Rob_09 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Κορίτσια καλησπέρα. Είμαι στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου, 5 μηνών συγκεκριμένα και τελευταία έχω πολλές καούρες. Ξυπνάω το πρωί και δεν αισθάνομαι πείνα. Ξέρω ότι πρέπει να φάω για το μωρό αλλά αν φάω μετά έχω καούρες. Υπάρχουν μέρες που καταλαβαίνω ότι αν φάω θα υποφέρω και πράγματι έτσι γίνεται. Κάπου διάβασα ότι στις καούρες βοηθάει ο ανανάς. Μήπως γνωρίζετε εσείς κάτι; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlina Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 αρχικα εμενα με βοηθουσε λιγο γαλα παγωμενο ,2-3 γουλιες, και μου περνουσε.μετα το εριξα στα στραγαλια παλι βοηθουσε.και στην συνεχεια δεν επιαναν αυτα και αρχισα τα σιμεκο.μου τα εδωσε ο γιατρος μου και μ εσωσε !ετσι οταν δεν μου περνουσε με τα προηγουμενα ειχα τελευταια λυση τα σιμεκο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zitamar Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 εμενα με εσωσαν τα ξινομηλα και το κρυο γαλα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irene2 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 εμενα το παγωτο και ειδικα η βανιλια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kounelitsa Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Εγώ έπινα γάλα μαγνησίας (ναι είναι ΚΑΙ για τις καούρες) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoula23 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Κουράγιο!Εγώ έπινα γάλα παγωμένο και κανά χαμομήλι Quote Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silmaril Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Μήλο με κανέλα...για κάθε στομαχική ενόχληση! Με το καλό! Quote 10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ολγακι Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 εγω ετρωγα φρυγανιες..μου ειπαν και αγγουρι,δεν δοκιμασα ομως Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_mihail Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 Κορίτσια καλησπέρα. Είμαι στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου, 5 μηνών συγκεκριμένα και τελευταία έχω πολλές καούρες. Ξυπνάω το πρωί και δεν αισθάνομαι πείνα. Ξέρω ότι πρέπει να φάω για το μωρό αλλά αν φάω μετά έχω καούρες. Υπάρχουν μέρες που καταλαβαίνω ότι αν φάω θα υποφέρω και πράγματι έτσι γίνεται. Κάπου διάβασα ότι στις καούρες βοηθάει ο ανανάς. Μήπως γνωρίζετε εσείς κάτι; Για τις καούρες δοκίμασα κάτι το οποίο εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύι... Γεμίζεις ένα ποτήρι μέχρι το 1/3 με νερό και στύβεις μέσα μισό λεμόνι και προσθέσεις 1/3 του κουταλιού του γλυκού σόδα μαγειρική και το πίνεις. Έχω πρόβλημα με καούρες κυρίως το βράδυ στον υπνο και μόλις το πιω σταματάνε αμέσως. Επίσης έχω διαβάσει οτι βοηθάνε και τα ξυνόμηλα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Γενικά να ξέρεις οτι για να σταματήσουν οι καούρες θέλουν κάτι όξινο. Αν το δοκιμάσεις πες μας αν σε βοήθησε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob_09 Posted November 14, 2011 Author Share Posted November 14, 2011 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δοκίμασα το γάλα και το χαμομήλι αλλά δε βοήθησαν και πολύ. Τώρα λέω να δοκιμάσω κι αυτό με τα ξινά που μου γράφετε, μήπως και γίνει κάτι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
newbie G Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 Εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς μου προκαλούσε τις καούρες. Το ίδιο φαγητό τη μια φορά μου προκαλούσε καούρα και την άλλη όχι. Η γυναικολόγος μου ειπε αν δεν αντέχω, να παίρνω maalox. Ακίνδυνα είναι και κάνουν δουλειά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmi Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δοκίμασα το γάλα και το χαμομήλι αλλά δε βοήθησαν και πολύ. Τώρα λέω να δοκιμάσω κι αυτό με τα ξινά που μου γράφετε, μήπως και γίνει κάτι! Τα ξινά είναι βάλσαμο! Χθες χάλια στομάχι, έτρωγα μανιωδώς θεόξινα πορτοκάλια και ο άντρας μου είχε μείνει Επειδή μου κάνουν καλό τα αναζητώ, όπως και το πολύ λεμόνι. Δοκίμασε το, παίρνεις και βιταμίνη C για το μωράκι! Α ο ανανάς μου αρέσει πολύ αλλά δεν έτυχε να τον φάω με καούρα. Ναι και το ξινόμηλο με βοηθά πολύ, και το παγωμένο γάλα. Quote ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourbou Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 ξινόμηλα!!! με είχαν σώσει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellokitty80 Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 μικρά γεύματα και να μην μένει πολύ ώρα άδειο το στομάχι μου είπε ο γιατρός! μερικές φορές βέβαια και ένα γιαούρτι να φάω το βράδυ αρχικά είμαι εντάξει και μετά μέσα στη νύχτα ξυπνάω με καούρες... το πρωί μου κάνει καλό να τρώω μήλα. και ενίοτε, αν δω πολύ τα σκούρα, πίνω μετά το φαγητό μια γουλίτσα σόδα, και αυτό με βοηθάει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivianaki Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Τελικά το λεμόνι βοηθάει. Την πρωτη φορά δοκίμασα σκέτο (κοντεψε να με στείλει χαχα!), τώρα βάζω λίγο μεσα σε νερό και το πίνω. Μπορώ να πω πως βοηθάει αρκετά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korina1974 Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Εμένα με βοηθούσαν οι φρυγανιές, ειδικά το πρωί. Να τρως συχνά γεύματα και μικρά. Και εγώ θυμάμαι με φρυγανίτσες και σόδα αντιμετώπιζα την καούρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilikris Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 To μόνο πάντως "φαρμακευτικό" σκεύασμα που ενδείκνειται στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι το Gaviscon και κάνει αρκετά καλή δουλειά. Αν δοκιμάσετε το maalox σιγουρευτείτε ότι δεν αλληλεπιδρά με τα συμπληρώματα και τις βιταμίνες που παίρνετε και για να είστε σίγουρες αφήστε τουλάχιστον 2 ώρες διαφορά μεταξύ αυτών και του maalox. Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει με το Gaviscon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roxanne_ Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Εμένα με βοηθάει το μήλο (όχι το ξινο)και η σοδα. Τη λύση του λεμονιού την αφήνω για όταν δυσκολέψουν περισσότερο τα πράγματα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbt Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 τα μήλα βοηθούν πάρα πολύ. εγω έτσι τις αντιμετώπιζα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αναστασια Μ Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 ποσες μερες σας κραταει η καουρα? εμενα ειναι η 3 μερα το Σαββατο ειδικα το βραδυ δεν κοιμηθηκα απο τον πονο το τι νερο εχω πιει δεν λεγεται Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iouliam Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Είμαι στην 34η εβδομάδα και δεν αντέχω άλλο...εδώ και 3εβδομάδες δεν μπορώ να φάω τίποτα. Ακόμα και βραστές πατάτες να φάω και πολύ μικρή ποσότητα εννοείται, με πιάνουν καούρες, έντονος πόνος στο στομάχι, εφίδρωση και δύσπνοια. Δεν αντέχω κάθε τόσο, από τη μία βλέπω φαγητό και παρακαλάω να μπορούσα να φάω από την άλλη όταν με πιάνει αυτό τρομάζω τόσο πολύ που λέω καλύτερα να μην τρώω τίποτα. Ο γιατρός μου έδωσε ζαντάκ για 4-5 μέρες και βλέπουμε. Το έχει πάθει άλλη κοπέλα αυτό; Τί έκανε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renatadros Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Κορίτσια είμαι στην 3η βδομάδα και τις τελευταίες 3-4 μέρες έχω καούρες κάθε απόγευμα. Θα δοκιμάσω και εγω τα μήλα που λέτε οι πιο πολλές και ελπίζω να δω αποτελέσμα... Quote Η ζωή είναι σκληρή, αλλά εγώ σκληρότερη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σνουφελ μου Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Είμαι στην 34η εβδομάδα και δεν αντέχω άλλο...εδώ και 3εβδομάδες δεν μπορώ να φάω τίποτα. Ακόμα και βραστές πατάτες να φάω και πολύ μικρή ποσότητα εννοείται, με πιάνουν καούρες, έντονος πόνος στο στομάχι, εφίδρωση και δύσπνοια. Δεν αντέχω κάθε τόσο, από τη μία βλέπω φαγητό και παρακαλάω να μπορούσα να φάω από την άλλη όταν με πιάνει αυτό τρομάζω τόσο πολύ που λέω καλύτερα να μην τρώω τίποτα. Ο γιατρός μου έδωσε ζαντάκ για 4-5 μέρες και βλέπουμε. Το έχει πάθει άλλη κοπέλα αυτό; Τί έκανε; Εγω απο το 3 μεχρι τον 7,5 μηνων πεινουσα κ δεν ετρωγα τιποτα εκτος απο λιγο τραχανα η παγωτο βανιλια,,μονο αυτα ετρωγα χωρις να νιωθω αυτο το γδαρσιμο κατα τη καταπωση...Δεν υπηρχε κατι να κανω... ουτε τα ζαντακ ουτε τιποτα μ επιανε...Κ οταν σταματησανε οι καουρες στον 7 με επιασεη αλλεργια με τα εξανθηματα στηκοιλια κ σε ολο το κορμι που γδερνσε απ το κνησμο....Ημουν πολυ τυχαιρη Γενικα ειναι βαρβαρο κ χωρις λυση οτι παθεις στην εγκυμοσυνη κ ισως κ χειροτερο απο τους εμετους .Τι να πω...κουραγιο...εμενα ο γιατρος δε με αφηνε να παρω τιποτα κ ας υπεφερα...αλλα δεν επιρρεαζε κατι κ το μωρο.Καλο κουραγιο κ δυναμη...κκαλη λεφτερια ευχομαι σε ολες εσας! Quote <<φυσης ουδεν ποιει ματην>> αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
basic Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 ξυνομηλα κ γιαουρτι!!! για μενα αυτα ηταν η σωτηρια μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
natassa-tasos Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 ξυνομηλα κ γιαουρτι!!! για μενα αυτα ηταν η σωτηρια μου. Κι εγώ γιαούρτι και μήλα. Όχι ξινόμηλα. Μόνο αυτά τα δύο με βοηθούσαν λίγο, όχι ότι γινόμουν τελείως καλά βέβαια. Αλλά ήταν μια παρηγοριά στον άρρωστο.;) Quote natassa + tasos = 15 years together " Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts