Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με το τάισμα

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια. Έχω ένα μικρούλι 30 ημερών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και που είναι πρωτόγνωρο για μένα μιας και με την κόρη μου δεν είχα τέτοιο θέμα είναι το ότι δεν μπορώ να τον ταίσω εύκολα. Προσπαθώ να τον θηλάσω αλλά λόγω μειωμένης παραγωγής του δίνω και συμπλήρωμα. Το θέμα είναι ότι το παιδί δείχνει να κουράζεται όταν τρώει τόσο από το στήθος πολύ δε περισσότερο από το μπιμπερό. Για να καταλάβετε τι εννοώ με το που θα τον βάλω στο στήθος ή του δώσω μπιμπερό ρουφάει τρεις τέσσερις φορές, λαχανιάζει, σταματάει, μετά ξαναρουφάει πάλι τρεις τέσσερις φορές, ξαναλαχανιάζει, ξανασταματάει και μετά πάλι τα ίδια. Και καλά από το στήθος όπου ελέγχεται η ροή, από το μπιμπερό όμως υπάρχει μεγάλο θέμα γιατί όταν σταματάει να ρουφάει λαχανιασμένος, το μπιμπερό συνεχίζει να τρέχει μέσα στο στόμα του με αποτέλεσμα να πνίγεται και να καταλήγει να τον παίρνει ο ύπνος λαχανιασμένος έχοντας πιει ελάχιστο γάλα. Δεν είναι θέμα θηλής του μπιμπερό γιατί το ίδιο συμβαίνει και όταν θηλάζει με τη μόνη διαφορά ότι τότε δεν πνίγεται γιατί όταν σταματάει να ρουφάει δεν υπάρχει ροή για να τον πνίξει. Με ανησυχεί η τόση κούραση που έχει όταν τρώει. Μιλάμε για τρομερό λαχάνιασμα. Έχει συμβεί σε κάποια από εσάς. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Μήπως είναι λαίμαργος και προσπαθεί να φάει γρήγορα?

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με τη μικρή μου. Εμένα βέβαια είχε παλινδρόμηση και ήθελε να ρευτεί κάθε τόσο!

Μήπως είναι λαίμαοργος και προσπαθεί να φάει γρήγορα?

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με τη μικρή μου. Εμένα βέβαια είχε παλινδρόμηση και ήθελε να ρευτεί κάθε τόσο!

Το σκέφτηκα και γω για παλινδρόμηση αλλά για να πω την αλήθεια δεν έχει άλλα συμπτώματα. Ούτε αναγωγές ούτε γουλιές ούτε κλάμα και άρνηση φαγητού. Δυσκολεύεται απλά πολύ να ρευτεί και τότε κλαίει πολύ και κάνει κάτι σαν τόξο το κορμάκι του όταν τον έχω αγκαλιά. Μπορεί πολλές φορές να μη ρευτεί καθόλου μετά το φαγητό και να ρευτεί ακόμα και 2 ώρες μετά. Όσο για το αν είναι λαίμαργος νομίζω πως όχι. Απλά θέλει συνέχεια να είναι συνέχεια στο στήθος ίσως και για παρηγοριά.

Μηπως ειναι βουλωμενη η μυτουλα του και δεν μπορει να παρει αναπνοη?

Δοκιμασες να του καθαριζεις την μυτουλα πριν το φαγητο?

Μηπως ειναι μεγαλυτερης ροης το μπιμπερο απο οτι μπορει να καταπιει? Εμενα η δικια μου φαντασου ακομα με τις θηλες των 4 μηνων πινει και ειναι 9.Εχουμε ενα θεμα με αυτο .....

Οταν σταματαει να ρουφαει τρεχει ακομα το μπιμπερο? Τι χρησιμοποιεις? Εμενα ποτε δεν μου ετυχε αυτο.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

Μηπως ειναι βουλωμενη η μυτουλα του και δεν μπορει να παρει αναπνοη?

Δοκιμασες να του καθαριζεις την μυτουλα πριν το φαγητο?

Μηπως ειναι μεγαλυτερης ροης το μπιμπερο απο οτι μπορει να καταπιει? Εμενα η δικια μου φαντασου ακομα με τις θηλες των 4 μηνων πινει και ειναι 9.Εχουμε ενα θεμα με αυτο .....

Οταν σταματαει να ρουφαει τρεχει ακομα το μπιμπερο? Τι χρησιμοποιεις? Εμενα ποτε δεν μου ετυχε αυτο.

Ναι του καθαρίζω τη μυτούλα πριν το φαγητό και το μπιμπερό έχει θηλές για νεογέννητο με μία τρυπούλα. Έχω τα μπιμπερό της κίκο τα φαρδιά. Τώρα τελευταία είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Ενώ μέχρι τώρα έπινε περίπου 20 ml και λαχάνιαζε, τώρα αρχίζει να λαχανιάζει μετά τα 50. Είναι μια βελτίωση και αυτό. Σκέφτομαι μήπως επειδή είναι πολύ μωρό κουράζεται πιο εύκολα να ρουφάει μιας και οι μυες του λαιμού του ακόμα δεν έχουν δυναμώσει πλήρως. Θα ήθελα να κάνω και μία άσχετη ερώτηση. όταν τον βάζω μπρούμυτα πρέπει πλέον να αρχίσει να σηκώνει το κεφάλι?Είναι 35 ημερών και θα ήθελα να ξέρω τι πρέπει να κάνει σε αυτή την ηλικία. Η κόρη μου γενικά άργησε να κάνει κάποια πράγματα οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης.

κ η κόρη μου λαχάνιαζε όταν θήλαζε τόσο μικρή κ σταματούσε συνεχώς..μέχρι 2,5 μηνών περίπου το έκανε κ μετά σταδιακά το έκοψε..

δεν είχα ανησυχήσει επειδή μου είχε φανεί στα μάτια μου πολύ μικρή κ γι αυτό κουράζεται...

πάντως από ότι θυμάμαι της κίκο οι θηλές έχουν πολύ ροή για δοκίμασε καμμιά άλλη...

μπρούμυτα μου είχε πει ο γιατρός καλό είναι να το βάζεις εφ'όσον το δέχεται για κάποια λεπτά της ημέρας, κ ξεκουράζεται κ γυμνάζεται το κεφαλάκι του...

γενικά δεν νομίζω ότι ένα μωράκι 35 ημερών κάτι τπτ άλλο...μαμ, κακά κ νάνι που λένε:):)

Μπρουμητα δεν την εβαλα ποτε την κορη μου μεχρι που αρχισε να γυρναει μονη της.Παντα την εβαζα πλαγια και την αλλαζα πλευρο καθε 1-2 ωρες για να μην πιαστει.Γυρνουσε μονη της βεβαια αλλα ανασκελα.Κι εμεις με την Chicco ξεκινησαμε και με αυτα πινουμε ακομα.Οσο για το κεφαλακι της δεν υπαρχουν στανταρ , καθε παιδακι ειναι διαφορετικο.Η δικια μου απο 5 ημερων δεν τολμουσα να την αφησω σε καναπε ας πουμε γιατι γυρνουσε αμεσως,Η ανηψια μου μεχρι 3 μηνων δεν κουνιοταν.Ειναι πολυ μικρουλα ακομα......μην ανησυχεις.Ολα θα γινουν στην ωρα τους.Εμεις για παραδειγμα ενω λεμε 7 λεξουλες και ειμαστε 9 μηνων και κατι μερες και ενω πιανομαστε και σηκωνομαστε και κανουμε βηματακια.....τα δοντακια μας εσκασαν προχτες ενω αλλα παιδακια τα βγαζουν απο 4 μηνων.

Παντως και δικια μου για να φτασει να τρωει 90 ml για παραδειγμα ...φτασαμε 3 μηνων.Στην αρχη τρωγαμε 30 , 40 καπου τοσο.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισαμε κι εμεις με τη Μαρια. Δεν θηλασε βεβαια και καθολου αλλα με το μπιμπερο εκανε λες κι ειχε τρεξει 10 χλμ.

Εν τελει η μικρη ειχε φυσημα (στην καρδια) της ταξεως 1/6. Ειναι πολυ συνηθισμενο στα βρεφακια και δεν πρεπει να σε ανησυχει. Απλα θελει παρακολουθηση. Αν θες συζητησε κι αυτο το ενδεχομενο με τον παιδιατρο σου.

Να σου ζησει το μωρακι σου! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Μπρουμητα δεν την εβαλα ποτε την κορη μου μεχρι που αρχισε να γυρναει μονη της.Παντα την εβαζα πλαγια και την αλλαζα πλευρο καθε 1-2 ωρες για να μην πιαστει.Γυρνουσε μονη της βεβαια αλλα ανασκελα.Κι εμεις με την Chicco ξεκινησαμε και με αυτα πινουμε ακομα.Οσο για το κεφαλακι της δεν υπαρχουν στανταρ , καθε παιδακι ειναι διαφορετικο.Η δικια μου απο 5 ημερων δεν τολμουσα να την αφησω σε καναπε ας πουμε γιατι γυρνουσε αμεσως,Η ανηψια μου μεχρι 3 μηνων δεν κουνιοταν.Ειναι πολυ μικρουλα ακομα......μην ανησυχεις.Ολα θα γινουν στην ωρα τους.Εμεις για παραδειγμα ενω λεμε 7 λεξουλες και ειμαστε 9 μηνων και κατι μερες και ενω πιανομαστε και σηκωνομαστε και κανουμε βηματακια.....τα δοντακια μας εσκασαν προχτες ενω αλλα παιδακια τα βγαζουν απο 4 μηνων.

Παντως και δικια μου για να φτασει να τρωει 90 ml για παραδειγμα ...φτασαμε 3 μηνων.Στην αρχη τρωγαμε 30 , 40 καπου τοσο.[/quote

Και μένα από πλάι ανάσκελα γυρνάει συνέχεια τόσο που φοβάμαι το βράδυ μήπως με πάρει ο ύπνος και δεν το πάρω χαμπάρι. Το κεφαλάκι μπρούμυτα το σηκώνει ελάχιστα. Μάλλον είναι μικρούλης ακόμα για περισσότερα.

Διαφημίσεις

Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισαμε κι εμεις με τη Μαρια. Δεν θηλασε βεβαια και καθολου αλλα με το μπιμπερο εκανε λες κι ειχε τρεξει 10 χλμ.

Εν τελει η μικρη ειχε φυσημα (στην καρδια) της ταξεως 1/6. Ειναι πολυ συνηθισμενο στα βρεφακια και δεν πρεπει να σε ανησυχει. Απλα θελει παρακολουθηση. Αν θες συζητησε κι αυτο το ενδεχομενο με τον παιδιατρο σου.

Να σου ζησει το μωρακι σου! :D

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την απάντηση. Φύσημα έχει η κορούλα μου οπότε πιθανόν εάν παίζει και θέμα κληρονομικότητας να έχει και ο μικρός. Θα ρωτήσω την παιδίατρο τώρα που θα πάω στις 40 ημέρες.

[/quote

Και μένα από πλάι ανάσκελα γυρνάει συνέχεια τόσο που φοβάμαι το βράδυ μήπως με πάρει ο ύπνος και δεν το πάρω χαμπάρι. Το κεφαλάκι μπρούμυτα το σηκώνει ελάχιστα. Μάλλον είναι μικρούλης ακόμα για περισσότερα.

Το ανασκελα να μην σε ανησυχει.Δεν εχει κανεναν φοβο ετσι.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

• 2 weeks later...
Γεια σας κορίτσια. Έχω ένα μικρούλι 30 ημερών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και που είναι πρωτόγνωρο για μένα μιας και με την κόρη μου δεν είχα τέτοιο θέμα είναι το ότι δεν μπορώ να τον ταίσω εύκολα. Προσπαθώ να τον θηλάσω αλλά λόγω μειωμένης παραγωγής του δίνω και συμπλήρωμα. Το θέμα είναι ότι το παιδί δείχνει να κουράζεται όταν τρώει τόσο από το στήθος πολύ δε περισσότερο από το μπιμπερό. Για να καταλάβετε τι εννοώ με το που θα τον βάλω στο στήθος ή του δώσω μπιμπερό ρουφάει τρεις τέσσερις φορές, λαχανιάζει, σταματάει, μετά ξαναρουφάει πάλι τρεις τέσσερις φορές, ξαναλαχανιάζει, ξανασταματάει και μετά πάλι τα ίδια. Και καλά από το στήθος όπου ελέγχεται η ροή, από το μπιμπερό όμως υπάρχει μεγάλο θέμα γιατί όταν σταματάει να ρουφάει λαχανιασμένος, το μπιμπερό συνεχίζει να τρέχει μέσα στο στόμα του με αποτέλεσμα να πνίγεται και να καταλήγει να τον παίρνει ο ύπνος λαχανιασμένος έχοντας πιει ελάχιστο γάλα. Δεν είναι θέμα θηλής του μπιμπερό γιατί το ίδιο συμβαίνει και όταν θηλάζει με τη μόνη διαφορά ότι τότε δεν πνίγεται γιατί όταν σταματάει να ρουφάει δεν υπάρχει ροή για να τον πνίξει. Με ανησυχεί η τόση κούραση που έχει όταν τρώει. Μιλάμε για τρομερό λαχάνιασμα. Έχει συμβεί σε κάποια από εσάς. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ελπίζω η απάντηση να μην έρχεται καθυστερημένα πολύ. Η αυξημένη ροή στο μπουκάλι ακόμα και όταν δεν ρουφάει το μωρό ίσως να οφείλεται στο ότι σφίγγουμε πολύ το πόμα με τη πιπιλά στο μπουκάλι, είναι το γαλατάκι ζεστό και δημιουργείται κενό αέρος μέσα οπότε όσο εκείνο ρουφάει τόσο το γάλα πέρνει αντίθετη κατέυθυνση. Οπότε έχουμε λαχάνιασμα και κούραση από τη μεριά του μωρού. Τουλάχιστον αυτό συνέβει με τη μικρούλα μου και με συμβούλεψε ο παιδίατρός μου. Εύχομαι τα καλύτερα!!!