Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χορτοφάγος με αναιμία πρέπει να αρχίσει να τρώει κρέας...

Recommended Posts

γεια σας! θα ηθελα συμβουλες. κατ'αρχας υπάρχει πρώην χορτοφάγος που αρχισε πάλι να τρώει κρέας;;; μπα... ε; δυσκολο.

είχα να φάω 18 χρόνια και άρχισα την περασμένη βδομαδα να τρωω για να ανεβασω το σιδηρο μου - τον αιματοκριτη -εντολη γιατρου και δεν μου αρεσε καθολου. πρεπει να ειναι κοκκινο κρεας και να μην εχει τιποτα σε γαλακτοκομικο που εμποδιζει την αποροφηση του σιδηρου.

αλλα να μπορω να το φαω χωρις να αηδιαζω... γινεται;;;;

καμια συνταγη που να μην καταλαβαινω οτι τρωω κρεας τοσο πολυ;

δοκιμασα μπιφτεκι αλλα μου φαινεται οτι σαμποταρισα την συνταγη για να μην μου αρεσει γιατι ο αντρας μου ειπε οτι συνηθως το κανω πολυ ωραια και ζουμερα (ναι για τον αντρα μου μεχρι και αρνακι και χηνα εχω μαγειρεψει απλα δεν ετρωγα και σχεδον παντα τα πετυχαινα....) αλλα μου βγηκαν στεγνα και αγευστα. ιδεες;

σας ευχαριστω εκ των πρωτερων. :rolleyes:

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Διαφημίσεις

δε νομίζω οτι υπάρχει συνταγή που δε θα καταλαβαίνεις οτι τρως κρέας. φτιάξε ένα συκώτι με λαδολέμονο και συνόδεψέ το με παντζάρια (τα παντζάρια εγώ τα λιώνω στο μούλτι με λεμόνι,αλάτι,λάδι).όνειρο είναι,αφού το γράφω και μου τρέχουν τα σάλια.

Ναι! Αν έκανες πουρέ λαχανικών (καρότο-πατάτα-λίγο σέλερι) και έκοβες μικρά μικρά κομματάκια το κρέας, ή το ξεχώριζες ίνα-ίνα και το ανακάτευες μέσα? Ή σαλάτα πράσινη με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο, όπως αυτή εδώ της Αργυρώς?

http://www.argiro.gr/%CE%9B%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/recipes/%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9

it's never too late to start all over again

και το ρυζι βοηθαει στην απορροφηση σιδηρου. ειναι καλος συνδυασμος

και απο κρεατα να ξερεις οτι ο κιμας δεν βοηθαει γιατι η ινα που εχει τον σιδηρο τεμαχιζεται στον κιμα. μοσχαρι, σπληνα και κατσικι βοηθουν

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

μήπως να έκανες καμιά κρεατόπιτα ή μακαρόνια με κιμά (που γίνονται και τα δυο με μοσχαρίσιο κρέας, μιας και το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της αναιμίας), ώστε να χαθεί το κρέας στις υπόλοιπες γεύσεις?

Διαφημίσεις

και απο κρεατα να ξερεις οτι ο κιμας δεν βοηθαει γιατι η ινα που εχει τον σιδηρο τεμαχιζεται στον κιμα. μοσχαρι, σπληνα και κατσικι βοηθουν

δεν το ήξερα αυτό για τον κιμά! άρα άκυρες οι προτάσεις μου, φιλετάκι τότε, το τρως με κλειστή μύτη, το καταπίνεις σαν φάρμακο και τελειώνει η υπόθεση!

Δεν ξέρω αν είσαι vegan ή vegetarian αλλά εκτός από αυτά που σου έγραψαν παραπάνω πολύ καλή πηγή είναι κ ο κροκος στο αυγο.. Μπορείς να τρως καθημερινα ειδικά μελάτο που δινουμε κ στα μωράκιa..

Yugup3.png

γεια σας! θα ηθελα συμβουλες. κατ'αρχας υπάρχει πρώην χορτοφάγος που αρχισε πάλι να τρώει κρέας;;; μπα... ε; δυσκολο.

σας ευχαριστω εκ των πρωτερων. :rolleyes:

Το μέλος Rosie σίγουρα έχει πολλά να σου προτείνει....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Για 7 χρόνια δεν ετρωγα καθολου κρεας και ψαρι Ετρωγα ομως γαλακτοκομικα και αυγα

Για τον ιδιο λογο αρχισα κια εγω το κρεας (να σημειωσω βεβαια οτι η δικη μου διατροφη δεν ηταν καθολου προσεγμενη)

Αρχισα λοιπον να καταναλωνω πολυ λιγο κρεας μαζι με ψωμι ή το εκοβα μεσα σε ζυμαρικα ή ρυζι μαζι με μυρωδικα(βασιλικος) για να χανεται η γευση του

Ακομα λιγο τρωω

p7z6p3.pngsQqep3.png

καλα κοριτσια δεν περιμενα τετοια ανταποκριση (for lack of a better term που λενε οι Αγγλοι)! σας υπερευχαριστω! αυτο με την σαλατα ακουστικε ενδιαφερον αλλα τελικα αυτο που ειπε η maria ampelokipi ηταν πολυ σωστο! τροφη σαν φαρμακο και τελιωσε. ουτε εγω το ηξερα αυτο για τον κιμα. επισης να πω πως τα μακαρονια γενικοτερα ειναι η αδυναμια μου και το παρακανω με το τυρακι απο πανω οποτε μακαρονια με κιμα δεν μπορω να φαω γιατι θα εμποδιζε στην αποροφηση σιδηρου το λιγο ασβεστιο που εχει το τυρι. και ναι, τρωω αυγο, και ψαρι τα τελευταια 6 χρονια οποτε περνω και απο κει τις βιταμινες μου. να σημειωσω οτι ειχε ξαναπεσει ο αιματοκριτης μου παλια και δεν εφαγα κρεας - μια χαρα την εδιωξα την αναιμια με συμπληρωματα και δεν επαθα τιποτα. κατι λιγα προβληματακια με το εντερο αλλα μια χαρα. τωρα ειναι καινουργιος γιατρος, προσπαθουμε να μεινουμε εγκυος και επιμενει οτι πρεπει να τρωω κρεας δυο φορες την εβδομαδα και δεν θελει να μου γραψει σιδηρο! γιατι; δεν ξερω αλλα ειπα και γω να δοκιμασω.

προς το παρον, φακες 1-2 φορες την εβδομαδα, ταχινι, χταποδακι και καλαμαρακια -μπολικο σιδηρο - σημερα ο αντρας μου μαγειρευει μοσχαρακι με λαχανικα - θα δουμε. ελπιζω να αξιζει τον κοπο!

φιλια.

ΥΓ- εγω θα μπαινω να βλεπω αν εχετε κι αλλες προτασεις. :D:D:D:D

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Διαφημίσεις

Για 7 χρόνια δεν ετρωγα καθολου κρεας και ψαρι Ετρωγα ομως γαλακτοκομικα και αυγα

Για τον ιδιο λογο αρχισα κια εγω το κρεας (να σημειωσω βεβαια οτι η δικη μου διατροφη δεν ηταν καθολου προσεγμενη)

Αρχισα λοιπον να καταναλωνω πολυ λιγο κρεας μαζι με ψωμι ή το εκοβα μεσα σε ζυμαρικα ή ρυζι μαζι με μυρωδικα(βασιλικος) για να χανεται η γευση του

Ακομα λιγο τρωω

τωρα πως ειναι ο αιματοκριτης σου; εισαι καλυτερα; επερνες και συμπληρωμα σιδηρου με φολικο οξυ;

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

δε νομίζω οτι υπάρχει συνταγή που δε θα καταλαβαίνεις οτι τρως κρέας. φτιάξε ένα συκώτι με λαδολέμονο και συνόδεψέ το με παντζάρια (τα παντζάρια εγώ τα λιώνω στο μούλτι με λεμόνι,αλάτι,λάδι).όνειρο είναι,αφού το γράφω και μου τρέχουν τα σάλια.

σ'ευχαριστω για την συμβουλη αλλα συκωτι με τιποτα δεν μπορω να φαω. τουλαχιστον προς το παρον... μου βρωμαει το ατιμο! :rolleyes:

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Ναι! Αν έκανες πουρέ λαχανικών (καρότο-πατάτα-λίγο σέλερι) και έκοβες μικρά μικρά κομματάκια το κρέας, ή το ξεχώριζες ίνα-ίνα και το ανακάτευες μέσα? Ή σαλάτα πράσινη με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο, όπως αυτή εδώ της Αργυρώς?

http://www.argiro.gr/%CE%9B%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/recipes/%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9

η Αργυρω εχει πολλες ωραιες συνταγες! θανκς! ;)

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

αυτο με το ρυζι το εχω ακουσει και για τις φακες. το γνωστο φακορυζο, ε;

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Δεν ξέρω αν είσαι vegan ή vegetarian αλλά εκτός από αυτά που σου έγραψαν παραπάνω πολύ καλή πηγή είναι κ ο κροκος στο αυγο.. Μπορείς να τρως καθημερινα ειδικά μελάτο που δινουμε κ στα μωράκιa..

ναι. προσφατα χτισαμε και κοτετσι οποτε απο αυγουλακια αλλο τιποτα θα τρωμε...! :shock:

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Διαφημίσεις

τωρα πως ειναι ο αιματοκριτης σου; εισαι καλυτερα; επερνες και συμπληρωμα σιδηρου με φολικο οξυ;

Η δικη μου ιστορια ειναι παλια..προ δεκαετιας

Επαιρνα σιδηρο (ferrofolic) που ειχε μεσα και φυλλικο οξυ μαζι με πορτοκαλαδα το πρωι..3 φορες την εβδομαδα μοσχαρακι (κανα κομματακι μην φανταστεις) και γενικα εφτιαξα την διατροφη μου που οπως σου ειπα ηταν χαλια

Λεμονι στα οσπρια και στο κρεας βοηθα στην απορροφηση του σιδηρου

Σε 5,6 μηνες που εκανα εξετασεις ειχα αισθητη βελτιωση

Βεβαια ο αιματοκριτης μου παραμενει παντα λιγο χαμηλος

p7z6p3.pngsQqep3.png

Να ρωτήσω κάτι? Μήπως σου είπε ο γιατρός πως ο χαμηλός αιματοκρίτης είναι εμπόδιο για τη σύλληψη? Σήμερα μόλις ένας πολύ καλός μας φίλος, που προσπαθεί για παιδί, μας έλεγε πως η γυναίκα του έκανε εξετάσεις και έχει σχεδόν αναιμία κι αναρωτιόταν μήπως εκεί οφείλεται το πρόβλημα (προσπαθούν χρόνια).

Να ρωτήσω κάτι? Μήπως σου είπε ο γιατρός πως ο χαμηλός αιματοκρίτης είναι εμπόδιο για τη σύλληψη? Σήμερα μόλις ένας πολύ καλός μας φίλος, που προσπαθεί για παιδί, μας έλεγε πως η γυναίκα του έκανε εξετάσεις και έχει σχεδόν αναιμία κι αναρωτιόταν μήπως εκεί οφείλεται το πρόβλημα (προσπαθούν χρόνια).

οχι. δεν νομιζω. ο γιατρος ειπε οτι ειναι επικινδυνο αν μεινω εγκυος και εχω χαμηλο αιματοκριτη αλλα δεν ειπε οτι εμποδιζει την συλληψη... αλλα δεν ειμαι και σιγουρη. :| και μεις προσπαθουμε 2 χρονια αλλα ειχαμε καποια ιατρικα θεματα να λυσουμε πρωτα οποτε...

ο καλος σου φιλος εχει κανει ολες τις σχετικες εξετασεις; θελω να πω πως και εμεις αφου ταλαιπωριθηκαμε τοσα χρονια με γιατρους και εξετασεις και μια λαπαροσκοπηκη επεμβαση ειμαστε για πρωτη φορα σε καλο δρομο. δεν νομιζω ομως να εμποδιζει η αναιμια... ελπιζω να εχω δικιο και για μας και για τον φιλο σου...

ασχετο;;

μια φιλη μου (εξωτερικο) ειναι χρονια vegan και δεν αλλαξε διατροφη καθολου για καμια απο τις εγκυμοσυνες της και εχει τρια παιδια. και ειναι μια χαρα απο υγεια. φαινεται ειναι στον οργανισμο;;; δεν ξερω. εκτος κι αν δεν μου τα εχει πει ολα; θα την ρωτησω. με εβαλες σε σκεψη τωρα. :roll:

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

The story of my life !!!!!

Δεν τρώω κόκκινο κρέας εδώ και 24 χρόνια, μόνο κοτόπουλο/γαλοπούλα/κουνέλι και στο τσακίρ κέφι στρουθοκάμηλο.

Δεν μου αρέσει το κρέας.

Σιδηροπενική αναιμία φούλ, δεν απορροφώ κανένα από τα συμπληρώματα σιδήρου, δεν μου πάει ο σίδηρος βρε παιδί μου ;););)

Ούτε στις εγκυμοσύνες, οι μόνοι εμετοί που έκανα ήταν όταν προσπάθησα να φάω μπιφτέκια .....

Καλή πηγή σιδήρου και χωρίς λίπος είναι το κρέας στρουθοκάμηλου, το παίρνω από τα ΑΒ.

Μπορώ να το φάω, όχι συχνά όμως, δεν μου κάνει κρεατίλα.

Α, και όσο για την σύλληψη, δεν είχα κανένα θέμα, μα κανένα !!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

The story of my life !!!!!

Δεν τρώω κόκκινο κρέας εδώ και 24 χρόνια, μόνο κοτόπουλο/γαλοπούλα/κουνέλι και στο τσακίρ κέφι στρουθοκάμηλο.

Δεν μου αρέσει το κρέας.

Σιδηροπενική αναιμία φούλ, δεν απορροφώ κανένα από τα συμπληρώματα σιδήρου, δεν μου πάει ο σίδηρος βρε παιδί μου ;););)

Ούτε στις εγκυμοσύνες, οι μόνοι εμετοί που έκανα ήταν όταν προσπάθησα να φάω μπιφτέκια .....

Καλή πηγή σιδήρου και χωρίς λίπος είναι το κρέας στρουθοκάμηλου, το παίρνω από τα ΑΒ.

Μπορώ να το φάω, όχι συχνά όμως, δεν μου κάνει κρεατίλα.

Α, και όσο για την σύλληψη, δεν είχα κανένα θέμα, μα κανένα !!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

αχ με το ζορι το τρωω...αλλα το λαμβανω σαν φαρμακο. τι να κανουμε; η αληθεια ειναι πως τοσα χρονια χωρις κρεας (πουλερικα, χοιρινα, μοσχαρισια και ολα τα αλλα εκτος απο ψαρι) γλυτωσα απο αναιμια - μονο δυο φορες εκανα αλλα τωρα θελουμε παιδι και ειμαι ικανη για ολα. οτι μου λεει ο γιατρος προσπαθω να το κανω. προς το παρον μονο μια φορα την βδομαδα και σημερα η δευτερη φορα - παιδια θυμηθηκα τι γευση εχει το κρεας! αντι να "κρυψει" την γευση ο αντρας μου το εκανε πολυ κρεατενιο! χαχαχα

δεν πειραζει. σιγα σιγα το φαγαμε. δεν μπορω να γκρινιαζω σαν παιδι. θελω να γινω καλα.

σε λιγο καιρο (συντομα ελπιζω και πιστευω) θα λεω αμαρτησα για το παιδι μου! :lol::lol::lol:

οσο για την αναιμια εμποδιο στη συλληψη - παλι καλα! ευχαριστω που το ξεκαθαρισες αυτο.

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Γιατί πρέπει σώνει κ καλά να φας κρέας; Υπάρχουν πολύ καλά συμπληρώματα διατροφής σιδήρου που είναι κατάλληλα για χορτοφάγους, με άριστη απορρόφηση. Δε σε καλύπτουν ή δε σου επιτρέπει ο γιατρός;

Γιατί πρέπει σώνει κ καλά να φας κρέας; Υπάρχουν πολύ καλά συμπληρώματα διατροφής σιδήρου που είναι κατάλληλα για χορτοφάγους, με άριστη απορρόφηση. Δε σε καλύπτουν ή δε σου επιτρέπει ο γιατρός;

ελα ντε. αυτο ρωτησα και γω και μου ειπε οτι θα επιβαρυνω το εντερο μου και δεν μου τα εγραφε. του το ζητησα και αρνηθηκε. τωρα γιατι...

μολις παρω τις εξετασεις στα χερια μου θα παω στο ικα να μου τα γραψουν τα συμπληρωματα. μεχρι τοτε ομως δεν ξερω... μπορω να τα παρω και ετσι; πρεπει να ξερω και ποσα mg, ετσι δεν ειναι;

ευχαριστω για το ενδιαφερον.

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Ισως δεν στα γράφουν από τώρα γιατί στην κύηση εκτός από τα συμπληρώματα πρέπει να τρώμε κρέας (όλων των μορφών) 5 φορές τη βδομάδα στο δεύτερο τρίμηνο...

Κι γω νομίζω θα το σιχαθώ, δε μου άρεσε ποτέ ίδιαίτερα, τώρα το τρώω γιατί πολύ απλά πρέπει.

Εντάξει δεν το κάνω στον ατμομάγειρα που το σιχαίνομαι όπως βγαίνει, αλλά στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, καρότο ή κοκκινιστό χωρίς λάδια με πατάτες ή σε μπουκίτσες βραστό με σούπα ή ψητό στη σχάρα, κάτι γίνεται.

Ακόμα και λεμονάτο είναι πολύ καλύτερο το μοσχαράκι και δε μυρίζει.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αιματοκρίτη/αναιμία κτλ και με καμμιά αιματολογική εξέταση γενικά, τώρα στην κύηση το πρώτο που έπεσε ήταν αυτό...

Δηλαδή και πρόβλημα να μην είχες πρίν παίζει να έχεις μετά, οπότε μάλλον θέλουν να στρώσει η διατροφή σου χωρίς συμπλήρωμα ώστε μετά με συμπλήρωμα να τα καταφέρεις.

Αλλωστε είναι για σένα. Το παιδί ό,τι έχει να πάρει θα στο πάρει, θα σε ξεζουμίσει. Πρέπει να είσαι καλά όμως και όρθια όταν το έχεις μέσα σου, όχι να κινδυνεύεις να πέσεις απότη ζάλη...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!