Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν με ηθελαν για νονα τελικα?


loulina

Recommended Posts

Το θεμα μου ειναι πολλα χρονια πισω αλλα ακομα και σημερα συνεχιζω να το σκεφτομαι. Πριν απο καποια χρονια δεχτηκα να βαφτισω ενα κοριτσακι μαζι με την κολλητη μου. Τους γονεις δεν τους ηξερα, ηταν φιλοι της κολλητης, τους γνωρισα οταν δεχτηκαν την προταση της φιλης μου να ειμαι και εγω νονα. Η γνωριμια εγινε 8 μηνες πριν την βαφτιση και ολα καλα. Μικρη διαφορα ηλικιας με τους γονεις, το κοριτσακι αξιολατρευτο, βγαιναμε ολοι μαζι για καφε, ποτο, φαγητο. Αν και δεν ταιριαζαμε πολυ στα γουστα ολα ηταν χαρουμενα, φιλικα και περναγαμε μια χαρα. Μετα απο δυο μηνες απο την γνωριμια η κολλητη μου τσακωθηκε για επαγγελματικους λογους με την μαμα της μικρης και εκανε πισω στην βαπτιση. Εμεινα ξεκρεμαστη! Δεν ηξερα πως να το χειριστω. Ημουν και 22 χρονων και λιγο απειρη σε τετοιου ειδους σχεσεις. Με επιασε λοιπον ο εγωισμος μου και αποφασισα να μην κανω πισω. Να το βαφτισω τελικα το κοριτσακι μονη μου. Οι γονεις του ουδεποτε μου ανεφεραν οτι αφου η φιλη μου εκανε πισω δεν θελουμε ουτε εσενα αφου σε ξερουμε τοσο λιγο. Μαλιστα μου ειπαν για να μην εχω ολα τα εξοδα μονη μου να πουν να ειναι νονος και ενας ξαδερφος της μαμας. Ετσι και εγινε! Εγινε η βαπτιση. Ολα καλα! . Εγω συνεχιζα να εχω σχεσεις μαζι τους και με το παιδι και ας μη μιλιοντουσαν με την κολλητη μου. Μετα απο ενα χρονο, ενω ολα ηταν μια χαρα μεταξυ μας, ειχα κανονισει να παω σπιτι τους μια μερα μετα την γιορτη της μικρης για να της παω το δωρο της και να την δω κιολας. Η υποδοχη τους απαραδεκτη. Ηταν και οι δυο με τις πυζαμες, αραχτοι στον καναπε και βαριοντουσαν τη ζωη τους. Μου το εδειξαν με τον τροπο τους και στο μισαωρο ειχα φυγει. Μετα απο 10 περιπου μερες ειχα την γιορτη μου, ουτε ενα τηλεφωνο για χρονια πολλα. Σκεφτομουν αν ειχα πει ή ειχα κανει κατι αθελα μου αλλα δεν υπηρχε κατι. Σε λιγες μερες ειχε γιορτη και ο κουμπαρος μου. Τον πηρα να του ευχηθω και ηταν μες την καλη χαρα. Τυχαιο λεω θα ηταν το προηγουμενο σκηνικο. Μην τα πολυλεω, για κανα εξαμηνο μονο εγω επαιρνα τηλεφωνο, εγω κανονιζα να βγουμε κτλ. Παντα δεχοντουσαν αλλα ποτε δεν κανονιζαν κατι πρωτοι. Καποια στιγμη απορησα και εγω και τους ρωτησα στα ισα αν ειναι ολα καλα. Κανενα προβλημα μου ειπαν και οι δυο. Αλλα η απομακρη συμπεριφορα συνεχιζοταν και εγω κουραζομουν απο αυτη. Ετσι καποια στιγμη εκανα περιπου ενα μηνα να τους παρω τηλεφωνο και με παιρνει η κουμπαρα μου και αρχιζει να μου τα χωνει γιατι χαθηκα και δεν παιρνω τηλεφωνο για τη μικρη. Τρελαθηκα! Αρχισα να τα λεω και εγω χυμα αλλα δεν ειχε να μου απαντησει. Και εκει τελειωνει η σχεση. Καμια προσπαθεια απο καμια πλευρα. Και με βασανιζει που εχω μια βαφτιστηρα, δεσποινιδα τωρα, που δε με θυμαται και με ξερει μονο απο τις φωτογραφιες της βαπτισης. Σκεφτηκα να κανω καποια επαφη μετα αλλα ειχα μεσα μου ακομα θυμο για την συμπεριφορα των γονιων και ετσι περασε ο καιρος. Εχω επηρεαστει τοσο απο αυτο το γεγονος που ψαχνω με σταγονομετρο τον νονο της μπουμπους μου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Οι σχέσεις φθίρονται, οι άνθρωποι χάνονται. Και τίποτε να μην είχε γίνει μπορεί να χανόσασταν. Τώρα για το τί έγινε ρώτα τους...αλλά φαίνεται φταίει η κολλητή.

Μπορείς να επιλέξεις άνθρωπο δικό σου για νονό/νά. Η αγάπη με αδέλφια και πρώτα ανήψια πάντα υπάρχει. Η' σχεδόν πάντα. Τουλάχιστο το παλεύει μια οικογένεια σωστή να γίνει έτσι.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Link to comment
Share on other sites

Το λάθος ήταν όλων εξ αρχής... Πρώτα της κολλητής που σε τοποθέτησε στη βάπτιση ανευ λόγου. Μετά των γονιών που το δέχτηκαν. Έπειτα δικό σου που βάπτισες ένα παιδί που ελάχιστα ήξερες, μόνο από εγωισμό. Αλλά και των γονιών που δεν σκέφτηκαν το μέλλον και απλά δέχτηκαν.

Το όλον μας κάνει ζημιά σε ένα μόνο άτομο. Στο παιδάκι. Που ΕΥΤΥΧΩΣ έχει έναν νονό να βλέπει.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Εγω παλι δεν κατααβα πως δεχτηκες να γινεις κουμπαρα με ενα ζευγαρι που ουτε καν ηξερες.

Αυτοι δηλαδη, προτειναν στη φιλη σου να τους βαπτισει το μωρο και της ειπαν φερε και οποιον αλλο θες?

 

Για τους κουμπαρους σου και το φερσιμο τους δε μπορω να εκφερω αποψη γιατι προφανως εχουν γινει πραγματα που δεν τα ξερουμε..ισως ουτε κι εσυ. Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε και ειναι στεναχωρο να χαλανε σχεσεις ετσι απο εγωισμο και ψιλοχαζομαρες...Επιλογη μας ομως.

 

Τωρα για το παιδακι, που βασικα πιστευω οτι αυτο θα στεναχωρηθει πιο πολυ απο ολους σας, οταν θα ερθει το Πασχα και δε θα εχει τη λαμπαδα απο τη νονα του, πιστευω οτι ισως θα μπορουσες κι εσυ να κανεις λιγο πισω και μια στο τοσο να παιρνεις ενα τηλεφωνο να δεις τι κανει και να το βλεπεις λιγο.

 

Αφου λες πως εχουν περασει και καμποσα χρονια, ισως εχει ερθει η ωρα να μιλησεις με την κουμπαρα σου εξω απο τα δοντια. Αν θες τη γνωμη μου, ενα τηλεφωνο θα επαιρνα για να ξεκαθαρισω τα πραγματα...

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντρεψα κάποτε ενα ζευγάρι,αγόρασα κοσμήματα,δεν έκανα άλλο έξοδο γιατί ήταν πολιτικός ο γάμος,σε μια δύσκολη για μενα οικονομικά εποχή,έκανα τραπέζια,όλα καλά,εκείνοι ποτέ δεν με κάλεσαν για φαγητό,3 χρόνια τώρα έχουν χαθεί,εχουν αλλάξει σπίτι,τηλέφωνο τα πάντα.Ομως δεν μπορώ να κάνω τίποτα,η κουμπαριά έγινε

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημερα!

 

παντρεψες δηλαδη 2 φιλους σου και μετα τον γαμο δε σε ξανακαλεσαν για ενα καφε?

Και εχουν 3 χρονια να σου μιλησουν?

Χωρις να εχει γινει καποιοα παρεξηγηση?

Link to comment
Share on other sites

πήγαινα για ένα καφέ αραιά και που αλλά μεχρι εκεί,και πάντα με δική μου πρωτοβουλία,δεν με κάλεσαν ποτέ.Δεν έγινε καμμία παρεξήγηση,απλά εξαφανίστηκαν.Τωρα καταλαβαίνω ότι απλά έψαχναν κουμπάρο και αυτό ήθελαν.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κορίτσια, έχω ένα παραπλήσιο πρόβλημα. Οχι τόσο για μένα όσο για το παιδί. Η κουμπάρα μου, παλιά συμμαθήτριά μου, την οποία τυχαία ξαναβρήκα μετά από χρόνια, θέλησε να μου βαφτίσει το παιδί. Ενθουσιασμένη από το reunion αυτό μετά από τόσα χρόνια και αναπολώντας τα μαθητικά χρόνια δέχτηκα, χωρίς να την έχω "ζήσει" όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν, οπότε δεν γνώριζα τις αλλαγές στο χαρακτήρα της. Στο σχολείο ήταν απομονωμένη, δεν την ήθελαν οι άλλοι, λόγω προβλημάτων στο δέρμα της και μόνο εγώ σχεδόν την έκανα παρέα. Ολοι την έκαναν πέρα και ένοιωθα ότι θα πρέπει να αισθανόταν πολύ άσχημα. Τώρα πια είχε αλλάξει, δεν είχε τα προβλήματα που είχε τότε, προφανώς επισκέφτηκε κάποιους γιατρούς και τα έλυσε... αλλα ούτε και καμία φιλία από το σχολείο είχε κρατήσει.... Ετσι δέχτηκα την κουμπαριά (μαζί με το σύζυγό της). Τους κάναμε βρε παιδιά τόσα δώρα.... καθώς ήταν ανύπαντρη αρχικά και μετά παντρεύτηκε και μετά γέννησε κιόλας... που αλοίμονο αν είχε παράπονο. Πανάκριβα δώρα και στη βάφτισή μας λόγω που ήταν νονοί και στο γάμο τους και στη γέννηση της κόρης τους. Σημειωτέον ότι ήρθαν οι γονείς του συζύγου όλοι στη βάφτιση και το τραπέζι και δεν έφεραν ένα μπλουζάκι.... Αυτό για να καταλάβετε το κλίμα... Με λίγα λόγια τσακωθήκαμε άσχημα μετά τη γένησση της κόρης τους, διότι αυτή είχε θυμώσει μαζί μας, χωρίς εμείς να το έχουμε καταλάβει, πέταγε σπόντες που εμείς δεν τις είχαμε αξιολογήσει και κράταγε μούτρα, γι'αυτό και όταν γέννησε δεν μας το είπε! Σταμάτησε κάθε επαφή και όταν μας δει στο δρόμο (μένουμε κοντά) κρύβεται! λες και δεν τη βλέπουμε. Εχει πολλά χρήματα και αυτό νομίζω έγινε η αιτία της υπεροψίας που τη διακατείχε, οπότε είχε την απαίτηση να "χορεύουμε" όλοι όπως εκείνη έπαιζε τη μουσική! Και γι'αυτό θύμωσε. Στο παιδί δεν έχουμε πει τίποτα. Ξέρει ότι νονοί του είναι τα αδέρφια μου που του φέρνουν δώρα. Κάθε Πάσχα έχει 5 λαμπάδες! από όλους μας. Τι θα μπορούσα να του πω που μεγαλώνει πια και θα αρχίσει να ζητάει φωτογραφίες???

Link to comment
Share on other sites

Το λάθος ήταν όλων εξ αρχής... Πρώτα της κολλητής που σε τοποθέτησε στη βάπτιση ανευ λόγου. Μετά των γονιών που το δέχτηκαν. Έπειτα δικό σου που βάπτισες ένα παιδί που ελάχιστα ήξερες, μόνο από εγωισμό. Αλλά και των γονιών που δεν σκέφτηκαν το μέλλον και απλά δέχτηκαν.

Το όλον μας κάνει ζημιά σε ένα μόνο άτομο. Στο παιδάκι. Που ΕΥΤΥΧΩΣ έχει έναν νονό να βλέπει.

Συμφωνω απολυτα!!!

Πως μια αγνωστη δεχτηκε να βαφιτσει ενα παιδιακι και πως οι γονεις το δεχτηκαν αυτο?

Περιεργη η ολη κατασταση.

Δεν ξερω τωρα τι μπορεις να κανεις...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Συμφωνω απολυτα!!!

Πως μια αγνωστη δεχτηκε να βαφιτσει ενα παιδιακι και πως οι γονεις το δεχτηκαν αυτο?

Περιεργη η ολη κατασταση.

Δεν ξερω τωρα τι μπορεις να κανεις...

 

 

 

Πολλά μπορεί να κάνει,αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.Εδώ δεν τα βρίσκουμε με τους υποτιθέμενους κολλητούς μας,θα τα έβρισκε η κοπέλα με κάποιους που ήταν ουσιαστικά άγνωστοι?

Ήταν ένα λάθος από την αρχή,η κουμπαριά δεν είναι παίξε γέλασε,επειδή βαφτίζει μια φίλη να πάμε και εμείς μαζί.Η κοπέλα φαίνεται ότι είχε κάθε καλή πρόθεση,αλλιώς θα έκανε και πίσω μόλις έφυγε η φίλη της,αλλά έπεσε στην περίπτωση.Εδώ άνθρωποι που γνωρίζουμε χρόνια μας εκπλήσσουν με την συμπεριφορά τους...πόσο μάλλον κάποιοι ξένοι,που δεν νοιάζονται το ίδιο.

Ευτυχώς που το παιδάκι έχει ένα νονό.Βέβαια,αν δεν τον είχε,υποψιάζομαι ότι η συμπεριφορά τους προς την κοπέλα μπορεί να ήταν διαφορετική.

Τώρα έχουν τον συγγενή τους και έκαναν πέρα κάποια που θεωρούν ξένη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα συμφωνήσω με τις κοπέλες πιο πάνω.Είναι προς τιμήν σου που βάφτισες το παιδάκι παρ όλο που δεν ήξερες καλά τους γονείς του και που δεν έκανες πίσω όταν έγινε το συμβάν με την κολλητή σου. Ποιά κοπέλα θα δεχόταν να βαφτίσει κάτω από τέτοιες συνθήκες; Κι εγώ στη θέση σου εδώ που τα λέμε θα ντρεπόμουν να κάνω πίσω.Δεν είμαι υπέρ της λογικής ο εχθρός του κολλητού μου είναι και δικός μου το θεωρώ πολύ παιδιάστικο για τις ηλικίες μας.Απλά πιστεύω πως εσύ προσφέρθηκες να παραμείνεις η νονά του παιδιού και το εννοούσες την ώρα που εκείνοι ήθελαν απλώς κάποιον να τους βαφτίσει το παιδί και να μοιραστεί και τα έξοδα με τον ξάδερφο της μαμάς.Για μένα δεν έχει νόημα μετά από τόσα χρόνια να πάρεις τηλέφωνο.Τα παιδιά όταν είναι μικρά πάνε πακέτο με τους γονείς τους και δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν τον άνθρωπο τις προθέσεις του και την κατάσταση συνολικά.Τί χάσμα μπορείς να γεφυρώσεις τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα συμφωνήσω με τις κοπέλες πιο πάνω.Είναι προς τιμήν σου που βάφτισες το παιδάκι παρ όλο που δεν ήξερες καλά τους γονείς του και που δεν έκανες πίσω όταν έγινε το συμβάν με την κολλητή σου. Ποιά κοπέλα θα δεχόταν να βαφτίσει κάτω από τέτοιες συνθήκες; Κι εγώ στη θέση σου εδώ που τα λέμε θα ντρεπόμουν να κάνω πίσω.Δεν είμαι υπέρ της λογικής ο εχθρός του κολλητού μου είναι και δικός μου το θεωρώ πολύ παιδιάστικο για τις ηλικίες μας.Απλά πιστεύω πως εσύ προσφέρθηκες να παραμείνεις η νονά του παιδιού και το εννοούσες την ώρα που εκείνοι ήθελαν απλώς κάποιον να τους βαφτίσει το παιδί και να μοιραστεί και τα έξοδα με τον ξάδερφο της μαμάς.
ακριβώς αυτό! ;)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Καλημέρα κορίτσια, έχω ένα παραπλήσιο πρόβλημα. Οχι τόσο για μένα όσο για το παιδί. Η κουμπάρα μου, παλιά συμμαθήτριά μου, την οποία τυχαία ξαναβρήκα μετά από χρόνια, θέλησε να μου βαφτίσει το παιδί. Ενθουσιασμένη από το reunion αυτό μετά από τόσα χρόνια και αναπολώντας τα μαθητικά χρόνια δέχτηκα, χωρίς να την έχω "ζήσει" όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν, οπότε δεν γνώριζα τις αλλαγές στο χαρακτήρα της. Στο σχολείο ήταν απομονωμένη, δεν την ήθελαν οι άλλοι, λόγω προβλημάτων στο δέρμα της και μόνο εγώ σχεδόν την έκανα παρέα. Ολοι την έκαναν πέρα και ένοιωθα ότι θα πρέπει να αισθανόταν πολύ άσχημα. Τώρα πια είχε αλλάξει, δεν είχε τα προβλήματα που είχε τότε, προφανώς επισκέφτηκε κάποιους γιατρούς και τα έλυσε... αλλα ούτε και καμία φιλία από το σχολείο είχε κρατήσει.... Ετσι δέχτηκα την κουμπαριά (μαζί με το σύζυγό της). Τους κάναμε βρε παιδιά τόσα δώρα.... καθώς ήταν ανύπαντρη αρχικά και μετά παντρεύτηκε και μετά γέννησε κιόλας... που αλοίμονο αν είχε παράπονο. Πανάκριβα δώρα και στη βάφτισή μας λόγω που ήταν νονοί και στο γάμο τους και στη γέννηση της κόρης τους. Σημειωτέον ότι ήρθαν οι γονείς του συζύγου όλοι στη βάφτιση και το τραπέζι και δεν έφεραν ένα μπλουζάκι.... Αυτό για να καταλάβετε το κλίμα... Με λίγα λόγια τσακωθήκαμε άσχημα μετά τη γένησση της κόρης τους, διότι αυτή είχε θυμώσει μαζί μας, χωρίς εμείς να το έχουμε καταλάβει, πέταγε σπόντες που εμείς δεν τις είχαμε αξιολογήσει και κράταγε μούτρα, γι'αυτό και όταν γέννησε δεν μας το είπε! Σταμάτησε κάθε επαφή και όταν μας δει στο δρόμο (μένουμε κοντά) κρύβεται! λες και δεν τη βλέπουμε. Εχει πολλά χρήματα και αυτό νομίζω έγινε η αιτία της υπεροψίας που τη διακατείχε, οπότε είχε την απαίτηση να "χορεύουμε" όλοι όπως εκείνη έπαιζε τη μουσική! Και γι'αυτό θύμωσε. Στο παιδί δεν έχουμε πει τίποτα. Ξέρει ότι νονοί του είναι τα αδέρφια μου που του φέρνουν δώρα. Κάθε Πάσχα έχει 5 λαμπάδες! από όλους μας. Τι θα μπορούσα να του πω που μεγαλώνει πια και θα αρχίσει να ζητάει φωτογραφίες???

 

 

Επαναφέρω το θέμα, διότι ακόμη δεν έχει συνειδοποιήσει το παιδί την αλήθεια, οπότε μένει ανοιχτό.... το τί θα απαντήσω όταν καταλάβει ότι τελικά άλλοι ήταν οι νονοί του! Καμία πρόταση??

Link to comment
Share on other sites

Bobonela δεν μου φαινεται τοσο κακο να μαθει το παιδι την κατασταση, δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι. Εγω θα του ελεγα οτι το βαφτισε μια παλια μου συμμαθητρια, μετα απο λιγο καιρο ομως χαθηκαμε, μενουμε μακρια και δεν μπορουσε να σε βλεπει συχνα, ειχε και αυτη τις δουλειες της και την οικογενεια της και με τον καιρο χαθηκαμε. Εισαι ομως πολυ τυχερος γιατι παρολο που δεν εχεις την κανονικη σου νονα εχεις ολους εμας, ειδες το Πασχα 5 λαμπαδες πηρες! Δεν νομιζω να τον πολυνοιαξει...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κι εμάς μας πάντρεψε κοινός μας φίλος από το πανεπιστήμιο, που μετά το δικό του γάμο εξαφανίστηκε χωρίς κανένα λόγο. τον γιο μας ευτυχώς τον βάφτισε μια κολλητή μας φίλη που είναι η καλύτερη νονά του κόσμου. τώρα για την κόρη μας δεν τολμάμε να προτείνουμε σε κάποιον να την βαφτίσει, λόγω του οικονομικού, ούτε και κανείς μας το έχει προτείνει ακόμη. οπότε μάλλον θα το βαφτίσει η αδερφή μου με τον κουνιάδο μου που υπεραγαπούν και τα 2 μου παιδιά και μένουν κι από πάνω!!

Link to comment
Share on other sites

Bobonela δεν μου φαινεται τοσο κακο να μαθει το παιδι την κατασταση, δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι. Εγω θα του ελεγα οτι το βαφτισε μια παλια μου συμμαθητρια, μετα απο λιγο καιρο ομως χαθηκαμε, μενουμε μακρια και δεν μπορουσε να σε βλεπει συχνα, ειχε και αυτη τις δουλειες της και την οικογενεια της και με τον καιρο χαθηκαμε. Εισαι ομως πολυ τυχερος γιατι παρολο που δεν εχεις την κανονικη σου νονα εχεις ολους εμας, ειδες το Πασχα 5 λαμπαδες πηρες! Δεν νομιζω να τον πολυνοιαξει...

 

To θέμα είναι ότι δεν μένουμε μακριά, αλλά πολύ κοντά! Και συχνά συζητάμε γι'αυτούς. Ουσιαστικά πάλι ψέματα πρέπει να πω με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθώ να βρω μία δικαιολογία για την απαράδεκτη στάση της (γιατί καλά τσακώθηκε με μας, το παιδί τι της έφταιγε...), ώστε το παιδί να ξέρει ότι μένει εκεί αυτή η γυναίκα, αλλά δεν έχουμε σχέσεις για τον εξής λόγο.... (ποιόν όμως???). Θα μου κάνει δεκάδες ερωτήσεις μόλις πω κάτι τέτοιο, οπότε πρέπει να έχω έτοιμες απαντήσεις. Δεν είναι μωρό, έχει κρίση τώρα πια. Γιαυτό ψάχνω λύση για το όταν έρθει η ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα δεν καταλαβα γιατι τσακωθηκατε? Τι εγινε και στραβωσε η κοπελα μαζι σας?

Μπορεις να του πεις οτι κανονικα αυτη ειναι η νονα σου αλλα επειδη δεν γνωριζομασταν πολυ καλα τελικα δεν ταιριαξαμε σαν ανθρωποι, εχουμε διαφορετικο χαρακτηρα και νευριαζαμε ο ενας με τον αλλον και ετσι σταματησαμε να κανουμε παρεα και να βλεπομαστε. Που πανω κατω ειναι και η αληθεια, δεν χρειαζεται να το αναλυσεις και πολυ,εστιασε στο οτι εχει κατα καποιο τροπο νονους οποτε δεν ειναι οτι του λειπει κατι, ωστε να μην νιωθει μειονεκτικα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα δεν καταλαβα γιατι τσακωθηκατε? Τι εγινε και στραβωσε η κοπελα μαζι σας?

Μπορεις να του πεις οτι κανονικα αυτη ειναι η νονα σου αλλα επειδη δεν γνωριζομασταν πολυ καλα τελικα δεν ταιριαξαμε σαν ανθρωποι, εχουμε διαφορετικο χαρακτηρα και νευριαζαμε ο ενας με τον αλλον και ετσι σταματησαμε να κανουμε παρεα και να βλεπομαστε. Που πανω κατω ειναι και η αληθεια, δεν χρειαζεται να το αναλυσεις και πολυ,εστιασε στο οτι εχει κατα καποιο τροπο νονους οποτε δεν ειναι οτι του λειπει κατι, ωστε να μην νιωθει μειονεκτικα.

 

Καλή απάντηση αυτή. Βέβαια λαμβανομένης υπόψη της μεγάλης περιέργειας του γιου μου, θα με βομβαρδίσει με ερωτήσεις "τι κάνατε δηλ. και νευριάζατε ο ένας τον άλλο.... κλπ"........

Να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ έχω καταλάβει ακριβώς που στράβωσε το πράγμα. Κάποιος λόγος σοβαρός δεν υπήρχε. Απλά αυτή άρχισε να μαζεύει "μικρούς" λόγους για πράγματα που πιθανόν δεν ήταν του γούστου της στη συμπεριφορά μας και όλα μαζί έγιναν "μεγάλα". Ηθελε γενικά να κάνουμε και να αντιδρουμε όπως εκείνη περίμενε, σύμφωνα με τα γούστα της. Εμείς δεν είχαμε πάρει είδηση τίποτα. Μέχρι που αφού γέννησε, έβαλε τον πατέρα της στη μέση του δρόμου που τυχαία! μας είδε, να μας το ανακοινώσει λέγοντάς μας ότι είναι ευαίσθητη και ότι δεν της φερόμαστε καλά, γιαυτό δεν μας είπε και για τη γέννα. (Δηλ. δεν χορεύαμε όπως μας έπαιζε τη μουσική!!). Πλούσια και κακομαθημένη. Αυτό ήταν. Αλλά εμείς την πατήσαμε και χάσαμε άλλες προτάσεις τότε για τη βάπτιση.... Και αναγκαζόμαστε να λέμε ψέματα και στο παιδί τόσα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

θα μπορούσες να της τηλ να της πεις όλα αυτά? Ότι το παιδί δεν φταίει σε τίποτα και θέλει να μάθει για τη νονά του. Να του πει εκείνη...ι

Δύσκολο φαντάζομαι... αλλά και "εύκολο". Όσα δεν τα φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Η΄ στείλε ένα μήνυμα

95Jqp2.png

 

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Link to comment
Share on other sites

Στο παιδί δεν έχουμε πει τίποτα. Ξέρει ότι νονοί του είναι τα αδέρφια μου που του φέρνουν δώρα. Κάθε Πάσχα έχει 5 λαμπάδες! από όλους μας. Τι θα μπορούσα να του πω που μεγαλώνει πια και θα αρχίσει να ζητάει φωτογραφίες???

 

Ένα ένα:

Ποια είναι η ηλικία του παιδιού;;

Γιατί κι εσείς δεν θα έπρεπε να του λέτε ψέματα. Εάν είναι μικρό δεν καταλαβαίνει τη διαφορά του "ποιος του έφερε τη λαμπάδα" κλπ.

Άρα, μπορείτε σιγά σιγά να του αλλάξετε το 'παραμύθι' για το ποιος είναι ο νονός... και αργότερα του εξηγείται (πάλι ωραιοποιημένα) για το τι έγινε...

Δεν είναι ουτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο παιδάκι που δεν βλέπει τη νονά του...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...