Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΕΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ......

Recommended Posts

Η κατασταση οσο παει και χειροτερευει...ο μισθος μας (του μπαμπα μας) εγινε πλεον 840 και θα κατεβει γυρω στα 670...ειμαστε 4μελης οικογενεια...με δικο μας σπιτι και νοικιαζουμε κι ενα υπογειακι 230 ευρω...

Το σουπερ μαρκετ πλεον εγινε στιγμιαιο λαθος, πανε οι λιστες, πανε οι παραγγελιες απο το τηλεφωνο, τωρα λειπει ενα παιρνουμε αυτο το ενα και τελος....

Τα ψωνια πλεον μονο απο παππουδογιαγιαδες, θα στειλουν κρεας, τυρι, λαδι, φρουτα, λαχανικα και οτι εχουν ευχαριστηση...

Δε μιλαμε για προσωπικα εξοδα.....μηδεν (εκτος απο το τσιγαρο-ουφ)......ουτε ντυσιμο, βολτες ποτε μα ποτε.....

Τα παιδια εννοειται οτι θελουν και οτι χρειαζονται- ευτυχως ακομα.....

Ηρθαν οι εισφορες...180 ευρω η μια, 600 θα ερθει για το σπιτι, τον αλλο μηνα θα ερθουν τα τελη κυκλοφοριας και οι ασφαλειες....εχουμε και γιατρους παναθεμα με....

παιδια δε βγαινει!!!!!

Αρχισαμε να ψαχνομαστε για εξω.....λενε οτι ειναι καλα στη Σουηδια- αλλα δε μιλαμε τη γλωσσα...Γερμανια αρχικος μισθος 1200 και επιδοματα για τα παιδια 350 και δωρεαν παιδεια και γιατροι....αλλα το κλιμα απαγορευτικο για μενα λογω αυτοανοσου....

τωρα αρχισαμε να ψαχνομαστε για Αυστραλια.....οι ελληνικες κοινοτητες λενε οτι βοηθανε πολυ τους ελληνες, αγγλικα ξερουμε απταιστα, η δουλεια του αντρα μου πιανει καλα λεφτα οπουδηποτε εξω....θελει ενα σωρο διαδικασιες για βιζα και ουτε πως να πληροφορηθουμε δεν ξερουμε..

Φοβαμαι να φυγω.........η μανα μου ειναι 80 χρονων, λεει να κανετε οτι ειναι καλυτερο για την οικογενεια σας και μη με σκεφτεστε, αμα την παρω μαζι μου ερχεται, δεν εχει προβλημα ομως κι αν φυγουμε εμεις....φοβαμαι οτι αν δεν κανω κατι τωρα αυριο μεθαυριο θα φυγουν τα παιδια μου που δε θα βρισκουν δουλεια με την καμια εδω περα....η θα μου πουν καλα ρε μανα δε βλεπατε τι κατσατε εδω περα............

Απ τη μια λεω, εχω το σπιτι μου, δανεια δεν εχω, οι αλλοι τι να πουνε δηλαδη που με ενα μισθο πληρωνουνε και δανεια......αλλα απ την αλλη δε βγαινει, φτανει 10 του μηνα και δεν εχουμε φραγκο....

Δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, το καραβι που λεγεται ελλαδα μπαζει και αργα η γρηγορα θα βουλιαξει....βλεπουνε λεει φως στο τουνελ σε 10 χρονια! και τι θα τρωμε 10 χρονια ρε μαγκες??

Βεβαια φευγοντας δε γλυτωνεις τα χαρτια που θα ερχονται με τους φορους, παλι θα τα πληρωνεις.......πρεπει να τα πουλησεις ολα πραγμα που ποτε δε θα εκανα.........και δεν ξερω κατα ποσο εξω ειναι ροδινα τα πραγματα, αν ειναι δλδ να πλενω πιατα το κανω κι εδω!

Εσεις πως το σκεφτεστε??? Οτι πρεπει να εγκαταλειψουμε το καραβι η να περιμενουμε σαν καλοι καπετανιοι γιατι η ελλαδα ποτε δεν πεθαινει??????

Διαφημίσεις

καλη μου εγω το εκανα και γυρισα,,,,,το γιατι?? δεν αντεχα το παιδι μου να ειναι μακρια απο γιαγιαδες ξαδερφια κλπ,,κριση εχει και εκει μονο που η μοναξια δεν παλευεται,,χωρις παιδια ειμασταν καλα οταν απεκτησα το γιο μου ομως δεν αντεχα μακρια απο τις ριζες μου μνημες μου

δεν ξερω αν αυριο δεν θα εχουμε να φαμε και πρεπει να ξαναγυγουμε, θα το κανω με μαυρη καρδια ομως αγαπαω την κωλο χωρα μας

ειναι πολυ προσωπικα ολα αυτα,,ο καθενας ξερει ποιο ειναι το οριο του,,,προτιμω στην κριση να ειμαι συσπειρωμενος με την οικογενεια μου,,,παρα σε ενα δυαρακι μονος με ενα παιδι που δεν θα παει σε ελληνικο σχολειο,,,αυτα μου στοιχιζουν θελω να ζησει τους παππουδες του

θα δειξει, προσωπικα ο αντρας μου θα πηγαινοερχεται,, η δουλεια του του το επιτρεπει,,,αν λειτουργησει εχει καλως αν οχι θα ξαναφυγουμε

δυσκολοι καιροι δυσκολες αποφασεις

εγω εχει 10 χρονια που εφυγα απο το πατρικο μου και ακομα στον υπνο μου το βλεπω! ειμαι απιστευτα δεμενη με την εδω ζωη μου.....δε θα ηθελα με τιποτα τα παιδια μου να ζουνε σε μια χωρα που θα κοιμουνται απ τις 9, θελω οι γιοι μου να χορευουν ζειμπεκιες κι εγω να τους ριχνω λουλουδια.......ο αντρας μου λεει "ε κατσε για ενα μπουζουκι εδω!"

εμενα αν ερθει η μαμα μου μαζι δεν εχω κανεναν αλλο, ειμαι μοναχοπαιδι ο πατερας μου δε ζει, με ξαδερφια και σογια δε βλεπομαστε συχνα για να πω αμαν.......ο αντρας μου τους δικους του δε θελει να τους βλεπει αλλα εγω νομιζω οτι αμα φυγουμε θα τρελλαθουν οι καημενοι!

Πρεπει να κανουμε οτι ειναι καλυτερο για το μελλον μας, αλλα κι εγω να παρει. δε μπορω χωρις τον ηλιο μας, χωρις τις παραλιες μας, χωρις τις φωνες και τα μαλωματα στους δρομους, εδω ακομα ξερουμε ποιος ειναι ο διπλανος και πινουμε ενα καφεδακι, δεν ειμαστε ενα νουμερο στο κενο...αλλα.........ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!

με δεδομένο ότι όλα τα παιδάκια στο εξωτερικό είναι δυστυχισμένα γιατί κοιμούνται από τις 9 και δεν τους πετάει η μαμά τους λουλούδια από τα νεκροταφεία ενώ χορεύουν ζεϊμπεκιά υπό τους ήχους συνθεσάιζερ σε μπουζουκερί με καμμένες τραγουδιάρες, θα σου συνιστούσα να μείνεις εκεί που είσαι γιατί θα δυστυχήσεις έξω ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Μείνε Στέλλα μείνε κρατάω εισφορές :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Στελλίτσα, δεν κοιμάτε ολόκληρος ο πλανήτης απο τις 9 και ούτε αυτο δηλώνει την δυστηχία ενός ατόμου. Επίσης υπάρχουν παγκοσμια και άλλες γειτονιές που ακουγονται φωνές και μαλώματα.

Ξέρεις για παράδειγμα τι ωραιο ήλιο και παραλίες έχει η Ισπανία, η Αυστραλία κλπ κλπ

Μην μου πείς τώρα ότι μιλάς σοβαρά περί μπυοζουκιών....Γιατι αντε να μεινεις στην Ελλάδα για τα μπουζούκια αλλά αν δεν έχεις λεφτά πως θα ρίξεις ένα γαρούφαλο στο γιό σου? (Αν με νοείς φυσικα).

Ξέρεις τι μπουζουξίδικα έχει στο Αμέρικα και στο Canada????

Αλίμονο αν αυτά ειναι τα κριτήρια για να φύγεις έξω για μια καλυτερη ζωή.....Σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε τίποτα μέσα στο σπίτι μας και θα σκέφτομαι να βάλω χρήματα στις τσέπες των entrepreneurs μπουζουκερών και των λουλουδούδων για γαρούφαλα ???

Το σκέφτομαι πολύ τελευταία, ψάχνω, διαβάζω. Πριν έναν χρόνο άφησα την Αθήνα και όλη μου την οικογένεια εκεί και πήγα στην επαρχία για καλύτερη ζωή. Επειδή η καλύτερη ζωή τελικά δεν έχει να κάνει μόνο με τον καθαρό αέρα και τη δυνατότητα να έχεις ποστάνι, σκέφτομαι πως θα γίνει να την κάνουμε. Ο άνδρας μου δεν ασχολείται καν, για να φύγουμε πρέπει να αποσπαστεί στο εξωτερικό και αυτό δεν είναι εύκολο.

Μιλάω ειλικρινά, δεν με νοιάζει καθόλου αν θα μαι μόνη μου. Και εδώ μόνη μου είμαι. Δε με νοιάζει αν θα ακούω ξένη γλώσσα γύρω μου. Δε με νοιάζει που θα δουλεύω. Με νοιάζει ότι εκεί που θα πάω, δεν θα μου δίνει το κράτος 800 ευρώ μισθό -επειδή έτσι γουστάρει- ενώ παράλληλα μου ζητάει εντελώς παράνομα 200 ευρώ γιατί πέρυσι είχαμε 20000 εισόδημα και 900 ευρώ μέσω ΔΕΗ (χωρίς τη χρέωση της ΔΕΗ) επειδή τόλμησα να χω ένα σπίτι. ΑΝ λοιπόν απ τα 800 τα 200 πάνε στην εφορία και τα 450 (χωρις ρεύμα ε) πάνε στη ΔΕΗ τότε το παιδί μου με τι θα το ταίσω? Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση, που προσωπικά θα βιώσω το μήνα που έρχεται, δεν με νοιάζει τι ώρα θα κοιμάμαι, πόσο καιρό θα κάνω να δω ήλιο, και αν θα δω τον μπατζανάκη του πατέρα μου να χορεύει τσάμικο...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

με δεδομένο ότι όλα τα παιδάκια στο εξωτερικό είναι δυστυχισμένα γιατί κοιμούνται από τις 9 και δεν τους πετάει η μαμά τους λουλούδια από τα νεκροταφεία ενώ χορεύουν ζεϊμπεκιά υπό τους ήχους συνθεσάιζερ σε μπουζουκερί με καμμένες τραγουδιάρες, θα σου συνιστούσα να μείνεις εκεί που είσαι γιατί θα δυστυχήσεις έξω ;)
χααχχ καλα τα λες...αν και μενα και εδω ελλαδα απο της 8.30 κοιμουνται...

Το σκέφτομαι πολύ τελευταία, ψάχνω, διαβάζω. Πριν έναν χρόνο άφησα την Αθήνα και όλη μου την οικογένεια εκεί και πήγα στην επαρχία για καλύτερη ζωή. Επειδή η καλύτερη ζωή τελικά δεν έχει να κάνει μόνο με τον καθαρό αέρα και τη δυνατότητα να έχεις ποστάνι, σκέφτομαι πως θα γίνει να την κάνουμε. Ο άνδρας μου δεν ασχολείται καν, για να φύγουμε πρέπει να αποσπαστεί στο εξωτερικό και αυτό δεν είναι εύκολο.

Μιλάω ειλικρινά, δεν με νοιάζει καθόλου αν θα μαι μόνη μου. Και εδώ μόνη μου είμαι. Δε με νοιάζει αν θα ακούω ξένη γλώσσα γύρω μου. Δε με νοιάζει που θα δουλεύω. Με νοιάζει ότι εκεί που θα πάω, δεν θα μου δίνει το κράτος 800 ευρώ μισθό -επειδή έτσι γουστάρει- ενώ παράλληλα μου ζητάει εντελώς παράνομα 200 ευρώ γιατί πέρυσι είχαμε 20000 εισόδημα και 900 ευρώ μέσω ΔΕΗ (χωρίς τη χρέωση της ΔΕΗ) επειδή τόλμησα να χω ένα σπίτι. ΑΝ λοιπόν απ τα 800 τα 200 πάνε στην εφορία και τα 450 (χωρις ρεύμα ε) πάνε στη ΔΕΗ τότε το παιδί μου με τι θα το ταίσω? Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση, που προσωπικά θα βιώσω το μήνα που έρχεται, δεν με νοιάζει τι ώρα θα κοιμάμαι, πόσο καιρό θα κάνω να δω ήλιο, και αν θα δω τον μπατζανάκη του πατέρα μου να χορεύει τσάμικο...

πολλα πολλα like...

δυστυχως ετσι οπως τα λες ειναι.....

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

στελλα ισως να σε ενδιαφερει

http://www.mas-ela.com/news/1885-odhgies-gia-metanasteush-sthn-australia

τον αλλο μηνα εχουν ημεριδα στην αθηνα.

πραγματι, κατατοπιστικο το σιτε με τα επαγγελματα!

εχεις κατι αντιστοιχο για ολλανδια ας πουμε? δεν μπορω να βρω κατι.

μιας κ ο τομεας που μας ενδιαφερει για το αυστραλια,

εχει να κανει κ με καρχαριες κ με τσουναμι κ χιλια δυο:shock:!

και κατι αλλο:

με προσκληση απο εταιρεια σε ξενη χωρα, τι γινετε?

ξερει κανεις?

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

εγω ημουν 15 χρονια εξω.(γερμανια).δεν το μετανιωσα καθολου..περασα παρα πολυ καλααα

και αυτο που λενε απο της 9 για υπνο καμια σχεση!!

εβγαινα και γυρνουσα και 3 και 5 το πρωι!!!δεν κλεινομασταν καθολου μεσα...μεναμε σε μια πολυ με ενα εκατομυρια κοσμο..φυσικα αν πας σε ενα χωριο με 1000 ατομα, οντος δεν εχει να κανεις πολλα...

Διαφημίσεις

Καλησπερα και απο μενα . Εγω ειμαι εντελως υπερ του να παει μια οικογενεια σε ενα μερος οπου θα βγαζει καλθτερα χρηματα αρα θα εχει καλυτερο βιοτικο επιπεδο. Ασυζητιτη . Βρε Στελλα μου , τα παιδια μου κοιμουνται απο τις 8,30 και πιστεψε με τρισευτυχισμενα ειναι και κοιμουνται τετοια ωρα επειδη πανε προνηπιο , οταν πανε Δημοτικο εχω την απαιτιση να ειναι στα κρεββατια τους απο τις 8,00 για να εχουνε δυναμεις και καθαρο μυαλλο για να αποδωσουνε στο σχολειο την επομενη μερα .Ειμαι λιγο υπερ τετοιοων χωρων που δεν σπαταλουνε τη νυχτα τους για κλαμπς και μπουζουκια . Παντως ως μητερα αυτο που θα θελα για τα παιδια μου αυριο μεθαυριο θα ητανε να εχουνε δουλειες οπου τους ε3ασφαλιζουνε μια ανετη διαβιωση για εκεινα και τις οικογενειες τους οταν κανουνε καποια στιγμη , και οχι να τους πεταω γαρυφαλλα σε μπουζου3ιδικα χορευοντας ζεμπεκιες , προς Θεου δεν θελω να σε θιξω , αλλα αυτο δεν το θεωρω σοβαρο λογο για να μεινεις Ελλαδα αμα ειναι αναγκη να φυγεις , στην τελικη ελλινικες κοινοτητες με πολλες διοργανωσεις και ελληνικες βραδιες υπαρχουνε και στο ε3ωτερικο , ιδιαιτερα δε στην αυστραλια και αμερικη .

Σοβαρος λογος θα ητανε να σκεφτεις τη μητερα σου 80ετων καθως και το ποσο ευκολα θα αρχιζατε τη ζωη σας σε ενα μερος τοσο μακρια . Οταν προκειτε για την καλυτερη διαβιωση των παιδιων μου δεν χωρανε συναισθηματισμοι περι Ελλαδας .

QRyOp2.png

Να φυγετε...να πατε αλλου!:lol:

Ειναι δυσκολ η ξενητια λενε...

ολοι οι Ελληνες αυτο σκεφτονται.....

πες το ψεματα!:wink:

αντιλαμβανομαι οτι ο καθε ενας εχει την δικη του τσεπη,

τον δικο του κωλο

κ νιωθει τον πονο απο το παλουκι οσο αντεχει. (με το μπαρδον τα δυο τελευταια)

αλλα ειναι αδικο να σε τιμωρουν ουσιαστικα

που εχεις ενα σπιτι.

που εχεις μια δουλεια (ακομα).

που σου αρπαζουν οποιο οικονομικο δικαιωμα εχεις,

ακομα κ απλα σχεδια αποταμιευσης (αν σου περισσευουν πια) δεν μπορεις να κανεις με τοσα φεσια.

κ οποιοδηποτε αλλο εμπραγματο δικαιωμα εχεις μπορουν ευκολα να το προσβαλουν με το γαντι της εξουσιας.

ουσιαστικα ναι, γινετε καταχρηση της εκτελεστικης εξουσιας.

κ ναι, διαπλεκεται αμεσα κ με τη νομοθετικη, που ειναι ουσιατικα πειθηνιο οργανο ψηφισης νομων.

κ με την δικαστικη, που τεινει να γινει γκαβη εντελως!!!!!

δηλ. να τα σπασουμε ολα κ να ζητησουμε την αναγεννηση της 17 νοεμβρη? εχει μια λογικη.

καλα τα μπουζουκια κ τα συναφη τα παραβλεπω!

θα σπασουν πραγματα αλλου, κατα πως φαινεται!

κ θα ειμαι μαζι τους.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Προσωπικα μιλωντας παντα το τελευταιο πραγμα που θα υπολογιζα αν εφτανα στο σημειο να σκεφτομαι την μεταναστευση θα ηταν το τι ωρα θα κοιμουνται τα παιδια μου η εγω,και το αν θα χορευουν ζειμπεκιες...

Απλα γιατι οταν εχεις μικρα παιδια δεν εισαι εξω καθε μερα και μαλιστα σε μπουζουκερι ή κλαμπακια ωστε να χορευει ολη η οικογενεια...

Γιατι,αναρωτιεμαι...ποια ελληνικη οικογενεια εχει την δυνατοτητα να ξενυχταει και να ξοδευει σε γαρυφαλλα ωστε να της λειψει απο την ζωη της???

Αυτο που υπολογιζω ως σημαντικο σε μια τετοια αποφαση ειναι το ποσο ετοιμος ειναι κανεις συναισθηματικα να αφησει πισω την μεχρι τοτε καθημερινοτητα του,το ποσο δεμενος νιωθει με το σπιτι του(ιδιως αν το χρυσοπληρωνει με δανειακια) και γενικα το ποσο αποφασισμενος νιωθει να αλλαξει ροτα...Δυστυχως η ευτυχως υπαρχουν κι ανθρωποι στους οποιους κυριαρχει το συναισθημα και οχι μονο η λογικη και παρολο που δεν το ενστερνιζομαι το σεβομαι!!

Παρολαυτα,μιλωντας πολυ προσφατα με ατομα που μεγαλωσαν στην Αυστραλια μου ειπαν οτι στην χωρα εκει εχουν αναγκη απο καταρτισμενο επιστημονικο προσωπικο(γιατρους,μαθηματικους κλπ) και οτι δεν λειπει σε κανεναν ουτε η διασκεδαση, ουτε η βολτα ουτε η καλη ζωη..

τα πραγματα ειναι δυσκολα παντου,,,τα πραγματα πηγαν καλυτερα σε καποιους τομεις χειροτερα σε καποιους αλλους,,,εχω ζησει αρκετα χρονια και γαλλια

δεν γυριζψ ουτε για τα μπουζουκια ουε για τα γαρυφαλλα

γυριζω γιατι μου λειπουν οι σχεσεις με ανθρωπους που αγαπω

τελος τα παιδια εκει κλεινονται στα σπιτια απο τις 7 και οχι απο τις 9 και για να πας στο σπιτι καποιου αν το ανοξει ποτε θα πρεπει να κλεισεις 3 μηνες πριν ραντεβου

Γειά σας

αγαπητά μέλη σας περιμένουμε στα τόπικ με τίτλους

Μία Νέα Αρχή... στην Αγγλία;;;

Mία Νέα Αρχή... στην Γερμανία;;;

Μία Νέα Αρχή... στην Κύπρο ;;;

Μία Νέα Αρχή ...στην Αμερική

Μία Νέα Αρχή...στην Αυστραλία;;;

Μία Νέα Αρχή... στην Σουηδία ;;;

μετανάστευση (πρακτικά θέματα &απορίες)

που βρίσκονται στην ενότητα Cafι Internationαle >

Cafe Ελληνόγλωσσων γονέων που βρίσκονται στο Εξωτερικό!

έτσι ώστε να είναι όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες ανά κράτος/ήπειρο και να έχετε χώρο για τις καθημερινού τύπου δημοσιεύσεις σας.

Μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ Θα φεύγατε για εξωτερικό?

Οδηγίες εγγραφής:http://parentscafe.gr/showthread.php?t=234

Οδηγίες ανάκτησης κωδικού: http://parents.org.gr/forum/showthre...32#post1397532

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...