eleni_gt

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  26
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Converted

 • Περιοχή
  Έδεσσα
 • Επάγγελμα
  Φιλόλογος

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Χωρίς να θέλω να σας αμφισβητήσω και σαφώς χωρίς να είμαι ειδικός επι του θέματος ή γυναικολόγος, δεν συμφωνώ μαζί σας ως προς το ότι στην δική μου περίπτωση, εαν δεν είχε γίνει αυτή η τόσο απλή, μερικών λεπτών ουσιαστικά, εξέταση δεν θα θορυβούμασταν ως προς το σπερμα και θα θεωρούσαμε ότι το σπέρμα ήταν μια χαρα σύμφωνα με τα πορίσματα του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Στο συγκεκριμένο τεστ δεν βρέθηκε κανένα σπερματοζωάριο κινούμενο ή ακίνητο 1 μέρα πριν την ωορρηξία περίπου 5 ώρες μετά από σχέσεις (και το κάναμε 2 φορές για να είμαστε βέβαιοι), και αν δεν κάνω λάθος, γιατί γιατρός δεν είμαι, αλλά με βάση την κοινή λογική, παιδιά έτσι δεν γίνονται, ώσπου να αναταχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Σύμφωνα και με τις απόψεις του γυναικολόγου μου, αρκετά διακεκριμένου στο χώρο (σε καμία περίπτωση μη ενημερωμένου), ο οποίος έχει διενεργήσει 1000δες τέτοια τεστ και έχει στο ιστορικό του 100αδες περιπτώσεις που με βάση αυτό το τεστ το ζευγάρι αντιλήφθηκε τελικά ότι το σπερμοδιάγραμμα είχε υπερεκτιμηθεί, το huhner τεστ αποτελεί μια ανώδυνη, απλή και οικονομική εξέταση, που δεν βλάπτει ένα ζευγάρι να την κάνει. Ίσα, ίσα που στην περίπτωση που είναι αρνητικό και όλα από την πλευρά της γυναίκας έχουν ελεγχθεί και είναι μια χαρά (ωορρηξία, κύκλος, σάλπιγγες, ορμόνες), επικεντρώνεται ο έλεγχος στον άντρα. Μου παρέθεσε εμένα προσωπικά πάρα πολλές μελέτες που αποδεικνύουν αυτό που σας λέω, και είδα περιπτώσεις ανδρών με ολιγοσπερμία , ασθενοσπερμία ή τερατοσπερμία να έχουν θετικό το εν λόγω τεστ και κάποια στιγμή να συλλαμβάνουν οι γυναίκες τους φυσιολογικά (λόγω του τεστ τους συστήθηκε να μην προχωρήσουν σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να περιμένουν κάποιους μήνες ακόμη) και κάποιους άλλους (όπως και εμείς) που στα σπερμοδιαγράμματα δεν υπήρχε κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα κι όμως το τεστ ήταν αρνητικό και έτσι το ζευγάρι έψαξε περαιτέρω την γονιμοποιητική ικανότητα του άντρα και βρήκε μια άκρη, είτε να βελτιώσει το σπέρμα, όσο αυτό γίνεται, είτε να προχωρήσει πιό γρήγορα σε άλλες μεθόδους όσο παίρνει ακόμα στην ηλικία την γυναίκα. Τελοσπάντων, έγραψα πολλά και συγνώμη, απλά επειδή πιστεύω ότι μέσα στον κυκεώνα των εξετάσεων που υποβάλλεται λίγο πολύ το ζευγάρι που προσπαθεί, ποιό το κακό να κάνει και μια ακόμα ολιγόλεπτη εξέταση?? όσο ξεπερασμένη κι αν θεωρείται από πολλούς επιστήμονες??Δεν μπορεί και οι παλαιοί που την χρησιμοποιούσαν κάποιον λόγο είχαν...ή μάλλον δεν είχαν την εξωσωματική και πάλευαν να συλλάβει το ζευγάρι φυσιολογικά! Καλό βράδυ σε όλους!
 2. Καλησπέρα κορίτσια!! Καταρχήν εύχομαι σε όλες μας να αποκτήσουμε παιδάκι σύντομα και να τερματιστεί η ταλαιπωρια όλων! Θα αποζημιωθούμε με το θετικό τεστ! Θα ήθελα να πω μια γνωμη κι εγώ με βάση φυσικά την δική μου περίπτωση! Προσπαθούμε ενάμιση χρόνο και όλες οι εξετάσεις είναι μια χαρα, κύκλος σταθερός, ωορρηξία, σάλπιγγες διαβατές, και σπερμοδιάγραμμα μια χαρά. Η εξέταση που τουλάχιστον για μας αποδείχτηκε σωτήρια ήταν το huhner test ή αλλιώς post coital test που από εκεί καταλάβαμε ότι το σπέρμα δεν ήταν και πολύ καλό, παρόλο που τα σπερμοδιαγράμματα ήταν πάρα πολύ καλα΄και στην καλλιέργεια δεν υπήρχε κανένα μικρόβιο. Έτσι κάναμε εξετάσεις σε εξειδικευμένο διαγνωστικό κέντρο και ανακαλύψαμε ότι το σπέρμα είχε πολλά θέματα! Μεταξύ αυτών και ουρεόπλασμα, που μάλλον αυτό μας την έκανε την δουλειά! Τελοσπάντων, πιστεύω ότι αν δεν είχαμε κάνει το huhner test, δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να ψάξουμε περαιτέρω το σπέρμα και να βρούμε επιτέλους ποιά είναι η εξήγηση στην ανεξήγητη υπογονιμότητα!! Ευχομαι σε όλες καλό Σαββατοκύριακο και πολλές μα πολλές θετικές σκέψεις, ώστε σύντομα να είμαστε μανούλες!!
 3. Καλησπέρα κορίτσια! έχω καιρό να μπω! Δυστυχώς ακόμα παλεύω για παιδάκι! Δεν λειτούργησε η σαλπιγγογραφία για μένα ωστε να έρθει πιο γρήγορα!! ευτυχώς όμως βρήκαμε τι φταίει! αφού είχε κάνει ο άντρας μου 2 σπερμοδιαγράμματα που ήταν μια χαρά είχαμε κανει και ένα huhner τεστ, που αποδείχτηκε πολύ σημαντική εξέταση τελικά! το αποτέλεσμα ήταν φτωχό κι όχι όπως το θέλαμε και για αυτό θορυβηθήκαμε και κάναμε σπερμοδιάγραμμα σε διαγνωστικό κέντρο κι όχι σε μικροβιολογικό, όπου φάνηκε όντως ότι το σπερμοδιάγραμμα είχε υπερεκτιμηθεί! Τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά! Έφταιγε το ουρεόπλασμα που βρέθηκε στην καλλιέργεια και μάλλον υπήρχε για μήνες μιας και το προηγούμενο σπερμοδιάγραμμα από το τελευταίο απείχαν 1 χρόνο! όποτε μπορεί και 1 χρόνο να το είχαμε!απ ότι μας είπαν αν το ουρεόπλασμα δεν δημιουργεί προβλήματα, είναι οκ και ίσως να μην χρειάζεται και αντιβίωση, στην περίπτωση μας όμως που επιδείνωσε τόσο πολύ τα πράγματα, πήραμε αντιβίωσηκαι μόλις την τελειώσαμε!οπότε θα δούμε αν έφυγε και σε κανα 2μηνο αν έχει βελτιωθεί το σπερμα! Τι να πω πια! ότι μπορούμε θα κάνουμε, αλλά έλεος κουράστηκα να το σκέφτομαι, φτάνει! φεύγουμε για Χαλκιδική την Πέμπτη, θα περάσουμε ζάχαρη...!!κι αν θέλει, όποτε θέλει, με όποιον τρόπο θέλει ας έρθει το σκασμένο!!!Αλλιώς θα κάνω το παιδικό στούντιο να βάλει ο αντρούλης μου τις κιθάρες του και εγώ να τραγουδάω,...χαχαχα!! Ευχομαι πραγματικά τα καλύτερα σε όλες μας και πάνω από όλα ,με παιδί ή χωρίς ,να χαμογελάμε!!

 4. Διαφημίσεις


 5. καλημέρα atalanti! αυτό που λες περί χαλαρού τραχήλου δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό! Δεν ευθύνεται ο τράχηλος για την πίεση του υγρού, ο γιατρός βάζει ένα σωληνάκι και μέσα από αυτό ρίχνει με πίεση (σαν ένεση) το υγρό μέσα στην μήτρα και αυτό τρέχει ούτως ή άλλως ως τις σάλπιγγες γιατί δεν έχει και που αλλού να πάει, δεν μπορεί να μείνει μέσα στην μητρα, από κάπου πρέπει να φύγει! αυτό που πιστεύω λοιπόν, είναι ότι κάτι δεν έκαναν καλά και εξαρχής δεν άφησαν το υγρό να περάσει στην μήτρα. Δική μου γνώμη είναι να κάνεις ξανά την σαλπιγγογραφία, αλλά αυτή τη φορά συνεργάσου με τον γυναικολόγο σου να διενεργήσει αυτός τη διαδικασία έγχυσης του υγρού, έχει μεγάλη σημασία αυτό που σου λέω, γιατί οι ακτινολόγοι δεν είναι και ότι καλύτερο!! Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα να τελειώσει η ταλαιπωρία σου και να γίνεις και συ όπως και όλες όσες το παλεύουμε μανούλες!!!
 6. Καλημέρα Εύη!! καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου και τις στεναχώριες σου! Όλες όσες προσπαθούμε λίγο πολύ ζούμε τα ίδια!! συγγενείς που ρωτάνε πότε θα κάνουμε παιδί, φίλες που μένουν έγκυες με τη μυρωδιά και μόνο, κάθε μήνα ελπίδες μήπως και το τσακώσαμε!!αστα! την ξέρω την αίσθηση και τη βιώνω! εγώ μόλις χθές αδιαθέτησα ΠΑΛΙ!! Αλλά ξέρεις τι λέω? ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?? τον άλλο μήνα! Πραγματικά τι να κάνουμε άλλο? εξετάσεις έχουμε κάνει όλα καλά, μετράμε γόνιμες, βρίσκουμε ωορρηξία, σεξ πολύ κάνουμε...που θα πάει θα το πιάσουμε το άτιμο το παιδί μας!! Δεν έχει να κάνει λοιπόν με το ότι δεν είσαι δυνατή, ισα ισα όσες προσπαθούμε καιρό και δεν τα έχουμε καταφέρει είμαστε πιό δυνατές γιατί αντέχουμε την ρημάδα την απογοήτευση κάθε μήνα και την απίστευτη υπομονή που πρέπει να κάνουμε και στο τέλος θα εκτιμήσουμε περισσότερο το δώρο της μητρότητας! Απλά θα πώ οτι στο συγκεκριμένο θέμα είμαστε λίγο πιό άτυχες!! Όσον αφορά την υστεροσκόπηση και την λαπαροσκόπηση νομίζω ότι έχει δίκιο ο γιατρός σου. Και εμένα η δική μου γυναικολόγος τα ίδια μου λέει. Κι αυτό γιατί 95% των βλαβών φαίνονται στην σαλπιγγογραφία, όπως υποστηρίζουν έρυνες και μελέτες, που μου έδειξε η γιατρός για να με πείσει ότι δεν μου χρειάζονται άλλες εξετάσεις! Εφόσον λοιπόν έχεις άψογη σαλπιγγογραφία και οι εξετάσεις είναι όλες καλές.....δεν χρειάζεται λαπαροσκόπηση ή κάτι άλλο!! Σπάνια λένε οι στατιστικές ότι με άψογη σαλπιγγογραφία βρίσκουν κάτι προβληματικό στην λαπαροσκόπηση, σπάνια λέγοντας της τάξης του 1% ! οπότε κάνε απλά υπομονή και σύντομα πιστεύω ότι θα μείνεις έγκυος, όπως όλες μας!! Εγώ πάντως θα περιμένω άλλους 3-4 μήνες, και μετά θα δοκιμάσω σπερματέγχυση! Φιλιά πολλά και σου έυχομαι ότι καλύτερο!!!:p
 7. Καλημέρα spr!! Μακάρι όντως όλες να κρατάμε το μωρουδάκι μας σύντομα στην αγκαλιά μας! Κι εμείς προσπαθούμε κάμποσο καιρό με τον αντρούλη μου! απο εξετάσεις, άλλο τίποτα! όλες τις έχουμε κάνει! έκανα κι εγώ την σαλπιγγογραφία, όπως θα διάβασες και ήταν οκ! Όσο για τις ορμονικές θα πρέπει να κάνεις στην 3-5 μέρα του κύκλου σου για να δεις την fsh, lh, prl (κ.α. που δεν θυμάμαι τώρα γιατί έχει καιρό που τις έκανα) και την 21η μέρα του κύκλου σου έλεγχο προγεστερόνης! Θα σου πει σχετικά και ο/η γυναικολόγος σου! Αν όμως έχεις σταθερό κύκλο λογικά θα βγουν εντάξει αυτές! Κράτα κι ένα θερμοδιάγραμμα για να δεις αν η ωορρηξία είναι οκ, εμένα με βοήθησε πολύ να καταλάβω πότε κάνω ωορρηξία! Αυτά!! Για ότι άλλο, εδώ είμαστε!! Φιλιά :razz:
 8. Καλησπέρα, zeovani! Λοιπόν, χωρίς να είμαι ειδικός θα σου πώ την γνώμη μου! το ph, ο όγκος και ο αριθμός είναι στα φυσιολογικά πλαίσια! επίσης φυσιολογική είναι και η κινητικότητα, το 43% είναι αρκετά ικανοποιητικό. Ως προς τη μορφολογία θα πρέπει να διευκρινήσεις σύμφωνα με ποιά κριτήρια έγινε η μέτρηση, γιατί αν έγινε με τα παλιά ισχύοντα, τότε είναι προβληματική, αν όμως έγινε κατά Kruger που είναι πολύ αυστηρά τότε ενδεχομένως να είναι εντάξει! Επίσης, λείπει ένα πολύ βασικό στοιχείο απ το σπερμοδιάγραμμα, ο χρόνος ρευστοποίησης, που δείχνει αν υπάρχουν τυχόν συγκολήσεις που μπορεί να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του σπέρματος. Ρώτα το αυτό, ΄τι σημαίνει δηλαδή ¨ρευστοποίηση πλήρης εκτός εργατσηρίου¨ ? σημαίνει 20 λεπτά? 30 λεπτά? πόσο? Τέλος, αν υπάρχει επιθυμία τεκνοποίησης, καλό είναι πέραν του σπερμοδιαγράμματος να διενεργείται και ένα post coital test, αλλιώς simms huhner test, το οποίο αν αποβεί θετικό μπορεί να παρακάμψει τις όποιες αδυναμίες του σπερμοδιαγράμματος! Αυτά! ελπίζω να σε βοήθησα κάπως! Καληνύχτα!
 9. Νίκη μου, σου εύχομαι να μην προλάβεις να μπεις σε διαδικασία εξετάσεων και να μείνεις σαυτόν τον μήνα έγκυος! Αλλά ακομα κι αν μπεις ίσως αυτό σε βοηθήσει να δεις ότι όλα είναι καλά και να μην έχεις άγχος! Νομίζω οτι αυτό το άγχος είναι κλειδί για όλα! Να σκεφτόμαστε αισιόδοξα! Όσο για τον πατέρα σου ελπίζω να πανε όλα καλά με την υγεία του, σου εύχομαι ότι καλύτερο, να είναι γερός και δυνατός ο άνθρωπος και να χαρεί σύντομα και το εγγονάκι! Εγώ δυστυχώς τον πατερούλη μου τον έχω χάσει απ τα 16, αλλά σκέφτομαι ότι με βλέπει από ψηλά και περιμένει κι αυτός το εγγονάκι του!! Τελοσπάντων, να ξέρεις ότι ο 1 χρόνος προσπαθειών δεν είναι δα και τόοοσο μεγάλος!! Εγώ πιστεύω ότι απλά δεν μας έτυχε ακόμη! Όταν και ΑΝ χρειαστεί κάνε και τις εξετάσεις, θα νιώσεις ποοοοολύ καλύτερα μετά ξέροντας ότι όλα είναι οκ!!! εγώ πριν την σαλπιγγογραφία και το Huhner test ήμουν με ψυχολογία αίσχος!! αγχος μηπως μου βρουνε κάτι μηπως δεν κάνω παιδί μήπως μήπως.....Τώωωρα χαμογελάω μόνιμα και η ψυχολογία μου είμαι βέβαιη ότι θα βοηθήσει!! Είμαι σίγουρη! Σου εύχομαι λοιπόν 1ον ο πατέρας σου να είναι καλά 2ον το μπεμπάκι να φωλιάσει σύντομα στην κοιλιά σου!!! Φιλιααααααααααα:razz:
 10. Καλημέρα Niki27!! Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μενα ως Ελένη η στην Elenaki25 που ήδη σου απάντησε! Εγώ είμαι στην Έδεσσα πάντως, οπότε εδώ την έκανα την σαλπιγγογραφία και πλήρωσα 150 ευρώ. ΄Να την κάνεις την εξέταση αφού είσαι περίπου στον χρόνο προσπαθειών γιατί βοηθάει και την ψυχολογία καμιά φορά! όταν βλέπεις ότι όλα είναι καλά, ηρεμείς και χαίρεσαι την διαδικασία με τον αντρούλη σου περισσότερο!! Εγώ από όταν γύρισα από την σαλπιγγογραφία και ήταν όλα καλα έχω ένα μόνιμο χαμόγελο....από χθές τον έχω κάνει τον άντρα μου αεροπλάνο....σε ησυχία δεν τον αφήνω!!!Ξεκινήσαμε ήδη από αυτόν τον κύκλο τα ακροβατικά και βλέπουμε....!χαχαχα!!Σου εύχομαι και σε σένα και σε όλες μας σύντομα όλα να τελειώσουν και εξετάσεις και μετρήματα και υπολογισμοί και όλα και να χαμογελάμε!!!Φιλιά σε όλες:razz::razz::razz:
 11. Σ ευχαριστώ whispering!!! Να σαι καλά ! όντως ήταν πολύ απλό, εύκολο και τελείως ανώδυνο, τζάμπα φοβόμουν τελικά!! μακάρι να έρθει το νινι τώρα! η ψυχολογία μου πάντως είναι τέλεια γιατί πλέον όλα μα όλα είναι καλά!! Σου εύχομαι και εσένα να πιάσει ο μύθος του 3μηνου - 4μηνου μια που πρόσφατα την έκανες κι εσύ την σαλπιγγογραφία!! Με το καλό να έχεις το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο!!!
 12. Καλημέρα, καλή μου! Μπορεί να είμαστε εδώ μέσα άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, αλλά οι συμβουλές άλλων γυναικών με έχουν βοηθήσει και εμένα πολύ! Εγώ παιδάκι δεν έχω ακόμη, προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο και μόλις χθές έκανα σαλπιγγογραφία! δεν πόνεσα και όλα ήταν καλά! Και φαντάσου ότι ο τράχηλός μου ήταν πάααρα πολύ στενός και παιδεύτηκε να βάλει το σωληνάκι, παρ όλα αυτά δεν κατάλαβα τίποτα! Αλλά την σαλπιγγογραφία μου την έκανε η γυναικολόγος σε συνεργασία με τον ακτινολόγο! Πιστεύω λοιπόν ότι ο πόνος που τράβηξες μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν ήταν εκεί ο γιατρός σου και στην επιπολαιότητα του ακτινολόγου! Δεν πιστεύω με τίποτα ότι έχεις πρόβλημα, απλά πολλές φορές λόγω άγχους κατά την εξέταση και επειδή δεν σε πρόσεξαν ιδιαίτερα και πόνεσες η μήτρα και οι σαλπιγγες μπορεί να έκαναν σπασμούς και γι αυτό να μην είχες ξεκάθαρο αποτέλεσμα! Μην φοβάσαι και κάντην ξανά αλλά οπωσδήποτε να στην κάνει γυναικολόγος! Επίσης, σκέψου ότι έχεις ήδη ένα παιδάκι (να το χαίρεσαι) και σύντομα είμαι βέβαιη ότι θα αποκτήσεις κι άλλο! Προσπάθησε απλά όσο μπορείς να χαίρεσαι κάθε στιγμή με τον αντρούλη σου και το αγγελούδι σου, βρες τρόπους να διασκεδάζετε όλοι μαζί και το άγχος σιγά σιγά θα ελαττωθεί και τσούπ...θα ρθει και το αδερφάκι!! σκέψου όοοοσο μπορείς θετικά και όλα θα γίνουν!! Κι αυτά στα λέει κάποια που δεν έχει ακόμη ούτε το 1ο παιδάκι, αλλά που θα πάει θα το τσακώσουμε κι εμείς και εσείς!!! Να είσαι σίγουρη!! Άρα....θετική σκέψη...όχι άγχος και σίγουρα όχι φόβος για την σαλπιγγογραφία, κάντην οπωσδήποτε για να δεις ότι είσαι μια χαρά και να ηρεμήσεις, αλλά με γυναικολόγο αυτήν την φορά!!Καλή σου μέρα!!
 13. Καλημέρα!!!!!!!!!!!Τελικά την έκανα την σαλπιγγογραφία χθες και δεν κατάλαβα τίποτα! πότε έριξε το υγρό πότε βγήκαν οι ακτίνες, χαμπάρι! δεν πόνεσα καθόλου! ευτυχώς όλα καλά, διαβατές και οι 2, όλα καλά! για να δούμε τώρα τους επόμενους μήνες αν θα ισχύσει ο μύθος της πιό ¨εύκολης¨ σύλληψης! Καλή επιτυχία σε όλες μας!
 14. tetoia na akouw na pairnw dynamh!!! ante vour kai gia to diko moy koutsouvelo!!!erxontai kai xristougenna kai logo epaggelmatos (filologos) tha exw 2 evdomades xalarwshs!!! eyxomai ta kalytera se oles kai efxaristw gia tis plhrofories!!!!filia!!
 15. Να σαι καλα whispering και σ ευχαριστώ! και για σένα τα καλύτερα!!
 16. Vasiliki καλημέρα και πολλές ευχές και για σένα και γι όλες τις υπόλοιπες εδώ!!! είμαι καινούρια εδώ στο forum και διαβάζοντας διάφορα θέματα, έπεσε το μάτι μου κι εδώ!! μου θυμίζεις λίγο τον εαυτό μου!! έμενα κι εγω σε μεγαλούπολη, τη Θεσσαλονίκη και έφυγα στην επαρχία, δούλευα σε φροντιστήρια 10 ώρες τη μέρα και τώρα έχω μειώσει στο 5ωρο! πρόσφατα κι εγώ ανακάλυψα μια νέα ζωή και βίωσα κι εγώ αντιξοότητες στο θέμα παιδί, αλλά είμαί καλά και το παλεύω!! εμπνεύστηκα πολύ από το μήνυμα σου και πραγματικά θεωρώ ότι όντως όταν ηρεμούμε και βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο, τότε κατά ένα μαγικό τρόπο το σύμπαν συνομωτεί και μας τα φέρνει όλα όπως τα θέλουμε! βέβαια, εγώ δεν έχω καθυστέρηση, δεν είμαι έγκυος, και σύντομα πάω για σαλπιγγογραφία, αλλά ξέρω βαθιά μέσα μου, ότι το παιδί κάπου περιμένει και σύντομα θα έρθει!! Σου εύχομαι να είσαι έγκυος και σύντομα να ακούσεις την καρδούλα του μωρού σου που κάποια μέρα θα σε πεί μανούλα!! Αυτά! Να είστε όλες καλά!