθεκαστα..και αν μου που εσυ που το ξερεις?? Εχεις αποδειξεις? Διοτι ναι μεν αντρες μπαινουν αντρες βγαινουν και ακουγονται οι σχετικοι θορυβοι αλλα δεν εχω μπει και μεσα...αυτο ειναι που με απασχολει...στο τελος μην με κατηγορησει και κανεις για συκοφαντικη δυσφημιση!!!:rolleyes::rolleyes:

Και αυτοι που καθοντε στις σκαλες τι κανουν? Περιμενουν το τρόλλευ?

Προσωπική μου άποψη: ζήτα να υπογράψουν ολοι ένα χαρτί ότι υπάρχουν ενδείξεις λειτουργίας οικου ανοχης και σε εξουσιοδοτούν να ενεργήσεις. Πας στον Δήμο και πιστεύω θα σε κατευθύνουν καταλλήλως πως πρέπει να ενεργήσεις.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Χθες ηρθε η μια μαυρουλα και ο μαυρουλης να μου πληρωσουν τα κοινοχρηστα...ευτυχως με το που τους ειδε το σκυλι αρχισε να γρυλιζει!!!

Μου ειπαν οτι σημερα η μαυρουλα εχει τα γενεθλια της και θα κανουν παρτυ 7 με 11 και να το πω στους υπολοιπους ενοικους για να μη θυμωσουν...τους ειπα οτι 7 με 11 δεν θα τους πει κανεις τιποτα αλλα εως εκει γιατι αυριο ειναι καθημερινη και ο κοσμος δουλευει...περιττο να σας πω οτι το νταβαντουρι εχει ξεκινησει απο τις 11 το πρωι...ωρε γλεντια που θα εχουμε σημερα!!!!!!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

αμαν!κατι πρεπει να κανετε να ξεκουμπιστουνε!!!!!!πηγαινε στην αστυνομια να σου βρει λυση!παρε δικηγορους!!ρωτησε οπου μπορεις!πω!πω!εμεις οταν κανει καπιος θορυβο στη πολυκατοικια βγαινει ο διαχειρηστης και του στολιζει κανονικοτατα και δεν ακουγεται κιχ μετα!αυτος βεβαια ειναι αντρας και δεν φοβαται!ομω ςκατι πρεπει να γινει ανωνυμα!

Το παρτυ καλα κρατει...πρεπει να εχουν ερθει ολοι οι μαυρουληδες της περιοχης παντως!!! Μαυρισε η πολυκατοικια...σημερα βρηκε να δουλεψει νυχτα ο αντρας μου!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Καποιος εκλεισε και το ανσανσερ γιατι μπαιναν μεσα 6 ατομα σε ανσανσερ για 3...ελπιζω παντως να σταματησουνε στις 11 γιατι αλλιως θα εχουμε νταβαντουρι!!!!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Ευσεβείς πόθοι μικρή μου ....

Τελειώνουν τέτοια πάρτυ νωρίς ?

Να δεις πως τα λένε ? Πως τα λένε ?:lol::lol::lol::lol:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Καλα θα κατεβω στις 11,01 και θα γινει της μουρλης...θα σηκωσω την πολυκατοικια στο ποδι, μπας και βγει και κανας αντρας γιατι ολοι λενε λενε αλλα οταν ερχονατι τα δυσκολα κλειδωνονται μεσα στο σπιτι τους...αντε και αυτοι!!!! Να κανω καταγγελιες, να μιλησω με τον ιδιοκτητη, να τους κανω παρατηρηση αλλα κανεις δεν παει να τους βαρεσει την πορτα!!! Στο κατω κατω εγω μενω στον 6ο και δεν ακουω τη μουσικη (λεμε τωρα!!)

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Πηγα κι εγω...ηπια 2-3 ποτακια, τα'πα και με τα κοριτσια:mrgreen::mrgreen:

Πλακα κανω οφ κορσε...11,15 χαμηλωσαν τη μουσικη, 11,20 πηγα κατω γιατι με ειχαν πρηξει στα τηλ., ειχαν κανει το διαδρομο μπ.....λο, βαρεσα πορτα και the party was over!!! Ευτυχως τα παιδια μου ειχαν ηδη κοιμηθει...

Τι τραβαω η δολια διαχειριστρια!!!!!:cool::cool:

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...