Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δώρα εκτός απο ρούχα-παιχνίδια?

Recommended Posts

Η μικρή μου λόγω του ότι εχει αδερφή και όχι αδερφό έχει μια γκαρνταρόμπα-προίκα απο τη μεγάλη συν τα δικα της απο δώρα,που ξεχειλίζει απο συρτάρια και ντουλάπες και δεν προλαβαινει καν να φορεσει κάποια ρουχα μεσα σε μια σεζόν. Σημερα μετρησα μονο τα υφασματινα παντελόνια της και ειναι 19!!! Το ιδιο και με μπουφαν,φουστανια κλπ....

Απο παιχνιδια κοντευουμε να βγουμε να βγουμε απο το σπιτι για να κατοικησουν τα παιχνιδια οπως οι περισσοτεροι.

Εχετε καμια αλλη ιδεα για δωρα που με ρωτανε συγγενεις τι να της παρουν εκτος απο ρουχο και παιχνιδι;

Παει νηπιαγωγειο.

Διαφημίσεις

Η μικρή μου λόγω του ότι εχει αδερφή και όχι αδερφό έχει μια γκαρνταρόμπα-προίκα απο τη μεγάλη συν τα δικα της απο δώρα,που ξεχειλίζει απο συρτάρια και ντουλάπες και δεν προλαβαινει καν να φορεσει κάποια ρουχα μεσα σε μια σεζόν. Σημερα μετρησα μονο τα υφασματινα παντελόνια της και ειναι 19!!! Το ιδιο και με μπουφαν,φουστανια κλπ....

Απο παιχνιδια κοντευουμε να βγουμε να βγουμε απο το σπιτι για να κατοικησουν τα παιχνιδια οπως οι περισσοτεροι.

Εχετε καμια αλλη ιδεα για δωρα που με ρωτανε συγγενεις τι να της παρουν εκτος απο ρουχο και παιχνιδι;

Παει νηπιαγωγειο.

Καλημέρα! Πολύ ωραίο δώρο είναι και τα βιβλία, τα παζλ, οι ζωγραφικές. Θα τα χρησιμοποιούν και τα δυο σου παιδάκια.

Επίσης μπορείς να κάνει και το εξής που το έχω ακούσει από πολλές μαμάδες: αλλάζεις τα ρούχα που φέρνουν στη μικρή και παίρνεις ρούχα για την μεγαλη, που θα τα φορέσουν και οι δύο.

Αν εχετε ανοιξει λογαριασμο σε τραπεζα για τα παιδια μπορεις να πεις στους συγγενεις να βαλουν (η να σας δωσουν να τα βαλετε) λεφτα αντι για δωρο.

Αμα το σκεφτεις ειναι πεταμενα λεφτα τα αχρηστα δωρα, κ ετσι οπως ειναι οι εποχες αυτη τη στιγμη καλυτερα να εχει το παιδι μαζεμενα λιγα λεφτα για οταν μεγαλωσει! Μια μερα θα τα εκτιμησει πολυ νομιζω!!!:D

Σχολικά είδη για το νηπιαγωγείο. Συνήθως απ'ότι γνωρίζω ζητάνε πολλά πράματα, μπλόκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, πλαστελίνες κτλ ή σεντονάκια, κουβερτούλες για το παιδικό δωμάτιο!

Καλησπερα σε ολεσ τισ μανουλεσ κ τισ μελλουσεσ:wink:,

θα ηθελα την γνωμη σασ κ ελπιζω να ειμαι στο σωστο τιτλο....ειναι να επισκεφτω αυτεσ τισ μερεσ μια φιλη μου που γεννησε ενα κοριτσακι πριν καποιουσ μηνεσ(δηλαδη τωρα ειναι περιπου 4μηνων),ειναι η πρωτη φορα που θα παω να τισ δω,δεν ειχα παει στο μαιευτηριο,δεν θα ηθελα να παρω τα κλασσικα ρουχαλακια κ παιχνιδια....τ εχετε να μου προτεινετε εσεισ να παρω?:)σκεφτομουν καποιο αλμπουμ τυπου λευκωμα αλλα δεν ξερω...μηπωσ δεν ταιριαζει?:cry:

mEJOp2.png?EXgmmHz9

iFIZp2.png?LvwxVqRG

Διαφημίσεις

Καλησπερα σε ολεσ τισ μανουλεσ κ τισ μελλουσεσ:wink:,

θα ηθελα την γνωμη σασ κ ελπιζω να ειμαι στο σωστο τιτλο....ειναι να επισκεφτω αυτεσ τισ μερεσ μια φιλη μου που γεννησε ενα κοριτσακι πριν καποιουσ μηνεσ(δηλαδη τωρα ειναι περιπου 4μηνων),ειναι η πρωτη φορα που θα παω να τισ δω,δεν ειχα παει στο μαιευτηριο,δεν θα ηθελα να παρω τα κλασσικα ρουχαλακια κ παιχνιδια....τ εχετε να μου προτεινετε εσεισ να παρω?:)σκεφτομουν καποιο αλμπουμ τυπου λευκωμα αλλα δεν ξερω...μηπωσ δεν ταιριαζει?:cry:

ειναι καλη ιδεα,αν δεν εχει ηδη.

περιπου τι ποσο θες να δωσεις...πρακτηκες λυσεις ειναι και τα μαρσηπο και προτοτυπο δωρο σχετικα.μπορεις να τις παρεις την συσκευει που κραταει το γαλα ζεστο στο μπιμπερο...κατι τετοιο ειναι πολυ ωραια και πρακτικα δωρα..τα προτοιμαω περισσοτερο.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

πλεον κοριτσια τα χρηματα ειναι ενα πολυ σημαντικο δωρο σε καποιον ...καλα κανουν στη κρητη και στα βαφτισια και γαμους δινουν φακελακι με χρηματα. το να εχει ενα παιδακι 30 παντελονια πχ δεν εχει νοημα, καλυτερα να τα βαλει η μαμα σε ενα λογαριασμο τα χρηματα! αν εχετε θαρρος με οποιον σας ρωτησει πειτε του καλυτερα χρηματα...το πως θα το χειριστειτε ειναι θεμα δικο σας!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

ειναι καλη ιδεα,αν δεν εχει ηδη.

περιπου τι ποσο θες να δωσεις...πρακτηκες λυσεις ειναι και τα μαρσηπο και προτοτυπο δωρο σχετικα.μπορεις να τις παρεις την συσκευει που κραταει το γαλα ζεστο στο μπιμπερο...κατι τετοιο ειναι πολυ ωραια και πρακτικα δωρα..τα προτοιμαω περισσοτερο.

Σε ευχαριστω πολυ Μαρια το ποσο που σκεφτομαι ειναι γυρω στα 30ευρω το πολυ 40 αμα δω κατι που θα με κανει να ξετρελαθω....:-P

παντωσ αυτα που μου γραφεισ ειναι πολυ καλη ιδεα κ πρακτικα πανω απ'ολα,βεβαια οσο κ να την ρωταω τι εχει κ τι δεν εχει για να μην παρω κατι που απλα θα τησ μεινει φυσικα η κοπελα απο διακριτικοτητα μου λεει οτι τα εχει ολα κ δεν τησ λειπει τιποτα. εμ ετσι δεν βοηθαει.....:roll:σωστα?

mEJOp2.png?EXgmmHz9

iFIZp2.png?LvwxVqRG

Τα πρακτικά δώρα είναι όντως απαραίτητα αν ήδη δε τα έχουν προμηθευτεί. Δηλαδή μπιμπερό, πιπίλες, θερμαντήρα, blender για τη τροφή του αργότερα, μασητικά, καλλυντικά για το μπάνιο του...

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις άλμπουμ φωτογραφιών, κορνίζα..

Εγω στα δευτερα παιδια, επειδη εχουν απο τα πρωτα πολλα παιχνιδια και ρουχα, παιρνω συνηθως πραγματακια απο φαρμακειο για δωρο.

Σετ σαμπουαν και αφρολουτρο (Frezyderm, Κlorane κλπ). Ειναι κατι πολυ χρησιμο και σιγουρα δε θα εχει ουτε θα του φερουν ακομα 20 ιδια.

Διαφημίσεις

Πηγα σημερα στον Ιανο και ειδα εκπληκτικα βιβλια για παιδια νηπιαγωγειου π.χ. ειδα τον Μικρο Πριγκιπα με εικονες που ξεπεταγονται,ωραια ιδεα τα βιβλια...Επισης και τα χρηματα σκεφτομαι ως λυση...ολα αυτα τα αχρηστα ρουχα αν τα ειχαν σε λεφτα θα τις πηγαινα ενα ταξιδι στη Eurodisney αλλα χλωμο το βλεπω γιατι οι παπουδες χαιρονται να παιρνουν δωρα....

Το να αλλαξω τα ρουχα της μικρης που εχει μια ντουλαπα ρουχα και να παρω για τη μεγαλη ειναι μεν πρακτικο για μενα αλλα δεν ειναι αδικο για τη μικρη;

Σε ευχαριστω πολυ Μαρια το ποσο που σκεφτομαι ειναι γυρω στα 30ευρω το πολυ 40 αμα δω κατι που θα με κανει να ξετρελαθω....:-P

παντωσ αυτα που μου γραφεισ ειναι πολυ καλη ιδεα κ πρακτικα πανω απ'ολα,βεβαια οσο κ να την ρωταω τι εχει κ τι δεν εχει για να μην παρω κατι που απλα θα τησ μεινει φυσικα η κοπελα απο διακριτικοτητα μου λεει οτι τα εχει ολα κ δεν τησ λειπει τιποτα. εμ ετσι δεν βοηθαει.....:roll:σωστα?

Τα πρακτικα δωρα εινια τα καλυτερα. ολα οσα σου εγραψαν οι κοπελες ειναι πολυ καλα. επισης και σεντονια και κουβερτα καλη τυπου ισπανικη την οποια ενδεχομενως δεν εχει προμηθευτει μπορεις να παρεις και να ειναι και πιο οικονομικη. δηλαδη με ευρω μαξιμουμ παιρνεις πολυ ωραια. και εννοειεται οτι αυτα δεν πανε χαμενα γιατι παντα χρειαζονται και δεν σου φερνοει και κανενας.. και ο θερμαντηρας μπιμπερο. τωρα μονο για τα μπιμπερο εχω μια μικρη ενσταση γιατι δεν ξερεις τι μαρκα χρησιμοποιει. αν ξερεις εινια πολυ καλο δωρο γιατι οσο και να τα προσεξεις με την αποστειρωση και τη συνεχη χρηση σπανε τα ατιμα (η εγω ειχα μερικα ατυχηματα) και ειναι και ακριβα. οποτε μπιμπερο θ ου βγουν το ριο ι θ εινι ι χρησιμοτατα. επιης ρωτηε την για μπουφανακι

Πηγα σημερα στον Ιανο και ειδα εκπληκτικα βιβλια για παιδια νηπιαγωγειου π.χ. ειδα τον Μικρο Πριγκιπα με εικονες που ξεπεταγονται,ωραια ιδεα τα βιβλια...Επισης και τα χρηματα σκεφτομαι ως λυση...ολα αυτα τα αχρηστα ρουχα αν τα ειχαν σε λεφτα θα τις πηγαινα ενα ταξιδι στη Eurodisney αλλα χλωμο το βλεπω γιατι οι παπουδες χαιρονται να παιρνουν δωρα....

Το να αλλαξω τα ρουχα της μικρης που εχει μια ντουλαπα ρουχα και να παρω για τη μεγαλη ειναι μεν πρακτικο για μενα αλλα δεν ειναι αδικο για τη μικρη;

καθολου δεν τη αδικεις γιατι ετσι κι αλλιως θα τα φορεσει και αυτην. δεν ειναι αναγκη να τα αλλαξεις ολα. αλλαζεις τα μισα (αυτα που δεν της αρεσουν).

κοριτσια τα πρακτικα δωρα ειναι τα καλυτερα.

Θυμαμαι οταν ειχα γεννησει, καθε φορα που ερχοταν η αδερφη μου με τον αντρα της,μου εφερνε για το μωρο ενα πακετο μεγαλο παννες....τις ελεγα ''γιατι μου φερνεις παννες?δεν εχω να παρω??!!'' και εκεινοι ''οχι ρε,εισαι χαζη.Αλλα θελω κατι να του φερνω καθε φορα,αλλα επειδη ειναι τοσο μωρο δεν καταλαβαινει...''

Σας πληροφορω (βεβαια αν εχεις τετοιο θαρρος με τον αλλον)ειναι πολυ ωραια ιδεα.

Στην βαπτηστηρα μου,επειδη ημασταν κοντα και οποτε πηγαινα,ηθελα να της περνω κατι,περναγα απο ενα μαγαζι ψωνιζα ποτε ενα φανελακι κ μια πιπιλα,ποτε σετ αφρολουτρο,ενα μπιμπερο και καποιες φορες μεσα στην σακουλα και ενα πακετο πανες.

Πρακτηκα πραγματα κοριτσια,οι μαμαδες τα εκτημουν.ειδικα αυτη την εποχη.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

Για την πρώτη μανούλα που ρώτησε, πολύ πρακτικό δώρο είναι τα βιβλία που είναι ανεξάντλητα και όσα κι αν έχεις δεν τα βαριέσαι ποτέ. Ειδικά εμείς τελευταία ζητήσαμε για δώρο τη ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ του Ευγένιου Τριβιζά. Είναι 8 τόμοι (από 22 ευρώ ο καθένας) και κάθε φορά που κάποιος συγγενής (παππούδες, θείοι κλπ.) ήθελαν να κάνουν ένα δώρο τους ζητούσαμε τον επόμενο τόμο. Τα κορίτσια έτσι ξετρελλάθηκαν, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (οι δικές μου είναι 4 και 7) και κάθε φορά είχαν αγωνία για το τι θα γίνει στον επόμενο τόμο.

Όσο για τα ρούχα, κι εγώ πολύ συχνά αλλάζω της μικρής τα ρούχα για να πάρω στη μεγάλη και δεν το θεωρώ καθόλου άδικο. Πιο αδικημένη είναι η μεγάλη μου που έχει μόνο τα δικά της ρούχα ενώ η μικρή έχει πάντα διπλά. Και τα δικά της και της αδερφής της. :)