Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Γειά σου xristo!

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, ... και η αντιμετώπιση είναι σίγουρα ανάλογη με διάφορα πράγματα..

..Θέλεις να μας πείς πότε είναι πεισματάρα, σε ποιές συγκεκριμένες καταστάσεις ?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΑ

ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΗΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΙΣΜΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΕΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.

ΤΗΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΚΑΠΟΙΑ ΤΙΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ <<ΔΕΝ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ>>

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Γειά σου Χρήστο!

..πρέπει να γράψω ένα άρθρο ειδικά για την περίπτωση που λες, γιατί είναι κάτι που πάρα πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν και δεν ξέρουν πως να το αποφύγουν.

Η "τιμωρία" στους παιδικούς σταθμούς εχει αντικατασταθεί πλέον απο τον όρο time out - διάβασε εδώ για αυτό το θέμα

http://parents.org.gr/psych/?sid=47

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 month later...

ΓΕΙΑΣΑΣ ΠΑΔΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΠΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ Η ΚΟΡΗ [5 1/2 ΕΤΩΝ] ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΟΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΒΓΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.

ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ. ΑΜΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΗ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΧΑΜΟΣ, ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ

Διαφημίσεις

Μήπως είναι επειδή όταν βγαίνετε έξω μιλάτε ανεμπόδιστα και αισθάνεστε πολύ πιό άνετοι και σε "φάση χαβαλέ" ? Δεν γελάτε περισσότερο και χαλαρώνετε? (λογικό είναι)

Τα παιδιά το αισθάνονται όταν οι μεγάλοι περνούν καλά οπότε θέλουν και αυτά να συμμετέχουν.

Δοκιμάστε να βγείτε έξω και να της μίλήσετε για κάτι που δεν της αρέσει ή να είστε κατσουφιασμένοι ή (εικονικά) θυμωμένοι - θα δείτε που γρήγορα θα χάσει το ενδιαφέρον της!!

ΜΟΝΟ ομως αν μπορέσετε να το κάνετε πιστευτό.

Αλλιώς θα το καταλάβει ότι προσπαθείτε να την διώξετε και θα την κάνει να επιμείνει ακόμα περισσότερο να βγαίνει έξω.

Προσέξτε το για το θέμα του τσιγάρου γιατί σε λίγα χρόνια, θα το έχει συνδυάσει πακέτο με το να περνάς καλά με φίλους, και τότε αποκλείεται να μην καπνίσει και εκείνη, σαν έφηβη.......

R.I.P. Michael Jackson.

Α ναί εννοείται - δεν το σκέφτηκα να ρωτήσω εαν της ζητάτε να μείνει μόνη της μέσα, ενώ εσείς είσαστε έξω και διασκεδάζετε ... :wink:8)

αλλα φαντάζομαι για να το λες xristos το έχετε δοκιμάσει και με κάποιον μέσα να κάτσει μαζί της? ή όχι?

R.I.P. Michael Jackson.

• 3 weeks later...

http://health.in.gr/paidi

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.

Για να μεγαλώσει ένα παιδί δεν χρειάζεται μόνο τροφή, χρειάζεται εκτίμηση, αναγνώριση, ενθάρρυνση.

Μην ξεχνάτε να λετε

Μπράβο!

Δεν πειράζει που δεν τα κατάφερες αυτή τη φορά

Είμαστε περήφανοι για σένα

Αρκεί που προσπάθησες

Θα τα καταφέρεις

Είσαι σπουδαίο παιδί

Κανείς δεν είναι τέλειος

Είσαι μοναδικό

Δεν ξέρω τι θα 'κανα χωρίς εσέναv

Σ' αγαπώ πολύ

Έλα να προσπαθήσουμε μαζί

--------------------------------------------------------------------------------

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.

Σκεφθείτε καλά - πριν πείτε

Τίποτα σωστό δεν μπορείς να κανείς!

Ας ήταν να 'μοιαζες του... Γιάννη

Σε σιχαίνομαι!

Είσαι άχρηστο, ηλίθιο, ανίκανο!

Δεν θα τα καταφέρεις ποτέ!

Δεν είσαι παιδί μου εσύ!

Φτυστό ο πάππους σου Ο άχρηστος!

Μ' αρρώστησες! Θα με πεθάνεις!

Μακάρι να μην είχες γεννηθεί ποτέ!

Δεν σ' αγαπώ!

Παράτα με!

------------------

Νο Comments νομίζω ότι αυτό το άρθρο τα λέει όλα...

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

• 2 weeks later...

Παρακαλώ για τη γνώμη σας στο εξής θέμα.. Ο δίχρονος Δημήτρης είναι ένα δραστήριο και πανέξύπνο παιδί που όμως δεν τα πάει πολύ καλά με το ντύσιμο :P Εχει μοιάσει στον πατέρα του (είναι φοβερό αυτό που μου συμβαίνει!!) προτιμάει να φοράει μαλακά ρούχα φανελίτσες που τις πιάνει μπροστά στο λαιμό και χουζουρεύει.. Ετσι για να τον ντύσω για να πάμε βόλτα στο 30% των περιπτώσεων ντύνεται εύκολα (κανονικά) στο 65% των περιπτώσεων με κόλπα και στο 5% με πολύ γκρίνια!!!!!!!!! Έτσι εχθές που ήταν χαρά θεού έξω αυτός δεν είχε καλοκοιμηθεί το βράδυ και δεν ήταν πολύ ορεξάτος με αποτέλεσμα να μην θέλει να ντυθεί με τίποτα.. χαμός.. Τον ρώταγα Δημήτρη δεν θες να πάμε βόλτα?? 'οχι σπίτι' απάνταγε αυτός.. Τον κυνηγάγαμε τίποτα αυτός γκρίνια κλάμα.. Εκεί λοιπόν έρχεται ο προβληματισμός μου.. Προσωπικά πιστεύω ότι όταν συμπεριφέρεται έτσι ή δεν έχει όρεξη να βγει έξω και πρέπει να το σεβαστώ ή είναι πείσματαρης και πρέπει να σταματήσω να προσπαθώ ετσι ώστε να μείνει μέσα (ακόμα και αν μου ζητήσει βολτα μετά) για να μάθει.. Η άλλη άποψη του πατέρα του αλλά και της μητέρας μου είναι να μην του περάσει και με το ''ζόρι'' να τον ντύσουμε.. Να σημειωθεί ότι εχθές που τελικά βγήκαμε δεν είχε πολύ όρεξη όπως συνήθως....

Οι θησαυροί μου:

Διαφημίσεις

"To παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις" ( χιουμορ κανω ετσι? :D:D:D:D )

Ψαξε να βρεις ΤΙ εχει γινει, καπου καποτε οταν ηταν να βγητε καποια φορα.....

ΕΚΕΙ ειναι η αιτια σου και το παιδι το εχει συνδιασει με κατι κακο.... Καποιο ρουχαλακι που το ενοχλησε φοβερα.... κατι που το τρομαξε στη βολτα.....

Και βεβαια μπορει να μην ειχε και ορεξη... το θεμα να το "πιεσεις" δες το και απο την μερια της κοινονικοποιησης που πρεπει να μαθει. "οταν η οικογενεια παει καπου παμε ολοι μαζι θελουμε δε θελουμε" για να μην "πιεσεις" εκεινο προσεχε μην "πιεστεις" εσυ... και αυτο πρεπει να μαθει να συμβιβαζει τα "θελω" του συμφωνα με την τρεχουσα ζωη της οικογενειας...

Απλα μου κανει εντυπωση αυτο που λες για τα ρουχα.... βλεπεις και η δικη μου μαμα :D:D:D:D:D:D επρεπε να φτασω 6 χρονων να συνηδητοποιησει οτι ΔΕΝ μπορω να φοραω ενα ειδος μαλλινα που..... "τσιμπανε" :D:D:D:D:D:D:D:D

ΠΟυ θελω να καταληξω.. στο πολυ απλο ΔΕΝ υπαρχει κανενας "κανονας" περαν του να βρεις το "γιατι". Αν το γιατι ειναι λαθος το διορθωνης, αν ειναι λογικο το αποδεχεσαι ενδεχωμενως.....

Α μονο μην ειναι το να "κατσω σπιτι για να δω τηλεόραση" εκει γινε Χιτλερ και οτι αλλο δικτακτορικο μπορεις να φανταστεις και εφαρμοσε το "αποφασιζουμε και διατασουμε"

Εχω δει παιδακια και παιδακια να αποβλακώνονται απο την πολυ τηλεοραση, με την πληρη εννοια του αποβλακωνομαι.. :(:(:(:(:(:(:(:(:(

Fokion, ευχαριστω για την απάντηση σου. Για συντομία δεν διευκρίνισα ότι ο Δημήτρης είναι ένα πολύ κοινωνικό παιδί που τρελαίνεται για βόλτες παίζει πολύ και έξω και μέσα στο σπίτι. Δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα. Όπως επίσης να διευκρινίσω ότι δεν είναι καθόλου γκρινιάρης.. Συννενοούμαστε για τα πάντα... Είναι από τις ελάχιστες φορές που γκρινιάζει και ομολογώ ότι με έχει καλομάθει προβληματίζομαι και στεναχωριέμαι ιδιαίτερα.. Γιαυτό πιστεύω ότι δεν πρέπει να ζορίζω την κατάσταση... και νιώθω ότι είναι λάθος να προσεγγίζω αυτό το θέμα με πείσμα...Για να καταλάβεις όπου και να πηγαινουμε είναι μαζί μας βόλτες, μαγαζιά, supermarket, και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ γκρίνια κλάματα κλπ ούτε μία φορά.. Όσο για τα ρούχα απο μωρό δεν του πολυ άρεσε η ιδέα του ντύνομαι ξεντύνομαι...

Οι θησαυροί μου:

εγω θα συμπλήρωνα τα εξης

-προσπάθησε με συζήτηση να τον ρωτήσεις τί δεν του αρέσει στο ντύσιμο ξεντύσιμο.

-πηγαινέ τον για ψώνια για ρούχα και άσε τον να διαλέξει εκείνος αυτό που του αρέσει. απο βρακάκια κάλτσες μέχρι παντελόνι και σκουφάκι.

-πάρε βιβλία - παραμύθια που δείχνουν τα διάφορα ρούχα που φοράνε τα παιδάκια.

-πάρε χρώματα για υφάσματα απο το art&hobby, και σε ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα του, άφησέ τον να τα βάψει. (με στάμπες πχ απο πατάτα - την κόβεις στο ήμισυ, και στην ίσια πλευρα κόβεις με το μαχαιράκι το σχήμα για να είναι σαν σφραγίδα, ή απλώς με το χέρι του και τα δάχτυλά του σαν στάμπα!)

δείξε του πως και θα δείς που θα ξετρελλαθεί!

(μήν του πείς φυσικά ότι αν τα βάψει ότι πρέπει να τα φορέσει μετά. ασε τον να αναπτύξει μόνος του την περηφάνεια που τα έβαψε)

όταν είναι έτοιμα για να τα φορέσει δείξε του - "θα πάμε να δείξουμε στο πάρκο τι φοβερό μπλουζάκι έφτιαξες ?" όλα τα παιδακια θα θέλουν και αυτά ένα τέτοιο μπλουζάκι!

δες αν θέλει να ντύνεται μόνος του - χωρίς τη βοήθειά σου.

γενικά το φαγητό και το ντύσιμο είναι ένας τρόπος που μπορούν τα παιδια να ελέγξουν την κατάσταση - οπότε είναι καλό να του δώσεις αλλού έλεγχο - στην αγορά πχ και στο φτιάξιμο - θα έχει τον έλεγχο ότι αυτός διαλεξε, αυτός έφτιαξε.

δεν θα έχει την προσοχή στο ντύσιμο αλλά σε αυτά τα πραγματα.

ή διαλέγετε μία εσύ μία αυτός - αυτός τις κάλτσες εσύ το παντελόνι, αυτός το μπλουζάκι εσύ το βρακάκι κτλ... ενέπλεξέ τον δηλαδή σε αυτή τη διαδικασία του ντυσίματος.

τώρα που μεγάλωσε μπορεί να έχει έλεγχο του τι φοράει τουλάχιστον.

επίσης, φορέστε καμιά φορά ένα τshirt ανάποδα, απλώς για πλάκα, πάνω απο ένα μακρυμάνικο.

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία σε ευχαριστώ για την απάντηση σου !! Αυτό προσπαθώ να κάνω τον τελευταίο καιρό να έχει την επιλογή και την πρωτοβουλία και στο ντύσιμο του και ομολογώ ότι έχει αποτέλεσμα. Οταν βλέπω ότι μου αντιδράει λοιπόν του βάζω πάνω στο κρεββάτι 3 μπλουζάκια πχ και του λέω διάλεξε εσυ όποιο θες και έλα να το βάλουμε και πραγματικά διάλέγει μετά από λίγη ώρα και έρχεται.. να το φορέσουμε. Επηρεάζομαι όμως όταν μου λένε (μπαμπάς γιαγιά) τον κακομαθένω άν απο τώρα έχει άποψη..

Χαίρομαι πολύ που το βλέπεις έτσι..

Οι θησαυροί μου:

όχι φυσικά δεν τον κακομαθαίνεις, εκτός φυσικα και αν σταματήσεις σε μαγαζί prada /gucci και του αγοράσεις απο κεί επειδή σου κλαίει και γκρινιάζει και θέλει μόνο αυτό :D:D:D χεχχεχεεχεχεχεχεχεχ!!! :D

το θέμα της άποψης έχει να κάνει με κάτι πολυ σημαντικό

το οποίο θα συνεχίσω εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=634#634

(αν αυτά που θέλετε να πείτε έχουν σχέση με τις αρχές διαπαιδαγώγησης συνεχίστε παρακαλώ εκεί)

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Λαμπρα!!! :D:D:D:D:D

Αφου ειναι κοινονικός μια χαρα παμε!!!! :D:D:D:D

Αρα ΚΑΤΙ δεν του παει καλα με τα ρουχα.....

Βγαλε στην ακρη με καποιο τροπο δερματικες ευαισθισίες σε υφασματα και πιασε την περιπτωση "πεισμα".......

Σιγουρα "παιζει" εδω....

Νομιζω οτι καλα κανεις που απο αυτα που διαλεγεις εσυ, τον αφηνεις να ..... διαλεξει........

εσυ εχεις αποφασισει... απλα δεν φαινεται :D:D:D:D:D:D:D

Γιατι να μην εχει αποψη???? να ακολουθει την "μοδα" οταν μεγαλωσει?????

Αστον μια χαρα το παει.......

Θα βρει τον δρομο του...

Απλα το οριο ειναι οτι αν απο αυτα που εχεις βγαλει δεν θελει τιποτα απλα....... μεσα :D:D:D:D:D

Μαρία, Fokion σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!! Αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι θα γλιτώσουμε τα prada και τα gucci και γενικώς αυτού του είδους ''ψώνια'' :P αφού δεν τα κάνουν ΄(και δεν είναι... θελω να πιστεύω :wink: ) η μαμά και ο μπαμπάς, νομίζω ότι θα πάμε καλά αφού βρήκα καλούς φίλους που με συμβουλεύουν!!

Εχθές, (θα σας διηγηθώ την ιστοριούλα να γελάσετε) θα πήγαινε να πληρωθεί ο πατέρας του από ΑΤΜ το βράδυ τη μισθοδοσία του και είπε στον Δημήτρη ότι θα βγει δυο λεπτά έξω να πάει στο ΑΤΜ να βγάλει χρήματα και θα ρθει αμέσως αυτός που τρελαίνεται για τη διαδικασία του είπε μπαμπα ΄μαζί' ο άντρας μου του είπε όχι είναι βράδυ (βαριότανε να τον παρει γιατί ο Δημήτρης δεν μπαίνει σε καρότσι θέλει μόνο 'πόδια' :P ) γυρίζει λοιπόν ο Δημήτρης σε μένα να βάλει τα μεγάλα μέσα του λεω εγω λοιπόν αν πάς να ντυθείς να βάλεις φόρμα θα σε πάρει... αυτός γυρναει στον πατέρα του όλο νάζι και του λέει 'ναι?????' ο πατέρας του εγινε αλοιφη φυσικά και του λέει ναι και γυρνάει παιδιά προς το δωμάτιο του και φωνάζει ''τρεεχω'' (δηλαδη ότι θα κάνε γρήγορα) άνοιξε το ντουλάπι έβγαλε μια φόρμα που είχα έξω έξω την βάλαμε σε χρόνο ρεκόρ και βγήκανε....

Απίστευτη μαγική ηλικία!!!!

Μαρία πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου, στην ενότητα αρχές διαπεδαγωγησης.. Σε ευχαριστούμε πολύ.

Οι θησαυροί μου:

Παν μετρον αριστον ομως ετσι????

Μην εξελιχθει στο οτι για να κανει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θα πρεπει να ζηταει "ανταμοιβη".....

Ειναι πως θα το "σερβιρεις".... Ας πουμε στην συγκεκριμενη περιπτωση η ατακα θα μπορουσε να ειναι " ειναι αυτα ρουχα για να βγεις εξω???"