Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προστασια απο επιθετικα παιδακια

Recommended Posts

Καλησπερα σας,

Ειμαι καινουργια στο forum και θα ηθελα να θεσω τον εξης προβληματισμο. Ειμαι μητερα ενος πολυ ησυχου και συνεσταλμενου κοριτσιου 18 μηνων. Δεν πηγαινει σε παιδικο σταθμο αλλα πηγαινουμε σχεδον καθημερινα στην παιδικη χαρα οπου δεν εχει κανενα προβλημα επικοινωνιας με αλλα παιδακια. Το θεμα μου ειναι πως ετυχε να συνταξιδεψουμε στον παιδοτοπο του τρενου με ενα αγνωστο αγορακι 2 ετων το οποιο ηταν εξαιρετικα ζωηρο και επιθετικο απεναντι της. Για να γινω πιο συγκεκριμενη, προσπαθουσε να την κατεβασει από κάθε παιχνίδι που χρησιμοποιούσε, την έσπρωχνε και το αποκορύφωμα ήταν ότι σε ανύποπτο χρόνο την δάγκωσε. Εγω προσπαθούσα να είμαι διαρκώς δίπλα της για να την προφυλάξω και έκανα διαρκώς παρατηρήσεις στη μητέρα του παιδιού η οποία όμως δεν ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα και εξακολούθησε να πίνει καφέ και να μην το μαζεύει. Στεναχωρεθηκα ιδιαιτερα όταν είδα ότι από κάποιο σημείο και μετά η Ελένη μου μπλόκαρε καθησε στην αγκαλιά μου και φοβόταν να σηκωθεί και να παίξει. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο πως να χειριστώ το θέμα αυτό. Επρεπε απλά να πάρω την Ελενη και να φύγουμε ή να εξακολουθήσουμε να καθόμαστε στον παιδότοπο και να αγνοούμε το συγκεκριμένο παιδάκι? Φοβάμαι μήπως αρχίσει να φοβάται να πλησιάσει παιδάκια και γίνει πολύ ντροπαλή. Καλύτερο είναι να προσπαθήσω να το συζητησω μαζί της και να της εξηγήσω ή να το αφησω να ξεχαστεί?

Το περιστατικό έγινε εχθές,

please βοηθήστε με [/code]

Διαφημίσεις

το εχω ξανα γραψει κ σε αλλο ποστ αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με αποκορυφομα την Κυριακη που την πηγα σε ενα παιδοτοπο ηταν ενα παιδακι που δεν το προλαβα κ την χτυπησε στο κεφαλι κ στο προσωπο με τα ποδια του με αποτελεσμα να της μελανιασει το ματακι κ πανω απο το φρυδι,ολο αυτο εγινε μπροστα μου απλα δεν προλαβα να την βγαλω απο την παχινοδοκατασκευη κ αν δεν φωναζα θα την χτυπαγε κι αλλο, το παιδακι ηταν 4χρονων κ η δικια μου ειναι 21μηνων.Ηρθε μετα ο πατερας του παιδιου κ μου ζηταγε συγνωμη,τι να το κανω!!!!!!!!!!!!!!

Το παιδι μου μετα φοβοταν κ να περπατησει μονο του,αυτο που εχω να σου πω ειναι να εχεις το παιδι σου απο κοντα,εγω πλεον δεν ξερω τι αλλο να κανω παρα μονο αυτο

το εχω ξανα γραψει κ σε αλλο ποστ αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με αποκορυφομα την Κυριακη που την πηγα σε ενα παιδοτοπο ηταν ενα παιδακι που δεν το προλαβα κ την χτυπησε στο κεφαλι κ στο προσωπο με τα ποδια του με αποτελεσμα να της μελανιασει το ματακι κ πανω απο το φρυδι,ολο αυτο εγινε μπροστα μου απλα δεν προλαβα να την βγαλω απο την παχινοδοκατασκευη κ αν δεν φωναζα θα την χτυπαγε κι αλλο, το παιδακι ηταν 4χρονων κ η δικια μου ειναι 21μηνων.Ηρθε μετα ο πατερας του παιδιου κ μου ζηταγε συγνωμη,τι να το κανω!!!!!!!!!!!!!!

Το παιδι μου μετα φοβοταν κ να περπατησει μονο του,αυτο που εχω να σου πω ειναι να εχεις το παιδι σου απο κοντα,εγω πλεον δεν ξερω τι αλλο να κανω παρα μονο αυτο

Vann με ολο το θαρρος σου λεω, οτι τουλαχιστον ο ανθρωπος σου ζητησε συγνωμη, δεν μπορουσε να κανει κατι αλλο! Να δειρει το παιδι του? Και στον παιδοτοπο δεν υπηρχε καποιος να προσεχει τα παιδακια? Και γιατι ενα 4χρονο και ενα 21 μηνων ηταν στον ιδιο χωρο?

Και να σου εξηγησω το γιατι!

Η μεγαλη μου ειναι ενα απο αυτα τα παιδακια που περιγραφεις. Ειναι παρα πολυ ζωηρη και ο ερχομος του δευτερου παιδιου, εχει "απογειωσει" αυτες τις αντιδρασεις σε πολυ χειροτερες.

Την εχω απο κοντα συνεχεια γιατι δαγκωνει και χτυπαει την ιδια της την αδερφη. Δυστυχως δεν μπορω να κανω και πολλα για αυτο, παρα μονο να την συμβουλευω να μην το κανει (ηρεμα και απλα) και να μην το κανω μεγαλο θεμα!!!! Ετσι με συμβουλεψαν, οτι θα εχω καλυτερα αποτελεσματα σε αυτο το προβλημα. :?

π.χ.η δικια μου δαγκωνει τη δικια σου.

Η δικια μου αντιδραση πρεπει να ειναι ηρεμη και να της πω απλα "Δεν δαγκωνουμε"! να σου ζητησω συγνωμη για την συμπεριφορα της και εσυ??? :oops: με το δικιο σου βεβαια! θα πεις "Τι μανα ειναι αυτη, ετσι το περναει?, εδω δαγκωσε το παιδι μου!!!! :evil: "

Ομως και εμενα δεν μου αρεσει που το κανει αυτο και προσπαθω οσο μπορω να το αλλαξω. Αλλα ολα θελουν το χρονο τους και τιποτα δεν ειναι ευκολο!

Αυτο που δεν δεχομαι ειναι τους γονεις που εχουν "ζωηρα" παιδια και αντι να τα προσεχουν, απλα καθονται και κοιτανε. Απαραδεκτο!!!!

Συγνωμη που εγραψα πολλα!

Θα συμφωνησω με την Fivi.

Ο Βασιλης ηταν ενα επιθετικο παιδακι μεχρι να μιλησει. Τρομαξα να του μαθω τα μη και τα οχι στην συμπεριφορα του οσο ηταν πιο μικρος. Τελικα εγινε ενα παιδακι ευαισθητο και ερχοταν και μου ελεγε συνεχως τι του εκαναν. Το αποκορυφωμα ηταν να τονο φοβεριζει ενα παιδακι στον παιδικο (που δεν ημουνα παρουσα να κανω κατι) σε σημειο να φοβαται ο δικος μου να παει. Προβληματιστηκα, μπερδευτηκα και τελικα κατεληξα στο εξης. Του μαθαινω πια . Λες στο αλλο παιδακι σταματα . Αν δεν ακουσει λες με ποναει αυτο. Το λες στην δασκαλα και αν δεν γινει κατι ριχτου. Ε μα πια. Δεν θα καθετε να τις τρωει πια. Το αποτελεσμα ο Βασιλης εχει μπερδευτει. Παραλειπει τα προηγουμενα και αν τον χτυπησουν χτυπαει .

Αν δω καποιο παιδακι να χτυπαει το δικο μου μιλαω κατευθειαν στο παιδακι. Αν δω οτι δεν ακουει ρωταω που ειναι η μαμα του. Αν δεν μαζευτει και με αυτο το λεω στην μητερα του.

Αν το δικο μου παιδακι φαιρεται ετσι το προειδοπειω πως αν συνεχισει φυγαμε. Αν δεν ακουσει τον κραταω για λιγο εκτος παιχνιδιου. Αν συνεχισει φυγαμε με κλαματα και οδυρμους. Το αποκορυφομα ηταν μια γιαγια η οποια με πετυχε στην φαση που επαιρνα τον ΒΑσιλη να φυγουμε επειδη ενοχλουσε ενα μωρακι και ο Βασιλης ουρλιαζε με αποτελεσμα να τον τραβαω να φυγουμε και γυρναει η γιαγια και μου λεει " Γιατι το στεναχωρεις καλε ετσι το παιδι " :evil::evil: . Ημουνα ετοιμη να την δαγκωσω.

ΥΓ. Προς θεου Ελενη μην την μαθεις οτι οταν μας αδικουν φευγουμε.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

fivi ημουν μπροστα σε ολο το σκηνικο απλα δεν προλαβα να την βγαλω απο την παιχνοδοκατασκευη κ οσοι ωρα εκανα να μπω μεσα της ειχε ριξει ηδη 4 κλωτσιες στο κεφαλι, κ το αγορακι φοραγε αθλητικα παπουτσια ποδοσφαιρικα αυτα που εχουν σαν καρφακια απο κατω.Κοιτα να δεις αφου ο πατερας ξερει οτι το παιδι του ειναι επιθετικο ας μου το λεγε δεν θα ηταν κακο,γιατι εγω παροτρυνα την μικρη μου να παει μαζι με το αγορακι να παιξει,εκει θα μπορουσε να μου πει οτι κοιτα ο δικος μου ειναι λιγο επιθετικος μην στελνεις την μικρη γιατι δεν ξερεις τι μπορει να γινει κ οχι να καθεται να πινει το καφε του αμεριμνος.Και σας λεω οτι εγω ημουν απο πανω απλα δεν το προλαβα γιατι ηταν κλειστο το παχνιδι κ επρεπε να μπω μεσα,κ δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που θα πω σε βαραει βαρα,το θεωρω τελειως λαθος εγω προσπαθω να της μαθω εαν κατι δεν σου αρεσει λες οχι κ φευγεις

Διαφημίσεις

,κ δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που θα πω σε βαραει βαρα,το θεωρω τελειως λαθος εγω προσπαθω να της μαθω εαν κατι δεν σου αρεσει λες οχι κ φευγεις

ναι καλα καλα. Για να σου ερθει κλαιγοντας απο το σταθμο . Ενα σημειο το οποιο δεν μπορει να φυγει και πρεπει καθημερινα να φοβαται και σου λεω εγω.

1ον : Εχεις κοριτσακι (τα αγορακια ειναι πιο επιθετικα στο παιχνιδι)

2ον : Ειναι πολυ μικρο ακομα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

μα εαν της πω βαρα μετα θα ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα, τι μου λες τωρα να βαλω το παιδι μου σε εναν φαυλο κυκλο,αυτο δεν θα την οδηγησει πουθενα το πολυ πολυ να μου ερχεται συνεχεια μελανιασμενη

μα εαν της πω βαρα μετα θα ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα, τι μου λες τωρα να βαλω το παιδι μου σε εναν φαυλο κυκλο,αυτο δεν θα την οδηγησει πουθενα το πολυ πολυ να μου ερχεται συνεχεια μελανιασμενη

Και εγω δεν πιστευω οτι ειναι σωστο να της πεις οτι πρεπει να βαραει και εκεινη. Βεβαια ακομα ειναι πολυ νωρις, και οπως λεει η elenik μπορει να εξελιχθουν ετσι τα πραγματα και να ερθει η στιγμη που θα το πουμε τελικα, ειτε θελουμε, ειτε οχι. Τωρα οσο για αυτο που ειπες, οτι ο μπαμπας ενω το ηξερε δεν σε προειδοποιησε, εχεις δικιο, γιατι εγω ενημερωνω, το λεω και δεν ντρεπομαι :? , προσεχτε γιατι ειναι λιγο επιθετικη. Βεβαια δεν ειναι παντα, ουτε ειναι σε απελπιστικη κατασταση, αλλα......το κανει, και πρεπει να το πω!!!!

δεν υπηρξε στιγμη που κατηγορησα το αλλο παιδακι,εγω τα πηρα με τον πατερα του γιατι θα επρεπε να με ειχε προειδοποιηση,παντως η ουσια ειναι μια, οτι σε αυτη τη φαση που ειναι το παιδι μου πρεπει να ειμαι απο πανω της σε ολα, κ αυτο που με τρομαζει ειναι πως θα την κανω να ανεξαρτητοποιηθει λιγο αφου κ στο παιχνιδι ειμαι παντα διπλα της κι οταν εννοω διπλα της εννοω οτι μπαινω κ εγω μεσα στις παιχιδοκατασκευες κ με βλεπει παντα απο πισω της.

Δεν θα το πιστέψετε, πήγαμε λίγες μέρες πριν σε φιλικό ζευγάρι που έχουν έναν άντρακλα 15 μηνών. Σαν πρώτη εντύπωση δεν ενθουσιάστηκαν τα παιδάκια οπότε ανέλαβαν δράση οι γονείς. :wink: Κάποια στιγμή που και τα δύο τους ήταν ήσυχα τα έβαλα στο πάρκο. Πιάσανε και τα δύο από μια μπαλίτσα και άρχισαν να παίζουν. :D Μόλις η μπέμπας μας όμως είδε ότι του μικρούλη η μπαλίτσα ήταν πιο ωραία όρμηξε να του την πάρει. Του έδιωχνε τα χεράκια από πάνω της και πραγματικά του όρμηξε όταν είδε ότι δεν την άφηνε. :cry: Αποτέλεσμα, ο μικρούλης τρόμαξε και έβαλε τα κλάμματα, η μικρή μας τρόμαξε από τα κλάμματα και άρχισε τις τσιρίδες. :roll: Είναι πολύ νωρίς ακόμα να της εξηγήσω ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει αλλά πολύ φοβάμαι ότι ρεζίλι για γίνω αρκετές φορές μέχρι να μάθει. :wink: Πιστεύω ότι όταν τα παιδάκια δεν έρχονται σε επαφή με άλλα τότε γίνονται πιο κτητικά μιας οι γονείς δεν ορμάνε ποτέ να τους πάρουν τα παιχνίδια...Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια και απλά να είναι ο χαρακτήρας τέτοιος του παιδιού, πάντως οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν.

Διαφημίσεις

το άρθρο αυτό εξηγεί ακριβώς τι πρεπει να κανει και ο ένας γονέας και ο άλλος

http://parents.org.gr/psych/a39

προσοχή - στο δάγκωμα πρεπει να υπάρχει άμεση αρνητική επίπτωση -

το δάγκωμα δεν ειναι όπως τα άλλα μικρότερα παραπτωματάκια, τα οποία δεν ειναι σίγουρη η εκβασή τους.

στο δάγκωμα πάντα πρέπει να υπάρχει μια αντίδραση ήπιων τόνων αλλα που να δείχνει στο παιδί οτι δε ν εχει νόημα να το κάνει.

δηλαδή - προσοχή στο παιδί που δαγκώθηκε εκείνη τη στιγμή.

γενικά ούτως ή άλλως ισχύει αυτό, (γιατι το να μην παρει προσοχή για κάτι κακό που έκανε που γνωριζε ουτως η αλλως απο πρίν οτι ηταν κακό, είναι η απόλυτη ήττα) αλλά ειδικα΄εκεί πρεπει όπως και δήποτε να δωσει κανεις προσοχή στο παιδί που δαγκώθηκε.

όσο και να θυμώσει δηλ. καποιος με κάτι τέτοιο, αν δείξει το θυμό του και τον εκφράσει στο παιδί αυτό, θα εχει μονο κακό αποτέλεσμα.

σαφώς επουδενί δεν φευγείς εάν είσαι αδικημένη.

νομίζω πάντως οτι επρεπε να μιλησεις αυστηρά στην μητέρα αυτή και να της πεις οκ τα παιδια παιζουν και μαλώνουν και δαγκώνουν ειναι μέσα αυτό, αλλά εσείς το να είσαστε μακριά και να με αφήνετε εμένα στο τι να πω εγώ στο παιδί σας, που δάγκωσε την κόρη μου.

είναι απαράδεκτο. Δεν ειναι το παιδί που κάνει κάτι αξιοπερίεργο, ειναι η μητέρα που προφανώς δεν ειχε επίγνωση του θέματος.

Δεν γίνεται να αφηνει καποιος την ευθύνη σε καποιον άλλο, της οριοθέτησης του παιδιού του ειδικά σε αυτή την ηλικία των 2 ετών, να εισαι μακριά.

θα μπορουσε να είχε στο κάτω κάτω αδικηθεί το παιδί της - αλλά κάτι μου λέει ότι ή δεν υπήρχε ανησυχία για κάτι τέτοιο, (είτε επειδή γνωριζε για το ότι το παιδί της ήταν αταχτούλι, είτε επειδή δεν ειχε γενικα ανησυχίες).

Στην ηλικία των 18 μηνών εύκολα πάλι θα ανοιχτεί σε άλλη κατάσταση μόλις δεί ότι δεν θα την περιμένουν τα ίδια όπως και την άλλη φορά, οπότε στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα, εάν φρόντιζα να έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά με τα οποία τα πάει καλά και της φέρονται με σεβασμό όσο αυτό είναι δυνατόν.

κ την επόμενη φορά, θα προστατεψεις την κόρη σου αλλα δεν θα διστάσεις να απαιτήσεις απο την άλλη μητέρα, να έχει την επιτήρηση του γιού της.

δεν θα πείς στην μητέρα αυτή, να έρθει να του πει τι να κάνει, ή να του βάλει τιμωρία,

αλλά απλώς να έρθει για να τον επιτηρεί, μιας και σίγουρα κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε σαν ανασταλτικός παράγοντας( εαν ήταν πανω απο 2 ετών το παιδάκι αυτό).

ειναι κατι πολυ ευγενικό, και θα βοηθήσει να μην υπάρχει ανισορροπία και να αισθάνεσαι οτι δεν ξερεις τι και πως να κανεις.

Το δάγκωμα είναι κατι πολύ συχνό, διαβασε και εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1075 ...

σε 18 μηνών καλύτερα να μην κανεις ακόμα καποια συζητηση νομίζω, απλώς πρακτικα΄να κανεις αυτά που γραφω.

αυτό που μπορείς να λες όταν καποιος κανει κατι τετοιο

είναι

μπερδευτηκε.... και εκανε κατι που δεν σου άρεσε!... :( του του είπαμε όμως, για να το ξέρει, και να μην το ξανακάνει!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

πάντως τα παιδια΄που δαγκώνουν ακόμα και να επιτηρείς, πάλι το κάνουν και ίσα που προλαβαίνεις (για να μην καθυσηχαστείς και νομίζεις ότι εάν ειναι η μαμά απο πάνω, ένα παιδί θα αλλαξει εντελώς τη συμπεριφορά του) :wink::)

δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά υπάρχουν γενικότερα... :) πάντως το παιδάκι σου εχει δυναμη απλώς πρεπει να την βρείτε μαζί σιγά σιγά και έτσι να αμύνεται κ να υπερασπίζεται με τη φωνή και τη δυναμη του !

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

αχ βρε Μαρία όλα καλά,και λες στη μαμά να έρθει να το επιτηρεί,και είναι η φάση που η εν λόγω μαμά σε κοιτάει σαν εξωγήινο και σου λέει αναιδέστατα "παιδιά είναι ,παίζουν"... :roll:

ειλικρινα σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια που μου δινετε. Εχω καθησυχασρει αρκετα τωρα που αντιλαμβανομαι οτι ειναι σχετικα συνηθισμενο γεγονος που αντιμετωπίζεται. Ευχαριστω και πάλι για όλες τις απαντήσεις και ιδιαιτερα για τις παραθέσεις των σχετικων αρθρων. Με βοήθησαν πολύ

Πάντως στους παιδότοπους δεν επιτρέπουν σε παιδάκια κάτω των 3 ετών να μπαίνουν στις παιχνιδοκατασκευές.

Υπάρχουν -συνήθως- ειδικοί διαμορφωμένοι χώροι για μικρότερης ηλικίας παιδάκια.

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Διαφημίσεις