Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενυσχυση του οργανισμου...

Recommended Posts

Κανετε κατι για να ενδυναμωσετε τον οργανισμο τους και τι??

Περισυ εδινα στον μεγαλο εχινεκια. Μου ειπαν απο το φαρμακειο να μην του το δνω τα σαββατοκυριακα και στις διακοπες του σχολειου.. Αρρωστησε μολις γυρισε σχολειο μετα απο τις διακοπες του Νοεμβριου. Ο μκρος δεν εκανε/κανει να πιει γιατι λεει απο 3 ετω και πανω.

Φετος μας εδωσε η παιδιατρος αντιβιωση. Ενα σχημα που θα περνουν 10 μερες για τρεις μηνες 1 καψουλα και αν τους βοηθησει θα το ξαναεπαναλαβουμε την ανοιξη. Δεν προλαβε να δρασει πριν συναχωθει ο μεγαλος και κολλησει και τον μικρο. Πυρετο ευτυχως δεν εχουν αλλα η μυτη τους τρεχει σχεδον συνεχια...

Ο μεγαλο δεν τρεφεται σωστα (δεν τρωει φρουτα καθολου και κρεας ισως τρωει στο σχολειο -μας λεει οτι τρωει το φαγητο του ενω σπιτι τρωει μονο πατατες και μακαρονια) και εχει γεμαυο προγραμμα οοποτε κατα τη γνωμη μου δεν ξεκουραζεται αρκετα. Ο μικρος ισως τρωει πιο ισοροπημενα αλλα τωρα με τον παιδικο δεν τρωει τοσα φρουτα. Του διναμε φρουτοκρεμα το πρωι αλλα στον παιδικο στις 11μιση τρωνε φαγητο και το απογευμα στο σπιτι δεν θελει να φαει φρουτα...

Διαφημίσεις

Μ' αρέσει το θέμα που άνοιξες γιατί και εχω και γω το ίδιο θέμα με τον μεγάλο μου... Πέρισυ ο παιδίατρος μου είχε δώσει ένα χάπι, το Singulair για ενίσχυση του αναπνευστικού -εδώ εχει κυρίως πρόβλημα- και παράλληλα είχα κάνει και την αγωγή που αναφέρεις με την κάψουλα- δε μου 'ρχεται τώρα το όνομα. ΟΚ, καλύτερα πήγε από το προνήπιο που έλειπε καθε τρεις και λίγο αλλά και πάλι αρρωσταινε συχνά, σε σχέση με τους συμμαθητές του. Πρωτάκι φέτος, μόλις ξεκίνησε η 2η βδομάδα, άρρωστος με υψηλό πυρετό που κράτησε από την περασμενη Δευτέρα μέχρι χθες το πρωί που είχε τα τελευταία δέκατα. Γενικά, ότι περνάει το περνάει βαριά, δεν κανει 1-2 μέρες πυρετό και τέλος, το πενθήμερο το 'χουμε στανταρ...

Θα ήθελα να μας ακούσω αν άλλες μαμάδες έχουν χρησιμοποιήσει βιταμίνες ή σκευάσματα από το φαρμακείο κι έχουν δει καλύτερη αντίδραση στη συχνότητα και στη διάρκεια των ιώσεων ή του πυρετού...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Για αυτόν τον λόγο, ξεκίνησαν ομοιοπαθητική τα παιδιά μου.

Για τόνωση του ανοσοποιητικού, χωρίς χρήση χημικών σκευασμάτων.

Η μικρή δύο χρόνια, ο πιτσιρίκος ένα, μέχρι τώρα.

Τα βοήθησε πάρα πολύ. Θα πω μόνο το εξής. Ο πιτσιρίκος έχει θέμα με τις λαρυγγίτιδες από βρέφος. Η λαρυγγίτιδα δεν είναι κάτι απλό. Λοιπόν, προ 2 εβδομάδων, ακούω ένα πρωί τον χαρακτηριστικό βήχα. Παίρνω τηλ. στον ομοιοπαθητικό να ζητήσω τι θα του δώσω. Ακούω τον μικρό όμως καλύτερα. Δεν του δίνω τίποτα.

Αποτέλεσμα :arrow: σε 2 μέρες συνήλθε και δεν πήρε τίποτα. Ούτε συμβατικό ούτε ομοιοπαθητικό.

Σε άλλες εποχές, θα είχε πάρει στάνταρ 5 μέρες κορτιζόνη.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Τα βοήθησε πάρα πολύ. Θα πω μόνο το εξής. Ο πιτσιρίκος έχει θέμα με τις λαρυγγίτιδες από βρέφος. Η λαρυγγίτιδα δεν είναι κάτι απλό. Λοιπόν, προ 2 εβδομάδων, ακούω ένα πρωί τον χαρακτηριστικό βήχα. Παίρνω τηλ. στον ομοιοπαθητικό να ζητήσω τι θα του δώσω. Ακούω τον μικρό όμως καλύτερα. Δεν του δίνω τίποτα.

Αποτέλεσμα :arrow: σε 2 μέρες συνήλθε και δεν πήρε τίποτα. Ούτε συμβατικό ούτε ομοιοπαθητικό.

Ποσος καιρος περασε μεχρι να δεις αποτελεσματα? Θεωρητικα εμεις δεν ξερουμε αν εδρασε το φαρμακο μια και αρρωστησε σχεδον μολις αρχισε να το περνει (ισως επρεπε να ξεκινησουμε απο τον Αυγουστο??)

Μ' αρέσει το θέμα που άνοιξες γιατί και εχω και γω το ίδιο θέμα με τον μεγάλο μου... Πέρισυ ο παιδίατρος μου είχε δώσει ένα χάπι, το Singulair για ενίσχυση του αναπνευστικού -εδώ εχει κυρίως πρόβλημα- και παράλληλα είχα κάνει και την αγωγή που αναφέρεις με την κάψουλα- δε μου 'ρχεται τώρα το όνομα. ΟΚ, καλύτερα πήγε από το προνήπιο που έλειπε καθε τρεις και λίγο αλλά και πάλι αρρωσταινε συχνά, σε σχέση με τους συμμαθητές του. Πρωτάκι φέτος, μόλις ξεκίνησε η 2η βδομάδα, άρρωστος με υψηλό πυρετό που κράτησε από την περασμενη Δευτέρα μέχρι χθες το πρωί που είχε τα τελευταία δέκατα. Γενικά, ότι περνάει το περνάει βαριά, δεν κανει 1-2 μέρες πυρετό και τέλος, το πενθήμερο το 'χουμε στανταρ...

Θα ήθελα να μας ακούσω αν άλλες μαμάδες έχουν χρησιμοποιήσει βιταμίνες ή σκευάσματα από το φαρμακείο κι έχουν δει καλύτερη αντίδραση στη συχνότητα και στη διάρκεια των ιώσεων ή του πυρετού...

Ενταξυ νομιζω οτι ειναι και θεμα οργανισμου. Εχω και εγω ευαισθσια στο αναπνευστικο και εχω συναχι και βηχα απο τον Σεπτεμβριο μεχρι τον αλλο Σεπτεμβριο. Σπανια ομως κανο πυρετο. Ο συζυγος δεν ειναι συνεχια αρρωστος αλλα ενα 40αρι ο βαραει καθε χρονο...

Εγω τους δινω πολυβιταμινες (ο μικρος επινει με εντολη του γιατρου μεχρι να κλεισει τα δυο) και φερος λεω να παμε ενα μινα προβιωτικα ενα μηνα βιταμινες. Θα τους δωσω και D αλλα αυτο εχει να κανει με τον ηλιο που βλεπουμε σπανια στο Βελγιο και οχι με τις ιωσεις.

Διαφημίσεις

Ποσος καιρος περασε μεχρι να δεις αποτελεσματα? Θεωρητικα εμεις δεν ξερουμε αν εδρασε το φαρμακο μια και αρρωστησε σχεδον μολις αρχισε να το περνει (ισως επρεπε να ξεκινησουμε απο τον Αυγουστο??)

Φάνηκε στο 2μηνο αλλά φέτος πάνε καλά μέχρι τώρα και τα δύο.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

chatziko μη γελάσεις... οι ομοιοπαθητικοί δε δίνουν φάρμακα, σωστά; και πως γίνεται η θεραπεία; ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα από ομοιοπαθητική :oops:, δεν έτυχε κανένας από τον περίγυρό μου να έχει απευθυνθεί σε ομοιοπ. γιατρό... δώσμου μερικές λεπτομέρειες...

mmdad έχεις δίκιο ότι είναι και θέμα οργανισμού. Ο μικρός μου γιος που πήγαινε πέρισυ παιδικό έλειψε όλη τη χρονιά μόνο 4 μέρες και βρίσκόταν στο ίδιο περιβάλλον με τον μεγάλο, που από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο έλειπε μια βδομάδα καθε μήνα στάνταρ με πυρετό..

chatziko μη γελάσεις... οι ομοιοπαθητικοί δε δίνουν φάρμακα, σωστά; και πως γίνεται η θεραπεία; ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα από ομοιοπαθητική :oops:, δεν έτυχε κανένας από τον περίγυρό μου να έχει απευθυνθεί σε ομοιοπ. γιατρό... δώσμου μερικές λεπτομέρειες...

Η πρώτη επίσκεψη είναι μεγάλη, περίπου 1 ώρα. Σε ρωτάει πάρα πολλά πράγματα και βγάζει το ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο του παιδιού. Από εκεί και μετά όταν έχεις περιστατικό, καλείς, απαντάς σε αυτά που σε ρωτάνε και σου λένε τι να πάρεις. Τα φάρμακά τους είναι ομοιοπαθητικό όχι συμβατικά.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Δεν θυμαμαι αν σε ειχα ρωτησει στο τοπικ για την ομοιοπαθητικη. Εμεις μια φορα πηγαμε σε γιατρο και ετυχε να ειναι ομοιοπαθητικος. Δεν μας πειρε ιστορικο αλλα μας ειπε να κοψουμε το γαλα (βεβαια αυτο εδω το ενε και συμβατικοι παιδιατροι) αλλα εγω δεν σκοπαιυω να το κανω. Τι γινεται αν κανεις ομοιοπαθητικη και δεν ακολουθεις ολες τις οδηγιες? Πιανει ή οχι?

Διαφημίσεις

εμεις ξεραμε για τα πλεονεκτηματα του βασιλικου πολτου και ρωτησαμε την παιδιατρο και μας ειπε οτι ειναι εντελως φυσικο προιον με παρα πολλες βιταμινες και του δινουμε βασιλικο πολτο για 3-4 εβδομαδες καθε φθινοπωρο. Δεν μπορω σιγουρα να ξερω αν του κανει καλο, αλλα κακο οπως μου ειπε και η παιδιατρος, αποκλιεται να του κανει.

Chatzico μου ο ομοιοπαθητικός πόσο σας πήρε στη πρώτη επίσκεψη; Επίσης να σε ρωτήσω...έχετε και παιδίατρο μη ομοιοπαθητικό που συμβουλεύεσαι και κάνεις τα εμβόλια;

Μπορείς να μου στείλεις με πμ. το όνομα, το τηλ. του και τη περιοχή του ομοιοπαθητικού σας παιδιάτρου;

Νομίζω πως το θέμα αυτό ''καίει'' πολλές μαμάδες! Η διατροφή και ο ήλιος σίγουρα βοηθανε το ανοσοποιοτικό μας σύστημα αλλά και εμείς από φρούτα δε τρώμε όσο θα έπρεπε....βιταμίνες από ποια ηλικία επιτρέπεται να παίρνουν μήπως ξέρετε;

Εγώ του έδινα τα δύο τελευταία χρόνια πολυβιταμίνες του φαρμακείου, περισσότερο για τόνωση του οργανισμού. Από ιώσεις δυστυχώς, περάσαμε αρκετές.

Φέτος την άνοιξη, η κουμπάρα μου που έχει μελίσσια, μου έδωσε βασιλικό πολτό αναμεμιγμένο με μέλι και έτρωγε μια κουταλίτσα κάθε πρωί.

Προτιμώ κι εγώ τον βασιλικό πολτό, παρά τα σκευάσματα των φαρμακείων. Βέβαια η κουμπάρα μου, μου είπε ότι τον βασιλικό πολτό που πουλάνε έξω τον νοθεύουν.

Ο καθαρός βασιλικός πολτός, είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί, και κοστίζει πολύ ακριβά.

Ακόμα δεν αρχίσαμε το νήπιο και είμαστε άρρωστοι, ιογενής αμυγδαλίτιδα με πυρετο.... περυσι ήμασταν 1 εβδομάδα καλά 2 άρρωστοι... κάτι μου έιπε η παιδίατρος να δίνουμε αντιβίωση κάποιες μέρες του μήνα για προφύλαξη, mmdad ο παιδίατρος σας σας είπε για αντιβίωση ή χάπι? μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ? εν τω μεταξύ έχουμε χαμηλό σίδηρο και φερριτίνη και μου είπε να πάρουμε συμπλήρωμα μόλις τελειώσει η αντιβίωση, ξέρετε κάποιο αποτελεσματικό? εκέινη μου είπε hemafer η άλλη παιδίατρος που είχα (άλλαξα λόγω μετακόμισης) μου είχε πεί το ferrumhausman.

Εγώ ξεκίνησα φέτος και στις 2 ομοιοπαθητική αλλά συγχρόνως με κλασσική ιατρική. Εννοώ ομοιοπαθητικά και κλασσικής ιατρικής φάρμακα όταν χρειάζονται. Την ομοιοπαθητική την ξεκίνησα γιατί η μεγάλη από 3 ετών και μετά κάνει λαρυγγίτιδες και βρογχίτιδες και θέλω να κόψω τα εισπνεόμενα. Ευτυχώς SINGULAIR της είχαμε δώσει μόνο για 5 μέρες πέρυσι, μαζί με σταγόνες SOLDESANIL και μαζί με εισπνεόμενα..... Τραγικό!

Δεν το ξανακάνω αυτό στο παιδί μου!

Κολλήσαν από την 2η εβδομάδα ίωση με μύξες και λίγο βήχα αλλά έπεσε πάνω στην φάση που άρχισαν το βασικο ιδιοσυγκρασιακό τους φάρμακο (ομοιοπαθητικό). Η μεγάλη επειδή έκανε και βήχα πήρε για 2 μέρες ομοιοπαθητική φάρμακα. Ο βήχας δεν εξαλείφθηκε τελείως αλλά δεν είναι ο γαιδουρόβηχας που την έπιανε συνήθως και μέρα με την μέρα είναι όλο και καλύτερα.

Εγώ από Σεπτέμβριο μέχρι και Μάιο τους δίνω MINADEX TONIC. Συμφωνεί και ο ομοιοπαθητικός σε αυτό, δεν το προτείνει αλλά δεν το αρνείται κιόλας. Επειδή δεν έχουν τελείως ισορροπημένη διατροφή, δηλ. δεν τρώνε όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός τους χρησιμοποιώ αυτο το σιρόπι για συμπλήρωμα διατροφής.

Διαφημίσεις

chatziko θα μπορούσες να μουδώσεις λεπτομερειες για τιμές επίσκεψης και φαρμάκων με πμ; Μπήκα στο homeopathy.gr και διάβασα αρκετά, είδα και τις λίστες των γιατρών, ωστόσο θα ήθελα μια ενημέρωση κι από σένα που έχεις ιδία άποψη για το θέμα :).

μια ειναι η μαγικη λεξη "ομοιοπαθητικη". η κορη μου κανει 3,5 χρονια και ο γιος μου απο 10 μηνων. περυσι ενω ολα τα παιδακια του προνηπιου και του παιδικου ηταν αρρωστα η κορη μου αρρωστησε στο συνομο 2 φορες απο 1/2 μερα και ο γιος μου 1 φορα!!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

καλησπερα και απο μενα!

εχω 2 παιδακια 5,5 και 7 ετων και ο μεγαλοσ μου απο 4 μηνων που επαθε μια οξεια βρογκχειολιτιδα και κοντεψα να το χασω μετα απο κει και κει ολο με εντιβιωση ειμασταν γιατι συνεχεισ αρρωστενε. δεν ειχε δυνατο ανοσοποιητικο και καθε 20 μερεσ αντιβιωση μεχρι μου 1 χρονου τον πηγα ομοιοπαθητικη. αυξησε το ανοσοποιητικο του. κανοινικα η θεραπεια ηταν για 1 χρονο αλλα εγω του ακανα μονο 3 μηνεσ και απο τοτε ησυχασα πραγματικα! τωρα ειναι 7 ετων και μου εχει κανει μονο πυρετο 5 φορεσ δε ολα αυτα τα χρονια! και γενικα οτι και να αντιμετωπισω με βοηθαει.

ανα χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι οταν επαθε ωτιτιδα και μου εδωσε τηλωνικοσ μια καψουλιτσα και σε μια μερα ειχα ξεμπερδεψει. ουτε πονοσ ουτε πυρετοσ ουτε τιποτα!

εγω μενω χαλκιδα αλλα τον πηγα στο κεντρο ομοιοπαθητικησ συην αθηνα στο μαρουσι. εκει ειναι ο ομοιπαθητικοσ μασ και ειναι εξαιτικοσ!

ευχομαι να βοηθησα!

Εγώ του έδινα τα δύο τελευταία χρόνια πολυβιταμίνες του φαρμακείου, περισσότερο για τόνωση του οργανισμού. Από ιώσεις δυστυχώς, περάσαμε αρκετές.

Φέτος την άνοιξη, η κουμπάρα μου που έχει μελίσσια, μου έδωσε βασιλικό πολτό αναμεμιγμένο με μέλι και έτρωγε μια κουταλίτσα κάθε πρωί.

Προτιμώ κι εγώ τον βασιλικό πολτό, παρά τα σκευάσματα των φαρμακείων. Βέβαια η κουμπάρα μου, μου είπε ότι τον βασιλικό πολτό που πουλάνε έξω τον νοθεύουν.

Ο καθαρός βασιλικός πολτός, είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί, και κοστίζει πολύ ακριβά.

Σε τι μορφη ειναι ο βασιλικος πολτος που δινετε? Ειχα παρει μια φορα απο την Ελλαδα ενα πολυ μικρο κουτακι και ηταν σαν κερι. Εδω στο φαρμακειο ειναι μαλλον κατι με βασιλικο πολτο και δεν κανει γαι τον μικρο που ειναι 2..

Ακόμα δεν αρχίσαμε το νήπιο και είμαστε άρρωστοι, ιογενής αμυγδαλίτιδα με πυρετο.... περυσι ήμασταν 1 εβδομάδα καλά 2 άρρωστοι... κάτι μου έιπε η παιδίατρος να δίνουμε αντιβίωση κάποιες μέρες του μήνα για προφύλαξη, mmdad ο παιδίατρος σας σας είπε για αντιβίωση ή χάπι? μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ? εν τω μεταξύ έχουμε χαμηλό σίδηρο και φερριτίνη και μου είπε να πάρουμε συμπλήρωμα μόλις τελειώσει η αντιβίωση, ξέρετε κάποιο αποτελεσματικό? εκέινη μου είπε hemafer η άλλη παιδίατρος που είχα (άλλαξα λόγω μετακόμισης) μου είχε πεί το ferrumhausman.

Αυτο που δινουμε εμεις ειναι καψουλα. Αν πινεις 3 φορες την μερα ειναι αντιβιωση αν πινεις 1 φορα ειναι προφυλαξη (θα πινουν 10 μερες το μηνα για 3 μηνες)

Σχετικα με τις βιατμινες εδω δινουν σε ολα τα παιδακια απο νογεννητα μεχρι 2 χρονων ασχετα με το αν θηλαζουν ή οχι γιατι ο καιρος δεν ειναι καλος. Τωρα σε λιγο θα αρχισουμε D... Στο φαρμακειο αυτες που εχει ειναι απο 3 χρονων και πανω οποτε εγω τους δινω αυτε που επιναν σαν νεογεννητα (και ειναι και πιο οικονομικες)

μια ειναι η μαγικη λεξη "ομοιοπαθητικη". η κορη μου κανει 3,5 χρονια και ο γιος μου απο 10 μηνων. περυσι ενω ολα τα παιδακια του προνηπιου και του παιδικου ηταν αρρωστα η κορη μου αρρωστησε στο συνομο 2 φορες απο 1/2 μερα και ο γιος μου 1 φορα!!!!!

Μπράβο σας! Εγώ ξύπνησα αργά..... Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως!