Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμπεριφορά μαίας...

Recommended Posts

Κορίτσια συνέβη κάτι το οποίο με προβλημάτισε και θα ήθελα τη γνώμη σας. Πριν λίγες μέρες πραγματοποίησα δύο μαθήματα με μαία σε ιδιωτική κλινική. Η συγκεκριμένη πρόκειται να είναι μαζί μου και στον τοκετό, αφού συνεργάζεται με τον γιατρό μου. Πάω λοιπόν στο πρώτο μάθημα και αφού μας μίλησε θεωρητικά για τον τοκετό ξαφνικά με πλησιάζει και πριν προλάβω καν να το συνειδητοποιήσω έβαλε το χέρι της μέσα στη μπλούζα μου λέγοντας "θέλω να δω κάτι" και μου τσίμπησε τη θηλή. Έμεινα άναυδη! Το ίδιο έκανε και με τις δύο άλλες κοπέλες που ήταν στο μάθημα. Οπότε αφού τελείωσε γυρίζει προς το μέρος μου και λέει "η θηλή σου δεν είναι η καλύτερη δυνατή για θηλασμό". Η συμπεριφορά αυτή με ξένισε αλλά πήγα και στο δεύτερο μάθημα σκεπτόμενη ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι αρνητικά. Και δεν θα το πιστέψετε! Πήγε να κάνει ακριβώς το ίδιο, οπότε με το χέρι μου απομάκρυνα το δικό της και της είπα ότι δε θέλω να το κάνει αυτό. Kαι επανέλαβε «θέλω να δω κάτι» και με ξανατσίμπησε! Το ίδιο έκανε και στις άλλες κοπέλες. Τότε γύρισε προς μέρος μου και είπε «εσύ ακόμη δεν έχεις πρωτόγαλα, όχι βέβαια ότι έχει κάποια σημασία γιατί αργότερα μπορεί να κατεβάσεις γάλα». Το πόσο άσχημα ένιωσα δεν περιγράφεται. Κατόπιν δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα αλλό.Αφήστε που όλο το περιστατικό μεγάλωσε την αγωνία μου για τον τοκετό και για το αν θα καταφέρω τελικά να θηλάσω. Σας έχει συμβεί κάποιο ανάλογο περιστατικό; Απαιτώ μεγαλύτερη λεπτότητα από το ιατρικό και συναφές προσωπικό και για αυτό άλλωστε αποφάσισα να γεννήσω σε ιδιωτικό μαιευτήριο, για να με προσέξουν περισσότερο. Ευτυχώς από τον τωρινό μου γυναικολόγο είμαι πολύ ευχαριστημένη αφού είναι και καλός επιστήμονας αλλά και ιδιαίτερα προσεκτικός στους χειρισμούς του. Τι λέτε να κάνω; Να σας γράψω επίσης οτι η κλινική που θα γεννήσω δεν έχει άλλη μαία και οι δυνατότητες αλλαγής μαιευτηρίου είναι περιορισμένες γιατί ειμαι κάτοικος επαρχίας.

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι οτι μου φαίνεται λίγο χοντροκομμένη η συμπεριφορά της...

Βέβαια απο τη γέννα και μετα ούτε που θα σε νοιάζουν κάτι τέτοια...ας πιάνει θα λες...τέτοια αναισθησία σε πιάνει!!!

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι επειδη ακριβως η μαιες εχουνε δει παααρα πολλα στην καριερα τους-ειδικα οι πιο μεγαλες-γινονται καμμια φορα λιγο "χοντροπετσες" χωρις ομως αυτο να σημαινει πως ειναι κακοι ανθρωποι ή οτι δε θα κανουν καλα τη δουλεια τους.

Βρισκω πολυ θετικο το οτι σου ειπε πως θα εχεις γαλα αργοτερα,οταν ερθει η ωρα,γιατι εχουμε ακουσει πολλα για μαιες που λενε ψεμματα στις μαμαδες και τις εγκυες οτι δε θα εχουν γαλα κι οτι δεν μπορουν να θηλασουνε,ακριβως επειδη τα τσεπωνουν απο τις γαλακτοβιομηχανιες για να προωθουν τα ξενα γαλατα!!! :mad::mad::mad: Εκεινη ομως σε καθησυχασε σχετικα με το θηλασμο κι αυτο ειναι στα υπερ της.Βεβαια σου ειπε για τις θηλες,αλλα αυτο δεν παει να πει απαραιτητως οτι παει να σε αποτρεψει απο το θηλασμο. Κι εμενα η μανα μου που ειναι παιδιατρος και φανατικη του θηλασμου,μου ειχε πει οτι η αριστερη μου θηλη ειναι ασ΄τα να πανε,χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν μπορω να θηλασω!!! Απλα η αριστερη μου θηλη σιγουρα δεν ειναι και ο,τι καλυτερο για θηλασμο,αλλα τα καταφερνω.

Τωρα,για τη γενικοτερη συμπεριφορα της,θα σου πω τη δικη μου εμπειρια.Η δικη μου μαια ηταν μια χαρα στα μαθηματα ανωδυνου,γλυκια,στοργικη,μας φεροταν σα μαμα.

Κατα τη διαρκεια του τοκετου ομως ηταν πολυ αυστηρη,μου ελεγε για παραδειγμα να κραταω τεντωμενα τα ποδια μου ενω ηθελα να τα μαζεψω την ωρα που ειχα συσπαση,ή με εβαζε να σηκωνομαι ενω ηθελα να ξαπλωσω,με γυρναγε απο 'δω,με γυρναγε απο 'κει ,εγω γκρινιαζα,και τελικα Δοξα Το Θεο,χαρη στην αυστηροτητα και την επιμονη της καταφερα να γεννησω φυσιολογικα.Εκ των υστερων που τα συζητησαμε,καταλαβα ποσο δικιο ειχε που ηταν αυστηρη κι επεμενε σε καποια πραγματα. Το μωρο μου ηταν πολυ ψηλα,ειχα φτασει σχεδον 41 εβδομαδων,ειχαμε κανει προκληση τοκετου,και την καισαρικη την "φλερταρα" μεχρι τελευταια στιγμη.

Χαρη στη μαια μου ομως γεννησα με φυσιολογικο τοκετο.Αν δεν ηταν τοσο αυστηρη και υπεκυπτε στη γκρινια και τα "θελω" μου,δε θα τα ειχαμε καταφερει.Καποιος πρεπει να κραταει τα "μποσικα" εκεινη την ωρα-και σιγουρα αυτος δεν μπορει να ειναι η επιτοκος!!! :wink::wink::wink:

Εμένα ο γυναικολόγος μου όταν γέννησα 2-3 φορές είρθε και μου ζούληξε τα στήθη για να δει αν κατέβασα γάλα. Την μια φορά το έκανε στο διάδρομο όταν ετοιμαζόμουν να φύγω μπροστά σε κόσμο.Δεν ήταν οτι το καλύτερο και ψιλοντράπηκα μπροστά στους άλλους. Λες και είμουν καμμιά αγελάδα.

Όσο για την μαία τι να πω δεν το έχω ξανακούσει ίσως να ξέρει, Είναι μεγάλη σε ηλικία?

1123172c53q6fnl95.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Σίγουρα κάποιοι μπορούν πολύ εύκολα να σε κάνουν να θέλεις να εξαφανιστείς με τη συμπεριφορά τους αλλά πιστεύω και εγώ ότι με τόσα που έχουν δει στη ζωή τους απλά αντιμετωπίζουν καταστάσεις λίγο άγαρμπα. Σε μένα νοσοκόμα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για καισαρική: Καλά οι ηλίθιες δεν ξέρουν ότι δεν πρέπει να βάφουν τα νύχια τους; Γιατρός άσχετος μετά από λίγο: Τι έχει αυτή; Το αυτή το είπε με τέτοια αηδία που αν μπορούσα να σηκωθώ θα γύριζε το κεφάλι του σαν τον εξορκιστή. Άλλη νοσοκόμα αργότερα: Πάρε ανάσα ( για τον καθετήρα, που φυσικά πόνεσα ). Αμάν πια όλες οι ευαίσθητες εδώ μαζεύτηκαν;... Αφού γέννησα δεν θυμάμαι να μην έπιασε κάποιος το στήθος μου, άντρας ή γυναίκα το ζούληγμα το έριξαν. Δυστυχώς έτσι είναι για αυτούς είμαστε ένα κομμάτι κρέας και απλά θα το υποστούμε όπου χρειαστεί. Για να μην σας πω τι λένε όταν χάνεται κάποιος... :oops::oops::oops:

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock::shock:

συγγνωμη αλλα γνωμη μου ειναι να αλλαξεις μαια!!!!

τι ειναι αυτο τωρα :?:

ακομη και εισεχουσες θηλες να εχεις, θηλαζεις ανετα!!!

προσεξε το παντως γιατι αυτη η ιδια μπορει να σε κανει να αποθηλασεις με λαθος συμβουλες....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Ειδική δεν είμαι...αλλά αν δεν νιώθεις άνετα με τη μαία και αν σε αγχώνει ενώ η δουλειά της είναι να κάνει το αντίθετο...δεν ξέρω...τι να πω...

Πάντως δεν μου φαίνεται και ότι θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα και με το θηλασμό αν θεωρεί ότι το πως είναι τώρα η θηλή σου θα τον επηρεάσει!!!!!

Βασικά ακολούθησε το ένστικτό σου! Συνήθως μας καθοδηγεί καλύτερα από όλα!

:):):)

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Το τι θα κάνεις ειναι σίγουρα δικό σου θέμα και μόνο . Εγω όχι μονο θα την άλλαζα αλλα θα την στόλιζα και ένα χεράκι .

Γενικά στη ζωή μου με ενοχλούν οι αγενείς και άγαρμποι ανθρωποι πόσο περισσότερο η γυναίκα που θέλω να είναι δίπλα μου με ηρεμία , ευγένεια και στοργή .

Έλεγχο της θηλής και για πρωτόγαλα σε μαθήματα ανώδυνου?? Απαπαπαα !!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Σίγουρα κάποιοι μπορούν πολύ εύκολα να σε κάνουν να θέλεις να εξαφανιστείς με τη συμπεριφορά τους αλλά πιστεύω και εγώ ότι με τόσα που έχουν δει στη ζωή τους απλά αντιμετωπίζουν καταστάσεις λίγο άγαρμπα. Σε μένα νοσοκόμα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για καισαρική: Καλά οι ηλίθιες δεν ξέρουν ότι δεν πρέπει να βάφουν τα νύχια τους; Γιατρός άσχετος μετά από λίγο: Τι έχει αυτή; Το αυτή το είπε με τέτοια αηδία που αν μπορούσα να σηκωθώ θα γύριζε το κεφάλι του σαν τον εξορκιστή. Άλλη νοσοκόμα αργότερα: Πάρε ανάσα ( για τον καθετήρα, που φυσικά πόνεσα ). Αμάν πια όλες οι ευαίσθητες εδώ μαζεύτηκαν;... Αφού γέννησα δεν θυμάμαι να μην έπιασε κάποιος το στήθος μου, άντρας ή γυναίκα το ζούληγμα το έριξαν. Δυστυχώς έτσι είναι για αυτούς είμαστε ένα κομμάτι κρέας και απλά θα το υποστούμε όπου χρειαστεί. Για να μην σας πω τι λένε όταν χάνεται κάποιος... :oops::oops::oops:

σε ποιο μαιευτηριο εγιναν αυτα?

:shock::shock::shock::shock:

ακομη και εισεχουσες θηλες να εχεις, θηλαζεις ανετα!!!

π

ξέρω γυναίκα που με τέτοιες θηλές θήλαζε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 1 χρόνο!γι αυτό μην ακούς τι λέει. και σε τελική ανάλυση αν πίστευε ότι με τίποτα δεν μπορείς θα μπορούσε να το θέσει πιο ευγενικά..π.χ. θα σε βοηθήσουν οι σιλικονούχες θηλές. δεν υπάρχει λόγος να σε αποθαρρύνει. ίσα ίσα...αν δεν νιώθεις άνετα μαζί της, δεν μπορούμε να ταιριάζουμε όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας εννοείται καλύτερα να μιλήσεις στο γιατρό σου

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Διαφοροποιούνται αρκετά μεταξύ τους αλλά με κάνατε να αισθανθώ πολύ καλύτερα και κυρίως να καταλάβω οτι δεν είμαι η μοναδική που μπορεί να αισθάνομαι έτσι. Η μαία είναι μεσήλικη, δεν είναι δηλαδή "παλιάς σχολής".

Ο γιατρός μου είπε οτι "στη δύσκολη στιγμή θα σου σταθεί". Τι να πω; Εγώ σκέφτομαι να ανοίξω διακριτικά το θέμα στο επόμενο ραντεβού και να του αναφέρω πως αισθάνθηκα. Διαφορετικά αν μου κάνει τέτοιες χοντροκοπιές στη γέννα την ώρα του πόνου μπορεί να χάσω τη ψυχραιμία μου και να τη χαστουκίσω. :twisted: Παράδέχομαι οτι είμαι λίγο ευαίσθητη. Αλλά τι να κάνω, το συναίσθημα μου δεν μπορώ να το αλλάξω. Ο άνδρας μου είναι της άποψης οτι αφού πρακτικώς είναι δύσκολο να αλλάξουμε μαιευτήριο 6 εβδομάδες πριν τον τοκετό, τότε αυτό που μας ενοχλεί πρέπει να το δηλώνουμε ξεκάθαρα. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσω για το τι έγινε τελικά. Να είστε όλες καλά και να φροντίζετε τους εαυτούς σας.