Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιδέες για πάρτυ για αγόρι και κορίτσι που κλείνουν τα εννιά

Recommended Posts

Για πείτε μου ιδέες χωρίς πολλά έξοδα (άτιμη οικονομική κρίση) για τα διδυμάκια μου. Πείτε μου ιδέες για δωράκια, τι να κεράσω(όχι μπουφέ, ατομικό πιάτο), προσκλήσεις. Τα κάνω πάντα όλα μόνη μου με τη βοήθεια (στα πιάτα) της καλής μου πεθερούλας (γερή να 'ναι).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δωρακια εχω κανει κερασματα 2 φορες, σου βαζω αυτα που εκανα φετος κ περισυ. Το ενα σακουλακι διαφανες και μεσα εβαλα καραμελες σοκοφρετακια μινι, ζελεδακια γλυφιτζουρι και μερσμελοους. τα εδεσα με φιογκακια κορδελα και εβαλα ενα μηνυματακι - ποιηματακι κ ονομα για να ξερουν οι γονεις ...

168028_10150097795843713_820123712_5859790_2782888_n.jpeg.

μου βγηκαν αρκετα οικονομικα κ λεω κ φετος να το κανω για το σταθμο....

Το δευτερο που εκανα φετος στα γενεθλια της μικρης μου για τα παιδακια που πηραν μαζι στο σπιτι ηταν μαρσμελοους σε καλαμακι σουβλακιου ....παλι φιογκακι κλπ... γρηγορο ευκολο οικονομικο.

kerasma.jpg

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Καλησπέρα.Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!Από δωράκια δεν μου έρχεται κάτι αλλά θα το σκεφτώ.Δεν έχω εμπειρία σε τέτοιες ηλικίες αλλά θα σου πω τι έκανε η μανούλα μου σε εμάς παλιά.Όλα μόνη της με τη γιαγιά μου.

1)Πίτσα χειροποίητη σε 2 "γεύσεις" συνήθως, πχ. ζαμπόν-τυρί ή ζαμπόν-τυρί-μπείκον-πιπεριές

2)Χάμπουργκερ ατομικά.Έφτιανε τα μπιφτεκάκια, αγόραζε έτοιμα ψωμάκια,ντοματούλα κ.λ.π. και έτοιμα γινόντουσαν ανάρπαστα(εναλλακτικά κεφτεδάκια απλά τα χαμπουργκερ μας τρέλαιναν σαν παιδάκια)

3)Λουκανικοπιτάκια-Τυροπιτάκια-Σπανακοπιτάκια (τα εφτιαχνε η γιαγιά μου, αλλά μπορείς να τα πάρεις και έτοιμα)

4)Εναλλακτικά κάνεις μια τυρόπιτα-μια σπανακόπιτα ή κάτι παρόμοιο και κόβεις κομμάτια

5)Κάποιο ζυμαρικό τύπου σουφλέ χωρίς όμως μπεσαμελ και τέτοια.Δηλαδή π.χ. πένες με αλλαντικά και τυριά, λίγη κρέμα γάλακτος στο φούρνο και έτοιμο.

6)Μπουτάκια κοτόπουλου ή ρολλό κοτόπουλου με πατατούλες φούρνου

7)Απαραίτητα 2 σαλάτες-αγγουροντομάτα-καρότο,λάχανο (μη και δε φάμε το χορταρικό μας:P)

:cool:Και στο τσακιρ κέφι, ειδικά να είχε και μεγάλους, έκανε κρέπες ζαμπόν τυρί.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο!

Για τα δωράκια έχεις κάτι υπ'όψιν σου?Τι αρέσει στα παιδιά σου μήπως και βρούμε κάτι που να αρέσει και στα υπόλοιπα.Π.χ μήπως στα κορίτσια αρέσει η Παττυ?Τότε κάνεις ότι η v&a με καρτελάκι παττυ.

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Για φαγητό, πιστεύω πώς η πίτσα ή οι κρέπες είναι μια πολύ καλή περίπτωση.

Για τα δωράκια, προσωπική μου γνώμη είναι πώς δεν είναι ανάγκη να κάνεις αν δεν βγαίνεις οικονομικά. Δεν νομίζω πώς είναι υποχρεωτικό. Και εγώ φέτος στα γενέθλια της κορούλας μου, σκέφτηκα να μην δώσω τίποτα. Αλλά αν επιμένεις, συμφωνώ με την v & a.

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

Εγραψα ενα ποιηματακι του στυλ " αυτα τα νοστιμα γλυκακια με αγαπη σας κερνω κλπ κλπ( δε θυμαμαι μετα) και τελος λεει γιατι πολυ σας αγαπω και μετα το ονομα της κορης μου. Αυτο το εκανα γιατι δε μαρεσει που μου φερνει η κορη μου σοκοφρετες και τετοια χωρις να ξερω ποιο παιδακι γιορταζε το θεωρω λιγο απροσωπο!!!

Ααα θυμηθηκα το ποιματακι λεει αυτα τα νοστιμα γλυκακια με αγαπη σας κερνω γιατι εχω τα γενεθλια μου και πολυ σας αγαπω!

Ναι το ποιηματακι το σκεφτηκα καποια στιγμη και μου ταιριαξε! Τα κερασματα αυτου του στυλ θα τα κανω και φετος και μιας και παει σε αλλο σταθμο η μικρη δε θα τα χουνε ξαναδει... εχω παρει ηδη τα "υλικα" για να τα κανω! Μονο που θα αλλαξω καρτελακι, φετος εχουμε γοργονα Αριελ. Μολις τελειωσω κ τυπωσω τα καρτελακια αρχιζω! Αν θες βοηθεια για ποιηματακι παντως πες μου κατι θα σκεφτω ;)

Διαφημίσεις

Αλλες 2 ιδέες στο στυλ που είπαν οι κοπέλες είναι σακουλάκια με μέσα σπιτικά μπισκότα σε διάφορα σχήματα ( καρδούλες, αστεράκια) εάν έχεις φόρμες ή cupcakes που μορείς να τα βάλεις μερέντα επάνω και μετά να τα διακοσμίσεις με ζαχαρωτά κοφτετι ή ότι άλλο θέλεις

Ρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι ;; Μη με κοροϊδεύετε... Τα cupcakes είναι κέικ σε χαρτάκια ;;; Γιατί εγώ ετοιμάζω μια δόση κέικ και τη βάζω σε χαρτάκια τέτοια images?q=tbn:ANd9GcSOdOUC6-5On6doEUgrFpFYOWU3fzBnFzNn-gLnyPJoM3kPOF3ZGQ και τα λέω κεκάκια.:?:-?:?

Να σας ευχαριστήσω όλες σας !! Ακόμα έχουμε αρκετές μέρες για τα γενέθλια αλλά να σας πω τι λέω να κάνω . Τα παιδάκια μας είναι γύρω στα 30 και σκέφτομαι να κάνω χάμπουργκερ(ψωμάκι, μπιφτεκάκι, μουστάρδα, κέτσαπ) και χυμό. Σκέφτομαι να κάνω κάτι χειροποίητο π.χ. στολίδι ή γλυκό ή και τα δύο για δωράκια. Δεν είμαι κι εγώ υπερ των δώρων αυτών(νέα μόδα , εμείς δεν κάναμε τέτοια στην ηλικία μου) , αλλά τα παιδιά χαίρονται με αυτά και τα γενέθλια είναι αφιερωμένα σε εκείνα. Τώρα το πως θα κάνω το στολίδι να δούμε!!! Εκτος αν βρω καλή συνταγή για μπισκότα που γίνονται στολίδια!!!! (Τα φώτα σας κορίτσια.) Επίσης θα έχω σίγουρα άλλους τόσους μεγάλους (μην πω και περισσότερους) και θέλω να κάνω ατομικό πιατάκι για τον καθένα. Συνήθως κάνουμε τυροπιτάκι , τοστάκι ωμο , πίτσα και κανένα γλυκάκι και σε χωριστά πιατάκια , μόλις σβήσουμε τα κεράκια, η τούρτα και καφεδάκι, χυμό ή αναψυκτικο.

Μαράκι εννοείς στολίδι για το δέντρο ή εγώ κατάλαβα λάθος?Πάντως αν εννοείς αυτό τότε μπορείς να πάρεις πηλό που στεγνώνει με τον αέρα, τον πλάθεις, τον "κόβεις" σχηματάκια με κουπατ, κάνεις μια τρυπούλα με καλαμάκι για να μπορείς να περάσεις κορδελίτσα και έτοιμο.Όταν στεγνώσει το βάφεις με τέμπερες, ρίχνεις χρυσόσκονη και γενικά αφήνεις τη φαντασία να δημιουργήσει.

Διαφημίσεις

Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με πηλό ή θέλεις να ασχοληθούν κ τα παιδάκια σου μπορείς να κάνεις στολίδια από ζυμάρι δες εδώ http://parents.org.gr/events/a274

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με πηλό ή θέλεις να ασχοληθούν κ τα παιδάκια σου μπορείς να κάνεις στολίδια από ζυμάρι δες εδώ http://parents.org.gr/events/a274

Πολύ ωραία ιδέα , σ' ευχαριστώ.Και μάλλον θα προτιμήσω αυτό http://parents.org.gr/events/a34 είναι πολύ πιο εύκολο με απλά υλικά , ανέξοδα (με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι) και θα με βοηθήσουν και τα παιδιά!!! Θα βγουν ωραία τα χρώματα όμως αν τα προσθέσουμε από την αρχή ή να τα ζωγραφίσουμε με τέμπερες μετά;;

Ρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι ;; Μη με κοροϊδεύετε... Τα cupcakes είναι κέικ σε χαρτάκια ;;; Γιατί εγώ ετοιμάζω μια δόση κέικ και τη βάζω σε χαρτάκια τέτοια images?q=tbn:ANd9GcSOdOUC6-5On6doEUgrFpFYOWU3fzBnFzNn-gLnyPJoM3kPOF3ZGQ και τα λέω κεκάκια.:?:-?:?

Υπάρχει σχετικό θέμα, δες εδώ.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

ναι μωρε κεκακια ειναι απλα παο πανω διακοσμημενα!!! διαβασε το λινκ που σου δινει η chatzico αυτο το θεμα το χα ξεκινησει οταν εψαχνα για να κανω τα πρωτα μου καπκεικς πριν 3 μηνες!εχει πολλα χρησιμα να διαβασεις!

Πολύ ωραία ιδέα , σ' ευχαριστώ.Και μάλλον θα προτιμήσω αυτό http://parents.org.gr/events/a34 είναι πολύ πιο εύκολο με απλά υλικά , ανέξοδα (με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι) και θα με βοηθήσουν και τα παιδιά!!! Θα βγουν ωραία τα χρώματα όμως αν τα προσθέσουμε από την αρχή ή να τα ζωγραφίσουμε με τέμπερες μετά;;

Δυστυχώς δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά απ'όσο έχω δει στο άρθρο κ σε άλλα παρόμοια τα βάφουν μετά αφού έχουν στεγνώσει.Σκοπεύω να φτιάξω πριν τα χριστούγεννα γούρια μ'αυτό το ζυμάρι για να τα μοιράσω σε συγγενείς.Μέχρι τότε δεν έχω προσωπική εμπειρία :(

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Λοιπόν κορίτσια κάναμε αυτό το ζυμάρι http://parents.org.gr/events/a34 και δεν μπορούσαμε ούτε να το πλάσουμε. Τελικά πατώντας με τα χέρια έγινε κάτι σαν φύλο (ο θεός να το κάνει) και κόψαμε με κουπ πατ. Σε μια μπάλα προσπαθήσαμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και σε άλλη τέμπερα και δεν γινόταν χρωματιστό , γιατί προσθέσαμε το χρώμα μόλις έγινε το ζυμάρι. Το θέμα είναι ότι μύρισε όλο το σπίτι λαδίλα από το φούρνο και τα στολιδάκια που φτιάξαμε πήγαν χαμένα γιατί έψηνα έψηνα και αυτά έγιναν σαν ωμά μπισκότα. Ευτυχώς έκανα κι αυτό http://parents.org.gr/events/a274 και έγινε ένα τέλειο ζυμάρι και τα στολιδάκια μας άσπρα και ψήθηκαν μια χαρά !! Τώρα περιμένουν να τα στολίσουμε...

Τέλεια Μαράκι για να ξέρουμε κ εμείς τι να κάνουμε.Μετά μόλις ψήθηκαν τα βάψατε με τέμπερες από πάνω για χρώμα ή τα αφήσατε έτσι?

• 2 εβδομάδες μετά...

Με έχει πιάσει απελπισία :cry::cry::cry::cry:.. Η μέρα των γενεθλίων είναι σε λίγες μέρες κι εγώ δεν έχω κάνει προσκλήσεις που τις θέλω χειροποίητες και νομίζω πως δε θα προλάβω να κάνω τίποτα . Κάναμε τα στολίδια με το ζυμάρι , τα βάψαμε με τέμπερες και τα βάλαμε γκλίτερ , έγιναν .... τι να πω κάπως .. Άσπρισαν από το γκλίτερ σε κάποια σημεία και γενικώς μάλλον απέτυχαν ! Κρίμα γιατί έκανα πολύ κόπο και δεν άξιζε τόσο. Θα δω αν μπορέσω να τα διορθώσω κάπως αλλιώς διαφορετικά θα κάνω κάτι με γλυκάκια , απλά λυπήθηκα τον κόπο που κάναμε . Σκέφτηκα να κάνω χοτ ντογκ στα παιδιά , γιατί μου βγαίνουν πιο οικονομικά , και για τους μεγάλους να ετοιμάσω κεικ , βουτήματα , βάφλες , ωτία σε μια πιατελίτσα σε κάθε τραπέζι για να σερβίρονται μαζί με το καφέ , χωρίς κάτι άλλο αλλά δεν το έχω ξανακάνει και φοβάμαι μήπως πουν ότι δεν έκανα και τίποτα ιδιαίτερο και τα ξεπέταξα τα γενέθλια και πέσει πολύ γλυκό και τούρτα βουτήματα κ.τ.λ. Έπειτα σκέφτομαι να κάνω ένα μπαλόνι για κάθε πρόσκληση και πηγαίνοντας το σε κάθε παιδάκι να γράφει π.χ. " Γιώργο σκάσε με " και μέσα να είναι η πρόσκληση , που δεν έχω βρει τι ακριβώς να γράφει.. Επίσης η κόρη μου θέλει την τούρτα με playmobil , κάτι σαν φάρμα και ο γιος μου αυτοκινητάκια που μου το είπε την τελευταία στιγμή , ενώ θα κάναμε παιδική χαρά με playmobil . Ούτε ξέρω τι θα κάνω....Για βάλτε ρε κοριτσάκια μου σας παρακαλώ πολύ ένα χεράκι......

v & a τι γλυκάκια ακριβώς έβαλες στα σακουλάκια . Και τα έβαλες σε τι? Σε σακουλάκια ή διαφανή νάυλον και τα τύλιξες ? Πάντως είναι υπέροχα και με το καρτελάκι κι εγώ εκεί θα καταλήξω με την αποτυχία των στολιδιών μας!!! Και το λέω αυτό γιατί δεν ήθελα να ξανακάνω γλυκάκια τέτοιου είδους για δωράκια , αλλά εσύ με τον τρόπο που τα έντυσες τα ομόρφυνες κιόλας!!!!

Καλημέρα!Πο πο σε διάβασα και αγχώθηκα!

1)Τα στολίδια από ζυμάρι για αυτό δεν τα εμπιστεύομαι,γιατί δεν ξέρεις τι θα σου βγει στην πορεία.Εγώ έκανα με έτοιμο πηλό με τον γιο μου για τις δασκάλες και βγήκαν μια χαρά.Αν τα καταφέρω σε λίγο θα σου βάλω φωτό.2 μέρες συνολικά μας πήραν.Μια να στεγνώσουν-σκληρύνουν και μια για να διακοσμηθούν.

2)Ο γιος σου θέλει τούρτα σε στυλ cars?Κοίτα ένα θέμα από μια κοπέλα που βρήκα

http://crafts-and-me.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html

3)Τούρτα φάρμαhttp://www.cupcakesmania.com/2010/04/blog-post_11.html

Μπορείς να βάλεις εσύ πραγματάκια από τα playmobil αν έχεις.

Γενικά κάνε μια αναζήτηση στο google με τις τούρτες.Σου βγάζει διάφορα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...