Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με ξένο γάλα

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!

Η ανιψιά μου σχεδόν έξι μηνών θηλάζει μέχρι τώρα αποκλειστικά! Τρώει φρουτοκρεμα και ο γιατρός είπε να δώσουμε ρυζαλευρο μιας και το γάλα της μαμάς μειώνεται! Το πρόβλημα είναι οτι το έκανε εμετό! Επίσης έχει κανει εμετό και το almiron, aptamil, frisolac! Ενώ τα πίνει μετά απο κανένα δίωρο τα κανει εμετό! Με δεδομενο οτι το γάλα της μαμάς μειώνεται ψάχνουμε να δούμε πιο γάλα θα δεχτεί! Τώρα θα δοκιμάσουμε το novalac! Καμμια εμπειρία;;;

Διαφημίσεις

Η ξαδέλφη μου αντλεί σχεδόν αποκλειστικά γιατι επέστρεψε στη δουλειά όταν η μικρη ήταν 20 ημερών! Απο τις αντλησεις έχει δει οτι μειώθηκε η παραγωγή! Θα συνεχίσει όσο έχει και μπορει αλλα θέλει να έχει έχει και την εναλλακτική του ξενου! Γι αυτο ρωτάω και γι αυτο πόσταρα την ερώτηση εδω και όχι στο υποφόρουμ του θηλασμου!

Θέλει να σταματήσει τις αντλήσεις; Από όσο ξέρω από την ενότητα του θηλασμού, υπάρχουν κοπέλες που αντλούν πολύ περισσότερο από 6 μήνες χωρίς πρόβλημα.

Αν δεν θέλει να σταματήσει να αντλεί, καλό θα έιναι να διερευνήσει γιατί μειώθηκε η παραγωγή της και να ποστάρεις στην ενότητα του θηλασμού, όπου θα βρεις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Υποψιάζομαι μήπως το μωρό δεν ανέχεται το αγελαδινό γάλα (δυσανεξία ή αλλεργία) και για αυτό κάνει εμετό. Αν ισχύει αυτό, μάλλον θα πρέπει η μαμά να αναζητήσει τρόπο για να αυξήσει την παραγωγή της και όχι να δώσει υποκατάστατα.

Όλα εξαρτώνται από το τι θέλει η μαμά να κάνει και από το τι ανέχεται το παιδί.

0A53p3.png

oC8dp2.png

καλησπερα! ειμαι κι εγω νεα μαμα και ειχα το ιδιο προβλημα οταν σταματησα να δινω στον μπεμπη μητρικο. Το γαλα μειωνεται απο τις αντλησεις. Εγω καταφερα να του δωσω 2 μηνες και μονο απο μπιμπερο. Οταν ξεκινησαμε το ξενο το εκανε εμετο. Τελικα βρηκαμε το βιολογικο βιολακ. Αν θελει να του ξεκινησει ξενο να δινει λιγο λιγο για να το συνηθηση και στην γευση και το στομαχακι του. ελπιζω να βοηθησα.

RX1Ip3.png

sZh5p3.png

Διαφημίσεις

εμπειρικα μονο, σκεφτομαι οτι μου ακουγεται σαν το παιδι να μην ανεχεται την καζεινη.

Ας μιλησει η φιλη σου στον παιδιατρο, ισως της δωσει καποιο γαλα υποαλλεργικο με μικροτερη περιεκτικοτητα σε κασεινη. Η κορη μου ειχε αυτο το προβλημα και τη βοηθησε πολυ μια φορμουλα απο γαλα κατσικας.

Το γαλα μειωνεται απο τις αντλησεις.

Από όσο έχω δει, αν τηρείς σωστά πρωτόκολλο αντλήσεων και με σωστό θήλαστρο, το γάλα δεν μειώνεται. Καλό θα ήταν, αν το θέλει η μανούλα, και μιας και έχει κάνει ήδη τόσο κόπο, να κοιτάξει στην ενότητα του θηλασμού.

Κυρίως επειδή το μωρό φαίνεται να μην δέχεται τα υποκατάστατα, είναι κρίμα να το ταλαιπωρεί.

Εύχομαι το καλύτερο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες,

Έχω ένα αγοράκι σχεδόν 5 μηνών. Όταν του έκοψα τον θηλασμό, με βαριά καρδιά, του δώσαμε S 26 Gold: πολύ καλό γάλα, αλλά έκλαιγε πολύ στο ρέψιμο, πέραν τους εμετούς που έκανε λόγω παλινδρόμησης, και υποθέσαμε με την γιατρό ότι έχει αλλεργία στην λακτόζη. Του ξεκινήσαμε το Humana HA (υποαλλεργικό), αλλά τα κακάκια του ήταν πράσινα σκούρα σαν νερό και επιπλέον οι εμετοί έδιναν και έπαιρναν. Με δική μου πρωτοβουλία και, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της γιατρού, του ξεκίνησα το Frisolac Comfort σε συνδυασμό με το Frisolac το απλό (μπλε) και από θέμα εμετών πήγαινε τέλεια και παράλληλα έφτιαξαν και τα κακάκια του. Εχθές μου έκανε ευκίλια κάποιες φορές (κίτρινα) και του σταμάτησα το comfort και του συνέχισα εξ' ολοκλήρου το μπλε, το οποίο περιέχει λακτόζη.

Εσείς τι με συμβουλέυετε να κάνω? Η γιατρός μου δεν συμφωνούσε με τα Frisolac, αφενός γιατί το comfort προκαλεί ευκύλια και καταστρέφει τον οισοφάγο και αφετέρτου γιατί και τα δύο έχουν λακτόζη και, παρότρυνε να συνεχίσω το Humana HA. Εσεις τι λέτε για όλα αυτά? ΣΟΣ, ΤΟ ΕΧΩ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ..............:confused:

Smurfs for ever!!!

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες,

Έχω ένα αγοράκι σχεδόν 5 μηνών. Όταν του έκοψα τον θηλασμό, με βαριά καρδιά, του δώσαμε S 26 Gold: πολύ καλό γάλα, αλλά έκλαιγε πολύ στο ρέψιμο, πέραν τους εμετούς που έκανε λόγω παλινδρόμησης, και υποθέσαμε με την γιατρό ότι έχει αλλεργία στην λακτόζη. Του ξεκινήσαμε το Humana HA (υποαλλεργικό), αλλά τα κακάκια του ήταν πράσινα σκούρα σαν νερό και επιπλέον οι εμετοί έδιναν και έπαιρναν. Με δική μου πρωτοβουλία και, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της γιατρού, του ξεκίνησα το Frisolac Comfort σε συνδυασμό με το Frisolac το απλό (μπλε) και από θέμα εμετών πήγαινε τέλεια και παράλληλα έφτιαξαν και τα κακάκια του. Εχθές μου έκανε ευκίλια κάποιες φορές (κίτρινα) και του σταμάτησα το comfort και του συνέχισα εξ' ολοκλήρου το μπλε, το οποίο περιέχει λακτόζη.

Εσείς τι με συμβουλέυετε να κάνω? Η γιατρός μου δεν συμφωνούσε με τα Frisolac, αφενός γιατί το comfort προκαλεί ευκύλια και καταστρέφει τον οισοφάγο και αφετέρτου γιατί και τα δύο έχουν λακτόζη και, παρότρυνε να συνεχίσω το Humana HA. Εσεις τι λέτε για όλα αυτά? ΣΟΣ, ΤΟ ΕΧΩ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ..............:confused:

Smurfs for ever!!!

το θηλασμό γιατί τον κόψατε?

Διαφημίσεις

τωρα πως παει με το μπλε? ειναι καλυτερα? δεν ειναι απαραιτητο να εχει αλλεργια στο γαλα μπορει να μην του αρεσει....αν σου το πινει το μπλε και δεν κανει εμετο ,ευκυλια....και περνει βαρος τοτε συνεχισε το αλλα συζητησε το παλι με την παιδιατρο....πολλα παιδακια οταν εχουν συνηθησει το μητρικο και αλλαζουν σε ξενο ειναι μεγαλη η αλλαγη και αργουν να το συνηθισουν....

συνηθωςτ α μωρα δεν εχουν προβλημα να χωνεψουν τη λακτοζη αλλα την καζεινη. Νομιζα οτι τα κομφορτ εχουν μικροτερη περιεκτικοτητα σε καζεινη;;; Μπορει να κανω λαθος.

Οπως γραφω και πιο πανω, παρε βεβαια τη νωμη της γιατρου, αλλα δοκιμασε και φορμουλα απο γαλα κατσικας, εγω αυτο χτησιμοποιησα και σωθηκα, τη λενε nanny, την αγοραζα απο αγγλια,δ εν ξερω αν εχει εδω.

Και μη σταναχωριεσαι πολυ, τα μωρακια δεν ειανι οσο ευαισθτα μας φαινονται, μια χαρα θα ειναι ο μικρουλης σου, και θα βρειτε και το τελειο γαλατακι σιγα σιγα..

Καλημέρα γλυκιές μανούλες thomai1979, katrin, travellingmum,

Δεν σας ξέχασα αλλά πνίγομαι στη δουλεία και σήμερα πρόλαβα να μπω.

Το μητρικό γάλα δυστυχώς το έκοψα γιατί γύρισα στη δουλειά. Προσπάθησα να το κόψω σταδιακά και να του αφήσω μόνο δύο γεύματα (πρωϊ-βράδυ), αλλά επειδή είχα πολύ γάλα (να φανταστείτε το είχα δεμένο και έπαιρνα χάπια για 16 μέρες) πέτρωνε το στήθος μου, πονούσα πολύ και έτσι αποφάσισα να το κόψω ολοκληρωτικά.

Όσον αφορά το γάλα, το Frisolac comfort βοήθησε πολύ το μπεμπάκι μου στο θέμα των εμετών (κόπηκαν εντελώς), αλλά είδαμε ότι κάνει λίγο ευκύλια. Τώρα του δίνω το Frisolac το απλό το μπλέ και μόνο εάν σφύξει του βάζω μία μεζούρα frisolac comfor σε ένα από τα γεύματά του και τον πιάνει. Με αυτόν τον τρόπο πάει μέχρι στιγμής πολύ καλά. Με το frisolac το μπλε δεν κάνει ιδιαίτερα εμετούς (καμιά φορά βγάζει λίγο γάλα, αλλά όχι το χάλι που είχε με το Humana HA) και είναι γενικότερα πιο ήρεμος και πιο χορτάτος σε σχέση με το διάστημα που έπινε το Humana HA. Το μόνο που καμιά φορά μπορεί τα κακάκια του μπορεί να είναι πιο ρευστά και πιο κίτρινα. Θα δείξει πώς θα πάει και με αυτόν τον τρόπο και αν δεν πιάσει και αυτό δεν ξέρω τί άλλο να κάνω.

Με την γιατρό δεν μπορώ να βρω πολύ άκρη, αλλά το παλεύω........!

Μήπως μπορείτε να μου πείτε πώς μπορώ να προσδιορίσω με τον πιο ασφαλές τρόπο και μάλλον κατά προσέγγιση πότε ένα μωράκι έχει΄αλλεργία στη λακτόζη? Δηλαδή εκτός από το άιμα στα κακάκια και τους εμετούς, μπορεί ένα σημάδι να είναι τα ευκύλια? Έχει καμιά σας δοκιμάσει άλλο τύπο γάλακτος το οποίο του κατεύνασε το παραπάνω συμπτώματα? Για το frisolac έχετε ακούσει καλά λόγια?

Φιλάκια, περιμένω με αγωνία.......SMURFS

• 3 weeks later...

το frisolac ειναι πολυ καλο γαλα το δινουν και στα μαιευτηρια....αυτο πιναμε κι εμεις...οπως βλεπω καλα τα πας αφου του βαζεις λιγο και απο τα δυο....τωρα πως παει?συνεχιζει ευκυλια? η κανει δυσκιλιοτητα? το αιμα σταματησε?αν εχει δυσανεξεια στη λακτοζη μαλλον θα το καταλαβεις απο τον εμετο θα σου κανει συνεχεια....για τα κακα οχι γιατι επειδη πινουν συνεχεια γαλα κανουν συνεχεια ρευστα κακα οχι ευκυλια....αν σου σταματησε ολα αυτα και το πινει με ευχαριστηση τοτε σωθηκες....αααα!!!!το φριζολακ το μεγαλο κουτι 900γρμ το επερνα απο το μπακακο -5ε σε σχεση με τα φαρμακεια...συμφερει και σε ποσοτητα:P:p:p:p

Διαφημίσεις