Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα αναγνωστικά των παιδιών μας

Recommended Posts

Χθες διάβαζα με το γυιο μου που πάει δευτέρα δημοτικού και είχαν για ανάγνωση το εξής:

"Το μικρό το σαλιγκάρι

καθισε κοντά στο τζάκι

με μπουφάν μ' ένα τσεπάκι

κοίταζε και το φεγγάρι

κι όπως έπαιζε το ντέφι

το 'πιασε μεγάλο κέφι"

δεν ξέρω αν έφταιγε η διάθεσή μου, αλλά μου φάνηκε τόσο απελπιστικά σαχλό... υποτίθεται ότι μ' αυτό κάνουν επανάληψη τα δίψηφα σύμφωνα, αλλά εγώ ήθελα να γυρίσω να πω στο παιδί μου "αυτά είναι άρτσι μπούρτσι και λουλάς" (θα μάθαινε το τσ).

Βλέπω και το άλλο μου παιδί στην πρώτη να μαθαίνει τα "πα, πο, πι, τα, το, τι" και να μαθαίνουμε ασυνάρτητες λέξεις παπί, πίπα, ποτά, τόπι, πατάτα

κι αναρρωτιέμαι, δεν θα ήταν καλύτερα να διαβάζανε μια ιστοριούλα με αρχή, μέση και τέλος που θα τους κράταγε το ενδιαφέρον;

Διαφημίσεις

Τι να σου πώ?Εμείς είμαστε στο πι, τα ,λα και τα λοιπά.Ίσως στις επόμενες τάξεις πχ τρίτη δημοτικού να έχουν άλλα κείμενα γι' ανάγνωση.Ελπίζω.Όπως ελπίζω οτι αυτοί που γράφουν τα βιβλία ξέρουν τι κάνουν:rolleyes:

Η διάθεση σου σίγουρα δεν έφταιγε. Το ίδιο μου φάνηκε και μένα. Εμείς μάλιστα το είχαμε και αντιγραφή να το εμπεδώσει το παιδί ακόμα καλύτερα.

Το άκρως απελπιστικό για μένα είναι λίγο αργότερα που αντί για το σ έχουν θ. Δεν ξέρω ποιος ο αρχικός σκοπός ενός τέτοιου κειμένου αλλά ο τελικός ήταν σίγουρα να στραμπουλήξει τη γλώσσα του ο μαθητής.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Εντάξει... Πήρα κι εγώ δείγμα της ευφυίας των συγγραφέων από την Γλώσσα της Α' Δημοτικού :

"Α, να ένα παπί με ένα πανί"...

Α... το πρόσεξες και εσύ...!!, γιατί νόμιζα ότι πάλι εγώ είμαι η παράξενη...

Διαφημίσεις

Εντάξει... Πήρα κι εγώ δείγμα της ευφυίας των συγγραφέων από την Γλώσσα της Α' Δημοτικού :

"Α, να ένα παπί με ένα πανί"...

χαχαχαχα αυτό είναι θεϊκό!!Ακόμα θυμάμαι την ξινισμένη φάτσα της κόρης μου να μου λέει "Καλά ρε μαμά υπάρχει παπί με πανί?"

Έλα ντε..τι θέλει να πει ο ποιητής?

Φυσικά απάντηση δεν πήρε..τι να το πεις το παιδί άλλωστε.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.