Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αιματολίμνες στον πλακούντα

Recommended Posts

Καλημέρα,

Εϊμαι έγκυος 17 βδομάδων στο 2ο. Την περασμένη Τρίτη σε μία τυπική μηνιαία εξέταση ο γιατρός βρήκε αιματολίμνες στον πλακούντα.

Το μωρό είναι καλά, το αμνιακό επίσης καλό και είπε να μην ανησυχώ, απλά θέλει παρακολούθηση και στην β' επιπέδου (μέσα Δεκέμβρη) θα δούμε περισσότερα.

Με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό.

Μήπως έχει κάποια κοπέλα εμπειρία; δεν έχω καταλάβει αν αυτό μπορεί μελλοντικά να επηρεάσει την εγκυμοσύνη, ειδικότερα την ανάπτυξη του μωρού.

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Και εμένα μου είχε αναφέρει ο γιατρός. Μου εξήγησε ότι παρουσιάζονται σε γυναίκες-φουγάρα. Εγώ καπνίζω, όχι φουγάρο, και καθόλου στις εγκυμοσύνες. Δεν είχα κάποιο θέμα με την ανάπτυξη των εμβρύων, ήταν φυσιολογικότατα προς μεγάλα. Δεν χρειάζεται πανικός. Παρακολουθείς και βλέπεις...

Και εγω θυμαμαι στο πρωτο μου ειχα παρουσιασει καποιες λιμνες αλλα ο γιατρος μου ειχε πει οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο. Προφανως το παρακολουθουσε αυτος καθε μηνα και δεν ανησυχουσε. Παντως παντα να ρωτας το γιατρο σου λεπτομερειες για να μη σου μενουν αποριες και μετα σκοτιζεσαι πιθανον χωρις λογο!

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Και εμένα μου είχε αναφέρει ο γιατρός. Μου εξήγησε ότι παρουσιάζονται σε γυναίκες-φουγάρα.

:lol: δεν καπνίζω ούτε στο ελάχιστο. Κάπνιζα κάποτε, όχι συστηματικά, το'χω κόψει όμως 4 χρόνια τώρα...και στην 1η εγκυμοσύνη δεν είχα τίποτα.

Εμένα απλώς μου είπε ότι είναι κάτι που γεννάει ο οργανισμός καμιά φορά, δεν ξέρουν ακόμα -λέει- ακριβώς το λόγο.

Παντως παντα να ρωτας το γιατρο σου λεπτομερειες για να μη σου μενουν αποριες και μετα σκοτιζεσαι πιθανον χωρις λογο!

ΠΕΖΗ έχεις δίκιο, τον ρώτησα βέβαια αν είναι κάτι ανησυχητικό, αν προέρχεται π.χ. από κούραση γιατί τον τελευταίο καιρό είχα αρκετή σε συνδυασμό με άγχος. Και απάντησε τα παραπάνω. Είπε βέβαια ο άνθρωπος να μην ανησυχώ κι ότι απλά θα το ελέγχουμε. Αλλά, ξέρεις, μετά που γύρισα σπίτι άρχισα να σκέφτομαι διάφορα...μήπως επηρεάσει αργότερα την ανάπτυξή του, μήπως (και αν δε φύγει) μπορεί να προκαλέσει κάποια αιμορραγία; Τέτοια...ευχάριστα!

Δεν το'χω νιώσει ακόμα κι επειδή τη κόρη μου την είχα καταλάβει από τη 16η βδομάδα, άθελά μου γίνονται συγκρίσεις....ουφ! :roll:

Μου χρειάζεται χαλάρωση!

4BMSp3.pngzHf1p3.png