Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ...

Recommended Posts

που νομιζω οτι δεν αντεχω αλλο, δεν μπορω αλλο, τα παιδακια μου ειναι μικρα 4 και 1,5 καθε μερα γινεται το ελα να δεις στο σπιτι, εγω γυρναω απο την δουλεια 5 μιση μπαινω σπιτι να μαγειρεψω να φαω στο ποδι να φωναζουνε αυτα να παιξω μαζι τους να τρεχω να παιξουμε να παω να μαζεψω αυτα που κανανε στο σαλονι μην τα πατησουν και πεσουνε να κυνηγαω την μικρη που ειναι ανταρτισα και σκαρφαλωνει παντου να παραπονιετε ο γιος μου μαμακα ελα να κατσεις διπλα μου να ζηλευει η μικρη και και και και .......

ο αντρας μου ερχετε 9 ηωρα δεν γινετε πιο νωρις εχει μαγαζι και οταν ερθει τα κανει μπανιο και τα κοιμηση δεν μπορω να πω και εγω μαζευω το χαος και κατα τις 10.30 εχω πεσει στον καναπε ενα πτωμα ουτε να κουνηθω μπορω ουτε να μιλησω

καθε μερα δουλειες ελεος πια σιδηρο μεχρι τον ουρανο δεν αντεχω αλλο μεχρι ποτε θα ειναι ετσι ορισμενες φορες φευγω απο ττην δουλεια και λεω τι να πρωτοκανω νομιζω οτι το μυαλο μου καποια στιγμη θα καει ετσι νιωθω.

ξερω υπαρχουν πολυ χειροτερα απο μενα το ξερω απλα κουραστηκα πολυ παρα πολυ θελω και εγω να ηρεμησω λιγο να φαω σαν ανθρωπος να κανω ενα τσιγαρο σαν ανθρωπος

πιο πολυ να τα βγαλω απο μεσα μου ηθελα δεν μου φταινε τα παιδια αλιμονο απλα δεν μπορω να καταλαβω που καω λαθος γιατι καπου κανω λαθος δεν μπορει...

Διαφημίσεις

Μανα κουραγιο:D:D:D

Τα παιδια μου ειναι 5 και 10 μηνών...οποτε καταλαβαινεις...και εγω περιπου την ιδια ωρα γυριζω...και ο συζυγος πολυ αργοτερα απο τον δικο σου...οποτε..μερικες απλες ιδεες..

Τρως στην δουλεια..εσυ..με την ησυχια σου αν μπορεις...ασε που ειναι καλυτερο να τρως το μεσημερι και να μην γυρνας ξελιγωμενη...

Δουλευεις πολυ καταψυξη για τα φαγητα της εβδομαδας..δεν αφηνεις δυσκολα φαγητα εμς την εβδομαδα γιατι ειναι αδυνατο να μαγειρεψεις με δυο παιδια πλαι σου...

Για το σιδερο χαλαρωσε...κανε των παιδιων, κανε και τα δικα σας τα εξω και τα υπολοιπα αστα:cool:

Καθαρισμα μονο το σκ μαζι με συζυγο και μες την εβδομαδα μολις κοιμηθουν μια σκουπα...

Δουλειες εξω (πχ σμ) δες το σαν βολτα..χαλαρα ολα γινονται..τι θα κανεις αφου δεν εχεις επιλογη;;;;

Στο μονο που δεν εχω βρει λυση ειναι αυτο που λες με την απασχοληση με το μεγαλο ενω το μιρκο τα κανει λιμπα...εκει ...οι ισοροπιες ειναι δυσκολες..και εγω αυτο προσπαθω..αν γυρισει ο συζυγος καμια φορα νωρις δωστου το μικρο και παιξε για λιγο μονο με το μεγαλο..και τα σκ το ιδιο...

Εγώ θα έλεγα να σκεφτείς πόσες μανούλες έχουν τα παιδιά 24 ώρες το 24ωρο... Πόσες δεν έχουν καν την πολυτέλεια (γιατί πολυτέλεια είναι) να ξεφεύγουν έστω για να πάνε στη δουλειά. Πόσες τα μεγαλώνουν μόνες τους και δεν έχουν ούτε σύζυγο να βοηθάει έστω στο μπάνιο ή στα ψώνια. Που δεν έχουν γιαγιάδες να πιούν έναν καφέ μόνες ή να πάνε στο γιατρό βρε αδελφέ...

• Like 1
pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Μανα κουραγιο:D:D:D

Τα παιδια μου ειναι 5 και 10 μηνών...οποτε καταλαβαινεις...και εγω περιπου την ιδια ωρα γυριζω...και ο συζυγος πολυ αργοτερα απο τον δικο σου...οποτε..μερικες απλες ιδεες..

Τρως στην δουλεια..εσυ..με την ησυχια σου αν μπορεις...ασε που ειναι καλυτερο να τρως το μεσημερι και να μην γυρνας ξελιγωμενη...

Δουλευεις πολυ καταψυξη για τα φαγητα της εβδομαδας..δεν αφηνεις δυσκολα φαγητα εμς την εβδομαδα γιατι ειναι αδυνατο να μαγειρεψεις με δυο παιδια πλαι σου...

Για το σιδερο χαλαρωσε...κανε των παιδιων, κανε και τα δικα σας τα εξω και τα υπολοιπα αστα:cool:

Καθαρισμα μονο το σκ μαζι με συζυγο και μες την εβδομαδα μολις κοιμηθουν μια σκουπα...

Δουλειες εξω (πχ σμ) δες το σαν βολτα..χαλαρα ολα γινονται..τι θα κανεις αφου δεν εχεις επιλογη;;;;

Στο μονο που δεν εχω βρει λυση ειναι αυτο που λες με την απασχοληση με το μεγαλο ενω το μιρκο τα κανει λιμπα...εκει ...οι ισοροπιες ειναι δυσκολες..και εγω αυτο προσπαθω..αν γυρισει ο συζυγος καμια φορα νωρις δωστου το μικρο και παιξε για λιγο μονο με το μεγαλο..και τα σκ το ιδιο...[/quote

:):) μπορω να πω με σιγουρια οτι αυτο το προγραμμα πιανει .........

δοκιμασμενο.....οσο αφορα το τελευταιο και αλυτο θεμα ..γνωμη μου ειναι να κατσεις να ασχοληθεις με το μεγαλο .......και εκεινη την ωρα δωσε στο μικρο καποιο παιχνιδι που δεν εχει ξαναπαιξη οχι απαραιτητα καινουργιο ......διοτι αν δεν εχεται οοοολα τα παιχνιδια τους χιμα συνεχεια και καποια τα εξαφανιζεται για λιγο καιρο απο τα ματια τους στο παταρι ας πουμε οταν τα ξαναδουν χαιροντε .....με αυτο θα κερδισης λιγο χρονο με το μεγαλο ......:!:

Όλα όσα είπαν τα κορίτσια πολύ σωστά και δοκιμασμένα. Εγώ θα προσθέσω το σκ κοιμίσου καλά και ξεκουράσου λίγο. Ότα τα δικά μας ήταν τόσο μικρά, με τον άντρα μου κοιμόμασταν τα πρωινά εναλλάξ. Μια ο ένας μια ο άλλος ξυπνούσε αργότερα χαλαρά. Οργάνωσε τις δουλειές και επίσης πολύ πολύ σημαντικό: ΥΠΟΜΟΝΗ. Όσο περνάει ο καιρός θα καλυτερεύουν τα πράγματα. Όταν γίνει 3 περίπου το μικρό θα χαλαρώσεις αρκετά. Καλά μη φανταστείς ότι θα κάθεσαι, αλλά τουλάχιστο θα μπορούν να κάτσουν λίγο μόνα τους και να απασχοληθούν. Μπόρα είναι θα περάσει.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι full time μαμα και κρατησα απο επιλοπγη μου τα παιδια μου σπιτι 4,5 χρονια τον μεγαλο οπου και παμε πλεον προνηπιο και τη μικρη 3 χρονια οπου και εκεινη παει μικρα προνηπια .Το οτι ειχα την χαρα να παρατησω τα παντα απο δουλειες και να αφοσιωθω στα παιδια οχι απλα δεν το μετανοιωσα αλλα το θεωρω τη μεγαλυτερη πολυτελεια . Εγω ειμαι σπιτακι μου και οποτε μου τι δωσει θα κανω και τις δουλειες μου , οποτε μου τη δωσει θα παω τις βολτες μου με τα παιδια μου , οποτε μου τη δωσει θα κωλοβαρεσω και οποτε θελησω θα παι3ω με τα παιδια μου . Ο αντρας μου γυρναει νωρις απο τη δουλεια του , εως τις 3.30 το αργοτερο , ουτε κλισε του στυλ να του μαγειρευω εχουμε , ουτε να του βαζω να τρωει και τετοια . Σκεφτητε και παλι κουραζομαι , βλεπετε ειμαι μοναχοπαιδι σε μια οικογενεια , και οποτε αρρωστησει καποιος γιατι ειναι ολοι τους μεγαλοι οι ανθρωποι φυσικα τρεχω εγω , εδω και 2 βδομαδες ειναι η πρωτη μερα οπου καθησα στο λαπιτοπι τετοια ωρα με καιφε , πραγματικα ειναι μερες που δεν με κρατανε τα ποδαρια μου απο τις δουλειες , εχω αναλαβει ολες μα ολες τις ε3ωτερικες δουλειες του σπιτιου και πληρωμες .

Η κοπελα ομως δεν το συζητω ρε παιδια , φτανει να κανει δουλειες 10,30 το βραδυ , σιγουρα ειναι πολυ κουραστικοτερο να εργαζεσαι δεν ειναι πολυτελεια , αναγκη ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις . Κουραγιο κοπελαρα μου πανω κατω ολες τα ιδια περναμε ειτε εργαζομενες ειτε μη .

QRyOp2.png

Γλυκιά μου θα συμφωνήσω με το πρόγραμμα που είπαν τα κορίτσια παραπάνω. Να προσθέσω όμως ότι πρέπει να θεσπίσεις έναν καινούριο κανόνα σπίτι σου. Θα λες ότι π.χ. 4-5 είναι η ώρα της κόρης, οπότε ο γιος θα παίζει μόνος του πιο κει και εσείς οι δύο θα κάνετε ότι ευχαριστεί τη μικρή, κατά προτίμηση κάτι με κούκλες να μην ενδιαφέρεται ο γιος. 5-6 θα είναι η ώρα του γιου, όπου η κόρη θα απασχολείται μόνη της. Προσοχή, αφού η κόρη είναι που ζηλεύει πρέπει να είναι πάντα πρώτη στον αποκλειστικό χρόνο. Μετά πίστεψε με θα σας αφήνει ήσυχες. Και βέβαια 6-7 θα είναι η ώρα της μαμάς, η δικιά σου ώρα. Η κόρη θα ασχολείται με τον μικρό (δεν θα έχει θέματα πλέον αφού θα παίρνει προσοχή από σένα) και εσύ θα απολαμβάνεις λίγο χρόνο για σένα αποκλειστικά. Θα το πασάρεις ως 6-7 είναι η ώρα του γιου και της κόρης!Βέβαια αυτά πετυχαίνουν αν είσαι αυστηρή με τα ωράρια. Αν είναι η ώρα του ενός ή του άλλου δεν λυγίζεις σε παρακάλια ή μούτρα. Σε ούτε μια εβδομάδα θα έχουν συνηθίσει και θα είστε όλοι πολύ ευτυχισμένοι!Στα παιδιά αρέσουν οι κανόνες και τα όρια, θα το λατρέψουν πίστεψε με!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Γλυκιά μου θα συμφωνήσω με το πρόγραμμα που είπαν τα κορίτσια παραπάνω. Να προσθέσω όμως ότι πρέπει να θεσπίσεις έναν καινούριο κανόνα σπίτι σου. Θα λες ότι π.χ. 4-5 είναι η ώρα της κόρης, οπότε ο γιος θα παίζει μόνος του πιο κει και εσείς οι δύο θα κάνετε ότι ευχαριστεί τη μικρή, κατά προτίμηση κάτι με κούκλες να μην ενδιαφέρεται ο γιος. 5-6 θα είναι η ώρα του γιου, όπου η κόρη θα απασχολείται μόνη της. Προσοχή, αφού η κόρη είναι που ζηλεύει πρέπει να είναι πάντα πρώτη στον αποκλειστικό χρόνο. Μετά πίστεψε με θα σας αφήνει ήσυχες. Και βέβαια 6-7 θα είναι η ώρα της μαμάς, η δικιά σου ώρα. Η κόρη θα ασχολείται με τον μικρό (δεν θα έχει θέματα πλέον αφού θα παίρνει προσοχή από σένα) και εσύ θα απολαμβάνεις λίγο χρόνο για σένα αποκλειστικά. Θα το πασάρεις ως 6-7 είναι η ώρα του γιου και της κόρης!Βέβαια αυτά πετυχαίνουν αν είσαι αυστηρή με τα ωράρια. Αν είναι η ώρα του ενός ή του άλλου δεν λυγίζεις σε παρακάλια ή μούτρα. Σε ούτε μια εβδομάδα θα έχουν συνηθίσει και θα είστε όλοι πολύ ευτυχισμένοι!Στα παιδιά αρέσουν οι κανόνες και τα όρια, θα το λατρέψουν πίστεψε με!

:roll::roll::roll::roll::roll::roll:

αυτο γίνεται;;;δεν ειναι για πιο μεγαλά παιδιά;;Η stauroula αναφερει ηλικιες 4 και 1,5....εγω το θεωρω αδυνατο να απασχοληθει μονος του ο μικρος που τωρα μαθαινει να ερπαταει και θελει συνεχεια χερια και γυρω γυρω...και να βουταει και να κατεβαζει τα παντα...αυτο που λεει η τον με τα κρυμενα παιχνιδια ειναι σωτήριο αρκετα απογευμα :wink: και απο τις καλυτερες δε συμβουλες ειναι και αυτο της ευάκι "Μπόρα ειναι θα περάσει":D:D:D

Ναι, δεν είπα να είναι σε άλλο δωμάτιο, απλά μπορεί να είναι πιο πέρα ο γιος, στο πάρκο ίσως, και η μικρή να νιώθει ότι έχει την αποκλειστική προσοχή της μαμάς της!

Ναι οντως ωραιο προγραμμα ομως το μωρακι 1,5 ετων πως θα μπορει να το καταλαβει ? εδω καλα καλα το 4ων ετων ειναι δυσκολο να το κατανοησει . Εγω παντως οταν παιζω , παιζω και με τους 2 μαζι πιο πολυ για να τους μαθω να παιζουνε μετα3υ τους και να συνεργαζονται στη σκανταλια και στο παιχνιδι .Μπορει να παι3ουμε οι 3 μας , κρυφτο , κυνηγιτο , να κρυβομαστε απο τον δρακουμελ , η στο δωματιο τους επειτα να τους βαλω να παι3ουνε και οι 2 με διαφορετικο παιχνιδι και να ασχολουμε και με τους 2 . Αμα τους αφησω μονους θα μαλωσουνε σε δευτερολεπτα γιατι η μικρη θα περνει τα παιχνιδια απο τον μεγαλο .

QRyOp2.png

Διαφημίσεις

Το σημείο της συνεργασίας σ΄αυτές τις ηλικίες είναι σχεδόν αδύνατο. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να προσπαθώ να τα απασχολήσω σε διαφορετικές δραστηριότητες ή να παίζουμε κυνηγητό που δεν μπορεί να πειράξει κάτι το μικρό ή να πάμε στο πάρκο (αυτό λίγο πιο σπάνια γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη να τρέχω στο πάρκο). Επίσης πολύ σημαντικό, κοίμιζα τη μικρή 1 ώρα νωρίτερα και αυτήν την ώρα την αφιέρωνα αποκλειστικά στη μεγάλη, κάνοντας πράγματα που ήταν αδύνατο να γίνουν με τη μικρή. Αυτό πιστεύω είναι πολύ καλό και εξυπηρετικό.

74Qtp3.png2SeRp3.png

ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας, ο γιος μου ειναι 4 και η κορη μου 1,5 αν τα αφησω μονα τους μεχρι την κουζινα να παω εχουν αρπαχτει γιατι η μικρη οπως ειπα ειανι τσαουσα και του εχει αρπαξει κατι και ο αλλος την εχει χτυπηση εκεινη ανταποδιδει το χτυπημα και γινεται χαμος, ο μεγαλος με ακουει αν του πω παει η μαμα να κανει ενα τσιγαρο και σε 5 λεπτα ειναι μαζι σου καθεται δεν φερνει αντιρηση η μικρη ουτε στην τουαλετα μονη μου, παμε να παιξουμε με το νινι της ερχετε και ο μεγαλος και εγω μαζι παω να παιξω με τα αυτοκινητακια απο διπλα η μικρη του αρπαζει τα αυτοκινητα αυτα ειναι το αδερφου σου της λεω ναι καλα εκεινη ειναι μικρη τι να καταλαβει, βγαζω τουβλακια να παιξουμε ολοι μαζι κανει μια κατασκευη ο μεγαλος την διαλυει η μικρη χαμος μετα.. τα βαζω στην κουνια της μικρης τους κανω σπιτακι με κουβερτες αντε να κατσουν 10 λεπτα , το ξερω ειναι μικρα το ξερω οτι σε κανα 2 χρονια θα ειναι λιγο πιο ηρεμα ολα αλλα τωρα με πιανει τρελα.

για το φαγητο ο συζηγος ειναι λιγο δυσκολος στο φαι οποτε πρεπει να μαγειρεψω απογευμα και εγω αν φαω στην δουλεια μεσσημερι παλι γρηγορα θα φαω και κατα τις 8 παλι θα πειναω.

καλα οι δουλειες ορισμενες φορες θελω να παρω μια βαριοπουλα και να το γκρεμισω πως γινεται να γινεται το σπιτι χαλια απο μαζεμενο σε 5 λεπτα ακομα το ψαχνω..

οσο για την δουλεια ειδικα τωρα με τιποτα δεν με παιρνει να μεινω ανεργη, το ξερω γκρινιαζω αλλα καλυτερα να τα λεω εδω παρα στο σπιτι. και το ξερω οτι υπαρχουν χειροτερα απλα νιωθω τοσο πολυ κουρασμενη που δεν προλαβαινω ουτε τα φρυδια μου να βγαλω και κοιταζομαι στον καθρεφτη και λεω πως ειμαι ετσι..

απλα νιωθω οτι χανω τον εαυτο μου

Γεια σου και από εμένα... τελικά λίγο πολύ όλες τα ίδια τραβάμε :( εγώ από την ώρα που γεννήθηκε ο μικρός μέχρι και σήμερα που είναι 15 μηνών το κυριότερο που νιώθω είναι η κούραση!!! συμφωνώ με τα κορίτσια ότι όλα θέλουν τον προγραμματισμό τους στο επίπεδο όμως που είναι εφικτό.. επειδή πολλά πράγματα ακούγονται ωραία αλλά απέχουν πολύ από την πράξη θα σου συνιστούστα τα εξής:

1ον τα παιδιά όσο δουλεύεις ποιος τα κρατάει? αν τα κρατάει κάποιος υπάρχει η δυνατότητα να μαγειρεύει κιόλας?

2ον για τις χοντρες δουλειες του σπιτιού παρε γυναίκα... αν δεν μπορείς για όλα τουλάχιστον για το σίδερο.. στις εποχές που ζούμε όσο χάλια και να είμαστε οικονομικά μπορείς να βρεις γυναίκα για σίδερο με πολύ λίγα χρήματα...

3ον δώσε αρμοδιότητες στο σύζυγο.. αφού έχει μαγαζί έχει 3 απογεύματα ελεύθερα και την Κυριακή.. άσε να κάνει και αυτός κάποια πράγματα (δεν ξέρω αν βοηθάει ο άνθρωπος ήδη)

4ον φέρε φίλη σου σπίτι να πιείτε καφέ τουλάχιστον ένα από τα απογεύματα που λείπει ο σύζυγός σου και άσε τα μικρά να αλωνίζουν!!!

5ον μην γίνεσαι υποχόνδρια με το σπίτι.... εγώ το Σάββατο τα είχα πάρει τόσο άσχημα με το σπίτι που έκατσα στα γόνατα και το σφουγγάρισα όλο και ήμουν και άρρωστη και σε 2 ημέρες θα ερχόταν η γυναίκα που έχω να καθαρίσει.. αποτέλεσμα: ο μικρός σε 1 ώρα το είχε ξανακάνει μην πω πως..

Κουράγιο και ελπίζω πως όσο μεγαλώνουν θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα, έτσι μου λένε πάντως και μένα!!!

Γεια σου και από εμένα... τελικά λίγο πολύ όλες τα ίδια τραβάμε :( εγώ από την ώρα που γεννήθηκε ο μικρός μέχρι και σήμερα που είναι 15 μηνών το κυριότερο που νιώθω είναι η κούραση!!! συμφωνώ με τα κορίτσια ότι όλα θέλουν τον προγραμματισμό τους στο επίπεδο όμως που είναι εφικτό.. επειδή πολλά πράγματα ακούγονται ωραία αλλά απέχουν πολύ από την πράξη θα σου συνιστούστα τα εξής:

1ον τα παιδιά όσο δουλεύεις ποιος τα κρατάει? αν τα κρατάει κάποιος υπάρχει η δυνατότητα να μαγειρεύει κιόλας?

2ον για τις χοντρες δουλειες του σπιτιού παρε γυναίκα... αν δεν μπορείς για όλα τουλάχιστον για το σίδερο.. στις εποχές που ζούμε όσο χάλια και να είμαστε οικονομικά μπορείς να βρεις γυναίκα για σίδερο με πολύ λίγα χρήματα...

3ον δώσε αρμοδιότητες στο σύζυγο.. αφού έχει μαγαζί έχει 3 απογεύματα ελεύθερα και την Κυριακή.. άσε να κάνει και αυτός κάποια πράγματα (δεν ξέρω αν βοηθάει ο άνθρωπος ήδη)

4ον φέρε φίλη σου σπίτι να πιείτε καφέ τουλάχιστον ένα από τα απογεύματα που λείπει ο σύζυγός σου και άσε τα μικρά να αλωνίζουν!!!

5ον μην γίνεσαι υποχόνδρια με το σπίτι.... εγώ το Σάββατο τα είχα πάρει τόσο άσχημα με το σπίτι που έκατσα στα γόνατα και το σφουγγάρισα όλο και ήμουν και άρρωστη και σε 2 ημέρες θα ερχόταν η γυναίκα που έχω να καθαρίσει.. αποτέλεσμα: ο μικρός σε 1 ώρα το είχε ξανακάνει μην πω πως..

Κουράγιο και ελπίζω πως όσο μεγαλώνουν θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα, έτσι μου λένε πάντως και μένα!!!

να σου απαντησω και και βλεπω και εγω οτι τελικα ΟΛΕΣ τα ιδια τραβαμε: τα μικρα μου πανε παιδικο οποτε δεν υπαρχει καποιος να μαγειρευει βαβαια μενει η πεθερα απο κατω μου αλλα τα φαγητα της δεν τα τρωει ουτε ο αντρας μου οποτε δυσκολο αντε αν εχω προλαβει το πρωι και δεν δουλευει να μου ψηση κανενα φαι στο φουρνο, για γυναικα περσι ειχα 2 φορες τον μηνα φετος τα οικομνομικα ειναι ετσι που δεν μου το επιτρεπουν αν και γι αυτο το Σαββατο της ειπα να ερθει και εκοψα απο αλλου γιατι εχω να βγαλω και χειμωνιατικα και δεν υπαρχει περιπτωση με τιποτα να προλαβω ολα απλα ειαι το σουπερ αυτα τα λεφτα και δεν μπορω να τα δινω συχνα.

ο συζηγος βοηθαει δεν μπορω να πω και τον μεγαλο τον παιρνει κανενα Σαββατο στο μαγαζι αλλα παλι η μικρη δεν με αφηνη να κουνηθω και προσπαθει να ερχεται Δευτερα και Τεταρτη νωρις αλλα αν του τυχει δουλεια δεν μπορει εκατσε πολυ στην απραξια και περασαμε πολυ δυσκολα και ακομα περναμε και τωρα που ξαναβρηκε την αυτοπεποιθηση του δεν μπορω να του πω κατσε σπιτι πρεπει να δουλεψει ειναι πολλα αυτα που μειναν πισω.

φιλες δυστηχως σπανια πια μενω και λιγω μακρια απο το πατρικο μου και η μια μου κολλητη ειναι Λαμια και η αλλα εγκυος οποτε δυσκολα και μου λειπον και πολυ.

οσο για το τελευταιο ναι ειμαι ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΑ τρελα και αυτο πρεπει να κοψω το ξερω αλλα πως που δεν μπορω να βλεπω τα παντα πεταμενα κατω σημερα εχουμε φετα σκορπισμενη στο πατωμα του σαλονιου γιατι η μικρη χτες την αρπαξε και γυριζε με αυτην και εγω δεν ειχα αλλο κουραγιο χτες να βγαλω την ηλεκτρικη στος 10 το βραδυ απλα σωριαστηκα.

πίστεψέ με νιώθω πολύ καλά πως περνάς.. πρέπει όμως να μειώσεις λίγο την κεκτημένη ταχύτητα που έχεις να τα προλάβεις όλα γιατί όσο και να προσπαθείς το μόνο που θα καταφέρνεις είναι να κουράζεσαι όλο και πιο πολύ.. και πίστεψέ με όσο η κούραση συσσωρεύεται τόσο θα νιώθεις χειρότερα... από ότι καταλαβαίνω η μεγάλη είναι αρκετά ατίθαση... στον παιδικό κοιμάται καθόλου? ένας συνάδελφος με δίδυμα 4 ετών μου έλεγε ότι αμα δεν κοιμόντουσαν στον παιδικό γινόταν της τρελής στο σπίτι το απόγευμα γιατί ηταν όλο στην ένταση τα παιδιά... είχε πει με την δασκάλα στον παιδικό ότι οπωσδήποτε θα τα κοιμίζουν... έτσι τα απογεύματα ήταν πολύ πιο ήρεμα όταν κοιμόντουσαν... πρέπει πάντως να την απασχολείς με πραγματα που της αρέσουν... μπορείς να τα πας κάπου εσύ τα απογεύματα? όχι όλα κάποια τουλάχιστον... σε ένα εμπορικό για ψώνια - βόλτα, σε ενα παιδότοπο, σε ένα φιλικό σπίτι.. εστω βόλτα στη γειτονιά... έχε πάντως υπόψη σου ότι επειδή τους λείπουμε ως γονείς λόγω δουλειάς, όταν μας βλέπουν ξεσαλώνουν ούτως ή άλλως!! και πάλι καλό κουράγιο κοριτσάκι!!

Διαφημίσεις

Σε νιώθω απόλυτα μια και τα πέρασα. Μην το βάζεις κάτω. Προσπάθησε να χαλαρώσεις όσο γίνεται με τις δουλειές και όσο μπορείς να ξεκουράζεσαι και ας γίνεται πανζουρλισμός. Ούτως ή άλλως με τα παιδιά πάντα χαμός θα γίνεται. Είναι προτιμότερο να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις από το σπίτι να είναι στην τσίτα και συ κουρέλι. Με τα παιδιά έτσι θα περάσει ο καιρός και θα μεγαλώσουν δε θα γίνει πιο εύκολο. Αν εφαρμοσεις αυτό που σου είπα με τη μια ώρα μόνο για το μεγάλο θα μπορείς να καλύπτεις κάποιες ανάγκες του και συ να τον ευχαριστηθείς λίγο. Οργανώσου και με το φαγητό να είναι σχετικά εύκολο και να μαγειρεύεται όσο εσύ ασχολείσαι με τα παιδιά, ακόμα καλύτερα. Και όπως είπα : ύπνος, λίγη χαλάρωση και υπομονή. :roll:

74Qtp3.png2SeRp3.png

Καλά, σόρυ, μπέρδεψα τις ηλικίες!

Λοιπόν, για τις δουλειές βοηθάει τρελά ο προγραμματισμός. Γιατί αν δεν έχεις πρόγραμμα κάθε μέρα θα σου φαίνεται ότι δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Άρα βάλε έναν πίνακα στην κουζίνα και γράψε: Δευτέρα-σίδερο, Τρίτη-σκούπα, κλπ. Τήρησε το πρόγραμμα σου και μια, άντε δύο δουλειές την ήμέρα θα κάνεις μόνο και θα νιώθεις και την ικανοποίηση ότι συντηρείς το σπίτι σου.

Όσο για τη φέτα στο πάτωμα, σκουπάκι, δεν χρειάζεται ολόκληρη σκούπα, το ηλεκτρικό σκουπάκι σώζει και είναι όλα πάλι καθαρά!Γιατί αν μπεις στη διαδικασία να βάλεις ηλεκτρική δεν θα κάνεις μόνο το σαλόνι!

Στο μαγείρεμα βάλτα να βοηθήσουν (και καλά)....Τους βάζεις να ανακατέψουν τη σαλάτα και τέτοια και έτσι θα έχετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Επίσης μήπως αν τους βάλεις μουσική χορεύουν και δεν τσακώνονται;Το έχεις δοκιμάσει;Γιατί έτσι και ενέργεια θα καταναλώνουν και πιο εύκολα θα κοιμούνται το βράδυ....

καλημερα σας, λοιπον θα σας περιγραψω το χτεσινο μου απογευμα: γυρναω σπιτι 6ηωρα βαζω να φτιαξω φασολακια και φιδε για τον μεγαλο γιατι μας ειχε κανει κατι εμετους προχτες κου του κανω διαιτα για γαστρεντεριτιδα μου λεει ο γιος μου να δω ενα παιδικο αντε λεω και του βαζω ενα 20λεπτο επεισόδιο ισα ισα για να μαγειρεψω, τελειωνω και του βαζω φαι να φαι και αρχιζει την τσιριδα δεν το θελω δεν μ αρεσει απο πισω και η μικρη να φωναζει μαμ (το μικρο μου ειναι φαγανο ευτηχως) φαε λιγο αγορι μου εισαι νηστικος απο χτες τιποτα αυτος νε το ζορι και με πολλα παρακαλια τρωει 5 κουταλιες ισα ισα για να παρει το φαρμακο για την διάρροια δινω και στην μικρη λιγο αντε λεω να παιξουμε κρυφτο παιζουμε κρυφτο παιζουμε με τις κουκλες με τα αυτοκινητακια να διαβασουμε παραμυθι τσακωνονται 5 με 6 φορες το σπιτι ενα χαος να τον παρακαλαω παλι να φαι του φτιαχνω τοστ τιποτα τον βαζω τιμωρια καθοταν στο κρεββατι του και σκασιλα του μεγαλη για την τιμωρια ισα ισα σου λεει θα μ αφηση υσηχο η μικρη να τσιριζει να ανεβαινει στο τραπεζακι του σαλονιου και εγω να εχω χασει τον ελεγχο, ερχετε η γιαγια τους που με ακουγε νατσιριζω τον πιανει με το καλο με το αγριο τρωει 10 πατατες και πανε για υπνο 10ηωρα και ερχεται ο αντρας μου και με βρισκει ενα κουρελι να κλαιω απο τα νευρα μου και να του λεω οτι δεν αντεχω αλλο οτι δεν με ακουνε οτι προσπαθω να περναω ολο το απογευμα μαζι τους παιζοντας γιατι δεν μπορω να τα βγαλω στην αυλη αφου κανει κρυο και το καταλαβαινω οτι βαριουνται οτι φωναζω πλεον συνεχεια και εγω δεν ημουν ετσι και οτι δεν με φοβουνται πια ουτε οταν τα απειλω με τιμωρια για να σταματησουν να κανουν ζημιες και καλα η μικρη ειναι μικρη αλλα ο μεγαλος εχει ξεφυγει την μια ημερα ειναι υποδειγμα παιδιου και την αλλη μερα κανει σαν τρελο του ειπα οτι πρεπει να ερχετε νωρις οτι πρεπει να με βοηθηση καπως δεν γινετε θα τρελαθω τι θα κανω και ο χειμωνας δεν εχει μπει ακομα καλα καλα, με ακουσε εδειξε οτι καταλαβε γιατι το πρωι τα ανελαβε μονος τους αλλα βρε κοριτσια τι να κανω με τον μεγαλο δεν τρωει τιποτα απο φαι αν βρει ομως σοκολατα να την κανει.....

καλα για το σπιτι δεν θα σας πω μεχρι τις 11 μαζευα εστω τα βασικα οχι τιποτα σπουδαιο εκανα μπανιο 11.30 και 12 ειχα ξεραθει τι ωραια που περναμε.....

καλημερα

σε σκεφτομουν χθες...εγω περασα ενα πολυ ομορφο απογευμα αλλα ειμαι αυπνη το βραδυ γιατι ειχα την μεγαλη με εμετους καθε μιση ωρα...τωρα ειμαι στην δουλεια με αγχος φυσικα...

Κοιτα σιγουρα δεν θελω να σου κανω την εξυπνη, βραζουμε στο ιδιο καζανι απλα μερικες σκεψεις για να το δεις λιγο διαφορετικα...

Μην επιμενεις με το θεμα του φαγητου..δεν βγαινει πουθενα και τελικα εσυ χαλιεσαι...στο λεω και ειμαι καμενη με την μεγαλη απλα τωρα πια αδιαφορω και πιανει...και στο κατω κατω οταν τσιριζεις και φωναζεις δεν σημαινει οτι το παιδι θα ακουσει...

Βαλε ενα προγραμμα με καθημερινες δραστηριοτηες που μπορουν να κανουν...κρυφτο κυνηγητο τρελομπαλακια στο διαδρομο ζωγραφικη κουκλες αυτοκινητακια κοψιμο χαρτιου κολαζ κτλ...

Η τιμωρια θα ειναι στερηση προνομιων για το μεγαλο (οχι ντιβιντι, οχι βολτα κλπ), ετσι θα σε ακουει καλυτερα

Βαλε προγραμμα στις καθημερινες δραστηριοτητες...πχ..στις 8 καθε βραδυ θα κανουν μπανιο, οταν ταιζεις την μικρη θα βλεπει ο μεγαλος ντιβιντι, οταν κοιμιζεις τον μεγαλο θα ακουει μουσικη η μικρη κλπ..δεν θα αποκελινεις καθολου απο το προγραμμα

Πριν αρχισουν τα βραδινα μπανια φαγητο υπνος κτλ θα πρπει να μαζευεται ολοι μαζι..βαλτα στο παιχνιδι του μαζεματος..περισοτερο τον μεγαλο αλλα χειροκροτα καιτ ην μικρη...η δικια μου το δωματιο της και ολα τα παιχνιδια απο το σαλονι απαραιτητως τα αμαζευει πια μονη της..αλλα δωσαμε μαχες...με ηρεμο τονο αλλα μαχες...

Οταν φτανει η πιεση σου στο απροχωρητο, βαλε μουσικη που σου αρεσει παρε βαθιες ανασες και πες με ηρεμο τονο στα παιδια ¨η μαμα ειναι πολυ θυμωμενη αυτη τη στιγμη και θελει να κατσει λιγο μονη της χωρις να μιλατε"..και θα το κανεις μεχρι να καταλαβεις ποσο αστειο ειναι να σου σπανε τα νευρα τα μικρα παιδια....

Και παλι σου λεω οτι δεν σου κανω την εξυπνη απλα επειδη πιεστηκα παρα πολυ καποια στιγμη αποφασισα να την δω αλλιως και τωρα τελικα ειμαι πολυ πιο ηρεμη:wink:

καλημερα

σε σκεφτομουν χθες...εγω περασα ενα πολυ ομορφο απογευμα αλλα ειμαι αυπνη το βραδυ γιατι ειχα την μεγαλη με εμετους καθε μιση ωρα...τωρα ειμαι στην δουλεια με αγχος φυσικα...

Κοιτα σιγουρα δεν θελω να σου κανω την εξυπνη, βραζουμε στο ιδιο καζανι απλα μερικες σκεψεις για να το δεις λιγο διαφορετικα...

Μην επιμενεις με το θεμα του φαγητου..δεν βγαινει πουθενα και τελικα εσυ χαλιεσαι...στο λεω και ειμαι καμενη με την μεγαλη απλα τωρα πια αδιαφορω και πιανει...και στο κατω κατω οταν τσιριζεις και φωναζεις δεν σημαινει οτι το παιδι θα ακουσει...

Βαλε ενα προγραμμα με καθημερινες δραστηριοτηες που μπορουν να κανουν...κρυφτο κυνηγητο τρελομπαλακια στο διαδρομο ζωγραφικη κουκλες αυτοκινητακια κοψιμο χαρτιου κολαζ κτλ...

Η τιμωρια θα ειναι στερηση προνομιων για το μεγαλο (οχι ντιβιντι, οχι βολτα κλπ), ετσι θα σε ακουει καλυτερα

Βαλε προγραμμα στις καθημερινες δραστηριοτητες...πχ..στις 8 καθε βραδυ θα κανουν μπανιο, οταν ταιζεις την μικρη θα βλεπει ο μεγαλος ντιβιντι, οταν κοιμιζεις τον μεγαλο θα ακουει μουσικη η μικρη κλπ..δεν θα αποκελινεις καθολου απο το προγραμμα

Πριν αρχισουν τα βραδινα μπανια φαγητο υπνος κτλ θα πρπει να μαζευεται ολοι μαζι..βαλτα στο παιχνιδι του μαζεματος..περισοτερο τον μεγαλο αλλα χειροκροτα καιτ ην μικρη...η δικια μου το δωματιο της και ολα τα παιχνιδια απο το σαλονι απαραιτητως τα αμαζευει πια μονη της..αλλα δωσαμε μαχες...με ηρεμο τονο αλλα μαχες...

Οταν φτανει η πιεση σου στο απροχωρητο, βαλε μουσικη που σου αρεσει παρε βαθιες ανασες και πες με ηρεμο τονο στα παιδια ¨η μαμα ειναι πολυ θυμωμενη αυτη τη στιγμη και θελει να κατσει λιγο μονη της χωρις να μιλατε"..και θα το κανεις μεχρι να καταλαβεις ποσο αστειο ειναι να σου σπανε τα νευρα τα μικρα παιδια....

Και παλι σου λεω οτι δεν σου κανω την εξυπνη απλα επειδη πιεστηκα παρα πολυ καποια στιγμη αποφασισα να την δω αλλιως και τωρα τελικα ειμαι πολυ πιο ηρεμη:wink:

πραγματικα μου ερχετε να κλαψω με την απαντηση σου εχεις τοσο δικιο, για την τιμωρια θα εφαρμοσω αυτο που λες στο και κατω και που φωναζω και παει στο δωματιο του σκασιλα του μεγαλη θα κανω αυτα που λες γιατι πραγματικα δεν μου αρεσει ο εαυτος μου ετσι δεν ευχαριστιεμαι τα παιδια μου και σιχαθηκα να ειμαι συνεχεια στην τσιτα, στο μονο μερος που ηρεμω ειναι η δουλεια και σκεφτομαι ορισμενες φορες οτι αν την χασω με αυτα που γινονται καθοτι στον ιδιωτικο τομεα θα παω να κλειστω μονη μου στο Δαφνι, να σαι καλα με την απαντηση σου μου εδωσες τοσες ελπιδες...

Φανταστικές συμβουλές Νάνσυ, μπράβο!

Η θετική ματιά μπορεί να σε βγάλει και από το μεγαλύτερο τέλμα...Γι'αυτό τα λέμε εδώ στο φόρουμ, για να ξαλαφρώνει η ψυχή μας και στο σπίτι να νιώθουμε καλύτερα....

Επίσης κοίμιζέ τα νωρίτερα. 8,30 με 9 είναι καλύτερα.

:D:D:D:D

πολυ σωστο φιλεναδα!!!Τωρα για το χειμωνα ειναι απαραιτητο.Και η διαδικασια του υπνου μπορει να γινει πολυ ευχαριστη και να αρχισει και 1 ωρα νωριτερα για να εχουμε το χρονο μας...Πχ χθεσινο...η μεγαλη ηταν κουρασμενη γιατι απο τις 5 μεχρι και 7 στο σπιτι λυσαγαμε με τρεχαλητα σκαρφαλωματα σε καναπεδες κτλ(και αυτο πολυ καλη γυμναστικη και απασχοληση-να φτιαχνετε βουνα απο τα μαξιλαρια των καναπεδων και γεφυρες απο τις καρεκλες της τραπεζαριας και ποταμια τα χαλακια και να κανετε τους πειρατες, νεραιδες κτλ)..οποτε στις 7 τα πηγα και ταδυο στο μπανιο μαζι..και μουλιασανε για μιση ωρα σχεδον μετα σε 5 λεπτα ειχα ντυσει το μωρο και την μεγαλη χαλαρα με παιχνιδια κτλ..και μετα η μεγαλη στο καναπε για μιση ωρα ντιβιντι μεχρι να φαει το μωρο..και μετα το μωρο στην κουνια με απαλη μουσικη και η μεγαλη εχοντας χαλαρωση πια πηγαμε στο κρεβατι και διαβασαμε παραμυθι...και μετα κλεινει το φως...ε..9.10 κοιμοντουσαν κα τα δυο:cool::cool::cool::cool:...και χωρις γκρινιες ή πιεση χρονου κτλ...ετσι εισαι χαλαρη και εσυ και τα παιδια..και 10 λεπτα να χαζολογησουν εχεις χρονο..απλα πιστευω οτι ειναι απαραιτητο το προγραμμα ..να ξερουν τα παιδια οτι καποια πραγματα ειναι απαραιτητο και υποχρεωτικο μερος της ρουτινας τους:wink:

Εγω απο το ξενυχτι πως θα συνελθω;;;;:oops::oops::D:D

Σας διαβάζω και παίρνω κουράγιο!

Εχω μόνο ένα παιδάκι και νιώθω εξαντλημένη!Και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Είναι 9 μηνών και κάτι...

Και έχω και βοήθεια όποτε θελήσω από τη μαμά μου και τον άντρα μου. Απλά αποφεύγω να ζητήσω βοήθεια από τη μαμά μου, γιατί παίρνει αέρα και θέλει μετά να επεμβαίνει σε όλα.

Ισως αν έβγαινα περισσότερο από το σπίτι και εργαζόμουν με κανονικό ωράριο να ήμουν πιο ξεκούραστη! Αστείο ακούγεται και τρελό...Αλλά ψυχολογικά θα ήταν καλύτερα.

Τώρα είμαι συνέχεια εντός! Εξω αν βγω θα είναι με το μωρό, μόνη μου για ψώνια στα γρήγορα. Κι επειδή είμαι πολύ του προγράμματος και έκανα την απόπειρα να προγραμματίσω τις δουλειές, τότε ήταν που ...αποτρελάθηκα. Ούτε τα μισά δεν έβγαιναν κορίτσια!

Τη μια ο μικρός είχε κολικούς, την άλλη θήλαζα, μετά έβγαζε δόντια, άλλοτε ήθελε αγκαλιά...Ό,τι ξεκινώ να κάνω πάντα διακόπτεται.

Εχουν υπάρξει μέρες με τη σιδερώστρα στημένη 14 ώρες! Οχι γιατί ήταν πολλά τα ρούχα, αλλά γιατί κάτι γινόταν και σταματούσα και ξανάρχιζα.Πανδαιμόνιο!

Ωστόσο είμαι πανευτυχής με το μωράκι και τον άντρα μου. Και τις δουλειές προλαβαίνω και όλα καλά. Απλά θέλω καμιά φορά κι εγώ να...γκρινιάζω...Να κοιμηθώ σαν άνθρωπος, να πιω έναν καφέ με ηρεμία, να μιλήσω με μια φίλη στο τηλέφωνο, να πάω τουαλέτα χωρίς άγχος, βρε αδερφέ!

Τις τελευταίες μέρες μπήκα στο forum ενεργά και το έχω για...ψυχαγωγία και...ψυχανάλυση, μη σας πω!

• Like 1