Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προσοχη στις χρεωσεις internet στα smart phone

Recommended Posts

:evil: την προηγουμενη εβδμαδα πηρα ενα sony ericsson experia mini pro(οχι οτι παιζει ρλο η μαρκα) το ενεργοποιησα την πεμπτη κ απο το Σαββατο το απογευμα ξεκινησε να μου ερχεται ενα μνμα που ελεγε: εχετε συνδεθει στο internet ως αυριο την ταδε ωρα με χρεωση 1 ευρω:? δεν δινω σημασια σκεφτηκα οτι κατι πατησα καταλαθος αφου την εξερευνουσα ακομα την συσκευη. αλλα τα μυνηματα συνεχιστηκαν καθε μερα. παιρνω τηλ στην υπ.εξυπηρετησης της cosmote αλλα εχουν ηχογραφημενα μνματα κ αφου ακουγα κ μιλαγα σαν τη χαζη μονη μου μου εσπασαν τα νευρα κ ακρη δεν εβγαλα.:twisted: την Τριτη που μπορεσα πια να παω σε καταστημα, κ αφου με ειχαν χρεωσει ηδη 4 ευρω, μου ειπαν,

ναι ειναι μια υπηρεσια που ενεργοποιειται αυτοματα στα τηλ. αφης !:confused:

μα πως αυτοματα??? κ σε χρεωνουν ετσι αυθαιρετα?????:evil: χωρις να σου δινε την δυνατοτητα να επιλεξεις την διακοπη ετσι ευκολα, αλλα να πρεπει να πας στο καταστημα για να σε ψησουν για αλλο πακετο με internet:neutral:

κ οταν τους παραπονεθηκα για την υπηρεσια εξ. πελατων που δεν μπορεις να μιλησεις με ενα εκπροσωπο μου ειπαν μα φυσικα κ μπορεις αν πατουσατε το 9 θα συνδεοσασταν με εκπροσωπο.

μα αυτην την επιλογη δεν την λεει τους απαντω

ε! αργει λιγο αλλα αν ακουσετε οοοολο το ηχ/νο μνμα την λεει στο τελος:shock::twisted:

προσοχη στα κοινουρια smart phone.... μας τα παιρνουν απο παντου:?

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

μου συνέβη κι εμενα το ιδιο...απο το τηλεφωνο δε μπορεσα ουρε εγω να βγαλω ακρη κι ετσι τους εστειλα μαιλ απο τη σελιδα της εταιριας και ετσι απενεργοποιησαν την υπηρεσια!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

μου συνέβη κι εμενα το ιδιο...απο το τηλεφωνο δε μπορεσα ουρε εγω να βγαλω ακρη κι ετσι τους εστειλα μαιλ απο τη σελιδα της εταιριας και ετσι απενεργοποιησαν την υπηρεσια!!

εκανες μηπως αιτημα για αποχρεωση? εγω εκανα σημερα κ περιμενω να με καλεσουν να μου πουν αν θα αφαιρεθουν τα 4ε απο τον λογαριασμο μου. ειδωμεν!:rolleyes:

age.png

απο οσο γνωριζω πρεπει να κανεις αιτημα αποχρεωσης

ναι εκανα σημερα αυτο γραφω πιο πανω αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα γινει δεκτο μου ειπαν. δεν ειναι θεμα τα 4 ευρω αλλα η κοροιδια φυσικα:evil:

age.png

Διαφημίσεις

Αυτό έγινε γτ το κάνουν οι εταιρίες κινητής.εγώ έχω το ίδιο κινητό που το αγόρασα χωρίς σύνδεση κ δεν μπήκε ποτέ απο μόνο του στο ίντερνετ.

Μια απο τα ίδια κ του συζήγου που χαριτολογώντας το αποκαλώ το κινητο που κάνει κ καφέ. Εχουμε το πακετο με τα 100mb δωρεαν το μηνα κ αναλυτικο λογαριασμο καθε μηνα κ ποτε δεν εχει δειξει κατι περα απο αυτα που κανει κ τα μετραει στο μετρητή με τα download & upload.

Μπορούσατε απλά με τη βοήθεια υπαλλήλου του καταστήματος να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση χρήσης δεδομένων μέσω κινητής ώστε να συνδέεστε στο ίντερνετ μόνο μέσω wifi. Το συγκεκριμένο είναι ένα android κινητό που σου παρέχει αυτή τη δυνατότητα την οποία όμως δεν την έχει default. Πάλι καλά που το αντιλήφθηκες νωρίς γιατί μια φίλη μου με μια άλλη συσκευή πλήρωσε ένα κατοστάρι ευρώ πρώτο λογαριασμό από άγνοια!

Think Different

Αυτό έγινε γτ το κάνουν οι εταιρίες κινητής.εγώ έχω το ίδιο κινητό που το αγόρασα χωρίς σύνδεση κ δεν μπήκε ποτέ απο μόνο του στο ίντερνετ.

Θες να πεις ότι στα παλιά μοντέλα κινητών δε μπορούσες να μπεις στο ιντερνετ έτσι απλά;

Σου απάντησε πιο πάνω η jst.δλδ κ γω που έχω το xperia μπαίνω στο ίντερνετ μόνο ασύρματα κ όταν το ενεργοποιω εγώ.αυτό ήταν υπηρεσία της εταιρείας κινητής κ σε χρεωνε όπως όταν κανείς κλήσεις.λογικά θα το είχε κ σαν επιλογή στην κεντρική σελίδα.

Διαφημίσεις

Σου απάντησε πιο πάνω η jst.δλδ κ γω που έχω το xperia μπαίνω στο ίντερνετ μόνο ασύρματα κ όταν το ενεργοποιω εγώ.αυτό ήταν υπηρεσία της εταιρείας κινητής κ σε χρεωνε όπως όταν κανείς κλήσεις.λογικά θα το είχε κ σαν επιλογή στην κεντρική σελίδα.

οχι δεν υπρχε καμμια επιλογη! οπως ειπα κ μου ειπαν:rolleyes: ενεργοποιηθηκε αυτοματα. δεν ειχα επιλογη να το αποδεχτω ή οχι απλα με μυνημα με ειδοποιουσε οτι εχω συνδεθει με χρεωση 1 ευρω!

age.png

όταν αγοράζουμε κάτι υπάρχει το 1ο βασικό αξίωμα, είναι το RFM, δηλαδή read the fucking manual!

χα χα ο αντρας μου εισαι? ποτε μα ποτε δεν τα διαβαζω σε τιποτα κ μου την λεει απιστευτα! μου αρεσει να τα ψαχουλευω μονη μου, κ για το εν λογω κινητο που εχει παρα πολλες δυνατοτητες δεν εχω ανακαλυψει ουτε τις μισες ακομα:cool: μην μου στερειτε την χαρα της ανακαλυψης:lol::lol:

αλλα για την συγκεκριμενη χρεωση ΔΕΝ φταιω εγω αφου μου το ειπε κ ο υπαλληλος της comote οτι δεν εκανα εγω κατι;)

age.png

Είναι άλλο πράγμα οι ρυθμίσεις του κινητού, που δεν είχε καμία υποχρέωση να σου τις δείξει ο υπάλληλος (γιαυτό υπάρχουν οι οδηγίες χρήσης), και άλλο πράγμα οι δυνατότητες που σου δίνει το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας στη σύνδεση με το internet, που αυτό είχε υποχρέωση να σου εξηγήσει ο υπάλληλος, ΑΝ όμως είχες αλλάξει το πρόγραμμά σου ταυτόχρονα με την αγορά κινητού.

Εσύ προφανώς είχες πρόγραμμα με σύνδεση στο internet αλλά το είχες παραβλέψει γιατί δεν είχες συσκευή που να συνδέεται με το internet.

Και από τη στιγμή που άρχισες να παίζεις με το κινητό θα έπρεπε πρώτα να ρυθμίσεις τη σύνδεση με το internet. Κινητό είναι, το default είναι να συνδέεται στο internet μέσα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας! Είναι σαν να παίρνεις έναν βραστήρα και να απορείς που έβρασε το νερό ενώ εσύ ήθελες απλά να το ζεστάνει.

Εννοείται ότι για να κάνει κάτι που δεν είναι η normal ρύθμιση, θα πρέπει να του το πείς.

Είναι άλλο πράγμα οι ρυθμίσεις του κινητού, που δεν είχε καμία υποχρέωση να σου τις δείξει ο υπάλληλος (γιαυτό υπάρχουν οι οδηγίες χρήσης), και άλλο πράγμα οι δυνατότητες που σου δίνει το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας στη σύνδεση με το internet, που αυτό είχε υποχρέωση να σου εξηγήσει ο υπάλληλος, ΑΝ όμως είχες αλλάξει το πρόγραμμά σου ταυτόχρονα με την αγορά κινητού.

Εσύ προφανώς είχες πρόγραμμα με σύνδεση στο internet αλλά το είχες παραβλέψει γιατί δεν είχες συσκευή που να συνδέεται με το internet.

Και από τη στιγμή που άρχισες να παίζεις με το κινητό θα έπρεπε πρώτα να ρυθμίσεις τη σύνδεση με το internet. Κινητό είναι, το default είναι να συνδέεται στο internet μέσα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας! Είναι σαν να παίρνεις έναν βραστήρα και να απορείς που έβρασε το νερό ενώ εσύ ήθελες απλά να το ζεστάνει.

Εννοείται ότι για να κάνει κάτι που δεν είναι η normal ρύθμιση, θα πρέπει να του το πείς.

Εγώ πάντως δε συμφωνώ. Δηλαδή το σταθερό μου τηλέφωνο αν το συνδέσω με τον υπολογιστή θα μου ανοίξει το ιντερνετ? Δε θα πρέπει να τοποθετήσω modem?

Διαφημίσεις

Εμένα εδώ κι ένα χρόνο με κλέβουν κανονικότατα (απο άλλη εταιρεία)και αφού δεν έδινα σημασία (νόμιζα οτι ακρίβηναν οι λογαριασμοί τέλη κλπ) ανακάλυψα τώρα (ποτέ δεν είναι αργα) οτι στον τελευταίο λογαριασμό μου με έχουν χρεώσει 40 ευρώ μόνο για δεδομένα internet.Το κινητό μου είναι ρυθμισμένο να ρωτάει με ποια σύνδεση θα μπει στο internet και μπαίνω μόνο μεσω wifi.Δεν πατιέται μόνο του.Ακόμα περιμένω και καλά ενημέρωση για το αν θα μου κάνουν πίστωση το ποσό αυτό μαζί με τα τέλη και το φπα βέβαια(το απαίτησα).Τώρα και να μην μου τα αφαιρέσουν εγώ ήδη τους έχω χτίσει ένα χρόνο τώρα!!!!:evil::evil::evil::evil::evil:Απενεργοποιηστε την υπηρεσία αλλιώς άντε να αποδειξεις οτι δεν μπήκες καν εσύ.Επίσης προσέξτε πολύ και τις συνδέσεις με στικάκι.Φίλη μου χρεώθηκε (απο την ίδια με την δική μου εταιρεία) για χρήση 36 ωρών μέσα σε 1 24ωρο.....Προσοχή πολύ και ψάχτε το όχι σαν εμένα το βλήμα!:evil:

Εγώ πάντως δε συμφωνώ. Δηλαδή το σταθερό μου τηλέφωνο αν το συνδέσω με τον υπολογιστή θα μου ανοίξει το ιντερνετ? Δε θα πρέπει να τοποθετήσω modem?

Πρέπει να διαχωρίσεις τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης από τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου.

Αυτό που λές είναι χαρακτηριστικό του τηλεφώνου. Όταν έχεις ADSL με ογκοχρέωση, ο ADSL router δεν θα σου έλεγε πότε πέρασες το όριο του download, γιατί δεν είναι χαρακτηριστικό του router αλλά της σύνδεσης.

λοιπον ξαναλεω... δεν εχει να κανει με τις ρυθμισεις του κινητου γιατι δεν εκανα καμμια τετοια επιλογη ΟΥΤΕ αθελα μου! κ οχι δεν εχω συνδεση με ιντερνετ αν ειχα εξαλλου δεν θα με χρεωνε 1 ευρω την ημερα για ιντερνετ:rolleyes:. κ οπως επισης θα ξαναπω ο υπαλληλος μου ειπε οτι ειναι μια υπηρεσια που ενεργοποιειται ΑΥΤΟΜΑΤΑ στα νεα κινητα αφης:confused:

ειναι μια υπουλη χρεωση για να στα παιρνουν κ αααν το παρεις χαμπαρι εχει καλως αλλιως......την πατησες! :evil:

γιαυτο το ανοιξα ως θεμα για να εχετε τον νου σας:|

age.png

λοιπον ξαναλεω... δεν εχει να κανει με τις ρυθμισεις του κινητου γιατι δεν εκανα καμμια τετοια επιλογη ΟΥΤΕ αθελα μου! κ οχι δεν εχω συνδεση με ιντερνετ αν ειχα εξαλλου δεν θα με χρεωνε 1 ευρω την ημερα για ιντερνετ:rolleyes:. κ οπως επισης θα ξαναπω ο υπαλληλος μου ειπε οτι ειναι μια υπηρεσια που ενεργοποιειται ΑΥΤΟΜΑΤΑ στα νεα κινητα αφης:confused:

ειναι μια υπουλη χρεωση για να στα παιρνουν κ αααν το παρεις χαμπαρι εχει καλως αλλιως......την πατησες! :evil:

γιαυτο το ανοιξα ως θεμα για να εχετε τον νου σας:|

Εμένα μου είπαν νομίζω οτι απενεργοποιείται.Δες το αν μπορείς να το αλλάξεις άσχετα με το οτι πάει πακετο αυτόματα με την σύνδεση σου.Κι εγώ αφής έχω χρόνια τώρα και δεν είχα πρόβλημα παλιότερα μόνο στην εταιρεία που άλλαξα απο πέρισι.

Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να το απενεργοποιήσεις μέσω δικτύου. Αν μπεις στο μενού, πας ρυθμίσεις, ασύρματο και δίκτυα, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ξετικάρεις (αφαιρέσεις το τικ) από την κίνηση δεδομένων η δουλειά σου γίνεται εξίσου σωστά. Υπόψη όμως οτι μάλλον δεν θα μπορείς να στείλεις και mms μετά ή αν θέλεις να στείλεις θα το ενεργοποιείς προσωρινά (για την τελευταία μου πρόταση συγχωρέστε και διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Αν αυτά τα sms που λαμβάνεις είναι καμία καινούρια καινοτομία του κοσμοτέ ή κάτι που εκ παραδρομής ενεργοποιήθηκε, πάρε στο 13838 και ρώτα σχετικά.

Τώρα εφόσον δεν διάβασες το manual (ούτε εγώ το είχα διαβάσει και έμπαινα συνέχεια yοutube και έψαχνα τα videaκια how to...) θα έπρεπε να καλέσεις αμέσως στην εξυπηρέτηση πελατών εφόσον το μήνυμα που έλαβες εμπεριείχε τη λέξη "ίντερνετ" που παραπέμπει σε χρέωση, επειδή δεν ήσουν πολύ εξοικειωμένη με τη νέα σου συσκευή. Λογικά δε θα βρεις άκρη και δε θα γλυτώσεις τα ευρώ αυτά που σου χρεώσανε.

Το γεγονός είναι οτι εσύ ευτυχώς ανακάλυψες εγκαίρως το τι γίνεται και με γεια το καινούριο σου κινητάκι που είναι και πολύ όμορφο!!!

Think Different

Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να το απενεργοποιήσεις μέσω δικτύου. Αν μπεις στο μενού, πας ρυθμίσεις, ασύρματο και δίκτυα, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ξετικάρεις (αφαιρέσεις το τικ) από την κίνηση δεδομένων η δουλειά σου γίνεται εξίσου σωστά.

Εχεις δίκιο.Απλά εγώ το πρότεινα γιατί κάηκα και δεν μπορώ να αποδείξω αλλιώς οτι μου χρεώνουν κάτι που δεν το χρησιμοποιώ...Έκτος βέβαια αν δεν έχω καν την υπηρεσία.:wink:

Ναι αλλά πλήρωσες για ένα όμορφο εργαλειάκι που αν μάθεις να το χρησιμοποιείς με σύνεση και να το ελέγχεις μπορεί να σου βρει μία πληροφορία μέσω δικτύου κινητής όπως π.χ. εφημερεύοντα νοσοκομεία μέσω του ίντερνέτ του σε σημείο που δεν έχεις ασύρματη πρόσβαση. Το μπλοκάρισμα μέσω του παρόχου είναι κάτι πιο δύσκολα αναστρέψιμο γι΄αυτό και ο πάροχος σαν προεπιλογή είναι υποχρεωμένος να σου το αφήσει ανοιχτό. Είναι ακριβό μεν το ίντερνετ αλλά το smartphone χωρίς αυτό δεν έχει νόημα γιατί σαν τηλέφωνα τα smartphones(αυτονομία, σήμα, σταθερότητα, διάρκεια) κατά τη γνώμη μου υστερούν σε σχέση με τα παλιά τουβλοειδή vintage (looool) κινητά!

Think Different

Τέλος πάντων όπως τον βολεύει τον κάθε ένα μας.το θέμα είναι να μην μας έρχεται ο λογαριασμός ο κούκος αηδόνι.Προσωπικά μετά τη νήλα που πέρασα δεν το ξαναβάζω με τα λεφτά των λογαριασμών που μου χρέωσαν όλο τον χρόνο άλλο ένα smartphone θα έπαιρνα...

Συμφωνώ πολύ. Είναι άσχημο πράγμα τα νταβ....λίκια που δεν έχουμε υπολογίσει και μας έρχονται έκτακτα. Γι αυτό και όντως θέλει προσοχή στις χρεώσεις ίντερνετ στα smartphones. Καλό βράδυ σε όλες κορίτσια!

Think Different

• 2 weeks later...

και γω έτσι την πάτησα κορίτσια με το καινούριο μου smartphone , αλλά πήρα την εξυπηρέτηση πελατών και με βοήθησε να το απενεργοποιήσω. Το δικό μου κινητό είναι με κάρτα και όχι με σύνδεση. Φανταστήτε να μην το έπερνα χαμπάρι εγκαίρως , πόσα θα μου είχε φάει....