Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ivf ή icsi

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα κάνω αύριο ωοληψία και η εμβρυολόγος με ρώτησε τί μέθοδο προτιμώ να ακολουθήσουμε. Ivf ή icsi. Tου είπα την κλασσική για να γίνει με πιο φυσικό τρόπο καθότι το σπέρμα είναι δυνατό. Δεν είχε καμία αντίρρηση. Εσείς τί έχετε ακούσει για την μικρογονιμοποίηση; Υπάρχει μικρή αύξηση των πιθανοτήτων για γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα σε σχέση με την κανονική ivf;

Διαφημίσεις

Αυτό που έχω ακούσει εγώ είναι οτι τη μικρογονιμοποίηση τη κάνουν οταν το σπέρμα δεν είναι δυνατό. Τοποθετούν ένα σπερματοζωάριο, που επιλέγει ο εμβρυολόγος, προφανώς το πιο γερό, στο ωάριο! Στη κλασική γονιμοποίηση βάζουν όλα τα σπερματοζωάρια σ'ενα σωλήνα με το ωάριο και το γονιμοποιούν!

Δε πιστεύω οτι έχει διαφορά η μια μέθοδος απο την άλλη όσον αφορά τις γενετικές ανωμαλίες!!!

Minni, στατιστικώς έχω διαβάσει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα αύξησης των γενετικών ανωμαλιών που σχετίζεται ίσως κ με την ηλικία της γυναίκας. Λογικά αν το πάρω, αν το σπέρμα το επιτρέπει, θεωρώ καλύτερο να γίνεται η κλασσική ivf όπου η γονιμοποίηση γίνεται με φυσικό τρόπο παρά η μικρογονιμοποίηση.

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου! Εφόσον το σπέρμα είναι καλό γιατί να επέμβεις παραπάνω???

Επιπλέον οι περισσότεροι γιατροί κάνουν μικρογονιμοποίηση γιατί το κόστος είναι υψηλότερο...

Διαφημίσεις

Eχει μια μεγάλη δικαιολογία και η μικρογονιμοποίηση. Το ότι έχουμε αυξημένες πιθανότητες γονιμοποιησης ιδιαίτερα όταν τα ωαρια είναι λίγα κ η ηλικία της γυναίκας αυξημένη. Από την άλλη όμως ο,τι πιο φυσικό τόσο το καλύτερο. Πάντως εγω που έχω κάνει 3 φυσικούς κύκλους με ένα ωαριο μου έκαναν και στα 3 την κλασσική. Κ γονιμοποιηθηκαν κ τις 3 φορές. Την μία όμως ανώμαλα από περισσότερα σπερματοζωάρια. Αν γινόταν μικρογονιμοποιηση θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό. Ολα έχουν τελικά τα συν και τα πλην.

Eχει μια μεγάλη δικαιολογία και η μικρογονιμοποίηση. Το ότι έχουμε αυξημένες πιθανότητες γονιμοποιησης ιδιαίτερα όταν τα ωαρια είναι λίγα κ η ηλικία της γυναίκας αυξημένη. Από την άλλη όμως ο,τι πιο φυσικό τόσο το καλύτερο. Πάντως εγω που έχω κάνει 3 φυσικούς κύκλους με ένα ωαριο μου έκαναν και στα 3 την κλασσική. Κ γονιμοποιηθηκαν κ τις 3 φορές. Την μία όμως ανώμαλα από περισσότερα σπερματοζωάρια. Αν γινόταν μικρογονιμοποιηση θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό. Ολα έχουν τελικά τα συν και τα πλην.

Άρα ό,τι πιο φυσικό, δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο. Και μονη σου το είπες, ότι με μικρογονιμοποιήση θα το είχατε αποφύγει αυτό. Γιατί να ρισκάρεις να αφήσεις τα πράγματα στην τύχη, τη στιγμή που επενδύεις τόσα πολλά σε μία εξωσωματική;

Εγώ και αυτή τη φορά επιλεγω την κλασσική. Ελπίζω να παει καλά. Αν δεν παει θα δω τί θα κάνω. Αλλωστε η γονιμοποιηση επιτευχθηκε ακομα και με ένα ωαριο. Το οτι γονιμοποιηθηκε ανωμαλα δεν φταιει η κλασσική αλλα ίσως το ωαριο σε εκεινο τον κυκλο δεν ηταν καλης ποιοτητας. Επομενως γιατι ένα όχι τοσο καλο ωαριο να το βιασουμε να γονιμοποιηθει με το ζορι (με μικρογονιμοποιηση);

Δεν το βιάζεις καλή μου, απλά το βοηθάς να γονιμοποιηθεί με το καλύτερο σπερματοζωάριο. Τέλος πάντων, δεν προσπαθώ να σε πείσω. Απλά απορώ γιατί δεν εκμεταλεύεσαι τις δυνατότητες της επιστήμης στο μέγιστο. Ειδικά όταν έχεις ένα μόνο ωάριο!

Διαφημίσεις

παιδια; για ποιο φυσικο τροπο ακουω;;; ;

η εξωσωματικη ειναι τεχνητη γονιμοποιηση , θακολλησουμε στο "φυσικο" τροπο επειδη θα βαλουν σε ενα σωληνα ολα τα σπερματοζωαρια;

η κλασσικη ivf εχει πεθανει! ππλεον τα πιο καταρτισμενα κεντρα με δυνατα εμβρυολογικα κεντρα επιλεγουν την μικρογονιμοποιηση ειτε το σπερμα ειναι ολιγοασθενοσπερμικο ειτε οχι...να επιλεξετε την μικρο χιλια τα εκατο!

Άρα ό,τι πιο φυσικό, δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο. Και μονη σου το είπες, ότι με μικρογονιμοποιήση θα το είχατε αποφύγει αυτό. Γιατί να ρισκάρεις να αφήσεις τα πράγματα στην τύχη, τη στιγμή που επενδύεις τόσα πολλά σε μία εξωσωματική;

παιδια μη χρυσωνετε το χαπι! δεν ηυπαρχει φυσικος τροπος στην εξωσωματικη! ολα ειναι με την παρεμβαση των εμβρυολογων!:lol::lol::lol::lol:

παιδια; για ποιο φυσικο τροπο ακουω;;; ;

η εξωσωματικη ειναι τεχνητη γονιμοποιηση , θακολλησουμε στο "φυσικο" τροπο επειδη θα βαλουν σε ενα σωληνα ολα τα σπερματοζωαρια;

η κλασσικη ivf εχει πεθανει! ππλεον τα πιο καταρτισμενα κεντρα με δυνατα εμβρυολογικα κεντρα επιλεγουν την μικρογονιμοποιηση ειτε το σπερμα ειναι ολιγοασθενοσπερμικο ειτε οχι...να επιλεξετε την μικρο χιλια τα εκατο!

ετσι ειναι! δεν υπαρχει "φυσιολογικος τροπος" οταν μιλαμε για υποβοηθουμενη αναπαραγωγη...ο φυσιολογικος τροπος ειναι το κρεβατι μας...ολα τα υπολοιπα,μονο φυσιολογικα δεν λεγονται

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Πάντως ενημερωτικά σας το λέω μου πήραν 8 ωαρια και γονιμοποιήθηκαν και τα 8 με την κλασσική. Αύριο πάω για εμβρυομεταφορά. Μάλλον 3 θα μεταφέρω και τα υπόλοιπα αν φτάσουν στο στάδιο της βλαστοκύστης και είναι καλά θα τα καταψύξουμε.

Καλή επιτυχία σε όσες κοπέλες προσπαθούν. Με όποια μέθοδο και αν προσπαθούν να έχουν τεράστιες χοριακές και υγιή μωρά.

Πάντως ενημερωτικά σας το λέω μου πήραν 8 ωαρια και γονιμοποιήθηκαν και τα 8 με την κλασσική. Αύριο πάω για εμβρυομεταφορά. Μάλλον 3 θα μεταφέρω και τα υπόλοιπα αν φτάσουν στο στάδιο της βλαστοκύστης και είναι καλά θα τα καταψύξουμε.

Καλή επιτυχία σε όσες κοπέλες προσπαθούν. Με όποια μέθοδο και αν προσπαθούν να έχουν τεράστιες χοριακές και υγιή μωρά.

συγχαρητηρια!!!!!! ευχομαι συντομα να παρεις τη μεγαλυτερη χαρα της ζωης σου!!!!!!!!!!!!!!!!!

πραγματι ρολο δε παιζει το πως θα ερθει το νινι...αλλα το αποτελεσμα!!!!!!!:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις