Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος: βόλτα, αλλαγή πάνας, ρέψιμο

Zuzunaki

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τον ύπνο στις παραπάνω καταστάσεις.

Βόλτα: εμείς ακόμα δεν το έχουμε βγάλει έξω το μωρό. Σκέφτομαι όμως όταν τελικά το βγάλουμε έξω αυτό είναι προτιμότερο να γίνει αφού φάει για να είναι ήσυχο και πριν το πιάσει ο ύπνος; Σήμερα είχα φιλόδοξα πράγματα να το βγάζαμε έξω αλλά το πήρε αμέσως ο ύπνος μετά το φαγητό και σκέφτηκα ότι να το ξυπνήσω για να το ντύσω, και μετά με το καρότσι έξω, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω εγώ τη δική μου ανάγκη για βόλτα, μου φάνηκε βάρβαρο. Έτσι τελικά κάτσαμε σπίτι.

Αλλαγή πάνας: το βράδυ που ξυπνάει για να θηλάσει το μωρό, αν πριν το θηλάσω πάω να του αλλάξω την πάνα του, τότε χάνει τελείως τον ύπνο του, χαλάει τον κόσμο και μετά νευριάζει και μπορώ να πω ότι ζορίζεται και με το θηλασμό. Από την άλλη, αν το θηλάσω και αφήσω να του αλλάξω την πάνα μετά το θηλασμό πάλι χάνει τον ύπνο του. Πολλές φορές αποκοιμιέται μετά τον θηλασμό και έτσι τη βάζω ευκολότερα στο καλάθι της και κοιμάται αμέσως.

Ρέψιμο: το βράδυ που θηλάζει 2-3 φορές όταν πάω να της κάνω το ρέψιμο χάνει τελείως τον ύπνο της και για αυτό μερικές φορές ( πείτε με όπως θέλετε) αποφάσισα και δεν την έκανα να ρευτεί, απλά την έβαλα σε όρθια στάση και περπατήσαμε μέσα στο σπίτι και έτσι κοιμισμένη όπως ήταν την έβαλα στο καλάθι της. Εσείς τι κάνετε;

Διαφημίσεις

Να σου πω εγώ τι έκανα στις ανάλογες περιπτώσεις (δεν ξέρω αν ήταν λάθος ή σωστά, πάντως εγώ αυτά έκανα).

Βόλτα: Όταν ο μπέμπης μου ήταν πιο μικρός προσπαθούσα να τον βγάλω βόλτα αφού είχε φάει για να είναι ήσυχος. Αν κοιμόταν και ήθελα να βγω έξω, τον έβαζα στο καροτσάκι κοιμισμένο. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να τον ντύσεις. Μωρό είναι, δεν χρειάζεται να βάλει τα καλά του για να βγει βόλτα. Στη θέση σου θα τον τύλιγα σε μια κουβέρτα ή θα τον έβαζα στον υπνόσακο και θα έβγαινα.

Αλλαγή πάνας: Δεν του αλλάζω ποτέ πάνα το βράδυ, εκτός αν έχει κάνει κακά του. Ούτε πριν φάει, ούτε μετά - ακριβώς για να μην ξυπνάει και μετά ξαγρυπνάει.

Ρέψιμο: Όταν τον βάζω να ρευτεί τον έχω σε όρθια θέση και περπατάω, γιατί έτσι ρεύεται πιο γρήγορα. Αν δεν ρευτεί αμέσως, του αλλάζω θέση. Αν δεν ρευτεί ούτε τότε ή αποκοιμηθεί και τον νιώθω "βαρύ", απλά τον βάζω στην κούνια χωρίς να ρευτεί.

καλημερα να σου απαντησω και εγω...

Βολτα: ποσων μηνων ειναι το μωρακι σου? εμεις βγαιναμε απο 20 ημερων..

απλα οταν ηταν η ωρα της βολτας και αφου κοιμοταν τις πιο πολες φορες γιατι ηταν πολυ μωρο, την σηκωνα την αλλαζα, την εντυνα και την ταιζα...

Μετα βγαιναμε μια χαρα, σχεδον παντα κοιμοταν στην βολτα... δεν γινοταν να κατσουμε μεσα ηταν κατακαλοκαιρο!

Αλλαγη πανας: οταν ξυπνουσε για μαμ αν ηταν καθαρη δεν την αλλαζα και την ταιζα κατευθειαν, επειδη συνηθως εκανε κακα, (3 μηνων εκοψε τις βραδυνες κενωσεις) την αλλαζα μετα και αν ξυπνουσε την ξαναεβαζα στο στηθος και την επαιρνε ο υπνος.. (εχω καλοβολο παιδακι, η αληθεια ειναι..)

Ρεψιμο: δεν ειναι παντα υποχρεοτικο να ρευονται τα μωρακια..

εγω την κραταω για κανα 2λεπτο και αν δεν ρευτει την βαζω στην κουνια!

να χαιρεσαι το κοριτσακι σου!!

668bab1939.png

Να πω και εγω τι καναμε.

Βεβαια οι δικοι μου ειναι καλοκαιρινοι αλλα εδω και το καλοκαιρι φοραμε πανωφορι...

Βολτα: Οταν ξυπναγα εγω για πρωι τους εβγαζα τις πιτζαμες και τους εντυνα. Βγαιναμ εξω σχεδον καθημερινα εστω για σουπερμαρκετ. Την ωρα που ειχα αποφασισει να βγουμε (συνηθως μετα απο καποιο ταισμα) τους εβαζα στο πορτ-μπεμπε με το ζακετακι τους και βγαιναμε. Αν κοιμοντουσαν τους αφηνα εκει οταν γυρναγαμε.

Αλλαγη πανας: Τους αλλαζα στη μεση του φαγητου (και ηταν και μια ευκαιρια να ρευτουν) οταν μαγαλωσαν λιγο αν ειχαν κανει μονο πιπι μπορει και να μην τους αλλαζα σε καθε γευμα (αλλα ετρωγαν μονο μια φορα μεσα στη νυχτα και αυτο μεχρι 2 μηνων το πολυ)

Ρεψιμο: Τον πρωτο τον κραταγα ορθοι στον ωμο μου κανα 20αλεπτο. Τον δευτερο οχι ιδιετερα. Παντως ουτε στο μαιευτηριο τους εβαζαν να ρευτουν. Μολις τους επερναν απο την αγκαλια μου (δεν μπορουσα να κινηθω τους εβαζαβν στο ταψακι)

κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις! η αλήθεια έιναι ότι η κάθε μια βρίσκει τον τρόπο που την βολεύει. Εμάς το μωράκι μας είναι ενός μηνός. Για τη βόλτα τελικά το πιο λογικό μου φαίνεται να έχει φάει πρώτα, να την έχω αλλάξει και μετά εφόσον είναι ήρεμη να βγούμε τη βόλτα. Για το ρέψιμο θα συνεχίσω να προσπαθω να τη ρέψω μετά τον θηλασμό για λίγο, αλλά δεν θα επιμείνω πολύ γιατί άμα το μωρό μέσα στη νύχτα αναστατωθεί ( και μερικές φορές συνέβη) μετά δεν μπορούμε να την κάνουμε καλά. Όσο για την αλλαγή πάνας, δεν μπορώ να καταλαβω μέσα στη νύχτα αν τα έχει κάνει ή όχι. Και όταν της ανοίγω το φορμάκι για να δω, ακόμα κι αν δεν έχει κάνει τίποτα, αυτή ξυπνάει και αρχίζει τις φωνές.

Διαφημίσεις

Αν έχει κάνει κακά, δεν θα μυρίζει; Αν δεν μυρίζει και δεν παραπονιέται, νομίζω ότι μπορείς να την αφήνεις να κοιμάται και να την αλλάζεις το πρωί που ξυπνάει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...