Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

Recommended Posts

Απο το TroktikoBlog μεταφερω και εδω μια ειδηση-προσκληση-κινητοποιηση.

7ΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου στις 12:00 π.μ. - 27 Οκτωβρίου στις 12:00 π.μ.

Έχετε σκεφτεί ποια είναι η κινητήρια δύναμη του συστήματος;

Ποιο είναι το καύσιμο για να λειτουργεί η μηχανή του κράτους που μας καταδυναστεύει;

Και βέβαια το έχετε σκεφτεί. Το χρήμα.

Από τη μία πλευρά: Υπάρχουν οι τράπεζες που εδώ κ δεκαετίες με παράνομες χρεώσεις, αντισυνταγματικά πανωτόκια, δάνεια, πιστωτικές, ληστρικά επιτόκια, μας κατακλέβουν.

Το κράτος, όχι μόνο συνηγορεί και καλύπτει αυτήν την τακτική των τραπεζών, αλλά… προσθέτει στην πλάτη μας εξοντωτική φορολογία που καθημερινά αυξάνει και τροποποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες του τέρατος, δηλαδή του συστήματος.

Προστίθενται νέες έκτακτες – παράνομες εισφορές, τέλη, σε όλα.

Στους μισθούς μας, στις συντάξεις, στην υγεία – χρέωση για επίσκεψη στα νοσοκομεία, στις περιουσίες μας που τις έχουμε ήδη χιλιοπληρώσει, παράνομα κ ακριβά διόδια, στα εισιτήρια ΜΜΜ, αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα καθημερινά αναγκαία αγαθά που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Από την άλλη είμαστε εμείς. Ο ένας και μοναδικός κινητήριος μοχλός όλου αυτού του συστήματος. «Αυτοί» το ξέρουν ότι εμείς και μόνο εμείς μπορούμε και το συντηρούμε.

Εμείς το «ταΐζουμε». Όλα τα παραπάνω τα φτιάχνουν για τον καλύτερο πελάτη τους, εμάς.

Το κακό είναι ότι «εμείς» δεν το έχουμε καταλάβει, δεν έχουμε καταλάβει πόση δύναμη έχουμε στα χέρια μας. Ήταν δυστυχώς πολύ αργά όταν αποφασίσαμε να ενωθούμε και να αντιδράσουμε σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Ωστόσο, «αγανακτήσαμε» όπως λένε οι πολλοί, βγήκαμε στους δρόμους, φωνάξαμε, με λίγα λόγια δείξαμε ότι πάμε να σηκώσουμε κεφάλι. Στο απόλυτα «δημοκρατικό» και «δίκαιο» κράτος που ζούμε, σαν απάντηση στις ειρηνικές διαμαρτυρίες μας εισπράξαμε βία. Και, μάλιστα, πολύ βία…Οι «μεγάλοι» φοβούνται την αντίδραση του κόσμου και γι αυτό δεν τον θέλουν στο δρόμο, αντίθετα τον θεωρούν μεγάλο κίνδυνο. Όπως αποδείχθηκε, αυτός ο πόλεμος ήταν, είναι και θα είναι άνισος. Εμείς πολεμάμε με το δίκιο που μας πνίγει, αυτοί απαντάνε με χημικά, βία, χούντα.

Αποτέλεσμα: Πήγαμε στον πόλεμο άοπλοι, έχοντας ξεχάσει στο σπίτι μας το μεγαλύτερο όπλο, το πιο δυνατό, που όσο και να πυροβολεί δε χύνεται ούτε μια στάλα αίμα, δεν ανοίγει κανένα κεφάλι, δεν καίγεται κανένα κτίριο, δεν κλείνει κανένας δρόμος. Ποιο είναι αυτό; Μα τι άλλο από το πορτοφόλι μας.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ – ΘΗΡΙΟ θρέφεται με χρήμα, το χρήμα το παράγουμε και το διακινούμε μόνο ΕΜΕΙΣ. Έχετε σκεφτεί πως με μια δύσκολη φαινομενικά αλλά παράλληλα απλή κίνηση μπορούμε να το ταρακουνήσουμε μέχρι και να το ρίξουμε για τα καλά; Πως; Με αποχή από την οποιαδήποτε κατανάλωση. Αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν κινηθεί ούτε ένα ευρώ στην αγορά, η φωνή μας θα ακουστεί πάνω από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, τα ΜΑΤ, τις τράπεζες, την Άγκελα, τα χρηματιστήρια.. Είναι βέβαιο πως ενώ εμείς μπορούμε να το κάνουμε χωρίς καμιά σοβαρή επίπτωση, το σύστημα θα γονατίσει. Η αχίλλειος πτέρνα των πλουτοκρατών δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την τσέπη τους. Από πού θα έχουν να εισπράξουν φόρους και τόκους αν δε γίνουν συναλλαγές; Ακούγεται δύσκολο αλλά αν το σκεφτούμε καλά, είναι πανεύκολο.

Ζητάμε την συμμετοχή όλου του κόσμου σε αυτή την δράση. Καλέστε όσους ξέρετε, να συμμετέχουν. Και αν δεν συμμετέχουν σε αυτό το πρώτο κάλεσμα, να είστε σίγουροι πως όταν δουν τα αποτελέσματα, θα συμμετάσχουν στο επόμενο ή στο μεθεπόμενο. Γιατί δεν θα σταματήσουμε μέχρι να γίνει αυτή η εβδομάδα αποχής ένα πραγματικά άνευ προηγουμένων κάλεσμα για συνολική στάση πληρωμών – κατανάλωσης.

Το πλάνο: Για μια εβδομάδα ΔΕΝ θα ξοδέψουμε ούτε 1 ευρώ.

- Από τρόφιμα καταναλώνουμε μόνο ότι έχει ήδη το σπίτι μας. Όλα τα σπίτια (ακόμα τουλάχιστον) έχουν αρκετά τρόφιμα που παραμένουν στα ντουλάπια. - Εάν μας τελειώσει κάτι και το χρειαζόμαστε οπωσδήποτε το παίρνουμε από φίλους-γείτονες. - Δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Σε ότι αφορά τη δουλειά, όποιος μπορεί ας χρησιμοποιήσει ΜΜΜ και εννοείται ότι εκεί δεν θα πληρώσει εισιτήριο.

Όσο περισσότεροι συμμετάσχουν σε αυτό δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους εισπράκτορες, θέλουμε και αυτούς να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα (επίσης πληροφορίες για άρνηση πληρωμών στα εισιτήρια και τα διόδια θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ). Το αυτοκίνητο καλό είναι να μην το χρησιμοποιούμε παρά μόνο για ανάγκη, κρατάμε τη βενζίνη μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις. - Δεν βγαίνουμε για καφέ-ποτό σε μαγαζιά, το καλύτερο μπαρ είναι τα μπαλκόνια μας με όμορφη παρέα! - Αν είμαστε έξω και διψάμε, έχουμε φροντίσει να πάρουμε μπουκαλάκι με νερό από το σπίτι μας. - Και επειδή οι πιο πολλοί έχουν θέμα με τα τσιγάρα (πιο πολύ και από τη βενζίνη) μπορούν σιγά σιγά και όχι μαζικά να προμηθευτούν τα πακέτα που χρειάζονται έως την ημερομηνία έναρξης της εβδομαδιαίας αποχής. Αυτά και μόνο αυτά. Τα υπόλοιπα σίγουρα τα φέρνουμε βόλτα.

- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε καμία περίπτωση δεν αδειάζουμε το σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα μια ημέρα πριν και σαφώς ούτε μετά από αυτήν την εβδομάδα αλλά σιγά σιγά.

Ο σκοπός είναι να μη δημιουργηθεί τζίρος στην αγορά αυτές τις ημέρες.

Το να γίνει μαζική κατανάλωση δεν βοηθά το στόχο. - Τι αγοράζουμε: Το θέμα είναι να μην αγοράσουμε τίποτα.

Αν ωστόσο προκύψουν ανάγκες, «επιτρέπεται» μόνο το γάλα των παιδιών και τα φάρμακα.

Που καλό είναι και αυτά αν μπορούμε να τα δανειστούμε ή να τα έχουμε προμηθευτεί από πριν, (όχι μια μέρα πριν). Επίσης, αν πραγματικά χρειαστεί να γίνουν άλλου είδους αγορές, στο χέρι και στη συνείδηση του καθένα μας είναι το ποιες θα κρίνει ότι είναι άκρως απαραίτητες.

Προτιμήστε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς σας. - Εννοείται ότι δεν πληρώνουμε κανένα λογαριασμό αυτές τις ημέρες.

Για 5 εργάσιμες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στην ανάγκη ας πληρωθεί κάτι επείγον από πριν και πάλι όχι μια μέρα πριν. Κανένας μας δεν θα πάθει τίποτα αν δεν καταναλώσει για λίγες μέρες. Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα κινδυνέψουμε, και το κυριότερο δεν θα παρανομήσουμε πουθενά.

Δεν θα έχουν από πού να μας διώξουν. Δεν θα παραμελήσουμε καμία από τις υποχρεώσεις μας στη δουλειά ή στην οικογένεια μας. Και σίγουρα κανένα μαγαζί δεν θα κλείσει λόγω της αποχής. Θα τους πολεμήσουμε αναίμακτα, ειρηνικά και εύκολα με το πιο δυνατό όπλο. Δεν θέλουμε να αναλώσουμε τη σκέψη μας στο γιατί «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο αυτό» αλλά στο πώς μπορούμε να το κάνουμε να δουλέψει.

Για αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες

να συμμετάσχουν στο 7ήμερο Αποχής από Συναλλαγές! Ούτε 1 ευρώ να μην βγει από το πορτοφόλι μας από τις 20 έως και τις 27 Οκτώβρη.

Αν πετύχει, νικήσαμε…

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ?

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πολύ ενδιαφέρον!

Πρώτη φορά μαθαίνω κάτι τέτοιο!

Αν διαφημιστεί, οπότε πολύς κόσμος το κάνει, εννοείται πως ναι, είμαι μέσα!!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

ενας τροπος διαφημισης περα απο το ιντερνετ που εγω το εκανα σημερα κιολας ειναι να τυπωσεις την ανακοινωση 2-3 φορες και να την δωσεις σε συγγενεις και φικους η να το κολησεις στο γειτονικο μινι μαρκετ για να το δουν και αυτοι που δεν εχουν προσβαση στο ιντερνετ!

Το θεμα ειναι: Θα το κανουμε αυτη τη φορα ΑΡΚΕΤΟΙ και την επομενη ΠΙΟ ΠΟΛΛΥ και την μεθεπομενη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ? Μονο ετσι θα τους ταρακουνησουμε απο αλλο μετωπο!

και εγω πιστευω οτι ΠΡΕΠΕΙ να το κανουμε.

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Διαφημίσεις

...Θα τους πολεμήσουμε αναίμακτα, ειρηνικά και εύκολα με το πιο δυνατό όπλο. ...

Ποιους θα πολεμησω αν απεχω απο τα καταστηματα ή απο τα βενζιναδικα ή απο καπου αλλου;

Τον συνανθρωπο μου που εχει να κλεισει ματι εδω και μηνες απο τα χρεη; Ποιος θα "χασει" και τι θα "κερδισουμε" απ'αυτη την ιστορια; Οι μεγαλες πολυεθνικες θα συγκινηθουν; Η κυβερνηση ή το ΔΝΤ θα συγκινηθουν; Να διευκρινησω πριν αρχισετε την επιθεση οτι δεν εναντιωνομαι σε ολο αυτο. Απλα αναρωτιεμαι ποιο ειναι το νοημα...

Εχω την αισθηση οτι απλα θα γονατισει ακομα πιο πολυ ο πιο αδυναμος.

αν ολοι αρνηθουμε να κανουμε συναλλαγες και δεν εισπραττουν χρηματα αυτο θα πληξει ισχυρα τα οικονομικα τους.κατι σαν καμπανακι ας πουμε....φαντασου αυτο να το επαναλαμβανουμε οσο χρειαστει. δεν θα γινει καταιγισμος εσοδων?? αυτοι για το ρευστο ενδιαφερονται, οταν παψει να κυκλοφορει ρευστο θα υπαρχει προβλημα, θα γινει αλυσιδα οποτε δεν θα εισπραξουν φορους ,δεν θα εχουν εσοδα στο δημοσιο μηπως επιτελους και κυρηξουν σταση πληρωμων στους μεγαλους τραπεζιτες που χρωσταει η χωρα!!!!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Εγώ θα πρότεινα να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα ραβασάκια του δημοσίου και των τραπεζών. Μόνο τότε θα πονέσουν αυτοί που πρέπει :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κι'εγω θα συμφωνησω. Να μην πληρωσω εισιτηρια, διοδια, εφοριες, ΦΠΑ, τραπεζες κλπ.

Αυτους που πραγματικα φταινε θελω να πληξω! Θελω να δωσω 800 ευρω σε εναν απο τους 300 κοπριτες, να ειμαι απο πανω του 24 ωρες το 24ωρο και να τον αναγκασω να επιβιωσει ενα μηνα! Θελω να τον κανω να νιωσει την αγωνια μου και τους φοβους μου. Θελω να ερθει ενας απο αυτους τους λεχριτες στη δουλεια μου, να την κανει για ενα οχταωρο (που ποτε δεν ειναι οχταωρο) και να παρει στο τελος του μηνα 800! Θελω ενας απ'αυτους να καταλαβει επιτελους πως ζουν τα υπολοιπα 10.000.000 μηπως και τοτε νιωσει την αναγκη να αλλαξει κατι σ'αυτον τον τοπο.

Οι μαγαζατορες δε μου φταινε σε κατι. Θλιψη νιωθω γι'αυτους. Καταθλιψη νιωθω στην πολη μου που περπαταω και μοιαζει με πολη-φαντασμα. Ενα μαγαζι ανοικτο, δυο με λουκετο... :-(

Διαφημίσεις

Είναι καλή ιδέα γιατί και μόνο να δουν ότι δεν είμαστε εξαρτημένοι καταναλωτές που μας κατευθύνουν όπως θέλουν, ίσως καταλάβουν ότι αν αποφασίσουμε να πάμε στον πόλεμο ειρηνικά, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.... με τους δανειστές αφού πόνταραν να εισπράξουν από λάθος πηγή...

Εδώ και πολύ καιρό έχω προσωπικά αποφασίσει να μην αγοράζω Γερμανικά - Γαλλικά - Ολλανδικά προϊόντα, όσο μπορώ βέβαια γιατί αυτά είναι που μονοπωλούν την ελληνική αγορά και έτσι νομίζουν ότι μας κρατάνε στο χέρι!!!!

Είναι καλή ιδέα γιατί και μόνο να δουν ότι δεν είμαστε εξαρτημένοι καταναλωτές που μας κατευθύνουν όπως θέλουν, ίσως καταλάβουν ότι αν αποφασίσουμε να πάμε στον πόλεμο ειρηνικά, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.... με τους δανειστές αφού πόνταραν να εισπράξουν από λάθος πηγή...

Εδώ και πολύ καιρό έχω προσωπικά αποφασίσει να μην αγοράζω Γερμανικά - Γαλλικά - Ολλανδικά προϊόντα, όσο μπορώ βέβαια γιατί αυτά είναι που μονοπωλούν την ελληνική αγορά και έτσι νομίζουν ότι μας κρατάνε στο χέρι!!!!

πολυ σωστα!! και εγω δεν ψωνιζω απο τα φημισμενα γερμανικα και γαλλικα σουπερ μαρκετ αλλα μονο απο μια αλυσιδα ελληνικων σουπερ μαρκετ. και φυσικα αγοραζω πλεον μονο ελληνικα προιοντα. το να κοιταζομαστε μεταξυ μας και να λεμε "γιατι δεν κανουμε κατι?" πλακα εχει αλλα δεν εχει αποτελεσμα. ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη αλλα πολλοι μπορουν να κανουν πολλα:wink:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

ναι, χρονια τωρα εχω αποφασισει να το κανω. ξοδευω τον διπλασιο χρονο στο σουπερ!

Έχω γίνει πολύ απαισιόδοξη και πολύ φοβάμαι ότι δε θα έχει το αποτέλεσμα που φανταζόμαστε, ωστόσο είμαι και εγώ μέσα, γιατί πρέπει κάτι να κάνουμε.

Όσο για τα γερμανικά, ολλανδικά προϊόντα... προχθές έκανα μια ώρα να βρώ κρέμα γάλακτος... όλες από γερμανία ήταν!!!!!

eNortjKzUjI0NDQ2slCyBlwwFVcCzQ,,48.pngeNortjKzUjI0NDQ2slSyBlwwFVoCzg,,98.png

Δεν θα το έκανα γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα...

Έτσι κι αλλιώς δεν κάνω σπατάλες, έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνω έξω, έτσι κι αλλιώς ψωνίζω τα απαραίτητα...

Το να μην πάω σουπερμάρκετ αυτή την εβδομάδα και να πάω την επόμενη (έστω και να τα πάρω λίγα λίγα), τι νόημα έχει ακριβώς? Αφού κάποια στιγμή θα αναγκαστώ να πάω και θα αναγκαστώ να αγοράσω αυτά που μου χρειάζονται έστω και σταδιακά...

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Από την στιγμή που γίνονται όλα εκβιαστικά όλοι θα πληρώσουμε και μάλλον δεν θα πούμε κουβέντα.Αυτοί θα τα πάρουν τα λεφτά γι'αυτό ανάγκασαν τις εταιρείες οι μισθοδοσίες να γίνονται μόνο μέσω τράπεζας, για να ελέγχουν και να βάζουν χέρι όποτε θέλουν.Αυτό είναι που λένε άλλωστε και εξαναγκαστική εξοφληση! Οπότε μάλλον αργά!Τα έχουν σκεφτεί αυτά μια χαρά όταν εμείς λιαζόμασταν και τσακωνόμασταν για το ποιος ηλιθιος θα κυβερνησει καλυτερα

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

και εγω νομιζω οτι δεν θα γινει τιποτα αφου ή η προηγουμενη ή η επομενη εβδομαδα θα ισοφαρισει το οποιο χασιμο γι αυτους.

για μενα μονη λυση ειναι να μπορουσαμε να οργανωνομασταν με συστηματα ανταλλαγης καποιων υπηρεσιων η προιόντων χωρις την εμπλοκή νομισματος αλλα οχι για μια εβδομαδα γενικότερα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

και εγω νομιζω οτι δεν θα γινει τιποτα αφου ή η προηγουμενη ή η επομενη εβδομαδα θα ισοφαρισει το οποιο χασιμο γι αυτους.

για μενα μονη λυση ειναι να μπορουσαμε να οργανωνομασταν με συστηματα ανταλλαγης καποιων υπηρεσιων η προιόντων χωρις την εμπλοκή νομισματος αλλα οχι για μια εβδομαδα γενικότερα.

Όπως στην Αργεντινή! Σε κάτι τέτοιο θα συμμετείχα...

εχω δυο μπουμπουκακια

Ποιους θα πολεμησω αν απεχω απο τα καταστηματα ή απο τα βενζιναδικα ή απο καπου αλλου;

Τον συνανθρωπο μου που εχει να κλεισει ματι εδω και μηνες απο τα χρεη; Ποιος θα "χασει" και τι θα "κερδισουμε" απ'αυτη την ιστορια; Οι μεγαλες πολυεθνικες θα συγκινηθουν; Η κυβερνηση ή το ΔΝΤ θα συγκινηθουν; Να διευκρινησω πριν αρχισετε την επιθεση οτι δεν εναντιωνομαι σε ολο αυτο. Απλα αναρωτιεμαι ποιο ειναι το νοημα...

Εχω την αισθηση οτι απλα θα γονατισει ακομα πιο πολυ ο πιο αδυναμος.

για μια εβδομαδα δεν θα παθει κανεις απο τον απλο κοσμο τιποτα! Μονο οι μεγαλοι! Θα ζητησουμε οτι μας λειπει απο τον γειτονα και ολα θα πανε καλα!

για μια εβδομαδα δεν θα παθει κανεις απο τον απλο κοσμο τιποτα! Μονο οι μεγαλοι! Θα ζητησουμε οτι μας λειπει απο τον γειτονα και ολα θα πανε καλα!

ναι αν υποθέσουμε οτι ο γείτονας έχει ολα οσα θα χρειαστούμε και οτι ο ίδιος τα έχει βρει στο δρόμο κι ετσι δεν τον πειράζει καθόλου να μας τα δανείσει/χαρίσει..ναι ολα θα πανε καλά.!

αν θελετε να κανετε κατι ουσιαστικό στηρίξτε με τα οσα ψωνια σας τα μικρότερα μαγαζιά (που αργοπεθαινουν) σε σχεση με τις μεγάλες επωνυμες αλυσιδες, τις ελληνικές μάρκες και τα δικά μας προιόντα σε σχεση με τα εισαγόμενα.

Γάλα

ψωμί

γιαούρτια

κοτόπουλο

κιμά

ψάρι

φακές

ελιές

τυρί

γαλοπούλα για τοστ

μακαρόνια

ρύζι

τραχανα

αβγά

μουσλι

Τετάρτη λαίκη

Αυτη είναι η Εβδομαδιαία λίστα μου για το χθεσινό super market (μόνο τα απαραίτητα) το μόνο που δεν είναι των παιδιών είναι η γαλοπούλα. Τι να μην ψωνίσω και τι να φάνε, αφού μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουν τελειώσει όλα

Κακά τα ψέματα ωραίες είναι κάποιες ιδέες άλλα αν όλα τα πράγματα τα παίρνεις μετρημένα (όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελληνικών νοικοκυριών τώρα πια) και έχεις και παιδιά δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο:rolleyes:

Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο σε μια "αληθινά" αγροτική χώρα δεν ψωνίζω άλλα έχω να φάω από τα πράγματα που παράγω!

Η στην δικιά μας φάση για 3 μέρες το πολύ

Αυτή είναι η γνώμη μου

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Κι'εγω θα συμφωνησω. Να μην πληρωσω εισιτηρια, διοδια, εφοριες, ΦΠΑ, τραπεζες κλπ.

κατσε..κάτσε...τράπεζες γιατί?

αν έχεις παρει δανειο και σου έρχεται η δοση να μην το πληρώσεις?

αν εχεις χρεωσει την πιστωτική σου κάρτα και σου έρχεται η δοση, να μην την πληρώσεις?

Οι τραπεζες μας στελνουν να πληρωσουμε λογαριασμους που έχουμε κάνει. Τα επιτόκια τα γνωριζουμε πριν εκδοσουμε και χρησιμοποιησουμε τις πιστωτικές...σωστα?

κατσε..κάτσε...τράπεζες γιατί?

αν έχεις παρει δανειο και σου έρχεται η δοση να μην το πληρώσεις?

αν εχεις χρεωσει την πιστωτική σου κάρτα και σου έρχεται η δοση, να μην την πληρώσεις?

Οι τραπεζες μας στελνουν να πληρωσουμε λογαριασμους που έχουμε κάνει. Τα επιτόκια τα γνωριζουμε πριν εκδοσουμε και χρησιμοποιησουμε τις πιστωτικές...σωστα?

Ετσι! το γεγονός ότι τιμήσαμε το πλαστικό χρήμα όσο λίγες χώρες απλά το προσπερνούμε.Δεν συμφωνώ με τα νέα φορολογικά μέτρα αλλά το θέμα των υποχρεώσεων στην τράπεζα είναι άλλη υπόθεση.Οταν η πιστωτική ήταν προέκταση του χεριού το ξεχνάμε.Γενικά στα δύσκολα πολλά ξεχάσαμε!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Απο οτι καταλαβαινω ο στοχος ειναι να μην κινηθει καθολου χρημα απο τις 20-26 Οτωβριου (οσο αυτο ειναι δυνατο), οποτε αφορα καθε ειδους πληρωμη ακομα και λογαριασμους.

Δεν λεει κανεις να μην τους πληρωσουμε γενικα, απλα οχι 20-26 αν υπαρχει η δυνατοτητα. Δηλαδη αν κατι ληγει στις 23 ας το πληρωσουμε στις 19 αν μπορουμε.

Με ολη αυτη την ακριβεια, το να πεσει ξαφνικα η καταναλωση κατα 50% ή και περισσοτερο ειναι ενα ηχηρο μηνυμα.

Προσωπικα μου φαινεται καλη ιδεα γιατι οντως η μονη μου δυναμη ειναι το πορτοφολι μου, αυτο θελει το κρατος/ η αγορα/ οι τραπεζες κτλ απο μενα, αν δεν τους το δωσω για μια βδομαδα ισως κατι αλλαξει, ειναι μια μορφη διαμαρτυριας που ισως πιασει τοπο!

goody ναι είναι καλή ιδέα...αλλά κανείς δεν θα το πράξει.Οπως και στο παρελθόν που έπρεπε να μποικοτάρουμε τα ξένης προέλευσης προιόντα που λίγοι το έκαναν και μετά πάλι τα ίδια.Ενα πολύ πρόσφατο παράδειγμα...εχτές είχαν απεργία τα Ελληνικά Πετρέλαια, πανικοβλήθηκε ο κόσμος και πήγε να φουλάρει..και μόλις έφτανες σου έλεγε 'δεν έχω απλή..μόνο super αμόλυβδη με 1.90 και άμα θες' και μόλις ανέστηλαν την απεργία τα ΕΛ.ΠΕ ως δια μαγείας είχαν όλα απλή και ήταν όλα ανοιχτά.Και ρωτάω εγώ η χαζή...τι έκανε η εγχώρια αγορά για να βοηθήσει εμένα? Απολύτως τίποτα...στην ανάγκη όλοι να σου τα πάρουν.

Σε αυτό που συμφωνώ είναι να δώσω ότι δεν χρειαζομαι σε κάποιον να μην χρειαστεί να δώσει τα μαλλιοκεφαλά ακόμα και να ανταλλαξω κάτι !

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!