Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!

Recommended Posts

ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;

ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ;ΑΠ'ΟΣΟ ΞΕΡΩ 1,5 ΧΡΟΝΟ.ΙΣΧΥΕΙ;

Διαφημίσεις

Μετά τον 1,5 χρόνο μπορούν να σε διώξουν πιο νωρίς απαγορεύεται, αλλά φυσικά μιλάς για ιδιωτικό τομέα όπου μπορούν δυστυχώς να κάνουν ότι θέλουν!!!!!

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ;

ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;

ΚΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΣΕ ΕΔΙΩΧΝΑΝ Σ'ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Φυσικά και μπορείς για αυτό υπάρχει η επιθεώρηση εργασίας τους κάνεις μια ωραία καταγγελία και τους κάνεις να τρέχουν. Για την αποζημίωση δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι είναι αυτή που είναι υποχρεωμένοι να δώσουν.

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Η προστασια της εγκυου ειναι για 1 χρονο

Αν κανει κατι τετοιο , τον χορευεις στο ταψι ανετοτατα (δεν υπαρχει χειροτερη *&^^%% κια για εργοδοτη).

Διεκδικεις αυτα που θα επαιρνες για 1 χρονο και τα παιρνεις (ολοι οι νομοι σε προστατευουν).

Δεν υπαρχει γνωστικος ανθρωπος να το κανει. Το μονο που μπορει να σου κανει ειναι ψυχολογικο πολεμο.

Η τελευταια που ξερω και απολυθηκε σε τετοια κατασταση εφυγε με 5.000.000 (δρχ) στο χερι).

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Τα παρακάτω τα βρήκα στο Internet.Ελπίζω να βοήθησα :lol:

Απαγόρευση απολύσεως εγκυμονούσας γυναίκας

Απαγορεύεται η απόλυση της εργαζόμενης γυναίκας, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυτής, όσο και για ένα έτος μετά τον τοκετό. Το άρθρο 15 του Ν. 1483/84 ορίζει τα ακόλουθα: «1. Απαγορεύεται και είναι απόλυτα άκυρη η καταγγελία της σχέσης εργασίας εργαζόμενης από τον εργοδότη της, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, όσο και για το χρονικό διάστημα ενός έτους, μετά τον τοκετό, ή κατά την απουσία της για μεγαλύτερο χρόνο λόγω ασθένειας που οφείλεται στην κύηση ή τον τοκετό, εκτός εάν υπάρχει σπουδαίος λόγος για καταγγελία. Ως σπουδαίος λόγος δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ενδεχόμενη μείωση της απόδοσης της εργασίας της εγκύου, που οφείλεται στην εγκυμοσύνη. 2. Ο Ν. 1302/82, ο Ν. 1414 /84, όπως και κάθε διάταξη που αναφέρεται στην προστασία της μητρότητας, εφαρμόζεται και στους εργαζόμενους με σχέση έμμισθης εντολής».

Για τον εργοδότη που παραβαίνει τις παραπάνω διατάξεις προβλέπονται από το άρθρο 17 του Ν. 1483/84 διοικητικές κυρώσεις με πρόστιμο. Το πρόστιμο επιβάλλεται με πράξη του αρμόδιου επιθεωρητή εργασίας. Ο εργοδότης δικαιούται να προσφύγει, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. :wink:

ΑΠΌΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΑΝ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ.

ΑΝ ΠΑΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Πιστεύω πως αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως είπαν και τα κορίτσια παραπάνω, μία καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας αρκεί και τα χρήματα που σου αναλογούν δεν τα χάνεις...

.png

Διαφημίσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. :wink:

ΑΠΌΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΑΝ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ.

ΑΝ ΠΑΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

TA PERNEIS PANTA !!!!!!

Εμενα παντως κοριτσια που δουλευα με συμβαση εργου ορισμενου χρονου σε δημοσιο τομεα και για κακη μου τυχη η συμβαση εληξε ενα μηνα μετα την γεννα(πριν καν σαραντησω) δεν μου την ανανεωσαν ΠΟΤΕ!!! :cry:

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Εμενα παντως κοριτσια που δουλευα με συμβαση εργου ορισμενου χρονου σε δημοσιο τομεα και για κακη μου τυχη η συμβαση εληξε ενα μηνα μετα την γεννα(πριν καν σαραντησω) δεν μου την ανανεωσαν ΠΟΤΕ!!! :cry:

ναι αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εκεί είσαι ακάλυπτος.

pixy δεν κατάλαβα σε απειλούν ότι θα σε απολύσουν ή ρωτάς για να ξέρεις τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ,ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ(ΟΧΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΤΙ ΣΠΟΝΤΕΣ ΤΥΠΟΥ "ΠΩ,ΠΩ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΒΡΗΚΑΜΕ,ΑΝΤΕ ΓΩΓΩ ΕΣΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ".ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΨΩΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΗ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Θεωρητικά, όχι μόνο δεν μπορούν να σε απολύσουν, αλλά δεν μπορούν ούτε να σε υποβιβάσουν...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

To να παρουν καποια κοπελα για το διαστημα που λειπεις δεν θεωρειται υποβυβασμος\.

Γνωμη μου: Αν δεν υπαρχει προηγουμενο και αν δεν εχουν δωσει παραπερα δικαιωμα απο την πλακα χαλαρωσε και απολαυσε την αδεια σου.

Ξεκουρασου.

Με το καλο. :D

Δεν εννοώ να πάρουν άλλη κοπέλα.

Εννοώ να σου αλλάξουν θέση ή αντικείμενο εργασίας και το νέο αντικείμενο να είναι κατώτερο από το προηγούμενο.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)