Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βόλτα και θηλασμός

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα.

Έχω έναν μπεμπάκο που είναι 20 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικα. Η απορία μου είναι η εξής: Όταν σαραντίσουμε θα βγαίνουμε σιγά σιγά βολτούλες. Τι κάνω στην περίπτωση που ο μπέμπης κατα τη διάρκεια της βόλτας πεινάσει; Του δίνω το γάλα μου, το οποίο προηγουμένως έχω αντλήσει, με μπιμπερό; Ή φεύγουμε άρον αρον και ερχόμαστε σπίτι για να θηλάσουμε; Και αν του λανσάρω το μπιμπερό, θα θέλει μετά να θηλάσει από το στήθος μου;

Να τονίσω ότι ο μπέμπης δεν έχει ωράριο στα γεύματά του. Μπορεί να πεινάσει στο μισάωρο, μπορεί κ μετά από 3 ώρες. Μήπως στις 40 μέρες τα γεύματά του γίνουν πιο προβλέψιμα;

Το ξέρω οτι ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά στην Ελλάδα ζούμε κι εγώ σίγουρα δεν θα ένοιωθα άνετα να θηλάζω σε δημόσιο χώρο.

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει ο μπεμπάκος σου και να είναι πάντα καλά!!:P:p:p

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις με κοντινές βολτούλες σαν αρχή ή άμα είσαι με αμάξι να πας στο αμάξι όπως έκανα και εγώ στην αρχή.Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένα πάρα πολύ ντροπαλό άτομο αλλά παρόλα αυτά σιγα σιγά ξεθάρεψα και θηλάζω την μικρή μου όπου είμαι και πάρα πολύ διακριτικά....Τώρα που είναι και χειμώνας είναι πάρα πολύ καλή εποχή τουλάχιχτον για μένα όπου έχω τυλιγμένη την μικρή με μια κουβερτούλα και όπως την θηλάζω την σκαπάζω τελείως στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και δεν βλέπει κανένας ΤΙΠΟΤΑ;);) Το ίδιο κάνω και στο σπίτι όταν έχω τους κοντινούς μου...Ενώ παλιά πήγαινα σε άλλο δωμάτιο...Αυτό που κάνουμε για τα μωράκια μας είναι υπέροχο και με διακτριτικο τρόπο δεν ενοχλεις κανεναν αλλα ουτε και σε ενοχλουν...:rolleyes:

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31898&highlight=%E4%E7%EC%EF%F3%E9%EF%F2+%E8%E7%EB%E1%F3%EC%EF%F2

και εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=96733

Δεν ειναι και τόσο φοβερό το θεμα του δημοσιου θηλασμού, υπαρχουν τροποι να το κανεις διακριτικά.

Κριμα δεν ειναι να πρεπει να εισαι κλεισμενη σπίτι για να θηλάζεις? ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Το αν θα αντλησεις για να δώσεις με μπιμπερό ή θα γυρίσεις σπίτι, θα δεις μόνη σου τι σε βολεύει πιο πολύ. Το να μπεις όμως στη διαδικασία να αντλείς ή να γυρίσεις στο σπίτι ίσως σε κουράσει και σε αποθαρρύνει από το να βγαίνεις βόλτα. Κρίμα είναι, και εσύ και το μωρό χρειάζεται να αλλάζετε παραστασεις και να ξεσκάτε.

Προσωπικά όσες φορές θήλασα δημόσια δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα σε κανένα χώρο. Φρόντιζα να γίνεται διακριτικά, αλλά έχω θηλάσει παντού, σε πάρκα, στις κούνιες, σε αεροπλάνο, σε εστιατόρια, σε καφετέριες, σε εμπορικά κέντρα, στην εκκλησία όταν πήγαμε για την ευχή των 40 ημερών (μάλιστα ο ίδιος ο παπάς μου το πρότεινε επειδή το μωρό έκλαιγε).

Για να εξοικειωθείς με τη διαδικασία μπορείς αρχικά να βγεις βόλτα με το καρότσι κοντά στο σπίτι σου και όταν το μωρο πεινάσει να κάτσεις σε ένα παγκάκι (ή να πας στην παιδική χαρά, το μεσημέρι είναι άδειες) και να κάνεις "προπόνηση" στο διακριτικό δημόσιο θηλασμό σε μέρος που δεν υπαρχει κόσμος. Αν δυσκολευτείς μπορείς να γυρίσεις σπίτι, αλλά για αρχή δοκίμασε με αυτόν τον τρόπο, μην πας κατευθείαν σε χώρο με πολλή κόσμο. Τώρα που φοράμε μπουφάν κανείς δεν θα το προσέξει, όσοι σε δουν θα νομίζουν ότι κοιμίζεις το μωρό. Ύπάρχουν και ειδικά ρούχα για θηλασμό τα οποία επιτρέπουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση και μπορείς να τα βρεις στα H&M σε καλή τιμή, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις πασμίνες για να καλυφθείς, υπάρχουν τρόποι για να γίνει με άνεση

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από εμένα.Αν και θηλάζουσα,έχω δει πολλούς δημόσιους θηλασμούς και ακόμα και εγώ δεν καταλαβαίνω εύκολα ότι θηλάζουν.Έχω θηλάσει πολλές φορές δημόσια,χωρίς να φαίνεται τίποτα...Μην μπεις σε καμμία περίπτωση στην διαδικασία άντλησης!!!Τόσο αγώνα έχεις κάνει μέχρι τώρα,στα εύκολα του θηλασμού περιλαμβάνεται και ο δημόσιος θηλασμός.Αν έχεις τους ενδοιασμούς σου,κατσε μπροστά από έναν καθρέφτη και κάνε πρόβες με το μωρό να θηλάζει.Θα δεις και εσύ ότι δεν φαίνεται τις περισσότερες φορές ούτε καν το μωρό,όχι το στήθος....

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

να σου πω και εγω την εμπειρια μου, θηλαζουμε δημοσια απο 20 ημερων χωρις κανενα προβλημα..

Απλα θελει λιγο εξασκηση και καπως πιο βολικες μπλουζες.

Να σου πω απλα οτι ενα πρωινο, ταιζω την μικρη και με πλησιαζει ενας γνωστος και αρχιζουμε να μιλαμε,μου λειει τι κανει το μικρο? Μια χαρα του λεω τρωει...

Τρωει μου λεει?? καλε δεν φαινεται τιποτα...

ετσι ηταν δεν φαινοταν τιποτα... και εχω πλουσια τα προσοντα...

Δεν κοιταει κανεις προκλητικα, μια ιδεα ειναι, θα το δεις..

Καλο σαραντισμο και καλες βολτες!!!

668bab1939.png

Κορίτσια ευχαριστώ πού για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι καταρχήν δεν είχα σκεφτεί το πόσα εξαρτήματα χρειάζονται για να μεταφέρεις το μητρικό γάλα!!! Οπότε ίσως είναι πιο εύκολο να θηλάσεις δημόσια ή έστω να έχεις παρκάρει κάπου κοντά και να θηλάσεις στο αυτοκίνητο αν χρειασθεί. Εξάλλου χτες μας είδε η παιδίατρος και μας είπε να μην πάμε σε κλειστούς χώρους μέχρι ο μπέμπης να γίνει 3 μηνών. Μας βλέπω να τη βγάζουμε στα παρκάκια!!!

Πάντως, κορίτσια, το όλο θέμα του δημόσιου θηλασμού είναι ταμπού στην Ελλάδα. Εδώ ο άντρας μου που κατά τα άλλα με στηρίζει στο θέμα του θηλασμού, σε ότι αφορά στο δημόσιο θηλασμό μου λέει "αυτό δεν μπορείς να το κάνεις". Βέβαια ίσως αν αποπειραθώ να θηλάσω κάποιες φορές δημόσια και διαπιστώσει ότι δεν είναι ορατό στους τρίτους το τι ακριβώς κάνω, μπορεί και να αλλάξει γνώμη.

Μπορω να σου πω πως ο αντρας μου ηταν καθετος...Κοιτα να δεις δεν υπαρχει περιπτωση να σε βλεπει ο ενας και ο αλλος....Αποτελεσμα να ειναι πολυ πιο χαλαρος απο εμενα γιατι οπως σου ειπα ειμαι πολυ ντροπαλη.Ειχαμε παει εκδρομη και στην καφετερια πεινουσε η μικρη και προσπαθω με τροπο του ζηταω να με βοηθησει και σε καποια φαση οπου του ελεγα μα κρατα παιδι μου την κουβερτουλα καλυτερα...Νευριαζει και μου λεει...Τι θα γινει με σενα θα ηρεμισεις νομιζεις πως ολοι αλλη δουλεια δεν εχουν να σε βλεπουν στο β....σου.... Το θεμα ειναι οτι απο αγανακτιση το ειπε δυνατα...:shock::shock::?:???::rolleyes:

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Πάντως, κορίτσια, το όλο θέμα του δημόσιου θηλασμού είναι ταμπού στην Ελλάδα. Εδώ ο άντρας μου που κατά τα άλλα με στηρίζει στο θέμα του θηλασμού, σε ότι αφορά στο δημόσιο θηλασμό μου λέει "αυτό δεν μπορείς να το κάνεις".

Άρα τη δυσκολία την έχει ο άντρας σου, και όχι η ελληνική κοινωνία. Όπως βλέπεις κι απ΄αυτά που έγραψαν και οι άλλες μητέρες, ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι καθόλου ταμπού στην Ελλάδα.

Καλή συνέχεια και καλές βόλτες ;)

ΥΓ: Ως Ελληνίδα του εξωτερικού, θέλω να προσθέσω ότι μου κάνει εντύπωση πόσο συχνά ακούγεται αυτό το επιχείρημα "αν ζούσα σε άλλη χώρα, θα τα έκανα όλα τελείως διαφορετικά, αλλά τώρα που είμαι στην Ελλάδα, σκύβω το κεφάλι". Δεν είναι ούτε όλα τόσο χάλια στην Ελλάδα, ούτε ιδανικά σε άλλες κοινωνίες. Τις αναστολές μας μέσα μας τις κουβαλάμε και μόνες μας τις ξεπερνάμε.

Διαφημίσεις