Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τί έπαθε το χαλί?

Recommended Posts

Γειά σας,

Οταν μαζέψαμε τα χαλιά, αποφάσισε ο άντρας μου να τα πλύνει μόνος του.

Επιασε λοιπόν και το χαλί του παιδικού δωματιου, που το είχαμε πάρει απο το leroy-merlin, δεν ξέρω αν παίζει καποιο ρόλο...

Το έπλυνε με αρκάδι και νερό, το ξέπλυνε και αφού στέγνωσε το μάζεψε ρολο σε πλαστική σακούλα, αυτές τις ειδικές για τα χαλιά.

Ειχε παρατηρήσει όμως, οτι μετά το πλύσιμο και στέγνωμα, το χαλί ζάρωσε κατά μια έννοια, εγινε σαν κυματιστό. Θεώρησε οτι θα ισιώσει και το αποθηκεύσε στην αποθηκη που είναι στο υπόγειο του σπιτιού.

Σήμερα πήγαμε να το βάλουμε και ειδαμε οτι δεν ειχε ισιώσει καθόλου, είναι το ίδιο χάλι με τότε.

Γιατί ζάρωσε, τί πιστεύετε?

Ολα δεν πλένονται με σαπούνι και νερό?

Διαφημίσεις

Μήπως είναι βαμβακερό από κάτω και μάζεψε; Κάποια ινδικά έχουν βαμβακερό υπόστρωμα σαν φόδρα από κάτω.

Καλέ μην στεναχωριέσαι για ένα χαλί με τέτοιον άντρα. Στείλτον κι από δω γιατί το πλύσιμο είναι ο μεγάλος μου βραχνάς.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ νοικοκύρης.

Από κάτω πράγματι έχει κάτι σαν πλέγμα.,αλλά αφού έβαλε κρύο νερό, γίνεται να μπει? Πάντως δεν φαίνεται να έχει μαζέψει, αλλά απλά να έχει ζαρωσει.

Διαφημίσεις

Είχα πάθει το ίδιο και μάλιστα εγώ τα είχα στείλει καθαριστήριο και όταν πήγα να τα στρώσω κάναν κύματα. Τα κόλλησα και εγώ με ταινία διπλής όψης στο πάτωμα τεντώνοντας τα πάρα πολύ και ήρθαν στα ίσια τους!

Μάλλον βρήκαμε την αιτία της ζημιάς.

Ο άντρας μου όταν ήταν να το απλώσει για να στεγνώσει, το έβαλε πάνω σε καρέκλες στο μπαλκόνι, και αυτό κρεμόταν σε μερικά σημεία λόγω βάρους. Εκεί μάλλον έκανε κοιλιά, και για αυτό ζάρωσε.

Πάντως είναι σαν ξεχειλωμένο, δεν νομίζω να σώζεται.

Διπλής όψης δεν θέλω να βάλω, αφ ενός γιατί θέλω να το σηκώνω και να καθαρίζω απο κάτω και αφ ετέρου γιατί δεν νομίζω οτι τεντώνει πια !!!

Χτες βράδυ πήγα να βάλω το παιδί για ύπνο, και κόντεψα να πέσω, μπερδεύτηκα στα βουναλάκια!!! Είναι επικίνδυνο! Ισως χρειαστεί τελικά να πάρουμε άλλο...

μηπως δεν ειχε ξεπλυθει καλα; συνηθως τα βουναλακια γινονται αν δεν εχει ξεπλυθει καλα και μεινει φαρμακο.

πριν το πεταξετε πλυντε το μονο με το λαστιχο παντου κι αφηστε το να στεγνωσει. δεν εχετε να χασετε τιποτα

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Είχα πλύνει και εγώ τον διάδρομο και τον είχα απλώσει λίγο περίεργα και έκανε ένα βουναλάκι στην μέση. Τέσπα δεν με ενοχλούσε επειδή ήταν ένα και με τον καιρό έκατσε και έγινε μια χαρά. Μην το πετάς, κρίμα είναι, δεν δοκιμάζεις να το ξαναβρέξεις και να το απλώσεις διαφορετικά;

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Διαφημίσεις

Το στράγγιξε καθόλου πριν το απλώσει; Όταν τα πλένω, πρωτα τα τυλίγω όσο πιο σφιχτά μπορώ ρολό και να σηκώνω όρθια για να στραγγίσουν τα πολλά νερά, και μετα´από κάποιες ώρες που δεν στάζουν πια, τα απλώνω στα κάγκελα..Έτσι δεν είναι τόσο βαριά..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

μηπως δεν ειχε ξεπλυθει καλα; συνηθως τα βουναλακια γινονται αν δεν εχει ξεπλυθει καλα και μεινει φαρμακο.

πριν το πεταξετε πλυντε το μονο με το λαστιχο παντου κι αφηστε το να στεγνωσει. δεν εχετε να χασετε τιποτα

μάλλον αυτό θα του πω να κάνουμε. Μια δοκιμή.

Μπορεί να πω και κοτσάνα.... Γιατί δε δοκιμάζεις να το σιδερώσεις;;;;;:oops::roll:

βλακεία ξεβλακεία, το δοκίμασα και γω χτες βράδυ... Ασε μη σου πω τι έγινε...Τπτ !!!! περισσότερο που μου φυγε η μέση ...

Σκέφτηκα και τον ατμοκαθαριστή που έχω. Ειναι μεγάλος σαν ηλ. σκούπα, οπότε θα είναι σαν να το περνάω σκούπα. Βγάζει και πολύ ατμό. Θα δω.

Το στράγγιξε καθόλου πριν το απλώσει; Όταν τα πλένω, πρωτα τα τυλίγω όσο πιο σφιχτά μπορώ ρολό και να σηκώνω όρθια για να στραγγίσουν τα πολλά νερά, και μετα´από κάποιες ώρες που δεν στάζουν πια, τα απλώνω στα κάγκελα..Έτσι δεν είναι τόσο βαριά..

δεν νομίζω να το στραγγιξε. Μάλλον απο αυτό εγινε η ζημια, απο το βάρος του χαλιού.

καλησπερααα

αν ειναι απο τα χαλια με ηρωες μικυ κτλ.

δεν πλενονται.θελουν ειδικο καθαρισμα.

http://www.flycarpet.gr/product.php?pid=1689

αυτο εχουμε κ το δωσαμε καθαριστηριο με ειδικες οδηγιες.

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

• 2 weeks later...

Τα χαλιά hand-tufted, δηλαδή αυτά που έχουν ένα ύφασμα κολλημένο στην ανάποδή τους (δεν βλέπουμε τους κόμπους) ΔΕΝ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ

Αυτά τα χαλιά είναι κολλημένα. Συνήθως μετά το πλύσιμο "σπάει" η κόλλα και παραμορφώνονται ή σχηματίζεται μία λευκή πούδρα (σαν αλεύρι) που μένει στο πάτωμα αν σηκώσετε το χαλί. Αν συμβεί αυτό... τότε είναι ώρα να το αποχαιρετήσετε, είτε είναι στο παιδικό δωμάτιο, είτε στο σαλόνι, γιοτί αυτή τη σκόνη την εισπνέει το παιδί σας κι εσείς.

Εγώ τα είχα δώσει σε καθαριστήριο και μου τα έπλυναν με νερό!!! οπότε τα πέταξα (μόλις 5 μήνες τα είχα:cry:)

• 2 weeks later...

Κορίτσια βοήθεια!!!!! Επαναφέρω το θέμα γιατί κοντεύω να πάθω συγκοπή.

Έστρωσα τα χαλιά πριν από καμιά εβδομάδα και πρόσεξα πως το χαλί του σαλονιού (είναι χειροποίητο πέρσικο μαλλί με μετάξι) σε ένα σημείο έχει κάτι γραμμές πιο σκούρες σαν να ξέβαψε!!!!!!! Στην αρχή νόμιζα πώς ήταν από το τύλιγμα αλλά βλέπω πώς δεν φεύγει με τίποτα. Αρχές του καλοκαιριού το είχα καθαρίσει με νερό + ξύδι όπως κάθε χρόνο, το στέγνωσα και το τύλιξα.

Όπως καταλαβαίνετε πρέπει να βρω μια λύση γιατί δεν μπορώ να το πετάξω (είναι πανάκριβο). Έχετε καμιά ιδέα να προτείνετε; Έχει συμβεί σε καμιά άλλη κοπέλα; Μήπως πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικούς που καθαρίζουν χειροποίητα χαλιά; Σας τρέλανα με τις ερωτήσεις αλλά πραγματικά έχω στενοχωρηθεί πολύ :-(:sad::-(!!!!!!

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Μάλλον βρήκαμε την αιτία της ζημιάς.

Ο άντρας μου όταν ήταν να το απλώσει για να στεγνώσει, το έβαλε πάνω σε καρέκλες στο μπαλκόνι, και αυτό κρεμόταν σε μερικά σημεία λόγω βάρους. Εκεί μάλλον έκανε κοιλιά, και για αυτό ζάρωσε.

Πάντως είναι σαν ξεχειλωμένο, δεν νομίζω να σώζεται.

Διπλής όψης δεν θέλω να βάλω, αφ ενός γιατί θέλω να το σηκώνω και να καθαρίζω απο κάτω και αφ ετέρου γιατί δεν νομίζω οτι τεντώνει πια !!!

Χτες βράδυ πήγα να βάλω το παιδί για ύπνο, και κόντεψα να πέσω, μπερδεύτηκα στα βουναλάκια!!! Είναι επικίνδυνο! Ισως χρειαστεί τελικά να πάρουμε άλλο...

Πάθαμε ακριβώς το ιδιο. Η μοκέτα είναι μια τσαλάκα και όλο πέφτουμε. Ευτυχώς τα μάλλινα καλά χαλιά δεν έπαθαν τίποτε.

• 4 years later...

Επειδή ξέρω από χαλιά (λιγο) όταν κάνει έτσι όπως λες το χαλί φταίει ο τρόπος που στέγνωσε. Δεν στέγνωσε ίσια δηλαδή. Η βαλε από κάνω ταινίες διπλής όψης κ κόλλησε το από κάτω στο πάτωμα ή πηγαίνετε το σε ταπητπκαθαριστηριο να το ξανά πλύνουν. Δεν είναι τίποτα.

Στρωμένο το εχω και μου επεσε ενα ποτηρι νερο αρα στεγνωσε ισια γιατι ειναι απλωμενο στο πατωμα... νομιζω ειναι λιιιγο πιο ισιο σημερα...ισως επειδη το παταμε;;