Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρέες στο σχολείο...

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες! με λένε Παναγιώτα και έχω μία κόρη 12 ετών και ένα γιό 10 ετών,αυτό που με απασχολεί είναι ότι ενώ όταν η κόρη μου ήταν πιό μικρή (1η-2α) στο σχολείο έκανε παρέα με όλα τα παιδάκια,και με τα τσιγγανάκια(και υπάρχουν αρκετά καθώς μένουμε σε επαρχία),τότε δεν με είχε απασχολήσει,αντιθέτως και εγώ την είχα παροτρίνει να το κάνει γιατί σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσίστρια και θέλω και τα παιδιά μου να μάθουν να σέβονται τον κάθε άνθρωπο για αυτό που είναι και όχι για την καταγωγή του κτλ αλλά τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πως κάνει πιό πολύ παρέα με κάποιες τσιγγάνες παρά με τις άλλες φίλες της,και ως εδώ πάλι δεν υπάρχει θέμα,αφού έχει την ελευθερία να επιλέγει τις παρέες της,αλλά χωρίς να θέλω να φανώ καθόλου ρατσίστρια,μιά μέρα μετά το σχολείο μου είπε ότι οι συγκεκριμένες φίλες της την καλέσανε στο σπίτι τους,και εκεί μου κόπηκαν τα πόδια,όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τα κοριτσάκια αλλά τρέμω και μόνο στην ιδέα να πάει ένα κοριτσάκι σε ένα τέτοιο μέρος καθώς ακούγονται τόσα,μην είμαστε και προκατελημένοι βέβαια αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να την αφήσω,και δεν ξέρω πως να της το πω,πως δηλαδή να της εξηγίσω ποιά είναι τα όρια και πως πρέπει μεν να μην περιθωριοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους αλλά και ότι είναι επικίνδυνο να πάει σε ένα τέτοιο μέρος,χωρίς όμως να την κάνω να νιώσει αποστροφή για τους τσιγγάνους και να τους δεί σαν κάτι το διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανθρώπους...πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω,είναι πολύ λεπτό το θέμα γιατί άλλωστε το αν οι άνθρωποι του αύριο θα συνεχίσουν να είναι ρατσιστές εξαρτάται απο την διαπαιδαγώγιση που κάνουμε στα παιδιά μας:?

Διαφημίσεις

Εγώ στη θέση σου δεν θα ανέφερα καν το θέμα της φυλής απλώς ότι δεν θα ήθελα να πάει σε σπίτι συμμαθητών που δεν ξέρω τους γονείς τους. ΌΠως και όταν έρθει και η δική μας ώρα, όσο περνάει φυσικά από το χέρι μας, δεν πρόκειται να τα αφησω να πάνε σε σπίτια που δεν ξέρω εγώ η ίδια τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτά. Θα φρόντιζα τουλάχιστον να τους γνωριζα και να είχα έστω κάποιες τυπικές σχέσεις μαζί τους ανεξαρτήτου καταγωγής.

πολλα ακουγονται για ολους!Κακως κανεις φυλετικη διακριση!

Οπως ειπε και η κοπελα το θεμα ειναι να ξερεις τους γονεις των κοριτσιων ανεξαρτητα το απο που προερχονται!

ολοι το ιδιο ειμαστε

9rQUp2.png

Συμφωνώ με την andigo. Κι εγώ θα είχα πρόβλημα να πάει ο γιος μου στο σπίτι φίλου που δεν θα γνώριζα την οικογένειά του. Χωρίς να κάνω διαχωρισμό στη φυλή. Μπορείς να το θέσεις έτσι στην κόρη σου, για να μην της περάσεις λάθος μήνυμα.

Τα κοριτσάκια αυτά έχουν έρθει στο δικό σας σπίτι ;

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!τα κοριτσάκια δεν έχουν έρθει στο σπίτι λόγο απόστασης αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να έρθουν,τους γονείς τους τους έχω γνωρίσει στο σχολείο και μου φάνηκαν καλοί άνθρωποι,μάλιστα όταν συζητούσαμε κατάλαβα ότι είναι και υπεύθηνοι,αν έμεναν σε ένα σπίτι στην πόλη δεν θα είχα πρόβλημα αλλά επειδή μένουν σε τσιγγάνικο καταυλισμό έχω τους φόβους μου,γιατί εκεί είναι πολλά σπίτια δίπλα δίπλα και δεν μπορώ να ξέρω αν θα βγούν να παίξουνε και το ποιοι θα τα περιτριγυρίζουνε και τι ηλικιών,τόσα ακούγονται ρε κορίτσια και πραγματικά έχω προβληματιστεί πάρα πολύ για αυτό το θέμα γιατί δεν θέλω και τα παιδιά μου να σχηματίσουνε κάποια αρνητική εντύπωση και δεν ξέρω πως να το χειριστώ...

Διαφημίσεις

Εγώ στη θέση σου δεν θα ανέφερα καν το θέμα της φυλής.

και εγώ αισθάνομαι πολύ άσχημα που το κάνω αλλά μια μάνα πολλές φορές υπερβάλει προκειμένου να είναι σίγουρη για την ασφάλεια των παιδιών της..ελπίζω να μην με παρεξηγείτε και να μην παρεξηγηθεί κάποιος,σε κάθε τέτοια περίπτωση ζητώ συγγνώμη:oops:

Αν της εξηγούσες ότι λόγω απόστασης δεν γίνεται να την αφήσεις να πάει; Τι να πω, έχεις δίκιο να φοβάσαι. Κι εγώ θα φοβόμουν στη θέση σου.

και εγώ το σκέφτηκα αλλά για πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η δικαιολογία?αλλά και πάλι θα προτιμούσα να καταλάβει με κάποιο τρόπο ότι είναι κάπως ακατάλληλο το περιβάλλον αυτό για ένα κοριτσάκι,δεν μπορώ όμως να σκεφτώ ποιός είναι ο σωστός τρόπος,θέλω να προσέξω τι θα της πω όταν της μιλήσω για αυτό το θέμα γιατί δεν θέλω να της περάσω καθόλου ρατσιστικές απόψεις και νομίζω πως δεν ξέρω πως να το χειριστώ:shock:

Οι καλύτεροι φίλοι του γιου μου είναι ένα Αλβανάκι και ένα Ουκρανάκι. Βέβαια, οι γονείς τους έρχονται και πάμε σπίτια τους. Προσπαθούμε να γίνουμε φίλοι με τους γονείς των φίλων των παιδιών μας...

Πάντως, όταν ο γιος μου πήγε σε γειτονικό σπίτι τσιγγανόπουλου (σπίτι, όχι καταυλισμός), ενώ τον είχα αφήσει να παίζει έξω στην αυλή, έγινα έξαλλος επειδή δεν μου το είπε...

Έξω από τα δόντια: έχουμε γίνει πολυπολιτισμική χώρα και πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με άλλες φυλές και άλλες εθνικότητες, άλλες γλώσσες. Είναι κομμάτι της πατρίδας μας. Όμως ένα μέρος των τσιγγάνων δεν είναι ενταγμένοι στην κοινωνία (ίσως όχι από δικό τους φταίξιμο, δεν το κρίνω τώρα), υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα στους καταυλισμούς (όχι σε όλους)], υπάρχουν άλλα ήθη (π.χ. παντρεύονται πολύ νωρίς) και άλλες συμπεριφορές (πολλές φορές "ξένες").

Στην θέση σου λοιπόν θα το εξέταζα πάρα πολύ καλά το θέμα και σαφώς θα προτιμούσα, να έρθουν τα παιδιά στο δικό μου σπίτι...

...Θα ήταν πολύ χρήσιμη η άποψη μιας τσιγγάνας μαμάς αν παρακολουθεί το φόρουμ...

Καλό Κουράγιο!!!

Εξαρτάται.....θα σε πείραζε μελλοντικά να κάνει μια σχέση με ένα τσιγγάνο;;; σου θέτω το ερώτημα. Εάν δεν θα σε πείραζε σαφώς και δεν έχεις θέμα, απλά θα πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα παραπάνω για τις φίλες της. Συνήθως με τα άτομα που συναναστρεφόμαστε δημιουργούμε κοινωνικές, φιλικές και γενικά κάθε είδους σχέσεις. Εγώ είχα πολλές επαφές με αραβικές χώρες και μου άρεσε η κουλτούρα και ο πατέρας του παιδιού μου είναι από εκεί.

Και εγώ είμαι ανοιχτή στις άλλες φυλές αλλά κάποια πράγματα τα σκέφτομαι πχ. αν έχω στο σπίτι μου 2 τηλεοράσεις και 2 dvd και ο άλλος με το ζόρι βγάζει τον επιούσιο ......μήπως ζηλέψει (με τα όσα αυτό συνεπάγεται).

Εγώ έχω ένα πολύ μικρό κοριτσάκι, όταν πάμε στην παιδική χαρά παίζουμε με όλους και σαφώς και με παιδάκια από την Αλβανία. Δεν μου έχει τύχη μια φορά αλλά πολλές που μετά μας ρωτάνε που μένουμε και σε ποια οδό και επιμένουν και ενώ στην αρχή δεν μου χτύπησε καμπανάκι μετά σκέφτηκα καλύτερα φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. (Τόσο μικρά παιδάκια και να ρωτάνε τέτοια πράγματα, μήπως είναι ορμηνευμένα). Παιδάκια είναι αλλά τα παιδάκια έχουν και γονείς. Σε μια χώρα που δεν σέβεται τους μετανάστες και που γενικά υπάρχουν πολλά προβλήματα όποιος πάει να το παίξει πολύ καλός την πατάει.

Για τους τσιγγάνους πάντα τους απέφευγα όχι γιατί είναι τσιγγάνοι αλλά γιατί είναι πάρα πολλοί φτωχοί και η κλεψιά πάει σύννεφο και όπως κάποτε μου είπε κάποιος αυτοί οι άνθρωποι είναι πολλοί δυστυχισμένοι και ταλαιπωρημένοι. Αν τους θίξεις χάθηκες. Δεν έχουν έτσι και αλλιώς να χάσουν τίποτα.

Για μένα δεν τίθεται θέμα ρατσιστικό αλλά οικονομικό. Αν πράγματι έχεις κάποιο φόβο καλύτερα να προτείνεις να έρχονται τα κοριτσάκια στο σπίτι σας και μην φοβηθείς να πεις στο παιδί σου τις σκέψεις σου και τις επιφυλάξεις σου.

Ελπίζω να μην θεωρηθεί το μήνυμα μου ρατσιστικό γιατί δεν έχει τέτοια πρόθεση απλά τις ενδόμυχες σκέψεις μου παραθέτω.

Διαφημίσεις

ναι αυτό με την εγκληματικότητα σκέφτηκα και εγώ και όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε είναι γεγονός,το ενδεχόμενο να κάνει η κόρη μου σχέση με τσιγγάνο δεν το είχα σκεφτεί,ούτως ή άλλος είτε με πείραζε είτε όχι δεν θα μπορούσα να κάνω και πολλά πέρα απο το να τη συμβουλέψω,αλλά και πάλι είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους,δεν έχω πρόβλημα ότι σχέση και να έχει μαζί τους αρκεί να ξέρω ότι είναι ασφαλής..τώρα όσον αφορά στο τι θα πεί ο κόσμος μάλλον θα πρέπει να αναθεωρίσει για κάποια πράγματα και να καταλάβει οτι όλοι είμαστε ίσοι και δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζουνε κακόβουλα κάτι το διαφορετικό επειδή δεν το γνωρίζουμε,πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε τέτοια θέματα και ιδιαίτερα όταν αφορούν συνανθρώπους μας...

κατα την γνωμη μου ειναι λαθος να βαζουμε ταμπελα στον εναν η τον αλλο (το ιδιο ομως βλεπω να κανουμε ΚΑΙ εδω λεγοντας 'εισαι ρατσιστρια,αυτο δειχνει ο φοβος σου'....για εμενα ειναι πιο ειλικρινες ενα μηνυμα που ο καθενας λεει ΕΥΘΕΩΣ αυτο που σκεφτεται,τον προβληματισμο η τον φοβο του (οπως π.χ. εκανε η whiteangel η η beba09 η οποιος αλλος) και ζηταει μια ειλικρινη γνωμη, απο το να ψαχνει 'το περιτυλιγμα' ωστε κατι να μην χαρακτηριστει ρατσιστικο......η κοπελλα απλα λεει,΄φοβαμαι,με αγχωνει' γιατι σωνει και καλα πρεπει να ειναι ρατσιστικο το μηνυμα...?δεν υπαρχει οντως μια ιδιαιτεροτητα στους καταυλισμους των τσιγγανων.....?

Προσωπικά τους θεωρώ τους προβληματισμούς σου φυσιολογικότατους και το πιθανότερο είναι να τους είχα και εγώ. Προτιμώ όταν τα παιδάκια μου, πάνε σε κάποιο σπίτι μόνα τους (και μιλάω για τον μεγάλο μου ακόμα) να γνωρίζω τους γονείς και να έχουμε τουλάχιστον μια φιλική επαφή. Να ξέρω το περιβάλλον, τώρα αν θα το άφηνα να πάει σε καταυλισμό, όχι δεν θα το έκανα. Μπορεί όμως να πήγαινα μαζί του και να έβλεπα πώς είναι εκεί η ζωή. Έτσι και το παιδί μου θα έπαιζε με τους φίλους του, και εγώ θα ήμουν εκεί.

s-age.pngs-age.png

Οι τσιγγανοι δεν ζουν σε καταυλισμο,μην ακουω σαχλαμαρες!Εχουν δικα τους σπιτια και ντρεπεσαι να πατησεις μεσα.Πολλες τσιγγανες ειναι σκαλες καλυτερες νοικοκυρες απο πολλες μας.

Με τους τσιγγανους,εχεις ενα θεμα,με τους Αλβανους?Θα την αφηνες να παει σπιτι ΑΛλβανου?

Διαφημίσεις

Οι τσιγγανοι δεν ζουν σε καταυλισμο,μην ακουω σαχλαμαρες!Εχουν δικα τους σπιτια και ντρεπεσαι να πατησεις μεσα.Πολλες τσιγγανες ειναι σκαλες καλυτερες νοικοκυρες απο πολλες μας.

Με τους τσιγγανους,εχεις ενα θεμα,με τους Αλβανους?Θα την αφηνες να παει σπιτι ΑΛλβανου?

οι τσιγγανοι ζουν ΚΑΙ σε καταυλισμους,δεν καταλααινω γιατι το θεωρεις ως δηλωση σαχλαμαρα!η κοπελλα ειπε οτι τα συγκεκριμενα παιδια ζουν σε τσιγγανικο καταυλισμο,ρισκεις καποιο λογο να ειπε ψεμματα...?δεν νομιζω...

για το αν εχει θεμα με τους αλβανους ειναι κατι που θα σου απαντησει η ιδια η whiteangel,οσο για εμενα,ημουν σε παρτυ παιδιου απο την Α λβανια μολις πριν 2 εβδομαδες....

το σιγουρο και για εμενα ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ (Ελληνων συμπεριλαμανομενων) να αφηνα η να αφησω στο μελλον τα παιδια μου να ειναι σε καποιο σπιτι που δεν γνωριζω καλα τους γονειςχωρις εμενα!Αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι σε περιπτωση που καποιος θα ζηταγε και στη δικη μου κορη να παει σε τσιγγανικο καταυλισμο,ΔΕΝ θα ηθελα ουτε εγω να παει...ηξερα δεν ηξερα τους γονεις!αν αυτο κανει ΚΑΙ εμενα ρατσιτρια,ε τι να πω...ειμαι

οι τσιγγανοι ζουν ΚΑΙ σε καταυλισμους,δεν καταλααινω γιατι το θεωρεις ως δηλωση σαχλαμαρα!η κοπελλα ειπε οτι τα συγκεκριμενα παιδια ζουν σε τσιγγανικο καταυλισμο,ρισκεις καποιο λογο να ειπε ψεμματα...?δεν νομιζω...

Aλλο τσιγγάνοι,αλλο γυφτοι,εχει διαφορα!Οι γυφτοι μενουν σε καταυλισμους και σε τσαντιρια!

για το αν εχει θεμα με τους αλβανους ειναι κατι που θα σου απαντησει η ιδια η whiteangel,οσο για εμενα,ημουν σε παρτυ παιδιου απο την Α λβανια μολις πριν 2 εβδομαδες....Την γουαιτ εντζελ ρωτησα,οχι εσενα,αλλα δεν πειραζει.Χαιρομαι που ακουσα και την δικη σου αποψη.

το σιγουρο και για εμενα ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ (Ελληνων συμπεριλαμανομενων) να αφηνα η να αφησω στο μελλον τα παιδια μου να ειναι σε καποιο σπιτι που δεν γνωριζω καλα τους γονειςχωρις εμενα!Αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι σε περιπτωση που καποιος θα ζηταγε και στη δικη μου κορη να παει σε τσιγγανικο καταυλισμο,ΔΕΝ θα ηθελα ουτε εγω να παει...ηξερα δεν ηξερα τους γονεις!αν αυτο κανει ΚΑΙ εμενα ρατσιτρια,ε τι να πω...ειμαι

Γιατι θα ειχες προβλημα να παει η κορη σου σε καταυλισμο,εφοσον οι γονεις αλλα και τα παιδια τους ειναι νορμαλ.Για μενα αυτο ειναι ρατσισμος.Δεν αποριπτεις τον αλλον απο τον τροπο και τον χωρο που ζει,αλλα απο την ολικη συμπεριφορα του!

Βλεπω οτι καποιες δηλωνετε οτι δεν ειστε ρατσιστριες αλλα στην πραξη,αλλο βλεπω!!!

Χωρίς να έχω οπτική επαφή με το παιδί όχι δεν θα το άφηνα να πάει σε καταυλισμό.Γιατί δεν προτείνεις στη μαμά της φίλης να έρθουν εκείνες, έτσι ώστε να μπορείς να πας και εσύ, ώστε να μην έρθεις σε δύσκολη θέση ως προς το παιδι;

αγαπητη μου cooker....

1.το καταλαβα οτι ρωταγες την whiteangel,απλα θεωρησα πρεπον να σου πω και εγω την προσωπικη μου αποψη μια και αναφερθηκα σε ενα ποστ σου

2.επετρεψε μου να γνωριζω πολλες λεπτομερειες για τους τσιγγανους λογω εργασιας που ειχα κανει στο πανεπιστημιο, και πιστεψε με οι ρομα ζουν ΚΑΙ σε καταυλισμους!δεν ειναι γυφτοι,ειναι τσιγγανοι,και ναι,υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ των δυο,συμφωνω απολυτα μαζι σου σε αυτο,αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ζουν και σε καταυλισμους.υπ αυτην την εννοια,δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει εγω η οποιος δεν θα ηθελε το παιδι του να παει ασυνοδευτο σε καταυλισμο τσιγγανων να πρεπει να ειναι ρατσιστης!!?!!

εκει που θελω να καταληξω,και χωρις να ειναι σχολιο επι προσωπικου προς σε εσενα(προς θεου,κουβεντα κανουμε,δεν χωριζει κανεις τιποτα...)ειναι οτι ο ρατσισμος ειναι ενα δογμα πεποιθησεων τεραστιων διαστασεων και ενεργειων,και δεν θα επρεπε με ευκολια να το βαζουμε 'ταμπελα' σε ανθρωπους επειδη -οπως στην προκειμενη περιπτωση-δεν θα ηθελαν/θελαμε να πανε τα παιδια τους στον καταυλισμο των τσιγγανων ...μην γινομαστε τοσο υπερβολικοι...το οτι σου δημιουργει ενα αγχος η διαφορετικοτητα του χωρου η του τροπου ζωης δεν σημαινει οτι βλεπεις μειονεκτικα τους ανθρωπους!!! δηλαδη εαν ενας τσιγγανος νιωθει αβολα με το δικο μας στυλ ζωης/ντυσιματος/οτιδηποτε και του δημιουργει αγχος το να στειλει το παιδι του στο σπιτι μου π.χ. , αυτο θα τον κανει ρατσιστη απεναντι μου.....?μερικες φορες,μηπως περιπλεκουμε στο μυαλο μας καποιες εννοιες περισσοτερο απο οσο πρεπει....:confused:

εκει που θελω να καταληξω,και χωρις να ειναι σχολιο επι προσωπικου προς σε εσενα(προς θεου,κουβεντα κανουμε,δεν χωριζει κανεις τιποτα...)ειναι οτι ο ρατσισμος ειναι ενα δογμα πεποιθησεων τεραστιων διαστασεων και ενεργειων,και δεν θα επρεπε με ευκολια να το βαζουμε 'ταμπελα' σε ανθρωπους επειδη -οπως στην προκειμενη περιπτωση-δεν θα ηθελαν/θελαμε να πανε τα παιδια τους στον καταυλισμο των τσιγγανων ...μην γινομαστε τοσο υπερβολικοι...το οτι σου δημιουργει ενα αγχος η διαφορετικοτητα του χωρου η του τροπου ζωης δεν σημαινει οτι βλεπεις μειονεκτικα τους ανθρωπους!!! δηλαδη εαν ενας τσιγγανος νιωθει αβολα με το δικο μας στυλ ζωης/ντυσιματος/οτιδηποτε και του δημιουργει αγχος το να στειλει το παιδι του στο σπιτι μου π.χ. , αυτο θα τον κανει ρατσιστη απεναντι μου.....?μερικες φορες,μηπως περιπλεκουμε στο μυαλο μας καποιες εννοιες περισσοτερο απο οσο πρεπει....:confused:

είμαι σχεδόν 4 χρόνια στο φόρουμ πιο σωστή τοποθέτηση απο τούτη εδώ περί ρατσισμού δεν έχω διαβάσει. Μπράβο σου, αξιοσεβαστη και απόλυτα αξιοπρεπης, χωρίς δήθεν κ.τ.λ.

είμαι σχεδόν 4 χρόνια στο φόρουμ πιο σωστή τοποθέτηση απο τούτη εδώ περί ρατσισμού δεν έχω διαβάσει. Μπράβο σου, αξιοσεβαστη και απόλυτα αξιοπρεπης, χωρίς δήθεν κ.τ.λ.

απο μια guru του forum, αυτο το σχολιο με τιμα πολυ...ευχαριστω :)

συγνωμη αλλα επειδη εχω ζησει παρα πολλα χρονια κοντα σε καταυλισμο και μαλιστα μερικοι ηταν και σε σπιτια θα σας πω πως δε θα αφηνα με τιποτα τα παιδια ουτε να μουν εγω εκει απο πανω τους. η συγκεκριμενη οικογενεια μπορει να ναι μια χαρα αλλα οι γειτονες τους οχι...! στους καταυλισμους εχουν οπλα, ναρκωτικα, οδηγουν ανηλικα χωρις διπλωμα...και μη μου πειτε πως λεω φαντασιες! αν ξαφνικα αρχισουν να σκοτωνονται στο διπλα σπιτι και φυγει καμια αδεσποτη, η κανενα 12χρονο παρει το αυτοκινητο και γκρεμιστει πανω στα παιδακια που παιζουν αμεριμνα στην αυλη τους, εγω τι θα κανω μετα? εχω ζησει καταστασεις απο κοντα δε τα λεω ετσι. εκτος αυτου και μονο στη σκεψη ο αντρας μου θα με ειχε αποκεφαλισει. (τοσο πολυ προοδευτικοι νομιζω εχουμε αρχισει να γινομαστε???)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

να μην ειμαστε ρατσιστες συμφωνω κ γω,αλλα βρε παιδια ετσι οπως εχουν γινει πλεον τα πραγματα τι μπορουμε να κανουμε?οταν ακους καθημερινα:αλβανοι χτυπησαν το παιδι μου,γεωργιανοι ριμαξαν το σπιτι μου(εμενα προσωπικα εγινε) τσιγγανοι σφαχτηκαν στην κυριολεξια με αλβανους μεσα στο παιδων.πως να αφησω το παιδι μου να παει στα σπιτια τους?δεν λεω οτι εμεις σαν ελληνες ειμαστε οι καλυτεροι,αλλα οσο μπορω να τα προσεξω θα το κανω.ασε δε που στο σχολειο πλεον περισσοτερα αλβανακια βλεπεις παρα ελληνακια.καποια στιγμη αναποφεκτα θα κανουν παρεα ισως κ δεσμους με παιδια αλλης χωρας κουλτουρας.τωρα ομως που τα εχω μικρα προσπαθω να βρισκω διαφορες δικαιολογιες οταν η κορη μου ζηταει να ερθει ενα κοριτσακι τσιγγανακι στο σπιτι.ειναι καλο παιδακι κ πολυ ομορφο,αλλα ρε παιδια φοβαμαι.οπως ειπε μια κοπελα μπορει η οικογενεια του να ειναι η καλυτερη,τι γινεται ομως με τους υπολοιπους?

Υπαρχει καποιος λογος για τον οποιο η κοπελα οφειλει να σου απολογηθει για το τι θα εκανε?Αλλο και τουτο παλι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...