Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

το μωρό μου υποσιτίζεται? Νο2

Recommended Posts

Λόγω απουσίας από τη Θεσ/νίκη για καλοκαίρι επισκέφθηκα παιδίατρο επαρχιακής πόλης προκειμένου ο μπέμπης να κάνει το εμβόλιο του μήνα.

Αφού τον ζύγισε και κοίταξε το βιβλιάριο μου είπε ότι το παιδί υποσιτίζεται,πράγμα που μου ΄χαν πεί και παλιότερα...

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6672&postdays=0&postorder=asc&start=0

Μετά άρχισε να λέει πως το να μήν πάρει βάρος ένα μήνα δεν πειράζει αλλά ο μικρός έτσι όπως πάει δεν θα αναπτυχθεί ο εγκέφαλος και τα άλλα βασικά όργανα.Πρόταση του να δίνω συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό και άν και πάλι πάρει τόσο λίγο ειδικές εξετάσεις!!!!

450 γρ πήρε 3ο προς 4ο γιατρέ-λέω

έπρεπε να πάρει 650 άρα δεν του φτάνει το γάλα.δώσε συμπλήρωμα και αν δεν παχύνει βλέπουμε.

Κρατήθηκα να μή βρίσω...είπε και άλλα διάφορα,μόνο μάρκα γάλα δεν πρότεινε.Η μάνα μου και ο άντρας μου έχουν πέσει να με φάνε..Δεν ακούς τους επιστήμονες...θα δημιουργήσει κανα πρόβλημα στο μωρο και άλλα τέτοια...Νομίζω οτι όποια έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση με καταλαβαίνει

Μήπως να αγοράσω θήλαστρο να αντλώ γεύματα για συμπλήρωμα να δώ αν τα φάει???θα με ζαλίσουν στο σπίτι .

Υπομονή και γερά νεύρα...μάλλον πρέπει να επιστρέψω Θεσσαλονίκη και να πάω στην Πατσούρου που κακώς με συμβουλέψατε και το αμέλησα...

Μάλλον στο τί άλλο θα ακούσω πάει το θέμα.

SOFTZ

Διαφημίσεις

Μετά άρχισε να λέει πως το να μήν πάρει βάρος ένα μήνα δεν πειράζει αλλά ο μικρός έτσι όπως πάει δεν θα αναπτυχθεί ο εγκέφαλος και τα άλλα βασικά όργανα.Πρόταση του να δίνω συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό και άν και πάλι πάρει τόσο λίγο ειδικές εξετάσεις!!!!

450 γρ πήρε 3ο προς 4ο γιατρέ-λέω

έπρεπε να πάρει 650 άρα δεν του φτάνει το γάλα.δώσε συμπλήρωμα και αν δεν παχύνει βλέπουμε.

:shock::shock:

Η μάνα μου και ο άντρας μου έχουν πέσει να με φάνε..Δεν ακούς τους επιστήμονες...θα δημιουργήσει κανα πρόβλημα στο μωρο και άλλα τέτοια...Νομίζω οτι όποια έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση με καταλαβαίνει

Γερά νεύρα και μαρμελάδα στα αυτιά... αυτά για αρχή... και να είσαι σίγουρη πως ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ!!! :wink:

Μήπως να αγοράσω θήλαστρο να αντλώ γεύματα για συμπλήρωμα να δώ αν τα φάει???θα με ζαλίσουν στο σπίτι .

Θα έλεγα πως όχι... κανένα μωρό δε θα πει όχι σε άφθονο γάλα να ρέει στο στόμα του και εσύ θα υποβληθείς σε μια διαδικασία ψυχοφθόρα, για ποιό λόγο;;; :?

και πού είναι γραμμένο ότι έπρεπε να πάρει 650; :shock:

Μήπως να αγοράσω θήλαστρο να αντλώ γεύματα για συμπλήρωμα να δώ αν τα φάει???

Όχι.

Μάλλον στο τί άλλο θα ακούσω πάει το θέμα.

για εκεί είναι...

Κρατήθηκα να μή βρίσω...είπε και άλλα διάφορα,μόνο μάρκα γάλα δεν πρότεινε.Η μάνα μου και ο άντρας μου έχουν πέσει να με φάνε..Δεν ακούς τους επιστήμονες...θα δημιουργήσει κανα πρόβλημα στο μωρο και άλλα τέτοια...Νομίζω οτι όποια έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση με καταλαβαίνει

Κορίτσια εγώ πλεον και μόνο που ακούω τη λέξη ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι :evil::evil::evil::evil:

Ας βρουν κάπως αλλιώς να το λένε.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ!!!!! Είναι η αιτία για να χρειαστεί 'συμπλήρωμα' το μητρικό.. Πως να το κάνουμε δηλαδή;

lazy.gif

Μπορείς να πείς οτι είναι και συμπλήρωμα των εσόδων των ιατρών....ταξιδάκια,δωράκια κλπ.Αυτό που εμένα με φρικάρει είναι ο τρόπος ή η δικαιολογία ή η αφορμή αν θέλετε με την οποία σου πασάρουν το ξένο γάλα... γιατί το άκουσα εις διπλούν για το μπέμπη το περίφημο "υποσιτίζεται".Τώρα που άκουσα και ότι δεν θα μεγαλώσει ο εγκέφαλος κατέληξα΄Η φαντασία τους οργιάζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SOFTZ

Διαφημίσεις

Μπορείς να πείς οτι είναι και συμπλήρωμα των εσόδων των ιατρών....ταξιδάκια,δωράκια κλπ.

:D:D:D πόσο δίκιο έχεις! :D:D:D

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

SOFTZ ήθελα να σε ρωτήσω .... αν το μωρό δεν παίρνει βάρος όπως λένε οι γιατροί τί θα κάνεις? Μήπως όντως πρέπει να φάει λίγο περισσότερο?

Είναι αλήθεια πως πρέπει να παίρνουν βάρος γύρω στα 600 με 700 γρ. το μήνα στην αρχή? Μήπως επειδή αναπτύσσεται χρειάζεται παραπάνω?

ερώτηση κάνω

SOFTZ ήθελα να σε ρωτήσω .... αν το μωρό δεν παίρνει βάρος όπως λένε οι γιατροί τί θα κάνεις? Μήπως όντως πρέπει να φάει λίγο περισσότερο?

στον 4ο συνήθως μήνα είναι φυσιολογικό να παρατηρείται στασιμότητα στο βάρος του μωρού.

Είναι αλήθεια πως πρέπει να παίρνουν βάρος γύρω στα 600 με 700 γρ. το μήνα στην αρχή? Μήπως επειδή αναπτύσσεται χρειάζεται παραπάνω?

Τις τρεις πρώτες εβδομάδες (μέχρι την 20η 21η μέρα) το μωρό πρέπει να επιστρέψει τουλάχιστον στο βάρος γέννησης. Αν πάρει επιπλέον βάρος τόσο το καλύτερο.

Μετά την 20η μέρα το μωρό πρέπει να βάζει κατά μέσο όρο 25-30 γραμμάρια τη μέρα μέχρι να κλείσει τον τρίτο μήνα.

Μετά τον τρίτο μήνα βάζουν το μισό περίπου βάρος, δηλαδή 12,5 - 15 γρ ανά ημέρα.

Στο μήνα αυτό βγαίνει από 375 γρ μέχρι 450.

Ειλικρινά δεν ξέρω...ο μπέμπης είναι χαρούμενος και τα κάνει όλα φυσιολογικά(δηλ κακά +τσίσια το 24ωρο).Ετσι μου χανε πεί και για την κόρη μου πρίν 5 χρόνια και είχα αρχίσει στον 4ο μπουκάλι έβαζε τότε με θηλασμό +ξένο 280γρ στον 5ο +320 στον 6ο....αποτέλεσμα μετά μου κόπηκε το γάλα...Θέλω να επισκεφθώ και την παιδίατρο που είναι και σύμβουλος ΜΘ και μετα θα δώ.Η παλιά μας παιδίατρος είχε πεί στον άντρα μου για εξετάσεις του μπέμπη αν δεν παίρνει βάρος(νομίζω ουρολοίμωξης).Στην κόρη μου όμως που δεν έπαιρνε όσο περρίμενε η γιατρός δεν είχαμε κάνει τίποτα εξετάσεις.Απλά πέρασαν οι μήνες άρχισαν και οι στέρεες τροφές και ξεχάστηκαν όλα.Νομίζω και το μωρό σου δεν παίρνει βάρος?/ή κάνω λάθος?Εσείς τί θα κάνετε???

SOFTZ