Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

Σωσωκα

Recommended Posts

Mιας και είσαι ένας από τους οργανωτές,

πες μου σε παρακαλώ,

εγώ έχω πχ ένα μαγαζί και για μία ολόκληρη εβδομάδα δεν έρχεται΄

ούτε ένας πελάτης,

το κράτος πού ακριβώς θα ''πονέσει'';

πιστεύω αυτές είναι σπασμωδικές κινήσεις χωρίς αποτελέσματα

Δεν θα εισπράξει τους έμμεσους φόρους από τις συναλλαγές (ΦΠΑ)

Δεν είναι αυτονόητο; Θα μπορούσα να σου πω να μην εκδίδεις αποδείξεις αλλά δεν πρόκειται να το κάνω γιατί θα ήταν υποκίνηση σε φοροδιαφυγή και παρανομία και θα με συλλαμβάνανε οπότε δεν θα το κάνω.

Αν γίνει μαζική η αποχή τα αποτελέσματα θα είναι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ! Αλλά δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν θα είναι τόσο μαζική αλλά είναι μια ευκαιρία να καταλάβουμε αφενός την δύναμη που έχουμε εμείς οι πολίτες και αφετέρου να δραστηριοποιηθούμε καταλαβαίνοντας πως χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν τρως.

Εγώ σου απάντησα, μπορείς να μου απαντήσεις και εσύ τώρα σε κάτι;

Πλήρωσες το χαράτσι; Έχεις κάνει κάποια στάση πληρωμών προς το δημόσιο ή τις τράπεζες; Έκλεισες το μαγαζί σου στη γενική 48ωρη στις 28-29 Ιούνη; Θα το κλείσεις στις 19 και 20 Οκτώβρη ή έστω στις 19 μόνο; Έχεις κατέβει σε κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας;

Αν δεν έχεις κάνει τίποτα από τα παραπάνω, πες μου γιατί να σε υποστηρίξω την στιγμή που εσύ δεν υποστηρίζεις κανέναν άλλον εκτός από το μαγαζί σου και τον εαυτό σου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το φπα δεν αποδιδεται στην εφορια ανα εβδομαδα. οποτε εκει δεν θα φανει ιδιαιτερα η διαφορά.

εκτιμω επισης οτι η καταναλωση για ολο το μηνα θα μεινει περιπου στα ιδια επιπεδα. οπότε....

το μονο που θα συμβει, ειναι οτι οι εμποροι δεν θα εχουν μετρητα στα χερια τους.

ειναι αλλο θεμα να μην κανεις ουτε μια τραπεζικη συναλλαγη... αλλά και παλι τι να πονεσει ο ελεφαντας οταν τον τσιμπησει η μυγα...

το φπα δεν αποδιδεται στην εφορια ανα εβδομαδα. οποτε εκει δεν θα φανει ιδιαιτερα η διαφορά.

εκτιμω επισης οτι η καταναλωση για ολο το μηνα θα μεινει περιπου στα ιδια επιπεδα. οπότε....

το μονο που ειναι οτι οι εμποροι δεν θα εχουν μετρητα στα χερια τους.

ειναι αλλο θεμα να μην κανεις ουτε μια τραπεζικη συναλλαγη... αλλά και παλι τι να πονεσει ο ελεφαντας οταν τον τσιμπησει η μυγα...

Εάν δεν γίνουν συναλλαγές, δεν θα εισπραχτεί ΦΠΑ ασχέτως με το πότε θα αποδοθεί. Και βέβαια, έχεις ένα δίκιο όταν λες πως η κατανάλωση θα μείνει περίπου στα ίδια γιατί προτείνουμε να κάνουν προετοιμασίες από πριν. Δεν λέμε "μην φάτε για μια εβδομάδα" ή "μην καπνίσετε για μια εβδομάδα"

Αλλά όμως λέμε πως η προετοιμασία πρέπει να είναι σταδιακή, όχι να πάμε να αδειάσουμε τα super markets μια μέρα πριν. Λέμε πως στηρίζουμε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς και όχι τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες. Λέμε πως καταναλώνουμε πρώτα ότι λήγει στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Έτσι δίνεται και μια ευκαιρία να γίνουμε και πιο συνειδητοί καταναλωτές.

Τεσπα, ήθελα να σας ενημερώσω κάπως καλύτερα για το σκεπτικό της όλης δράσης και τίποτα παραπάνω. Εννοείται πως ο καθένας πράττει κατά συνείδηση.

Καλησπέρα σε όλους και όλες! :-)

Αγαπητέ scud, εδώ μέσα, τουλάχιστον απ' όσους απαντήσαμε, κανείς δεν είναι κατά της αντίδρασης προς αυτούς που μας φόρτωσαν στο σβέρκο το ΔΝΤ και τις "παρενέργειές του". Προσωπικά, θα ήθελα να γίνει κάτι, που να είναι αρκετά δυνατό, να έχει στόχο όσο πιο κοντά στο κέντρο του κύκλου γίνεται, να είναι μαζικό, να είναι οργανωμένο στην εντέλεια κι αν είναι δυνατόν, να έχει την ισχύ της ανατροπής.

Το σχέδιο με την αποχή από την κατανάλωση θα γίνει αυτήν την εβδομάδα. Μετά τι θα γίνει, θα ακολουθήσει κάποιο άλλο διαφορετικό σχέδιο, ή θα ξαναγίνει πάλι αποχή; Αν δεν ξαναγίνει αποχή από την κατανάλωση τότε είναι άσκοπη η ενέργεια αυτή. Αν ξαναγίνει αποχή, νομίζω ότι θα κουραστεί γρήγορα ο κόσμος και θα το σταματήσει μόνος του και κατά βάθος θα υποφέρουν τα μικρομάγαζα. Άσε που για να ξανασυμμετάσχουν, όλοι θα φροντίσουν να γεμίσουν ντουλάπια και ψυγείο, ώστε να προετοιμαστούν για την επόμενη φορά. Άρα δε θα υπάρχει αντίκτυπος. Το κράτος πάντως, δεν πιστεύω ότι θα υποφέρει απ' αυτού του είδους την αντίδραση. Αφού το ΦΠΑ δε θα το εισπράξει τον ένα μήνα, αλλά τον άλλο. Ε και;

Για να πάμε στο άλλο σκέλος, που λέει ότι, μετά απ' αυτήν την εβδομάδα αποχής, θα ακολουθήσει κάποιο άλλο σχέδιο δράσης με διαφορετικό τρόπο, τότε ποιος ο λόγος να γίνει αυτή η εβδομάδα;

Άρα, κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται κάτι διαρκές, δραστικό και έντονο. Μακάρι να είχα ιδέες, τουλάχιστον να προσφέρω έστω και κάτι ελάχιστο στον τόπο μου. Αυτό το λέω για να σε προλάβω, πριν μου πεις ότι, δε συμφωνώ με τη δράση, αλλά δεν προτείνω κιόλας.

1457745k8p286od3g.gif

Διαφημίσεις

να επανελθω και να πω οτι μια λογικη κινηση "διαμαρτυριας" αλλά καθημερινης θα ηταν να "τιμωρησουμε" οσους εν μεσω κρισης εξακολουθουν να ανεβαζουν τιμες και να πλασαρονται ως κατι το εξαιρετικο βαζοντας τιμες εξωφρενικες στις υπηρεσιες τους (δηλ καποια εστιατορια, καφετεριες, ειδη ενδυσης και υποδησης και αλλα πολλα).

μην ψωνισεις απο αυτους οχι για μια εβδ, αλλά ποτε ξανα! δεν μπορει ολοι οι μισθοι να περικοπτονται ως και 40%, τα ενοικια να πεφτουν και οι τιμες να ανεβαινουν.

Δεν θα εισπράξει τους έμμεσους φόρους από τις συναλλαγές (ΦΠΑ)

Δεν είναι αυτονόητο; Θα μπορούσα να σου πω να μην εκδίδεις αποδείξεις αλλά δεν πρόκειται να το κάνω γιατί θα ήταν υποκίνηση σε φοροδιαφυγή και παρανομία και θα με συλλαμβάνανε οπότε δεν θα το κάνω.

Αν γίνει μαζική η αποχή τα αποτελέσματα θα είναι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ! Αλλά δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν θα είναι τόσο μαζική αλλά είναι μια ευκαιρία να καταλάβουμε αφενός την δύναμη που έχουμε εμείς οι πολίτες και αφετέρου να δραστηριοποιηθούμε καταλαβαίνοντας πως χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν τρως.

Εγώ σου απάντησα, μπορείς να μου απαντήσεις και εσύ τώρα σε κάτι;

Πλήρωσες το χαράτσι; Έχεις κάνει κάποια στάση πληρωμών προς το δημόσιο ή τις τράπεζες; Έκλεισες το μαγαζί σου στη γενική 48ωρη στις 28-29 Ιούνη; Θα το κλείσεις στις 19 και 20 Οκτώβρη ή έστω στις 19 μόνο; Έχεις κατέβει σε κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας;

Αν δεν έχεις κάνει τίποτα από τα παραπάνω, πες μου γιατί να σε υποστηρίξω την στιγμή που εσύ δεν υποστηρίζεις κανέναν άλλον εκτός από το μαγαζί σου και τον εαυτό σου...

Πρώτα απ΄όλα, εννοείται ότι ο καθένας από μας κάνει και θα κάνει ό,τι νομίζει και θεωρεί σωστό,

το επιχείρημα ότι δεν θα εισπράξει ΦΠΑ το κράτος για μία εβδομάδα , το θεωρώ παιδαριώδες και δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα από την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

όλοι μπορούμε να καταλάβουμε αν θα πονέσει ο ελέφαντας από το τσίμπιμα της μύγας (όπως πολύ ωραία το έθεσε μια φίλη λίγο πιο πάνω),

αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πονέσουν.

Την τελευταία σου παράγραφο την θεωρώ ιδιαίτερα εριστική (υπονοείς ότι οι άνθρωποι στην χώρα μας που προσπαθούν να κρατήσουν μια επιχείρηση κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες, ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, σε αντίθεση με σένα πχ. που νοιάζεσαι για τους συνανθρώπους σου?)

και δεν θα απαντήσω

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

να επανελθω και να πω οτι μια λογικη κινηση "διαμαρτυριας" αλλά καθημερινης θα ηταν να "τιμωρησουμε" οσους εν μεσω κρισης εξακολουθουν να ανεβαζουν τιμες και να πλασαρονται ως κατι το εξαιρετικο βαζοντας τιμες εξωφρενικες στις υπηρεσιες τους (δηλ καποια εστιατορια, καφετεριες, ειδη ενδυσης και υποδησης και αλλα πολλα).

μην ψωνισεις απο αυτους οχι για μια εβδ, αλλά ποτε ξανα! δεν μπορει ολοι οι μισθοι να περικοπτονται ως και 40%, τα ενοικια να πεφτουν και οι τιμες να ανεβαινουν.

Συμφωνω πολυ με την αποψη σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...