Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΗ

Recommended Posts

Φοβαμαι που εκανα παιδι μεγαλη 37 χρονων,το διαβασα και επαθα σοκ,ιδεα μου για αυτη την αρωστια τωρα δεν μου βγαινει απο το μιαλο μου,!!!!!!βλεπω το παιδακι μου και τρελενομαι απο το φοβο!!!:cry:

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=939

Διαφημίσεις

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ούτε να το συζητάς κορίτσι μου αυτό....ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ...να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να το δεις να μεγαλώνει με όλα τα καλά!!!! Και μένα η μαμά μου με έκανε στα 43 και μια χαρά είμαι...(δεν νομίζω να είναι ο λόγος που έχω λίγη τρέλλα παραπάνω ε??????:mrgreen::mrgreen::lol::lol::lol::rolleyes::rolleyes:)

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

γιατι ομως γραφει 80% μεγαλυτερη πιθανοτητα για γυναικες που εκαναν παιδι πανω πο 40 χρονων ,απο που βγαζουν αυτη τα ΣΥΜΠΕΡΑΖΜΑΤΑ!? Θα τρελαθω?

Από κει που βγάζουν τα ίδια συμπεράσματα και για το σύνδρομο Down και τις τρισωμίες. Όσο πιο μεγάλη είσαι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις. Αλλά αυτά είναι καθαρά στατιστικές βασισμένες σε κάποια δείγματα πληθυσμού. Δεν πήραν να ρωτήσουν όλες τις γυναίκες της υφηλίου, σωστά; Άσε που τώρα με τις τόσες μεταλλάξεις που παθαίνει το dna μας, παιδιά με προβλήματα μπορεί να γεννηθούν και από πολύ νέους γονείς. Μη σου τύχει είναι.

Διαφημίσεις

Θορυβήθηκα κι εγώ τώρα. Το γιο μου τον γέννησα στα 32 μου. Τώρα είμαι σχεδόν 38 και προσπαθούμε σχεδόν 5 χρόνια για δεύτερο παιδάκι.

Δυστυχώς ως τώρα δεν το έχουμε καταφέρει.:(

Μήπως πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες ; Ο άντρας μου είναι 44. Κορίτσια φοβάμαι μ' αυτό που διάβασα! :confused:

Καλέ τι λέτε που θα σταματήσετε τις προσπάθειες; Εγώ τι να πω που κλείνω τα 41 σε 2 βδομάδες; Να δέσω μια πέτρα και να πέσω να πνιγώ; :-P Μια χαρά γερά παιδάκια θα κάνουμε, μην ακούω χαζά.

βλακειες

εμενα η μαμα μου με εκανε στα 45!!!!!!!!!!!!

και τωρα που οι γυναικες παντρευονται στα 35, στανταρ κανουν 2ο η 3ο παιδι μετα τα 40......και τι εγινε????

στατιστικες ειναι ολα αυτα

εχω φιλη που στα 22 γεννησε και το παιδακι ειχε συνδρομο νταουν

μην ακουτε τιποτα

προσευχη και πιστη

κουράγιο αδέρφια...

Διαφημίσεις

εχω φιλη που στα 22 γεννησε και το παιδακι ειχε συνδρομο νταουν

Ναι, γιατί οι γιατροί σου λένε να πας για αμνιοκέντηση αν είσαι πάνω από 35, πράγμα εντελώς ανυπόστατο για μένα. Κανονικά σε όλες τις ηλικίες πρέπει να την κάνουμε.

ο μικρος μου ειναι 8 μηνων ειμαι 38 χρονων .... και δοξα τον θεο ειμαστε μια χαρα λοιπον μην ακουτε τιποτα.... στην εγκυμοσυνη μου ειχα γινει απιστευτα ευαισθητη και περασα πολυ ασχημα μ οσα ακουγα απο τους γιατρους αυτο με την ηλικια επιτελους .... μολις ο γιατρος που με παρακολουθουσε ακουσε την ηλικια μου με τρελανε εκανα ληψη τροφοβλαστη τον τριτο μηνα με σφαξανε κανονικα πεθανα στον πονο και τελικα ειχε αποτυχια η ληψη υγρου και εκανα στον τεταρτο αμνιοπαρακεντηση γιατι με ειχαν τρελανει οταν ακουσαν την ηλικια μου το θεοωρουσαν σχεδον σιγουρο οτι το μωρο θα ηταν αρρωστο ελεος πια ..... σταματησετε να σκεφτεστε αρνητικα μονο κακο μας κανει και σε εμας και στα μικρα μας .... το γιοκακι μου ειναι γλυκας και μια χαρα ..... δεν ξανακουω κανεναν ειχα χασει τον υπνο μου απο την στεναχωρια μου οτι μπορει να ειναι αρρωστος και εκλεγα καθε μερα...... τωρα κανω την προσευχη μου και χαιρομαι το παιδακι μου και ειμαι πολυ ευτιχισμενη .... εχω φιλες σε πολυ μικροτερη ηλικια που προσπαθουν χρονια και δεν μπορουν να κανουν παιδι .... ειμαστε τυχερες

Θορυβήθηκα κι εγώ τώρα. Το γιο μου τον γέννησα στα 32 μου. Τώρα είμαι σχεδόν 38 και προσπαθούμε σχεδόν 5 χρόνια για δεύτερο παιδάκι.

Δυστυχώς ως τώρα δεν το έχουμε καταφέρει.:(

Μήπως πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες ; Ο άντρας μου είναι 44. Κορίτσια φοβάμαι μ' αυτό που διάβασα! :confused:

μην μου κανεις τωρα τετοια!και ο δικος μου αντρας ειναι 42

Φοβαμαι που εκανα παιδι μεγαλη 37 χρονων,το διαβασα και επαθα σοκ,ιδεα μου για αυτη την αρωστια τωρα δεν μου βγαινει απο το μιαλο μου,!!!!!!βλεπω το παιδακι μου και τρελενομαι απο το φοβο!!!:cry:

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=939

εισαι τυχερη που εκανες ..... κοιτα να το χαρεις....... και μην δηλητηριαζεσε αδικως......

ο μικρος μου ειναι 8 μηνων ειμαι 38 χρονων .... και δοξα τον θεο ειμαστε μια χαρα λοιπον μην ακουτε τιποτα.... στην εγκυμοσυνη μου ειχα γινει απιστευτα ευαισθητη και περασα πολυ ασχημα μ οσα ακουγα απο τους γιατρους αυτο με την ηλικια επιτελους .... μολις ο γιατρος που με παρακολουθουσε ακουσε την ηλικια μου με τρελανε εκανα ληψη τροφοβλαστη τον τριτο μηνα με σφαξανε κανονικα πεθανα στον πονο και τελικα ειχε αποτυχια η ληψη υγρου και εκανα στον τεταρτο αμνιοπαρακεντηση γιατι με ειχαν τρελανει οταν ακουσαν την ηλικια μου το θεοωρουσαν σχεδον σιγουρο οτι το μωρο θα ηταν αρρωστο ελεος πια ..... σταματησετε να σκεφτεστε αρνητικα μονο κακο μας κανει και σε εμας και στα μικρα μας .... το γιοκακι μου ειναι γλυκας και μια χαρα ..... δεν ξανακουω κανεναν ειχα χασει τον υπνο μου απο την στεναχωρια μου οτι μπορει να ειναι αρρωστος και εκλεγα καθε μερα...... τωρα κανω την προσευχη μου και χαιρομαι το παιδακι μου και ειμαι πολυ ευτιχισμενη .... εχω φιλες σε πολυ μικροτερη ηλικια που προσπαθουν χρονια και δεν μπορουν να κανουν παιδι .... ειμαστε τυχερες

Γιατί έτσι καλέ; Εγώ είχα πάει αποφασισμένη να κάνω λήψη τροφοβλάστης και όταν είδε την αυχενική η γιατρός με απέτρεψε. Δεν έχει σημασία η ηλικία, αν οι ενδείξεις της αυχενικής είναι καλές. Βέβαια άμνιο θα κάνω, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλά κι αυτήν ακομα δε με υποχρεώνει η γιατρός μου να την κάνω, μου λέει "άμα θέλεις, καλό θα ήτανε"

Διαφημίσεις

Γιατί έτσι καλέ; Εγώ είχα πάει αποφασισμένη να κάνω λήψη τροφοβλάστης και όταν είδε την αυχενική η γιατρός με απέτρεψε. Δεν έχει σημασία η ηλικία, αν οι ενδείξεις της αυχενικής είναι καλές. Βέβαια άμνιο θα κάνω, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλά κι αυτήν ακομα δε με υποχρεώνει η γιατρός μου να την κάνω, μου λέει "άμα θέλεις, καλό θα ήτανε"

Απο την στιγμη μου ακουσε την ηλικια μου μου ειπε να την κανω... εγω φοβηθηκα και το εκανα ο πλακουντας μου ηταν οπισθιος και δυσκολεψα παρα πολυ τον γιατρο για να παρει υγρο και παλι χωρις αποτελεσματα.... μου ζητησανε συγνωμη και μου ειπαν να παω μετα απο ενα μηνα για αμνιοπαρακεντηση ασε που μου εδωσαν και στις δυο εξετασεις αντιβιωση αμοχιλ των 1000 κι ολα αυτα γιατι ? γιατι ημουν γρια.... μεχρι που τα πηρα την ημερα που γεννησα και τα χωσα στον γιατρο μου ... γιατι ολοι το εχουν κανει επειχιρηση κανεις δεν νοιαζετε ... μονο να στα παιρνουν.... ασε ειχ τρομαξει τοσο πολυ που κολοτουμπες να μου ελεγες τις εκανα.... και επαθα για για τρεις μηνες αυπνιες απο το αγχος και με στειλανε και σε ψυχιατρο χα χα και μονο που δεν την εφτυσα την ( δεν κανει να βρισω) ηθελε να μου δωσει χαπια και να πηγαινω τρεις φορες την εβδομαδα 70 ευρω η φορα παρακαλω...... αν θελουν παιδι μου οι γιατροι να σε τρελανουν και να στα παρουν.... μπορουν οταν εισαι σε τετοια φαση.....

κοριτσια μου ασ μην τα σκαλιζουμε τοσο,γιατι θα τρελαθουμε στο τελοσ.εγω ειμαι 27 αλλα ξερετε ποσα σκαλιζω και φρηκαρω??επισεις κ μπαμπας μου εχει κανει παιδακι στα 45 απο δευτερο γαμο και η μαμα μου εχει κανει δευτερο παιδι σ μεγαλη ηλικια!!μη σας πω οτι ολοι η σταρ κανουν μετρα τα 40 δλδ ολοι ειναι καταδικασμενοι??

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

δεν μιλαω για το sindromo down,και εγω εκανα ενα σωρο εξετασεις,και ειναι ενα κουκλι το [παιδακι μου,μιλαω για αυτα που δεν φαινονται!

ε τωρα εισαι υπερβολικη.... κανεις μα κανεις δεν ξερει τι του ξημερωνει που ελεγε και η γιαγια μου .... κανε την προσευχη σου.... και κοιτα να χαρεις το παιδακι σου.... γιατι μεγαλωνουν ..... χωρις να το καταλαβουμε....

κοριτσια μου ασ μην τα σκαλιζουμε τοσο,γιατι θα τρελαθουμε στο τελοσ.εγω ειμαι 27 αλλα ξερετε ποσα σκαλιζω και φρηκαρω??επισεις κ μπαμπας μου εχει κανει παιδακι στα 45 απο δευτερο γαμο και η μαμα μου εχει κανει δευτερο παιδι σ μεγαλη ηλικια!!μη σας πω οτι ολοι η σταρ κανουν μετρα τα 40 δλδ ολοι ειναι καταδικασμενοι??

μαζι σου ...... και βεβαια δεν κανει να τα σκαλιζουμε πολυ..... κανεις δεν ειναι καταδικασμενος ...... και κοιτα να μην φρικαρεις ..... να περνας καλα και να χαιρεσαι την ζωη σου....ειδα και εγω που φρικαρα στην εγκυμοσυνη τι καταλαβα? ταλαιπωρηθηκα ταλαιπωρησα τους δικους μου .... χωρις λογο.... να περναμε καλα .....λοιπον .... αυτο εχει σημασια

Ο κάθε άνθρωπος έχει την τύχη του.. και οι ζωές μας δεν πρέπει να είναι δείγμα στατιστικής.

Οι στατιστικές πρέπει να αποδίδονται με επιστημονικό τρόπο για να βγούν κάποια "ενδεικτικά" συμπεράσματα. Αλλιώς θα πρέπει να κάνουμε στείρωση στα 32 για να μειώσουμε τη θνησιμότητα και να βγάζουν οι στατιστικές ότι ζούμε καλύτερα εμείς οι πολιτισμένοι άνθρωποι!!!

Ο κάθε άνθρωπος έχει την τύχη του.. και οι ζωές μας δεν πρέπει να είναι δείγμα στατιστικής.

Οι στατιστικές πρέπει να αποδίδονται με επιστημονικό τρόπο για να βγούν κάποια "ενδεικτικά" συμπεράσματα. Αλλιώς θα πρέπει να κάνουμε στείρωση στα 32 για να μειώσουμε τη θνησιμότητα και να βγάζουν οι στατιστικές ότι ζούμε καλύτερα εμείς οι πολιτισμένοι άνθρωποι!!!

ειναι πολυ παραγοντες που παιζουν σε αυτην την αρωστια ,οχι μονο ηλικα των γονεων!

ρε κοριτσια για τι ο πανικος;

Ας δουμε τι πραγματικα λεει το αρθρο...

Στην κοπελα που ρωτησε που βγαζουν τα συμπερασματα: πραφανως ειδαν, οπως λεει τα στοιχεια, απο 10.000 παιδια που επασχαν με λευχαιμια. Απο αυτα λοιπον, ειδαν οτι το μεγαλυτερο ποσοστο ειχε μαμαδες ανω των 40, μετα ηταν 30-39 και τελος 25-29. Επισης ειδαν οτι τα περισσοτερα παιδια ηταν πρωτοτοκα.

Λεει οτι παιζει ρολο και η ηλικια του πατερα, αλλα δεν δινει ποσοστα.

Γραφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι ΔΕΝ γνωριζουμε τα αιτια της λευχαιμιας. Εχουν γινει πολλες ερευνες κοιτωντα διαφορες πτυχες τις ασθενειας προκειμενου να τα βρουν, αλλα δεν εχουν καταληξει σε κατι. Αυτη λοιπον ειναι μια ακομα ερευνα που προσπαθει να ανοιξει ενα παραθυρακι στη γνωση για την λευχαιμια. Αυτα ειναι τα στατιστικα στοιχεια ΜΙΑΣ ερευνας, που μπορει να ειναι τυχαια. Για να σημαινουν κατι ωστε να αξιζει τον κοπο να πειραματισουν εργαστηριακα πρεπει η ιδια ερευνα να επαναληφθει σε διαφορετικους τοπους και χρονους και να εχει τα ιδια αποτελεσματα (ειδατε αν εχετε το statistics freak στο φορουμ; ;);););) )

Οσον αφορα τις μεγαλυτερες μαμαδες και το τι εχουν, δεν ειναι θεμα DNA. Αυτο που ισχυριζεται η γεννετικη ειναι οτι τα ωαρια, επειδη δε δημιουργουμε νεα αλλα τα εχουμε παντα μεσα μας και χανουμε ενα καθε μηνα, γερνανε μαζι μας. Και οσο πιο μεγαλο σε ηλικια ειναι ενα ωαριο τοσο πιο ευαισθητο/αδυναμο γινεται.

Η αμνιοπαρακεντηση δεν γινεται ετσι με ψυλου πηδημα διοτι φερει 1 (ή 2) % ρισκο αποβολης. Γινεται σε περιπτωσεις που η αυχενικη βαλει το εμβρυο σε higher risk για downs, και συνηθως αυτο γινεται σε ηλικιες ανω των 35. Επισης μπορει καποιοι να μην ενδιαφερονται καθολου να μαθουν αν το μωρο που περιμενουν θα εχει downs γιατι ουτως ή αλλως θα το γεννησουν.

κορινα, να μη σταματησετε τις προσπαθειες, αλλα εχετε δει καποιον γιατρο; H γονιμοτητα των γυναικων, στατιστικα, πεφτει αποτομα γυρω στα 35.

Κατα τα αλλα, αν καθομαστε να διαβαζουμε καθε τι που εχει συμβει σε καθε παιδακι και να φοβομαστε μη συμβει και στο δικο μας, τοτε δε θα προλαβουμε να τα χαρουμε :)

Μην τρελένεσαι καλή μου με τις στατιστικές. Στην πραγματικότητα έχουν λίγη αξία, καθώς είναι πολύ εύκολο να τις κατευθύνεις. Ετσι κι αλλιώς, εφόσον δεν γνωρίζουμε τα αίτια της λευχημίας, θα μπορούσαν να το συσχετίσουν με οτιδήποτε. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να φτιάξεις μία έρευνα που να υποδυκνύει ότι έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθεις λευχημία εάν οι γονείς σου είναι αριστερόχειρες ή, ακόμη καλύτερα, αριστεροί.:lol::lol::lol::lol:

Οταν έκανα το μεταπτυχιακό μου, ο μαθηματικός μας είχε πει τον εξής ορισμό για τη στατιστική: "Στατιστική είναι η επιστήμη σύμφωνα με την οποία, εάν εσύ έχεις φάει 2 κοτόπουλα και ο διπλανός σου κανένα, έχετε φάει από 1". Και μέχρι εκεί.