Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θέλω την βοήθειά σας, "κακή" σαλπιγγογραφεία και χρειάζεται επανάλυψη

marh

Recommended Posts

προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς μωράκι εδώ κι έναν χρόνο, ο γιατρός συνέστησε σαλπιγγογραφεία την οποία έκανα (σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο), πόνεσα πάρα πολύ και το βράδυ κατέληξα με αιμοραγεία στο νοσοκομείο, πείρα χάπια για να σταματήσει (ευτυχώς σταμάτησε αλλιώς θα χρειαζόταν εισαγωγή)ο γιατρός μου είναι Αθήνα και μόλις έδειξα τα αποτελέσματα (τα οποία ήταν απογοητειτικά μου - έγραψε ότι δεν περνάει το σκιαγραφικό υλικό λόγω συμφήσεων ή σαλπιγγίτιδας- το δεύτερο το απορρίψαμε μετά από εξέταση)ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος και ότι πρέπει να κάνουμε πάλι την εξέταση διότι υπάρχει περίπτωση να ήταν ελαττωματική η εξέταση, δηλαδή να έβαλαν στραβά το εργαλείο έκχυσης και να τραυματίστηκα εξού και η αιμορραγία. Δεν ξέρω τι να κάνω, απογοητεύτηκα, απ'την μια θέλω να την κάνω γιατί υπάρχει περίπτωση να είμαι μια χαρά από την άλλη φοβάμαι και δεν έχω την ψυχική δύναμη, φοβάμαι όχι το αποτέλεσμα που μπορεί να είναι το ίδιο, αλλα την αιμορραγία, βοηθήστε με!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανακούσει για αιμορραγία απο την σαλπιγγογραφία!Την εξέταση την έκανες μήπως στη Μυτιλήνη(είδα ότι είσαι απο εκεί)?Παίζει ρόλο πάντως και ποιος την κάνει την εξέταση!Χωρίς να είμαι γιατρός πιστεύω ότι έγινε λάθος η εξέταση και σε τραυμάτισαν κατά τη διάρκεια της.Ξέρω ότι όταν πονάει η γυναίκα στην εξέταση τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα(βουλωμένη σάλπιγγα,συμφήσεις) ενώ όταν δεν πονάει σημαίνει ότι είναι διαβατές οι σάλπιγγες και είναι όλα οκ.Εσυ είπες ότι πόνεσες αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται σε λάθος χειρισμό του γιατρού που σου έκανε την εξέταση.Γνώμη μου να επαναλάβεις οπωσδήποτε την εξέταση!Πρέπει να ξέρεις τι έχεις και να μην βασίζεσαι σε εικασίες!Την άλλη φορά όμως άλλαξε κέντρο και να μην φοβάσαι!Είναι πολύ σπάνιο αυτό που σου έτυχε,δεν παίζει να σου ξανά τύχει!Καλά αποτελέσματα την επόμενη φορά!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

καλή μου ναι στην μυτιλήνη την έκανα, ο γιατρός μου, είπε να την κάνουμε μαζί στην Αθήνα, δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος!ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, να είσαι καλά!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Καλά πήγε το μυαλό μου εκεί...Αυτό σκέφτηκα αμέσως!Ότι έκανες την εξέταση στη Μυτιλήνη!Πολύ πιθανόν λοιπόν να μην έγινε σωστά η εξέταση!Ο γιατρός σου εκεί δεν έχει πείρα απο τέτοια εξέταση!Επομένως μην ανησυχείς καθόλου!Την επόμενη φορά να την κάνεις στην Αθήνα για να είσαι σίγουρη και να δεις που θα βγουν τα αποτελέσματα καλά!Καλύτερα να ταλαιπωρηθείς απο το ταξίδι παρά να ταλαιπωρείσαι σωματικά!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Κοριτσάκι μου μην αγχωνεσαι! Θα συμφωνήσω κ εγω ότι ήταν μια άτυχη στιγμή! Μη φοβάσαι να την ξανακανεις!Όπως λέει κ η black rose προφανώς έγινε λόγω απειριας. Κι εγω όταν την έκανα πονεσα κάπως κ για τις επόμενες 2 μέρες είχα μόνο λίγο αίμα στη σερβιετα αλλα ατυχώς ήταν πολυ καλη! Κανόνισε να την κανεις αλλού κ καλα αποτελέσματα σου εύχομαι! Ο άντρας σου έκανε εξετάσεις; Να ξέρεις ψάχνοντας υπογονιμοτητα που σου εύχομαι να είναι όλα καλα, πρώτα ξεκινάει ο άντρας που εχει πιο απλές εξετάσεις! Καλη επιτυχία κ σύντομα με το καλο ένα μωρακι!!!!

Διαφημίσεις

Υπάρχει μια περίπτωση όντως η εξέταση να βγήκε έτσι λόγω λάθους. Μου έχει συμβεί και μένα. Είχα κάνει την εξέταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Αθήνα, πριν προχωρήσω στην πρώτη μου ινομοιοματεκτομή, γιατί ο γιατρός ήθελε να έχει εικόνα και από τις σάλπιγγες πριν με ανοίξει (κι εγώ πόνεσα αρκετά έως πολύ, είχα σταγόνες για μια μέρα τουλάχιστον)

Η εξέταση βγήκε χάλια και μισή ώρα πριν το χειρουργείο με έβαλαν και υπέγραψα ότι αν οι σάλπιγγες είναι έτσι όπως δείχνει η σαλπιγγογραφία, θα μου τις αφαιρέσει. (κλάμα και κακό).

Τελικά μόλις με άνοιξε (ήμουν με επισκληρήδιο) το πρώτο πράγμα που κοίταξε ήταν οι σάλπιγγες και μου είπε ότι ήταν μια χαρά και η εξέταση ήταν λάθος (είχε βγει από λάθος γωνία, κάτι τέτοιο).

Οπότε ξανακάνε την εξέταση αλλού, κατά προτίμηση σε νοσοκομείο για να υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί άμεσα η οποιαδήποτε επιπλοκή (αν και δεν νομίζω να σου ξανασυμβεί αιμορραγία και τέτοιος τεράστιος πόνος, όπως ειπώθηκε και παραπάνω οι πιθανότητες είναι να έγινε λόγω απειρίας όλο αυτό).

Καλή επιτυχία. Όλα θα πάνε καλά!

it's never too late to start all over again

αχ κορίτσια πόσο θάρρος μου δώσατε!τώρα βρήκα χρόνο να απαντήσω, η αιμορραγία που είχα ήταν σαν την 1η μέρα περιόδου (πράγμα αφύσικο για τέτοια εξέταση) το καταλάβαινα δηλαδη ότι έρχεται αίμα, ο γιατρός μου είπε ακριβώς ότι γράψατε να την κάνουμε και να είναι παρών, το ότι δεν περνάει το σκιαγραφικό υλικό δεν είναι φυσικό γιατί δεν αίνεται ούτε η μήτρα (δεν πάει καθόλου) κι αν ο τράχηλος ήταν κλειστός ούτε περίοδο δεν θα είχα (φαινόταν λίγο το σκιαγραφικό υγρό να κάνει μία γωνία και να πηγαίνει λίγο στην μήτρα)γι'αυτό μου είπε ότι έγινε λάθος και μάλλον μπήκε στραβά.αφού έκλαιγα από τον πόνο που όταν έχω περίοδο δεν πονάω τόσο!ο άντρας μου έκανε εξετάσεις αλλά πρέπει κι αυτός να κάνει επαναλυπτικές γιατί την προηγούμενη ημέρα είχε πάει για προπόνηση με ποδήλατο και δεν γνωρίζαμε ότι το ποδήλατο καταστρέφει το σπέρμα (κυρίως αν έχει γίνει την προηγούμενη μέρα)οπότε φτου κι απ'την αρχή, πρέπει κι αυτός να την επαναλάβει!φανταστείτε να είμαι καλά κι εμένα μου είπαν ότι μόνο με εξωσωματική αν όντως υπάρχει τέτοιο πρόβλημα που όμως ο γιατρός μου μου είπε ότι μπορεί να μην υπάρχει καθόλου πρόβλημα!ρε κορίτσια γίνεται όμως να προσπαθούμε 1 χρόνο και να μην έχει γίνει τίποτα και να ΜΗΝ υπάρχει πρόβλημα κανένα;

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Κοίτα έτσι όπως τα περιγράφεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι έγινε λάθος χειρισμός κατά την εξέταση.Λίγο αιματάκι συμβαίνει να υπάρχει,αλλά όχι και αιμορραγία όπως όταν έχεις περίοδο.Ούτε τόσο δυνατός πόνος!Οπότε μην ανησυχείς άδικα!Τώρα για αυτό που λες ότι προσπαθείτε ένα χρόνο και δεν έκατσε ακόμα,τι να πω.Έχεις ήδη ένα παιδί,από ότι βλέπω στην υπογραφή σου.Άρα τι πρόβλημα να εμφανίστηκε ξαφνικά τώρα?Το πρώτο σου το έπιασες σχετικά εύκολα?Η προσπαθούσατε καιρό?Μήπως να κάνετε πιο οργανωμένες προσπάθειες με έλεγχο ωορρηξίας?

o30Sp3.png

cZW4p3.png

το πρώτο το πιάσαμε στον 3ο μήνα προσπαθειών, τώρα προσπαθούσαμε ένα χρόνο αλλά από ότι είδα το ημερολόγιο κάποιους μήνες χάσαμε κάποιες μέρες την καλή εβδομάδα, δεν ξέρω ακριβώς την ημέρα ωορριξίας και η αλήθεια είναι ότι κάποιους μήνες είχα και πάρα πού άγχος (κυρίως αυτούς που έκανα την εξέταση)σε ευχαριστώ πολύ που μου απαντάς και είσαι εδώ μου δίνεις πολύ δύναμη, ειλικρινά είχα απογοητευτεί!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

επίσης αν μπορείτε να μου πείτε έστω και σε prive μήνυμα, υπάρχει κάποια που έκανε σαλπιγγογραφεία στην Αθήνα κι αν ναι που ακριβώς, αλλά να είναι ευχαριστημένη από τους ειδικούς;

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Διαφημίσεις

το πρώτο το πιάσαμε στον 3ο μήνα προσπαθειών, τώρα προσπαθούσαμε ένα χρόνο αλλά από ότι είδα το ημερολόγιο κάποιους μήνες χάσαμε κάποιες μέρες την καλή εβδομάδα, δεν ξέρω ακριβώς την ημέρα ωορριξίας και η αλήθεια είναι ότι κάποιους μήνες είχα και πάρα πού άγχος (κυρίως αυτούς που έκανα την εξέταση)σε ευχαριστώ πολύ που μου απαντάς και είσαι εδώ μου δίνεις πολύ δύναμη, ειλικρινά είχα απογοητευτεί!

Αφού το πρώτο το έπιασες τόσο γρήγορα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.Πρέπει να αποβάλεις το άγχος σου,να χαλαρώσεις και σιγά-σιγά θα έρθει και το αδερφάκι!Αν δεν είχες παιδί θα σου έλεγα να κάνεις εξετάσεις,να το ψάξεις κ.τ.λ. αλλά εσύ έχεις ήδη παιδί.Μια φορά έγκυος-πάντα έγκυος λένε!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς μωράκι εδώ κι έναν χρόνο, ο γιατρός συνέστησε σαλπιγγογραφεία την οποία έκανα (σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο), πόνεσα πάρα πολύ και το βράδυ κατέληξα με αιμοραγεία στο νοσοκομείο, πείρα χάπια για να σταματήσει (ευτυχώς σταμάτησε αλλιώς θα χρειαζόταν εισαγωγή)ο γιατρός μου είναι Αθήνα και μόλις έδειξα τα αποτελέσματα (τα οποία ήταν απογοητειτικά μου - έγραψε ότι δεν περνάει το σκιαγραφικό υλικό λόγω συμφήσεων ή σαλπιγγίτιδας- το δεύτερο το απορρίψαμε μετά από εξέταση)ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος και ότι πρέπει να κάνουμε πάλι την εξέταση διότι υπάρχει περίπτωση να ήταν ελαττωματική η εξέταση, δηλαδή να έβαλαν στραβά το εργαλείο έκχυσης και να τραυματίστηκα εξού και η αιμορραγία. Δεν ξέρω τι να κάνω, απογοητεύτηκα, απ'την μια θέλω να την κάνω γιατί υπάρχει περίπτωση να είμαι μια χαρά από την άλλη φοβάμαι και δεν έχω την ψυχική δύναμη, φοβάμαι όχι το αποτέλεσμα που μπορεί να είναι το ίδιο, αλλα την αιμορραγία, βοηθήστε με!

Καλημέρα, καλή μου! Μπορεί να είμαστε εδώ μέσα άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, αλλά οι συμβουλές άλλων γυναικών με έχουν βοηθήσει και εμένα πολύ! Εγώ παιδάκι δεν έχω ακόμη, προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο και μόλις χθές έκανα σαλπιγγογραφία! δεν πόνεσα και όλα ήταν καλά! Και φαντάσου ότι ο τράχηλός μου ήταν πάααρα πολύ στενός και παιδεύτηκε να βάλει το σωληνάκι, παρ όλα αυτά δεν κατάλαβα τίποτα! Αλλά την σαλπιγγογραφία μου την έκανε η γυναικολόγος σε συνεργασία με τον ακτινολόγο! Πιστεύω λοιπόν ότι ο πόνος που τράβηξες μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν ήταν εκεί ο γιατρός σου και στην επιπολαιότητα του ακτινολόγου! Δεν πιστεύω με τίποτα ότι έχεις πρόβλημα, απλά πολλές φορές λόγω άγχους κατά την εξέταση και επειδή δεν σε πρόσεξαν ιδιαίτερα και πόνεσες η μήτρα και οι σαλπιγγες μπορεί να έκαναν σπασμούς και γι αυτό να μην είχες ξεκάθαρο αποτέλεσμα! Μην φοβάσαι και κάντην ξανά αλλά οπωσδήποτε να στην κάνει γυναικολόγος!

Επίσης, σκέψου ότι έχεις ήδη ένα παιδάκι (να το χαίρεσαι) και σύντομα είμαι βέβαιη ότι θα αποκτήσεις κι άλλο! Προσπάθησε απλά όσο μπορείς να χαίρεσαι κάθε στιγμή με τον αντρούλη σου και το αγγελούδι σου, βρες τρόπους να διασκεδάζετε όλοι μαζί και το άγχος σιγά σιγά θα ελαττωθεί και τσούπ...θα ρθει και το αδερφάκι!! σκέψου όοοοσο μπορείς θετικά και όλα θα γίνουν!! Κι αυτά στα λέει κάποια που δεν έχει ακόμη ούτε το 1ο παιδάκι, αλλά που θα πάει θα το τσακώσουμε κι εμείς και εσείς!!! Να είσαι σίγουρη!!

Άρα....θετική σκέψη...όχι άγχος και σίγουρα όχι φόβος για την σαλπιγγογραφία, κάντην οπωσδήποτε για να δεις ότι είσαι μια χαρά και να ηρεμήσεις, αλλά με γυναικολόγο αυτήν την φορά!!Καλή σου μέρα!!:wink:

ρε κορίτσια γίνεται όμως να προσπαθούμε 1 χρόνο και να μην έχει γίνει τίποτα και να ΜΗΝ υπάρχει πρόβλημα κανένα;

Mια χαρά γίνεται! Πάρα πολλά ζευγάρια χωρίς πρόβλημα έκαναν πάνω από χρόνο για να συλλάβουν. Ο κανόνας είναι πλέον. Το ότι έχετε ήδη ένα παιδάκι, δε λέει τίποτα. Γνωστή μου έκανε το πρώτο φυσιολογικά και το δεύτερο δεν ερχόταν με τίποτα, ούτε καν μετά από 3 εξωσωματικές. Καμιά φορά δεν υπάρχει "γιατί", έτσι απλά. Άλλη γνωστή μου όμως μετά από 6 ολόκληρα χρόνια άκαρπων προσπαθειών, ανακάλυψε ότι είχε συμφύσεις (που μόνο με λαπαροσκόπηση φάνηκαν) και αφού τις αφαίρεσε έμεινε έγκυος στο δεύτερο. Επίσης το σπέρμα μεταβάλλεται εύκολα. Πότε έκανε το τελευταίο του σπερμοδιάγραμμα ο άντρας σου; Ήταν καλό; Καλλιέργεια έκανε; Είναι σημαντικό.

Ο ψυχολογικός παράγοντας φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο. Πιστεύω πως όταν το βγάλεις από το μυαλό σου ότι "προσπαθείτε" για δεύτερο, θα συλλάβεις. Κάνε πάλι τη σαλπιγγογραφία για να ξενοιάσεις.

MARH, και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα είχα. Οταν έκανα τη σαλπιγγογραφία πόνεσα πάρα πολύ και είχα σταγόνες αίμα για μερικές ώρες. Την έκανα σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο στην Αθήνα, έδειξε πρόβλημα στη μία σάλπιγγα αλλά οταν την είδε ο γιατρός μου, μου είπε ότι αμφιβάλει άν είναι σωστή και αν δεν πιάσω παιδάκι με προγραμματισμένες επαφές σε 2-3 μήνες θα πρέπει να κάνω λαπαροσκόπιση για να δούμε πραγματικά την κατάσταση. Πράγματι μετά από 4 μήνες έκανα λαπαροσκόπιση και έδειξε ότι οι σάλπιγγες ήταν μια χαρά. Δεν ξέρω τι ποσοστό λάθους έχει αυτή η εξέταση πάντως σε μένα δεν έγινε σωστά..

Διαφημίσεις

κοριτσια σας ευχαριστώ όλες για την δύναμη που μου δίνετε, πραγματικά το είχα ανάγκη!σκέφτομαι ήδη θετικά εκεί που τα είχα βάψει μαύρα, να φανταστείτε, ότι με όσα μου είχαν πει ήμουν σίγουρη ότι δεν πρόκειται να έρθει ποτέ και το είχα πάρει απόφαση, αφού με ρώταγαν κι όλας, σκέφτεστε να κάνετε άλλο παιδάκι; κι έλεγα όχι δεν θέλω, γιατί τι να κάτσεις να πεις και να εξηγείς στον κάθε ένα!Ήμουν τόσο κλειστόμυαλη και με εσάς παρεούλα άνοιξε το ρήμάδι το μυαλό και δεν νιώθω μόνη μου πια! Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε, θα την κάνω την εξέταση, θα το κανονίσω και θα σας πω και τα αποτελέσματα, αλλά επειδή πρέπει να πάω Αθήνα θα την κάνω μετά τα Χριστούγεννα (καθώς πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένες μέρες και περάσανε!) ο άντρας μου την άλλη εβδομάδα μάλλον, θα κάνει την επαναληπτική δική του εξέταση, την προηγούμενη την έκανε τον προηγούμενο μήνα και είπε ο γιατρός να την ξανακάνει τον άλλον μήνα!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

απλά είμαι λίγο φοβιτσιάρα και δεν το έχω πολύ με τα νοσοκομεία και τις εξετάσεις αλλα πλέον θα προσπαθώ περισσότερο :mrgreen:

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Κορίτσι, καλησπέρα!!!

Η δική μου εμπειρία από δύο σαλπιγγογραφίες, που έχω κάνει είναι παρόμοια με τη δική σου.

Η πρώτη έγινε σε διαγνωστικό κέντρο και μπορεί η εξέταση να ολοκληρώθηκε και να βγήκε καλή, αλλά τόσο κατά τη διάρκεια της εξέτασης όσο και μετά πονούσα πάρα πολύ (ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα στις σάλπιγγες και το υγρό πέρασε) κι είχα κι αιμορραγία, όπως κι εσύ. Μάλιστα, έμεινα και στο κρεβάτι μία ή δύο ημέρες (δεν θυμάμαι) και πονούσα για περισσότερες.

Έτσι, όταν έπρεπε να κάνω πάλι σαλπιγγογραφία, φοβόμουν πάρα πολύ. Όμως, αυτή τη φορά την έκανα σε νοσοκομείο (στο "ΜΗΤΕΡΑ") κι ούτε που την κατάλαβα. Από τη στιγμή που τηλεφώνησα για να κλείσω το ραντεβού μου έδωσαν σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνω, μετά κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι γιατροί ήταν συνεχώς μαζί μου και με καθησύχαζαν ότι όλα είναι εντάξει. Πραγματικά, καμία σχέση η πρώτη εξέταση με τη δεύτερη. Εντάξει και στις δύο περιπτώσεις, δεν θα πω πως ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον στο νοσοκομείο είχα μία αξιοπρεπή αντιμετώπιση, χωρίς συνέπειες.

Εάν θέλεις, μέσω της αναζήτησης, μπορείς να βρεις εδώ στο forum πολλές πληροφορίες για τη σαλπιγγογραφία κι υπάρχει κι ειδικό thread (έτσι δεν λέγεται :oops:), με πάρα πολλά στοιχεία.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και να χαίρεσαι το παιδάκι σου.

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες κι εγώ εκεί λέω να την κάνω (στο Μητέρα) ελπίζω με καλύτερα αποτελέσματα αυτήν την φορά, σου εύχομαι το καλύτερο!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Έκανα κι εγώ σαλπιγγογραφία και είχα κι εγώ αιμορραγία και ήταν και για μένα πολύ οδυνηρή εξέταση (και σημείωσε ότι χρειάστηκε να υποβληθώ πολλές φορές σε διάφορες εξετάσεις και επεμβάσεις-εγχειρήσεις αρα ξέρω από πόνο!). Οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα πως αισθάνεσαι. Η αλήθεια είναι ότι η σαλπιγγογραφία είναι εξέταση που δεν θα την ξανάκανα τόσο για το γεγονός ότι είναι οδυνηρή αλλά όσο και για το γενονός ότι δεν είναι απόλυτα αξιόπιστη. Και σε μένα έδειξε 0 διαβατότητα και στις δύο σάλπιγγες και 2-3 μήνες μετά έμεινα έγκυος με φυσικό τρόπο αλλά δυστυχώς επειδή ο σάκος μεγάλωνε χωρίς έμβρυο μέσα χρειάστηκα απόξεση. Τοτε είχα πει πως μια που θα με ναρκώσουν ας κάνω και μια λαπαροσκοπηση για να δουν τι συμβαίνει και με τις σαλπιγγες μου. Ο γιατρός μου είπε πως ειχα 2 υγιέστες και διαβατοτατες σάλπιγγες χωρίς συμφύσεις ή οτιδήποτε άλλο. Οταν τον ρώτησα γιατι η σαλπιγγογραφία έδειξε το αντίθετο μου είπε πως εγω τις είδα με τα μάτια μου τα οποία εμπιστευομαι και σίγουρα μια εξέταση της στιγμής η οποια μπορεί και από τον πόνο να προκαλέσει σπασμούς και να μη μπορεσει να περάσει το υγρο μεσα από αυτες δεν είναι για μένα αποδεικτικό στοιχείο. Κι επίσης μου είπε οτι αφού εμεινες έγκυος, αυτη ειναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είσαι μια χαρα. Δε στο είπα για να σε μπερδέψω μια κι εσυ ήδη έχεις πάρει την απόφασή σου, απλά θα ένιωθα τύψεις να μη σου αναφέρω και τη δικιά μου εμπειρία επί του θέματος.

Σου εύχομαι αυτη τη φορά να μην πονέσεις τόσο και να έχεις τα πιο σουπερ αποτελέσματα που θα μπορούσες να πάρεις. Πολύ πιθανον να είχαμε πέσει και η δύο σε χασαπηδες και γι αυτο να είχαμε μια τετοια κακή εμπειρία. Καπου διαβασα ότι μπορείς να πάρεις και καποιο παυσίπονο 1-2 ωρες πριν την εξέταση για να είσαι λίγοτερο ευαίσθητη στον πόνο. Θα περιμένουμε νέα σου!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

σε ευχαριστώ, δεν με μπέρδεψες, εξάλλου μια άσχημη εμπειρία δεν διαγράφεται τόσο εύκολα, παίζει μεγάλο ρόλο ο γιατρός, το άγχος όλα, αλλά ευτυχώς έχω πάρει δύναμη από εδώ πέρα, από όλες σας, όπως ξαναείπα πιο πριν, εγώ ούτε εξέταση ήθελα να κάνω ούτε να συνεχίσω τις προσπάθειες γιατί είχα απογοητευτεί από το αποτέλεσμα, οπότε καλό είναι να λέγονται τόσο οι καλές όσο και οι άσχημες εμπειρίες, είναι όλα πληροφορίες! πολλές καλημέρες σε όλες κορίτσια!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

καλημερα στην πανεμορφη μυτιληνη.εγω μαλλον ημουν απο τις τυχερες .δεν καταλαβα σχεδον τιποτα οταν εκανα σαλπιγγογραφια.ε δεν ηταν και το πιο ευχαριστο πραγμα του κοσμου αλλα ηταν οκ.παιδακι ακομη να μας ερθει βεβαια μιας και το προβλημα τελικα βρεθηκε στον αντρα μου.γιατι ομως να σας συμβει αυτο βρε κοριτσια;πολυ στεναχωρεθηκα.εμεις κλεισαμε ραντεβου σε ενα κεντρο υποβοηθουμενης στη θεσσαλονικη και βλεπουμε.:confused:

καλημερα στην πανεμορφη μυτιληνη.εγω μαλλον ημουν απο τις τυχερες .δεν καταλαβα σχεδον τιποτα οταν εκανα σαλπιγγογραφια.ε δεν ηταν και το πιο ευχαριστο πραγμα του κοσμου αλλα ηταν οκ.παιδακι ακομη να μας ερθει βεβαια μιας και το προβλημα τελικα βρεθηκε στον αντρα μου.γιατι ομως να σας συμβει αυτο βρε κοριτσια;πολυ στεναχωρεθηκα.εμεις κλεισαμε ραντεβου σε ενα κεντρο υποβοηθουμενης στη θεσσαλονικη και βλεπουμε.:confused:

καλή επιτυχία και ελπίζω όλες να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή!γιατί να μην ήταν εύκολα βρε κορίτσια και να τα τραβάμε όλα αυτά;και δεν είναι μόνο ο σωματικός πόνος αλλά και η ψυχολογία που χαλάει και παίζει ρόλο στο πολυπόθητο αποτέλεσμα!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Όταν έκανα σαλπιγγογραφία πόνεσε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!! Η γιατρός κάποια στιγμή σταμάτησε και με ρώτησε αν έχω πρόβλημα με την αίσθηση του πόνου, γιατί "φυσιολογικά θα είχες λιποθυμήσει".

Όπως περιγράφεις, δεν περνούσε καθόλου το υγρό. Αρχικά δεν υπήρχε απεικόνιση ούτε της μήτρας. Δεν περνούσε τίποτε. Μετά κάλεσαν μία ακτινολόγο πιο έμπειρη και εκείνη έψαξε και βρήκε υλικό που πέρασε (με σωληνάκι καθετήρα μπήκε). Με πολύ προσπάθεια και πάρα πολύ πόνο, σιγά-σιγά κατάφερε και άνοιξε τη δίοδο. Τελικά μέσα ήταν όλα καθαρά. Η γιατρός θεωρεί ότι πριν ήταν μάλλον αδύνατο να υπάρξει σύλληψη, καθώς δε μπορούσε να περάσει το σπέρμα.

Μετά την εξέταση πήρα αντιβίωση για 3 ημέρες και ήμουν μια χαρά. (είχα λίγο αίμα)

Σύλληψη δεν πετύχαμε ακόμη, αλλά υπήρχαν και άλλα προβλήματα...οπότε...

Βασισμένη στη δική μου εμπειρία θα συμβούλευα την αδερφή μου να κάνει αυτή την εξέταση οπωσδήποτε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως κι εγώ.(σε ιδιωτικό την έκανα)

Γιατί υπήρχε η δυνατότητα να καλέσουν όποια ειδικότητα χρειαζόταν και αισθανόμουν ασφάλεια για ό,τι συμβεί. Βέβαια τους ρώτησα εκείνη τη στιγμή αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και μου είπαν «ΟΧΙ κανένας». Αλλά ενώ αρχικά ξεκίνησε την εξέταση ένας ακτινολόγος με δύο βοηθούς τελικά κατέληξαν να είναι 2 ακτινολόγοι, ένας χειρουργός γυναικολόγος και 4 βοηθοί.

(ο άντρας μου, βέβαια, που ήταν έξω και δεν ήξερε τι γίνεται… έβλεπε κόσμο να μπαινοβγαίνει, την ώρα να περνάει …είχε τρελαθεί ο καημένος!)

Και μπορεί να πόνεσε, αλλά θα την ξαναέκανα την εξέταση, γιατί τη θεωρώ πάρα πολύ σημαντική.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι! μη φοβάσαι! καμιά φορά χρειάζεται να προσπαθήσουμε ξανά, αλλά στο τέλος μόνο αυτοί που επιμένουν κερδίζουν!!!

Όταν έκανα σαλπιγγογραφία πόνεσε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!! Η γιατρός κάποια στιγμή σταμάτησε και με ρώτησε αν έχω πρόβλημα με την αίσθηση του πόνου, γιατί "φυσιολογικά θα είχες λιποθυμήσει".

Όπως περιγράφεις, δεν περνούσε καθόλου το υγρό. Αρχικά δεν υπήρχε απεικόνιση ούτε της μήτρας. Δεν περνούσε τίποτε. Μετά κάλεσαν μία ακτινολόγο πιο έμπειρη και εκείνη έψαξε και βρήκε υλικό που πέρασε (με σωληνάκι καθετήρα μπήκε). Με πολύ προσπάθεια και πάρα πολύ πόνο, σιγά-σιγά κατάφερε και άνοιξε τη δίοδο. Τελικά μέσα ήταν όλα καθαρά. Η γιατρός θεωρεί ότι πριν ήταν μάλλον αδύνατο να υπάρξει σύλληψη, καθώς δε μπορούσε να περάσει το σπέρμα.

Μετά την εξέταση πήρα αντιβίωση για 3 ημέρες και ήμουν μια χαρά. (είχα λίγο αίμα)

Σύλληψη δεν πετύχαμε ακόμη, αλλά υπήρχαν και άλλα προβλήματα...οπότε...

Βασισμένη στη δική μου εμπειρία θα συμβούλευα την αδερφή μου να κάνει αυτή την εξέταση οπωσδήποτε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως κι εγώ.(σε ιδιωτικό την έκανα)

Γιατί υπήρχε η δυνατότητα να καλέσουν όποια ειδικότητα χρειαζόταν και αισθανόμουν ασφάλεια για ό,τι συμβεί. Βέβαια τους ρώτησα εκείνη τη στιγμή αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και μου είπαν «ΟΧΙ κανένας». Αλλά ενώ αρχικά ξεκίνησε την εξέταση ένας ακτινολόγος με δύο βοηθούς τελικά κατέληξαν να είναι 2 ακτινολόγοι, ένας χειρουργός γυναικολόγος και 4 βοηθοί.

(ο άντρας μου, βέβαια, που ήταν έξω και δεν ήξερε τι γίνεται… έβλεπε κόσμο να μπαινοβγαίνει, την ώρα να περνάει …είχε τρελαθεί ο καημένος!)

Και μπορεί να πόνεσε, αλλά θα την ξαναέκανα την εξέταση, γιατί τη θεωρώ πάρα πολύ σημαντική.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι! μη φοβάσαι! καμιά φορά χρειάζεται να προσπαθήσουμε ξανά, αλλά στο τέλος μόνο αυτοί που επιμένουν κερδίζουν!!!

καλή επιτυχία και υπομονή και σε εσένα, εμένα θα με φάει το άγχος γιατί δυστιχώς είμαι πολύ αγχώδης άνθρωπος, οπότε σίγουρα και αυτό παίζει τον ρόλο του είτε στην προσπάθεια είτε σε εξέταση σε όλα!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...