Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΝΙΑΣ?

Recommended Posts

Εδώ και ένα μήνα έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι εάν έχει νόημα να κρατάω τις πάντες στις κούνιες των μωρών. Τα βρίσκω ΠΑΝΤΑ στο κάτω μέρος της κούνιας και κατά προτίμηση κάθετα, με τα χέρια ή τα πόδια να κρέμονται έξω από τα κάγκελα :D Υποθέτω ότι θέλουν να βλέπουν έξω ή ίσως να ζεσταίνονται περικυκλωμένα από αυτά τα τεράστια μαξιλάρια που τους κλείνουν τη θέα...

Περιορίζονται έτσι στο μισό κρεβάτι ενώ θα μπορούσαν να το έχουν ολόκληρο :) Τι λέτε?

line_m121_beg_xbliz43_time_1199768400_text_cbe7f4fe2026616d703b20cde9eafcebe1f220.gif

Διαφημίσεις

η παντα προστατευει τυχον χτυπηματα στα καγκελα των κρεβατιων απο οταν αρχιζουν να γυριζουν τα μωρα αλλα θα ελεγα για πολυ λιγο χρονικο διαστημα γιατι μολις αρχισουν να σηκωνονται καλο θα ειναι να μην υπαρχουν γιατι αποτελει εξοχο σημειο για να πατησουν και να βγουν εκτος κρεβατιου με μια πολυυυ ωραια πτωση :oops: !! τωρα αν θα τις βγαλεις ή οχι ειναι στην κριση του καθενα.. αφου ηδη τα μωρακια σου γυριζουν θα ελεγα να τις αφησεις λιγο ακομα για ν αποφυγεις τυχον ατυχηματα κατα το γυρισμα τους.. :wink:

Εμένα η κόρη μου είναι 3 ετών + και ακόμα έχω τις πάντες! Όλο στριφογυρίζει και κοπανιέται! Είμαι στη φάση που ψάχνω για κρεβάτι βέβαια...

Κοριτσια,εγω προχτες αγορασα και δεύτερη πάντα γιατί με την μία μόνο,χτυπουσε και έμπλεκε τα ποδια της στο κρεβατακι με αποτελεσμα να ξυπναει καθε τρεις και λίγο!Τωρα ειναι καλυτερα με τις 2,κοιμάται λίγο πιο ηρεμα!

αφου ηδη τα μωρακια σου γυριζουν θα ελεγα να τις αφησεις λιγο ακομα για ν αποφυγεις τυχον ατυχηματα κατα το γυρισμα τους.. :wink:

Επιλέγουν και κάνουν τα "ακροβατικά" τους εκεί που δεν υπάρχει πάντα :) .Οπότε ή θα πρέπει να τα περικυκλώσω με δέυτερη πάντα,

ή να το πάρω απόφαση ότι κάποια στιγμή ίσως κοπανίσουν το κεφάλι τους :D

αποτελει εξοχο σημειο για να πατησουν και να βγουν εκτος κρεβατιου με μια πολυυυ ωραια πτωση !!

Αυτό έχω ακούσει και εγώ

line_m121_beg_xbliz43_time_1199768400_text_cbe7f4fe2026616d703b20cde9eafcebe1f220.gif

Διαφημίσεις

Εγώ πήρα αρκετά νωρίς απόφαση ότι θα ψιλοκοπανιέται στα κάγκελα και τον ελευθέρωσα :D Δεν θυμάμαι την ηλικία ακριβώς...μάλλον είχε αρχίσει να ψιλοσηκώνεται (εκεί να δεις κοπάνημα στο πέσιμο :?:lol: )

Πάντως δεν το μετάνιωσα ποτέ :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Κι εγώ την κατάργησα την πάντα στα μέσα Ιουνίου, όταν το μωρό ήταν 10,5 μηνών, γιατί συνέβαινε αυτό ακριβώς που λες, το έβρισκα στην άλλη άκρη. Προφανώς ζεσταινόταν. Οπότε η πάντα δεν είχε κανένα νόημα γιατί μια χαρά κοπανιόταν το μωρό και στο κάτω μέρος της κούνιας, στα κάγκελα όπου δεν είχα πάντα.

Δεν το έχω μετανοιώσει που την κατάργησα, θα μπορούσα να το είχα κάνει και νωρίτερα, κακώς το καθυστέρησα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να χτυπήσει μερικές φορές για να μάθει να φυλάγεται. Και πράγματι ακούω πολύ λιγότερα γκουπ πλέον, σα να αρχίζει να μαθαίνει. Άσε που τώρα πλέον δεν το βρίσκω στην άλλη άκρη, κοιμάται μια χαρά στο πάνω μέρος :)

Κι εγω τις έβγαλα γυρω στο χρόνο, αλλά μπορω να πω ότι ποτε δεν έιχε κοπανήσει στα καγκελα... Ασε που έβαζε το χερι της από κάτω και την τραβούσε πανω στο πρόσωπό της... Να πω την αλήθεια με εκνευριζε κι εμένα λίγο γιατί δεν μπορούσα να δω το παιδι καλά από το πλάι...

Οπότε η πάντα δεν είχε κανένα νόημα γιατί μια χαρά κοπανιόταν το μωρό και στο κάτω μέρος της κούνιας, στα κάγκελα όπου δεν είχα πάντα.

Ακριβώς αυτό!!:D:D

Κι εγω τις έβγαλα γυρω στο χρόνο, αλλά μπορω να πω ότι ποτε δεν έιχε κοπανήσει στα καγκελα... Ασε που έβαζε το χερι της από κάτω και την τραβούσε πανω στο πρόσωπό της... Να πω την αλήθεια με εκνευριζε κι εμένα λίγο γιατί δεν μπορούσα να δω το παιδι καλά από το πλάι...

να ρωτήσω κάτι γιατί νέα και δεν ξέρω...

αυτές οι πάντες είναι στάνταρ και απο τις 3 πλευρεές, δεν μπορούμε να βρούμε στην αγορ'α να έχει μόνο απο τις δύο , δηλαδή στο πλάι και στο προσκέφαλο ?

Διαφημίσεις

Λοιπόν τις έβγαλα τελείως και νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα έτσι!

Τα βλέπω πιο ικανοποιημένα και τώρα χρησιμοποιούν ΟΛΟ το κρεβάτι για τούμπες και "βαρελάκια". Βλέπουν και έξω....

Τα βρήκα σήμερα το πρωί στη θέση τους, στο πάνω μέρος του κρεβατιού να χαζεύουν το δωμάτιο.

Μια χαρούλα!

Εμένα η κόρη μου είναι 3 ετών + και ακόμα έχω τις πάντες! Όλο στριφογυρίζει και κοπανιέται! Είμαι στη φάση που ψάχνω για κρεβάτι βέβαια...

και γω ακομα τις εψω και στα 2 μου παιδακια

πιστευω πως τα προστατευει απο χτυπηματα γιατι ακουω πολλα στριφογυρισματα τα βραδυα :)

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ.ΕΓΩ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ,ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ.ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ- ΓΥΡΩ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ?

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ.ΕΓΩ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ,ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ.ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ- ΓΥΡΩ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ?

καλε μην αγωνεσαι!!!

Εγω εχω 2 παντες γιατι το βραδυ χτυπαει στα καγκελα και αναστατωνεται.Την ημερα τις ανοιγω για να βλεπει εξω,οταν την βαζω και παιζει εκει!

Εγώ "αναγκάστηκα" να τις βγάλω όταν ήταν περίπου οκτώ μηνών. Και αυτό διότι σηκωνόταν όρθια, τις τραβούσε (έσκισε αρκετές φορές τα κορδονάκια με τα οποία δένουν) και το χειρότερο είναι πως προσπαθούσε να πατήσει πάνω τους για να βγει έξω από τα κάγκελα. Οταν είδα πως αυτό γινόταν αρκετές φορές, τις έβγαλα.

Χτυπάει λίγο στα κάγκελα, αλλά δεν ξυπνάει από αυτό. Ετσι και αλλιώς, όμως, χτυπούσε και πιο πριν, διότι είτε την έβρισκα με το κεφάλι προς τα κάτω, είτε κάθετα με τα χέρια ή τα πόδια να κρέμονται έξω από τα κάγκελα.

Μάλλον είμαι η μόνη που δεν έβαλα πάντα :D

Αλλά τουλάχιστον μέχρι τους 12-13 μήνες που αρχίσαμε να κοιμόμαστε μαζί συστηματικά, δεν χτύπησε ποτέ στα κάγκελα. Την έβαζα με τα πόδια να ακουμπάνε στο κάτω κάγκελο και την έβρισκα στην ίδια ευθεία με το κεφάλι στο πάνω κάγκελο (αλλά δεν άκουσα κανένα ντουκ). Η δεσποινίς ήθελε να αποφύγει τα σκεπάσματα και σκαρφάλωνε προς τα πάνω. Παραδόξως, δεν στριφογυρνούσε. Στο τέλος σταμάτησα να την σκεπάζω και ησυχάσαμε όλοι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εγώ επειδή θελω να την βλέπω δεν έχω βάλει ακομα . Οπως σας διαβαζω ομως αναρωτιεμαι αν θα τις βαλω :? Μαλλον χαμένα λεφτα είναι :lol:

Ειναι πολυ μικρη ακομη Λαμπρινη μου, δεν την χρειαζεται την παντα.Οταν θα αρχισει να κανει σβουρες γυρω απο τον εαυτο της και θα κουτουλαει στα καγκελα,μαλλον θα την χρειαστεις. :lol: