Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμος κ Υποθηροειδης

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!!

Διανυω τον 3 μηνα εγκυμοσυνης κ ομως εχω μια απορια για τον θηλασμο, αν κ νωρις...

Εχω υποθυροειδη κ παιρνω χαπι. Μου ειπε η ενδοκρινολογος : τι θα κανεις με τν θηλασμο; Δεν πρεπει να παιρνεις τ χαπι κ να θηλαζεις!!

Δεν το ειχα ξανακουσει αυτο κ ηθελα να ρωτησω αν εχει τυχη αυτο σε καμια μανουλα να με διαφωτισει. Θελω τοσο πολυ να θηλασω κωεγω με το καλο...

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια!!

Διανυω τον 3 μηνα εγκυμοσυνης κ ομως εχω μια απορια για τον θηλασμο, αν κ νωρις...

Εχω υποθυροειδη κ παιρνω χαπι. Μου ειπε η ενδοκρινολογος : τι θα κανεις με τν θηλασμο; Δεν πρεπει να παιρνεις τ χαπι κ να θηλαζεις!!

Δεν το ειχα ξανακουσει αυτο κ ηθελα να ρωτησω αν εχει τυχη αυτο σε καμια μανουλα να με διαφωτισει. Θελω τοσο πολυ να θηλασω κωεγω με το καλο...

Ποιο χαπι παιρνεις , των ποσο μg και ποσο την ημερα?

Εαν σου ειπε οτι πρπει να κοψεις το χαπι σημαινει οτι ανηκει στα χαπια που δεν επιτρεπονται κατα τον θηλαμσο !

Εαν το κοψεις σου ειπε τις επιπτωσεις στην υγεια σου?

Ποιο χαπι παιρνεις , των ποσο μg και ποσο την ημερα?

Εαν σου ειπε οτι πρπει να κοψεις το χαπι σημαινει οτι ανηκει στα χαπια που δεν επιτρεπονται κατα τον θηλαμσο !

Εαν το κοψεις σου ειπε τις επιπτωσεις στην υγεια σου?

Παιρνω Levothyroxin 100mg. Δεν μου ανεφερε κατι.. Μου ειπε ως τοτε θα δουμε τι θα κανουμε κ θα το συζητησουμε. Αλλα μου εκανε εντυπωση που μου ειπε ή το ενα ή το αλλο. Αν ρωτησω κ στν αυχενικη διαφανεια τν Κουρτη θα ξερει;

Εγώ παίρνω για υποθυρεοειδισμο, Thyrohormone, δηλαδή θυροξίνη.

Δύο ενδοκρινολόγοι, ο γυναικολόγος μου και η παιδίατρος που είναι σύμβουλος θηλασμού που είπαν ότι είναι απόλυτα ασφαλές και για την εγκυμοσύνη και για το θηλασμό

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Δηλαδη με αυτο το χαπι θηλασες κανονικα; Ποσα mg παιρνεις; Διαδορετικα θα παρω κ αλλη γνωμη ενδικρινολογου.

Θήλασα κανονικά και θηλάζω ακόμα. Παίρνω Thyrohormone 0,1mg.

Όταν έμεινα έγκυος πήγα στον ενδοκρινολόγο μου, γιατί μου είχε ήδη πει ότι όταν μείνω έγκυος θα χρειαστεί λογικά να αυξήσουμε τη δόση. Πήγα λοιπόν, έκανα εξετάσεις, όντως μου αύξησε τη δόση και μου είπε ότι σε όλη την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό θα παίρνω αυτή την αυξημένη δόση (βέβαια ανά εξάμηνο παρακολουθούμε την TSH, και είναι όντως ρυθμισμένη καλά).

Ούτε καν μου έθεσε θέμα για τον θηλασμό, το θεώρησε δεδομένο ότι θα θηλάσω αν το θέλω.

Η θυροξίνη είναι φυσιολογική ορμόνη του οργανισμού, απλά επειδή ο οργανισμός μας δεν παράγει αρκετή, λαμβάνουμε όση χρειαζόμαστε με χάπι, το σημαντικό είναι να είναι σωστά ρυθμισμένος ο θυρεοειδής.

Επιπλέον, και η βάση δεδομένων του e-lactancia λέει για το φάρμακό σου ότι είναι ασφαλές και συμβατό με το θηλασμό http://www.e-lactancia.org/

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ουφ!!! Ησυχασα!! Αυτη η επαρχια θα μας πεθανει.. Ο καθενας τα δικα του!!

Κοριτσια χιλια ευχαριστω !! Να ειστε καλα κ να χαιρεστε τα μωρακια σας!!!!