Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΓΝΟ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 31 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΡΟΑΣΤΙΚΑ! ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ... ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ?:-(

Διαφημίσεις

σίγουρα είναι κρίμα που χρειάστηκε να πάρει αντιβίωση τόσο μικρό και κυρίως γιατί ταλαιπωρείται το μικρούλη σου, κάνε όμως ότι ακριβώς είπε ο γιατρός σου για να μη στο γυρίσει σε τίποτα χειρότερο όπως βρογχιολίτιδα

α και φαντάσου ότι πολλα από τα προωράκια που μπαίνουν στι θερμοκοιτίδες για αρκετό καιρό (όπως και ο μικρός μου) με το που γεννήθηκαν μέσα στη θερμοκοιτίδα πήραν αντιβιώσεις όχι μία αλλά περισσότερες

σίγουρα θα ήταν καλύτερο να μην χρειαστεί αλλά μην πανικοβάλεσαι και εύχομαι να είναι ναι μεν η πρώτη αλλά και η τελευταία φορά που θα χρειαστεί όχι αντιβίωση αλλά οποιοδήποτε φάρμακο

wWPdp2.png

Εδω σκαω εγω που η μπεμπουλα ειναι 16μηνων,ειχε μιξες και μπουκωμα,και την ακουσε οτι ειχε ακροαστικα.Μας εδωσε αντιβιωση και aerolin.Αλλα τα πραγματα δεν ξερω αν ηταν τοσο σοβαρα για αντιβιωση (δεν ηθελα να δωσω) αλλα εδωσα!!απλα νομιζω οτι καποιοι γιατροι δινουν πιο ευκολα αντιβιωσεις απο αλλους.Τι να πω..... Περαστικα! Σκεψου οτι κανεις το καλυτερο!

.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κρίμα είναι να παίρνουν από τόσο μωρά αντιβίωση (ο μπέμπης μου πήρε από 36 ημερών για ουρολοίμωξη), αλλά επειδή είναι τόσο μικρά δεν το ρισκάρουν οι γιατροί να χειροτερέψει η κατάστασή τους. Μη στεναχωριέσαι, να γίνει καλά το μωράκι σου έχει σημασία, αφού έτυχε τώρα, τι να κάνεις?

5k3tp2.png

• 1 month later...

Χαίρετε και απο εμένα. Να σας ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια. Επειδή και εγώ της δίνω τώρα αντιβίωση λόγω πιθανής βρογχιολίτιδας και σιρόπι aerolin...

Πώς τα δίνετε εσείς τα φάρμακα γιατί εμένα γίνεται μάχη για να ανοίξει το στόμα της να της βάλω τη σύριγγα. Είναι 5,5 μηνών. Υπάρχει κάποια πατέντα ή ειδική συσκευή για μωράκια ώστε να γίνεται η διαδικασία πιο εύκολη;

Sk6Gp3.png

Κι εγώ με σύριγγα την έδινα την αντιβίωση, δεν ξέρω να υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτό που εκανα εγώ με το αμοξίλ τον περασμένο μήνα που περάσαμε βρογχίτιδα, που δεν το ήθελε καθόλου, ήτσν να του το δίνω σε 4-5 δόσεις το 1,5 ml. Δηλαδή του έδινα πολύ λίγο, του έκανα τον καραγκιόζη να ξεχνιέται και σε λίγο άλλο λίγο κ.ο.κ. Την πρώτη φορά που του το έδωσα όλο μαζί, έκανε εμετό από την αηδία. Εμείς το αερολίν το κάναμε εισπνοές, εκεί να δεις στην αρχή που φοβόταν τη μάσκα και έκλαιγε... Μετά κατάλαβε ότι δεν πονάει όμως και δεν παραπονιόταν το πουλάκι μου...

5k3tp2.png

• 1 year later...

Η μπεμπούλα μας είναι 3μηνών και 28 ημερων. Πριν δυο μέρες η μυτούλα της μπούκωσε και άρχισε να βήχει. Την επόμενη επισκεφτήκαμε την παιδίατρο η οποία μας έδωσε αντιβίωση amoxil μας είπε πως το μωρό έχει κρυώσει και το δίνει αντιβίωση γιατί φοβάται μήπως το μπούκωμα δημιουργήσει πρόβλημα στα αυτάκια της. Δεν είναι λίγο μικρή για αντιβίωση.??

Χωρις να ειμαι γιατρος νομιζω οτι αν ο γιατρος κρινει οτι χρειαζεται η ηλικια δν εχει σημασια. Αν διαβασεις στη ενωτητα για τη θερμοκιτιδα θα δεις οτι και στα προωρακια δινουν αν χρειαζεται. Ισως θα ηταν καλυτερα να παρεις και μια δευτερη γνωημ απο γιατρο...

Περαστικα σας

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! ¨Οχι δεν είναι μικρή. Εμείς που μπήκαμε θερμοκοιτιδα πήραμε amoxil δεκα μέρες προληπτικα για ενδεχόμενη λοίμωξη και τώρα που είναι έξι μηνών και έπαθε βροχιολιτιδα πάλι πήραμε amoxil. Επειδή είναι μικρά φοβούνται λοιμώξεις γιαυτό την δίνουν! Γιατι μπορεί ναναι απλό κρύωμα αλλά μπορεί και να οφείλετε σε μικρόβιο οπότε να γυρίσει σε ωτίτιδα! Εμένα τολάχιστον έτσι μου πε ο δικός μου παιδίατρος!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

α!! Πρέπει να σας πω πως και η δική μου έμεινε μια εβδομάδα στη θερμοκοιτίδα λόγω προωρότητας και παροδικής ταχύπνοιας. Η παιδίατρος μας την εξετάζει από την στιγμή που βγήκε το παιδί από τη θερμοκοιτίδα και ξέρει όλο το ιστορικό της. Ίσως φταίει που αγχώθηκα και από ένα σημείο και μετά δεν την παρακολουθούσα όταν μου έλεγε για τις αντιβιώσεις...Το μόνο που συγκράτησα ήταν αυτό που έγραψα και πριν..ότι φοβάται για πρόβλημα στα αυτάκια της από το μπούκωμα και θα πρέπει να πάρε αντιβίωση...ευχαριστώ με καθυσηχάσατε...

Καλησπέρα! ¨Οχι δεν είναι μικρή. Εμείς που μπήκαμε θερμοκοιτιδα πήραμε amoxil δεκα μέρες προληπτικα για ενδεχόμενη λοίμωξη και τώρα που είναι έξι μηνών και έπαθε βροχιολιτιδα πάλι πήραμε amoxil. Επειδή είναι μικρά φοβούνται λοιμώξεις γιαυτό την δίνουν! Γιατι μπορεί ναναι απλό κρύωμα αλλά μπορεί και να οφείλετε σε μικρόβιο οπότε να γυρίσει σε ωτίτιδα! Εμένα τολάχιστον έτσι μου πε ο δικός μου παιδίατρος!

Σας έδωσε και το aerolin εκτός από amoxil?

Εμένα ο μικρός μου που γεννήθηκε με καρδιοπάθεια, πήρε 30 ημερών αντιβίωση...ευτυχώς είναι πολύ γερό παιδάκι, ξεπέρασε τα πάντα μόνος του και σήμερα είναι υγιέστατος και αρρωσταίνει σπάνια. Δεν είχαμε πάρει αμοξίλ όμως τότε, κάποια άλλη, αλλά δεν έχει σημασία. Και της μίας κουμπάρας μου η κόρη 2 μηνών πήρε αντιβίωση για ωτίτιδα και μετά ξαναρρώστησε 3,5 χρονών, στον παιδικό. Περαστικά σας!

Kai μένα λόγω ταχύπνοιας μπήκε. Ναι μου δωσε και aerolin σιρόπι στην αρχή και στη συνέχεια μάσκα που είναι πιο δυνατή και είδαμε αμέσως αλλαγή! Πάντως εγώ του κάμω εισπνοές με ευκάλυπτο (φύλλα όχι ελαια) και ηρεμεί. Πάντως επειδή και γω αγχώθηκα καλως ήρθες στο χειμώνα! Απότι φαίνετε έτσι θα μας πάει και μακάρι ναναι μόνο το μπούκωμα! Περαστικά εύχομαι

Διαφημίσεις

εμείς που έχουμε ένα προβληματάκι στα νεφράκια απο την πρώτη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα 10 μηνών τώρα παιρνουμε καθημερινά αμοξίλ. οπότε σύγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα!

Αχ κορίτσια μου..εύχομαι όλα τα παιδάκια να είναι καλά. Τώρα βεβαιώθηκα πως η αντιβίωση δεν έχει να κάνει με την ηλικία...και πάλι ευχαριστώ..Σήμερα είμαστε καλύτερα. rafa εμάς μας είπε να πάρουμε το aerolin στο σπίτι να βρίσκετε και αν δεν σταματήσει ο βήχας μέσα σε τρεις μέρες από τότε που ξεκινήσαμε την αντιβίωση τότε να της το δώσω..Ευτυχώς είμαστε καλύτερα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν θέλω από τώρα να φορτώνω το παιδί με φάρμακα... είμαι πολύ κατά σ αυτό, ίσως γιατί εγώ σαν παιδί πήρα ελάχιστες φορές αντιβίωση και ακόμη και τώρα άντε κανένα depon στα δύσκολα.ΟΥΦ!!!!!

Καλησπέρα! Δεν είχα υπολογιστη και τωρα μπήκα! Και εγώ είμαι κατά τον φαρμάκων και depon στους 7 μήνες του χω δώσει δυο φορές σε εμβόλιο!Και aerolin ξεκινήσαμε σιρόπι και μετά μάσκα. Δυστυχως αναπόφευκτο αλλά βλέπω ότι ανακουφίζει το παιδί! Τλωρα που είναι μικρά δε τα αποφεύγουμε αυτά! Περαστικά εύχομαι!

εμείς που έχουμε ένα προβληματάκι στα νεφράκια απο την πρώτη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα 10 μηνών τώρα παιρνουμε καθημερινά αμοξίλ. οπότε σύγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα!

Αλήθεια?? Παίρνει και τίποτα συμπληρωματικο όπως προβιοτικα πχ για το εντεράκι??

Yugup3.png

Καλημέρα ΑΜΙ.Και εμείς στο κλαμπ.15 μηνών και συνεχίζουμε ακάθεκτοι το Ammoxil λόγω παλλινδρόμισης.Το καλοκαίρι σταματάμε αν όλα πάνε καλά,θα είναι 2 ετών τότε.Εύχομαι από καρδιάς να είναι μικρότερο το πρόβλημα στο ζουζούνι σου για να κόψετε σύντομα τα φάρμακα...

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

• 5 years later...

Μανούλες καλησπέρα. Εμένα ο μπεμπακος μου είναι 6 μηνων από 4 μηνων παιδευόμαστε με ένα μπούκωμα που δεν έφευγε πήραμε 10-15 μέρες aerolin, λίγο πριν τις διακοπές (5 μηνων) ξαναπήραμε aerolin για 10 μέρες και πάνω που είμασταν καλά πριν δυο βδομαδες πάλι τα ίδια 

Αυτή τη φορά και βήχα με φλεματα μας έδωσε aerolin και flixotide και το παιδί δεν γινόταν καλύτερα 

Αλλαξα παιδίατρο τελικά μετά από λίγες μέρες ο οποίος  διαπίστωσε ωτίτιδα.

6 μηνων λοιπόν σήμερα και αφού σταματήσαμε τα εισπνεόμενη μας έκανε αλλεργία το amoxil, που ούτε 5 μερες δεν προλάβαμε να πάρουμε για το αυτάκι και ξανα ήρθε ο βήχας 

Μου είπε να ξανά πάρει aerolin 

Δεν ξερω πια τι να κάνω ένα σορό φάρμακα και το παιδί να μην γίνεται καλά 

Τουλαχιστπν να είχαν αποτέλεσμα να πω εντάξει :-(:-(

Edited by Evoy
Ορθογραφικό λαθος

Γιατροι δ ειμαστε απο περιπτωσεις που εχω δ παιρνεις κ καμια ακομη γνωμη;μην ειναι αλλεργικος ο βηχας πχ;

Προσωπικα θα πηγαινα σε νοσοκομειο να κανει ολες τις εξετασεις

• Like 1

On 10/3/2017 at 3:47 ΜΜ, Evoy είπε:

Μανούλες καλησπέρα. Εμένα ο μπεμπακος μου είναι 6 μηνων από 4 μηνων παιδευόμαστε με ένα μπούκωμα που δεν έφευγε πήραμε 10-15 μέρες aerolin, λίγο πριν τις διακοπές (5 μηνων) ξαναπήραμε aerolin για 10 μέρες και πάνω που είμασταν καλά πριν δυο βδομαδες πάλι τα ίδια 

Αυτή τη φορά και βήχα με φλεματα μας έδωσε aerolin και flixotide και το παιδί δεν γινόταν καλύτερα 

Αλλαξα παιδίατρο τελικά μετά από λίγες μέρες ο οποίος  διαπίστωσε ωτίτιδα.

6 μηνων λοιπόν σήμερα και αφού σταματήσαμε τα εισπνεόμενη μας έκανε αλλεργία το amoxil, που ούτε 5 μερες δεν προλάβαμε να πάρουμε για το αυτάκι και ξανα ήρθε ο βήχας 

Μου είπε να ξανά πάρει aerolin 

Δεν ξερω πια τι να κάνω ένα σορό φάρμακα και το παιδί να μην γίνεται καλά 

Τουλαχιστπν να είχαν αποτέλεσμα να πω εντάξει :-(:-(

Επειδή έχω βασανιστεί πολύ με παρόμοια θέματα με δύο από τα παιδιά μου και είμαι και η ίδια ασθματική:

-Το aerolin δεν είναι θεραπεία, ειναι για ανακούφιση των συμπτωμάτων. Βοηθά το παιδί να αναπνεύσει, δεν καταπολεμά κανένα αίτιο. Αν δηλαδή έχετε μια βρογχίτιδα, θα βοηθήσει μεχρι να δράσει η αντιβίωση και να καθαρίσει το παιδί. Η αν έχετε μια αλλεργία, θα δωθεί συμπληρωματικά με το αντισταμινικό ή την κορτιζόνη.

- Το flixotide για να δράσει θελει αρκετές μερες, εφόσον υπάρχει αλλεργία φυσικά.

- Γενικά αν έχετε επίμονο πρόβλημα,  θα ελεγα να επισκεφτείτε παιδο-αλλεργιολόγο. Δεν είναι μόνο για αλλεργίες, είναι το αντιστοιχο του πνευμονολόγου για μωρά και μικρά παιδιά. Εμάς μας έσωσε κυριολεκτικά, δίνοντας πολύ διαφορετικές οδηγίες από ό,τι έλεγαν οι απλοί παιδίατροι. Αν θες να σου δώσω όνομα (αν και απλώς να του γκουγκλάρεις, θα δεις ότι μία συγκεκριμένη βγαίνει ως η πιο γνωστή ;) ), αν προτιμάς σε νοσοκομείο όλα σχεδόν έχουν τμήμα.