Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να στείλω και το μικρό μου γιο (10 μηνών) στον παιδικό?

Recommended Posts

ο μεγαλυτερος μου γιος πρωτοπηγε παιδικο στα 2 και είχε δυσκολη προσαρμογη και ψυχολογικη και με τις ιωσεις :cry:

φετος απο σεπτεμβρη ετοιμαζομαι να στειλω σε σταθμο το δευτερο

που μου δειχνει σημαδια οτι ειναι αρκετα έτοιμος και ειμαι

αισιοδοξη-θα ειναι26 μηνων

απο το σταθμο ομως με ειδοποιησαν ότι κανουν δεκτο και τον τριτο μου για τον οποιο ειχα κανει αιτηση για καλο και για κακο(είναι ημικρατικος σταθμος) και ο οποιος θα ειναι μολις 10 μηνων.

Να πω την αληθεια δεν το περιμενα και έχω μπει σε σκεψεις :roll: Απο

θεωρητικης πλευρας είμαι σιγουρα κατα του να πηγαινουν τοσο μικρα

τα παιδακια παιδικο και γιατι το ανοσοποιητικο τους ειναι τοσο ευαισθητο ακομη αλλα και γιατι πιστευω ότι δεν ειναι ακομη ετοιμα να αποχωριστουν τη θαλπωρη του σπιτιου τους και τον πονο του αποχωρισμου που νιωθουν

μπορουν να τον " διαχειριστουν " χειροτερα απο ενα διχρονο η τριχρονο...

απο την άλλη όμως οπωσδηποτε είναι για μενα μια ευκαιρια και να τους ταχτοποιησω και τους δυο μια και καλη σε ένα αρκετα καλο σταθμο με

πολυ -πολυ λογικο κοστος-για ιδιωτικους θα χρειαζόμουν πανω απο

600 ευρω και για τους δυο :oops: ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ,

το σπουδαιοτερο είναι ότι θα παρω και εγώ μια ανασα το πρωι πριν

φυγω για τη δουλεια περισσευουν 3 ώρες...ισως να ακουγεται εγωιστικο αλλα όσο και αν τους λατρευω το έχω πραγματικα αναγκη να περναω λιγο χρόνο χωρις παιδια

εστω και αν είναι για να συγυρισω(και στη δουλεια με παιδια ασχολουμαι)

Σκεφτομαι πολυ και πως θα τα βγαλει περα ο μικρουλης με τις ιωσεις -

και να μην παει παλι θα κολλαει βεβαια απο το μεγαλυτερο αλλα δεν ειναι ακριβως το ίδιο ...

δεν ξερω τι να κανω ,θα με βοηθουσε πολυ να ακουσω κι αλλες γνωμες :idea:

Διαφημίσεις

Κι εγω το ιδιο πιστευω.Εγω εχω μονο ενα βεβαια, αλλα της φιλης μου που εχει τρια, της αρρωσταιναν τα 2 μικροτερα συνεχως απο το μεγαλυτερο κι ας μην πηγαιναν σταθμο τα ιδια.Αν νιωθεις οτι το εχεις πολυ αναγκη και πιστευεις οτι θα το προσεχουν αρκετα στον σταθμο, παρολο που ειναι πολυ μικρουλι, πιστευω καλα θα κανεις να το στειλεις, εστω δοκιμαστικα στην αρχη.Τα παιδια περνουν καλυτερα αν και η μαμα ειναι καλα.Καλη αρχη λοιπον!!!

η μαμβας έγραψε πολυ σωστα αν νομιζεις ότι θα το προσεχουν αρκετα

Αυτο ειναι ένα προβλημα ..που να ξερω εγω τι κανουν εκει περα θα του δινουν σημασια ,θα παιζει αρκετα, θα είναι φιλικοι μαζι του ή θα ειναι δημοσιο φορ έβερ?ΑΣ πουμε μια γνωστη μου μου είχε πει πως σε έναν αλλο δημοσιο σταθμο

τα παιδακια που δεν περπατουσαν ακομη δεν έμπαιναν στον κοπο καν να τα ξελυσουν απο τα ρηλαξ! Για αυτο ρωταω όποιον έχει πειρα πως τα απασχολουν συνηθως τα μικρουλια στους σταθμους ,υπαρχει περιπτωση να περνανε καλα ,γιατι διαφορετικα ειναι προβλημα μεγαλυτερο ίσως και απο τις ιωσεις....

Για τις ιωσεις ειναι εντελως σιγουρο οτι το μεγαλο θα κολαει το μικρο μετα οποτε ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα οποτε αυτο δεν ειναι το προβλημα σιγουρα . Ενω περυσι ελεγα αντε να μεγαλωσει ο Κωνσταντινος να γινει 18 μηνων να τον στειλω 3 4ωρα σε παιδικο σταθμο , φετος που ο μικρος μου κοντευει τους 18 μηνες (ειναι 16 ) εννοειτε οτι αναθεωρω , δεν υπαρχει περιπτωση να στειλω ενα τοσο μικρο παιδακι στον παιδικο και δεν υπαρχει λογος εφοσον δεν εργαζομαι και δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανενα και καμια οτι θα προσεξει το παιδι μου οπως εγω . Με αυτα που εχω ακουσει και διαβασα και εδω στο φορουμ κοριτσια τελικα ειναι καλυτερα αμα υπαρχει η δυναντοτηα τα παιδια να μενουνε σπιτι εως τα 2.5-3 χρονια . Ετσι και αλλιως ενα παιδακι επειτα απο τα 2,5 κοινονικοποιειται και εχει αναγκη να παιξει με αλλα παιδακια , ως τοτε τους αρεσει να εχουνε παιδακια γυρω τους αλλα μαλλον ειναι πολυ μικρουλια για κοινονικο παιχνιδι . Περισσοτερο τη μαμα τους και το σπιτακι τους θελουνε παρα να βρισκονται σε ενα αγνωστο χωρο οπου δεν ξερεις πως τα φερονται και πως τα προσεχουνε .

Διαφημίσεις

Για τις ιωσεις ειναι εντελως σιγουρο οτι το μεγαλο θα κολαει το μικρο μετα οποτε ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα οποτε αυτο δεν ειναι το προβλημα σιγουρα . Ενω περυσι ελεγα αντε να μεγαλωσει ο Κωνσταντινος να γινει 18 μηνων να τον στειλω 3 4ωρα σε παιδικο σταθμο , φετος που ο μικρος μου κοντευει τους 18 μηνες (ειναι 16 ) εννοειτε οτι αναθεωρω , δεν υπαρχει περιπτωση να στειλω ενα τοσο μικρο παιδακι στον παιδικο και δεν υπαρχει λογος εφοσον δεν εργαζομαι και δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανενα και καμια οτι θα προσεξει το παιδι μου οπως εγω . Με αυτα που εχω ακουσει και διαβασα και εδω στο φορουμ κοριτσια τελικα ειναι καλυτερα αμα υπαρχει η δυναντοτηα τα παιδια να μενουνε σπιτι εως τα 2.5-3 χρονια . Ετσι και αλλιως ενα παιδακι επειτα απο τα 2,5 κοινονικοποιειται και εχει αναγκη να παιξει με αλλα παιδακια , ως τοτε τους αρεσει να εχουνε παιδακια γυρω τους αλλα μαλλον ειναι πολυ μικρουλια για κοινονικο παιχνιδι . Περισσοτερο τη μαμα τους και το σπιτακι τους θελουνε παρα να βρισκονται σε ενα αγνωστο χωρο οπου δεν ξερεις πως τα φερονται και πως τα προσεχουνε .

Με καλυψε πληρως.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ο

το σπουδαιοτερο είναι ότι θα παρω και εγώ μια ανασα το πρωι πριν

φυγω για τη δουλεια περισσευουν 3 ώρες...ισως να ακουγεται εγωιστικο αλλα όσο και αν τους λατρευω το έχω πραγματικα αναγκη να περναω λιγο χρόνο χωρις παιδια

εστω και αν είναι για να συγυρισω(και στη δουλεια με παιδια ασχολουμαι)

Δεν ακουγεται καθολου εγωιστικο. Ολες οι μανουλες παρολο που τα λατρευουμε θα θέλαμε λίγο χρόνο για να κανουμε μια γενικη χωρις να μας πετανε τον κουβα ή να ηρεμησει το κεφαλι μας απο το "θελω αυτο, θελω εκεινο". Ποσο μαλλον εσυ με 3.

Απλα να εχεις υποχην σου οτι το παιδι θα βγαλει αρκετα αρνητικα στην συμπεριφορα του αν παει (και μιλαω απο πειρα). Θα κολησει τοσο επανω σου τις υπολοιπες ωρες που θα πνιγεσαι. ΓΝωμη μου βεβαια.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Αυτο ειναι ένα προβλημα ..που να ξερω εγω τι κανουν εκει περα θα του δινουν σημασια ,θα παιζει αρκετα, θα είναι φιλικοι μαζι του ή θα ειναι δημοσιο φορ έβερ?..

VIVI μηπως θα μπορουσες να βρεις μια γυναικα (ή καποια γειτονισσα που να εχει πχ αναγκη οικονομικη) να ερχεται 2 ωρες καθε πρωι να σε βοηθαει στις δουλειες του σπιτιου:σιδερωμα, σκουπα,σφουγγαρισμα,συγυρισμα, η ακομη και μαγειρεμα ωστε εσυ να εχεις 2 ωρες ημερησιως ελευθερες να παιξεις με τη μικρη σου,να πατε κουνιες η για ψωνια κλπ;Ειναι 250 ευρω περιπου το μηνα, αλλα το παιδακι σου θα το περιποιεισαι εσυ κι οχι καποιος ξενος και ασε τις δουλειες στη γυναικα.Δεν καταλαβα βεβαια ποιος φυλαει το παιδι οταν πας στην δουλεια, οποτε ισως να μην ειναι εφικτη η προταση μου.

Δουλευω παρτ ταιμ εκπαιδευτικος σε ολοημερο συν κανενα ιδιαιτερο

οποτε δε λειπω πολλες ώρες απο το σπιτι.Συνηθως κανουμε αλλαγη με τον αντρα μου για να παω στη δουλεια, αν υπαρξει καμια εκτακτη αναγκη

μπορει να ρθει η μαμα μου ή η πεθερα μου.Τη λυση που έγραψε η μαμαβας

με τη γυναικα για λιγες ώρες την εφαρμοζω τώρα.Ερχεται 3 τριωρα τη βδομαδα όχι για να κανει δουλειες αλλα για να ασχοληθει λιγο με τον μεσαιο που είναι 2 ετων και είναι μες στην τρελα και μες στο μαμα μαμα!!

δεν τιθεται θεμα να ασχοληθω εγω κι άλλο μαζι του γιατι αυτο γινεται όλο το εικοσιτετραωρο...και παιδικες και παιχνιδια σπιτι και μαγαζια, μεχρι

σημερα και τουρτα που φτιαξαμε μαζι :roll: Δηλαδη η κυρια παιζει στο δωματιο με τα παιδια κι εγω πλενω κανενα πιατο μετην ησυχια μου

κανω εξωτερικες δουλειες χωρις να τους σερνω και τους τρεις μαζι μες στη ζεστη,τετοια..Όμως υπαρχουν τα εξης δυο ζητηματα.Αφενος τα τρια τριωρα

περνανε μεχρι να πεις κυμινο ενω ο παιδικος διαρκει περισσοτερο

και αφετερου οι γυναικες επειδη συνηθως δεν καλυπτονται με τόσο λιγες ώρες δουλειας -που λογικο είναι δεν τους λυνουν και το οικονομικο τους-

μολις βρουν κατι πιο σταθερο την κανουν αλα γαλλικα....απο το νεο έτος έχω αλλαξει τρεις -καλες κοπελες όλες δοξα τω θεω αλλα να πω την αληθεια ψιλοβαρεθηκα άντε παλι αγγελιες ,να περασουν 15 για να βρεις μια της προκοπης,να της δειξεις ,να τη συνηθισουν τα παιδια και πανω που ξανασαινεις να σου λεει ότι φευγει...Να αυτη που έχω τωρα χθες μου ανακοινωσε ότι ''εντελως ξαφνικα" αποφασισε να παει ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ στην πατριδα της ,πραγμα για το οποιο φυσικα δεν μου είχε μιλησει όταν την προσελαβα :oops:

Απαραιτητη λυση για τριτεκνη μαμα! Μηπως μπορεις οικονομικα να ανταπεξελθεις παιρνοντας μια κοπελα καθε μερα 3 ωρες η καθε μερα 4 ωρες οπως κανει μια γνωστη μου κι εχει σωθει; θα της προτεινεις μισθο με το μηνα κι οχι με την ωρα, οποτε αν πχ τωρα δινεις 6 ευρω την ωρα, σου παει 6*3*3*4=216 ευρω το μηνα.Ομως αν την πληρωνεις με το μηνα θα της πεις 400 ευρω το μηνα για 4 ωρες τη μερα, δηλαδη θα σου στοιχιζει 5 ευρω η ωρα και θα την παιρνεις 80 ωρες το μηνα, ενω τωρα την παιρνεις 36 ωρες μονο! Η γνωστη μου λεει οτι αλλαξε η ποιοτητα ζωης της απο τοτε που το εκανε.Κι επιπλεον οι κοπελες που απασχολουνται με αυτο το ποσο καθε μηνα, δεν φευγουν ετσι ευκολα, στηριζονται σε αυτο.Και αν της δωσεις κατι επιπλεον τον Αυγουστο, θα στα κρατησει τα παιδια. Δεν θελω να επεμβω στα οικονομικα σας, αλοιμονο, μην με παρεξηγησεις, μονο να βοηθησω θελω, γιατι μερικες φορες βλεπω οτι κι εγω πελαγωνω πιστευοντας οτι δεν υπαρχει αλλη λυση.Ελπιζω να βοηθησα λιγο και να μην ενοχλησα.

Διαφημίσεις

φυσικα βοηθησες και δεν ενοχλησες και σε ευχαριστω!όμως δυστυχώς τα οικονομικα μου δεν επιτρεπουν τετοιες λυσεις! 'οπως ανεφερα είμαι ωρομισθια εκπαιδευτικος και για όσους δεν το γνωριζουν το κρατος μας αμοιβει με 7 ευρω την ώρα :( Α.. ξεχασα να πω ότι μεσα σε όλα τα άλλα πρεπει να διαβασω και για τον ΑΣΕΠ τωρα που το θυμηθηκα!

Η κυρια που έχω τωρα δεν κανει δουλειες και με τα παιδια ποτε δεν τα κραταει μονη της όλα,απλα με βοηθαει και παιρνει 4 ευρω την ώρα,για να

κανουμε και τη λογιστικη μας ,συνολα 150 το μηνα για 9 ώρες τη βδομαδα

Μια άλλη κυρια καθαριζει τα '" βαρια " άλλες 3,5 'ωρες καθε Κυριακη

και περνει 20 καθε φορα συνολο 80 το μηναΌΛΑ ΜΑΖΊ ΔΗΛΑΔΗ 230 ΕΥΡΩ

και εδω τελειωνουν οι δυνατότητες μου,όπως είδες μιλησα και για ημικρατικο σταθμο γιατι για ιδιωτικους με 300+ ευρω το καθε παιδι

ουτε λογος,

παρολο που μερικοι ιδιωτικοι μου άρεσαν πολυ περισσότερο απο το δημόσιο απο αρκετες αποψεις....

Λοιπον θα απαντησω ως παιδαγωγος με αρκετα χρονια πειρα σε αυτες τις ηλικίες..

1ον. ιωσεις θα κολλαει ουτως η αλλως απο τα μεγαλυτερα (μην σου πω οτι θα κολλαει ακομα κι αν τα αλλα δεν ειναι αρρωστα) οποτε αυτος δεν ειναι λογος για να μην το πας..

2ον. τα παιδακια σε αυτη την ηλικία προσαρμοζονται πολυ πιο ευκολα απο οτι ενα παιδι 2 χρονων.

Σχεδον ολα τα βρεφακια που θυμαμαι να εχω σε αυτη την ηλίκια απλωναν τα χερια οταν τους τα απλωνες και εσυ να τα παρεις αγκαλια και η προσαρμογη τους ηταν αυτη. Ακομα σε αυτη την ηλικία δεν εχουν προσκοληθει σε τετοιο βαθμο με τη μαμα οπότε ειναι πιο ευκολο να πανε σε μια αλλη αγκαλια απ΄οτι ενα διχρονο.

3ον. Ενας καλος σταθμος ειναι καλός σε ολα τα τμήματα..

Ενας κακός σταθμός επισης σε ολα.. δεν υπαρχουν εξαιρεσεις οσον αφορα την ηλικία.

Αν εισαι ευχαριστημενη για τα μεγαλυτερα θα εισαι και για το μικρο...

Βεβαια μην περιμενεις οτι θα κανουν τα τρελα πραγματα .. Συνηθως σε αυτες τις ηλικίες δινεται εμφαση περισσοτερο στη φροντιδα τους..

Σκεψου απλα οτι ενα "ιδανικο τμημα" σε αυτη την ηλικία θα ειχε το πολυ 12 παιδακια με 3 δασκαλες (οι οποίες δουλευουν κυκλικο ωραριο δηλαδη δεν θα ειναι και οι τρεις ολες τις ωρες) ..

Το πρωι και μεχρι τις 8 θα ειναι μια δασκαλα για να τα υποδεχτει.. λογικο αλλωστε δεν πανε ολα την ιδια ωρα.. μετα τα ερθει η δευτερη και θα πρεπει να τα ταισουν πρωινο και να τα αλλαξουν.. συνηθως η μία απασχολει αυτα που εχουν τελειωσει και η αλλη αναλαμβανει το αλλαγμα...

Μεχρι να ερθει και η τριτη η οποία θα αραμεινει και μεχρι το τελος θα εχουν πει το πολυ πολυ κανα τραγουδακι, θα εχουν παιξει λιγο με τα παιχνιδακια της ταξης και θα εχει ερθει η ωρα για την φρουτοκρεμα.. την οποία μεχρι να ταισουν θα εχει ερθει παλι η ωρα για υπνο γιατι τα περισσοτερα μικρουλια σε αυτη την ηλικία παιρνουν εναν ενδιαμεσο υπνακο γυρω στις 10 ..

Θα κοιμηθουν το πολυ μια ωρα και μετα μεχρι τις 12 ειναι η ωρα που τιθεται σε εφαρμογη το ενιοτε παιδαγωγικο προγραμμα που συνηθως ειναι καποια καλλιτεχνικη δραστηριοτητα οσο το επιτρεπει το οριο ηλικίας της ταξης ή τραγουδακια, η παιχνιδι με εκπαιδευτικα παιχνιδια καταλληλα για την ηλικία. Μετα στις 12 θα φανε μεσημεριανο και μεχρι να ταισουν και να αλλαξουν παλι ολα αυτα τα παιδια θα ερθει παλι η ωρα για υπνο.. συνηθως στους δημόσιους κοιμουνται υποχρεωτικα ολα τα παιδια εκτος απο αυτα που φευγουν νωρις.. Ο καθε σταθμός αναλογα με το υπαρχον προσωπικο καθιερωνει αλλο ωραριο. Πχ μπορει να υπαρχει υποχρεωτικη αποχωρηση στις 1 ή στις 2.. παντως τα παιδια που φευγουν μετα τις 3 κοιμουνται ολα.. η εστω πανε στα κρεβατια τους. Με το που ξυπνανε εχουμε παλι μια απο τα ιδια δηλαδη ταισμα, και αλλαγμα οποτε εφυγε η μερα..

και αυτα σε εναν σταθμο που οπως ανεφερα παραπανω λειτουργει υπο ιδανικες συνθηκες οσον αφορα την αναλογια παιδιων-παιδαγωγων..

Φανταστειτε ποσο πιο πιεσμενο ειναι το ωραριο οταν ο δασκαλες ειναι δυο ή μια (συχνο φαινομενο)

Οποτε αν ρωτησεις για το προγραμμα και σου πουν πως ειναι καπψς ετσι να ξερεις οτι μια χαρα ειναι..

Τωρα οσον αφορα αυτο που λες για τα ρηλαξ ως παραδειγμα, ειναι ευκολο να καταλαβεις τη νοοτροπια τους σταθμου παρατηροντας το χωρο που θα φιλοξενησει αυτα τα παιδια.

Αν πχ υπαρχουν μεσα στην αιθουσα 2 παρκο και 2-3 ρηλαξ δεν υπαρχει περιπτωση τα παιδια να μενουν με τις ωρες εκει.. Ειναι ομως απαραιτητο απο την αλλη να υπαρχουν. Δεν μπορουν τα παιδακια να σερνονται ολη μερα στη μοκετα. Θα κουραστουν και το ρηλαξ για παραδειγμα θα βοηθησει να ξεκουραστει για λιγο ενα βρεφακι.

αμα δεις μια αιθουσα που εχει 15 ρηλαξ ή 8 παρκα τοτε αυτο ναι ειναι σαφως ανυσηχητικο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ντορα σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,οπως κα όλα τα αλλα κοριτσια :P

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΈΓΡΑΨΕΣ ΉΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΉΞΕΡΑ

ειδικα αυτο το τελευταιο με τα ρηλαξ και τα παρκα θα το τσεκαρω-έχω πεσει και σε καλη περιπτωση γιατι στον εν λογω σταθμο κανουν ολοκληρωτικη ανακαινιση.

γενικα ο χώρος του σταθμου είναι καλος και έχει και μεγαλο κηπο

όμως γενικοτερα εχω ακουσει απο γονεις αρκετα αντιφατικα σχόλια,απο ενθουσιασμο μεχρι .... γενικα έχω την τακτικη επειδή τα κριτηρια είναι

υποκειμενικα ,να λαμβάνω τις ξενες γνώμες υπόψιν μονο μεχρι ενός σημειου.Πως νομιζετε ότι μπορω να βγαλω ένα ασφαλες συμπερασμα

για το τι κανουν και με τα μικρουλια και με τα μεγαλυτερα?

βασικα η γνωμη που σχηματιζει ενας γονιος απο ενα παιδικο ειναι αναλογη των απαιτησεων του.. και των αναγκων του..

Θα σου δωσω μερικα παραδειγματα που μου εχουν συμβει για να καταλαβεις.

Αν πχ μια μανα σχολαει στις 4 και μονιμως αργει και η δασκαλα της κανει συνεχεια παρατηρηση (ευλογα εφοσον ολοι δημοσιοι κλεινουν στις 4).. ειναι λογικο αυτη η μανα να ειναι δυσαρεστημενη και να μην λεει και τα καλυτερα λογια εφοσον δεν εξυπηρετει η δασκαλα την προσωπικη της αναγκη να κραταει παραπανω το παιδι της (η δασκαλα ομως πληρωνετε μεχρι τις 4 οχι παραπανω)

Γενικα οσον αφορα τα θεματα ωραριου (τοσο στην ωρα προσελευσης οσο και στην ωρα αποχωρησης) υπαρχει συχνα προβλημα και πολλοι γονεις σχηματιζουν γνωμη απο αυτο)

Μπορει ομως να συμβει και το αντιθετο.. Πχ να αναλαβει η μαγειρισσα επειδη η μαμα ειναι γνωστη της ή της κανει τιποτα δωρακια να πηγαινει στο σταθμο μιση ωρα νωριτερα και να παραλαμβανει ενα παιδακι (πραγμα μη δεοντολογικα και νομικα σωστο) .. αυτη η μαμα συνηθως ειναι ικανοποιημενη και λεει καλα λογια..

Αλλη περιπτωση γονιων που λενε πολυ αρνητικα λογια για εναν σταθμο ειναι γονεις παιδιων υπερβολικα ζωηρων, που η δασκαλα εχει σηκωσει τα χερια ψηλα και καλει καθε τρεις και λιγο τους γονεις ωστε να συζητησουν τι μπορει να γινει με το παιδι..

δυστυχως δεν ειναι ολοι οι γονεις ανοιχτοι σε μια συζητηση που προφανως θα τους χτυπησει το καμπανακι οτι κατι μπορει να κανουν λαθος οσον αφορα τον τροπο διαπεδαγωγηση που εχουν επιλεξει για το παιδι τους.. (πχ ενα παιδι που το δερνουν συχνα στο σπιτι.. και υπαρχουν πολλα πιστεψτε με.. το πιο πιθανον ειναι να χτυπαει τα αλλα παιδια και να μην μπορει η δασκαλα να το συνετισει με κανεναν τροπο εφοσον εχει μαθει μονο με ξυλο..)

Αντιθετα πολυ ευχαριστημενη (χωρις λογο) μπορει να ειναι η μαμα ενος πολυ συνεργασιμου παιδιου που η δασκαλα λεει συνεχεια στη μαμα.."μα τι αγγελουδι εχετε.. τι καλο παιδακι.."

ο γονιος αυτοματα το λαμβανει ως "κοπλιμεντο" και αποδοχη ως προς τον τροπο που μεγαλωνει το παιδι του ...

Αυτη η μανα μπορει να μην εχει ασχοληθει ποτε με τιποτα αλλο.. ο καλος λογο της δασκαλας για το παιδι της της φτανει για να γυρισει να πει.. "ααα ειναι φανταστικος σταθμος"..

γιατι πολυ απλα μια "φανταστικη μανα" που εχει ενα "σουπερ παιδι' δεν μπορει να εχει επιλεξει "κακο σταθμο"

Απο την αλλη παλι υπαρχει και η κατηγορια των "αδιαφορων" ή απλα "ανενημερωτων" γονιων που ο σταθμος ειναι απλα το μερος που αφηνουν το παιδι τους για να πανε στη δουλεια και δεν τους ενδιαφερει τιποτα αλλο..

Ειναι αυτοι οι γονεις που κατα καιρους σχολιαζονται στο φορουμ.. σε διαφορα τοπικ που εχεουν ανοιχτοι με τη φραση "υπαρχουν ανθρωποι που ανε εκει τα παιδια τους?.. ναι υπαρχουν..

Θα πρεπει να δωσεις λιγο εμφαση στο ποιος σου λεει το καθε τι..

καλο θα ηταν να ζητας να αιτιολογησουν το λογο που σου λενε κατι..

να σου πουν τι ηταν αυτο που τους εκανε να σχηματισουν αυτη την αποψη.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

δεν ξερω φοβαμαι μήπως οι προσδοκίες μου είναι ουτοπικες :( Για να μη βγω εκτός θεματος θα μιλήσω μόνο για τα μικρούλια ,τα βρεφακια

για να πω ότι είμαι ευχαριστημενη απο το σταθμό και να έχω ήσυχη τη συνειδηση μου ότι δεν άφησα το παιδι μου όπου κι όπου θα ήθελα να ξερω ότι συμβαίνουν τα εξής

1.οι παιδαγωγοι και όλο το προσωπικο τους μιλανε, τους χαμογελουν συχνα, δεν φωναζουν συχνά ,τα παρηγορούν 'οταν κλαινε,δε θα πω τα αγαπούν αλλα τα συμπαθουν!!

2.τους δινουν στα πλαισια του εφικτου στο συγκεκριμένο χώρο, τη δυνατότητα να κινούνται, να μπουσουλανε , να περιεργαζονται και να πιανουν τα παιχνίδια

3.τα βγαζουν καιρου επιτρεποντος στον κήπο και έστω και λίγο τα βαζουν στα εξωτερικα παιχνιδια αν τα παιδακια δειχνουν να το θελουν πολυ

4.τα απασχολουν δημιουργικα,με αυτό δεν εννοώ να κανουν πραγματα

που ξεπερνουν τις δυνατότητες της ηλικιας τους για λογους εντυπωσιασμου των γονέων,αλλα για παραδειγμα να τους τραγουδανε και ναχορευουν με κεφι ,να δραματοποιουν αστεια τις φωνες των ζωων ,να τους δειχνουν τις εικονες απο τα πρωτα παραμυθακια,να τους βοηθουν να παιξουν με τα εκπαιδευτικα παιχνίδια της ηλικιας τους κ.τ.λ και όχι να τα αφήνουν με τις ώρες να βαριουνται

5. φροντιζουν το φαγητό και την υγιεινή τους όπως θα έκαναν στα δικα τους παιδια

6, ενημερωνουν τους γονεις για ό,τι σημαντικο και δεν αυτοσχεδιαζουν στην τυχη σε θεματα μεθοδων πειθαρχίας και όλων των άλλων παιδαγωγικών ζητηματων

Διαφημίσεις

Λογικα μου ακουγονται αυτα...

Νομιζω πως οι περισσοτεροι σταθμοι καπως ετσι λειτουργουν μωρε..

Σιγουρα εδω μεσα γραφουμε πολλα στραβα αλλα αλλα ποσες ειμαστε που γραφουμε?

20? 30? αρα τοσους σταθμους ξερουμε..

Μην ανυσηχεις.. κανε μιαβολτα στους σταθμους της περιοχης που σε ενδιαφερει και γραψε το παιδακι σου σε αυτον που θα σου κανει κλικ..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

off topik sorry αλλα δεν κρατηθηκα...

φανταστικο "νημα" που βγαζεις νοημα...

Οχι οτι εχω να πω τιποτα παραπανω απο αυτα που ειπε η dora....

απλά ενα πραγμα υπαρχουν σταθμοι και σταθμοι ( οπως σε ολα τα πραγματα αλλωστε )

Ειναι δυσκολο εργο η ευρεση του "σωστου" σταθμου...

Εχει να κανει με τους ανθρωπους πρωτιστως αλλα και τους χωρους ( συντηρηση καθαριωτητα κ.λ.π.)

επειση μιλαμε για βρεφακια και οι ανθρωποι εκει περνανε πολυ περισσότερες ωρες απο εμας :?:? μαζι τους μην ξεχνατε οτι θελωντας και μη τα παιδαγωγουν

αρα

1.ον ο χαρακτηρας τους παιζει συμαντικοτατο ρολο, καθοτι αυτον δινουν στα παιδια μας

2.ον καλο ειναι το ασε - παρε καθε μερα να κραταει 2 λεπτα παραπανω ετσι ωστε να γνωρισουμε λιγο παραπανω τον ανθρωπο που ειναι με το παιδι μας, το υφος του ποιο ειναι... και ειδικά σε πανικο οχι οταν ολα κοιμουνται..

χτες για παραδειγμα που πηγα να παρω την Δαναη εκατσα κανα μισαωρο και εκει καθοτι μολις ειχε ξυπνησει το χρυσο μου και πειναγε ( πρωτοτυπο ) οποτε η ιδιοκτητρια μου λεει "δε καθεσαι λιγο να φαει πρωτα?" ετσι ειδα και πως τα ταιζουνε και τι συστημα ακολουθουνε στο ταισμα....

Απο την αλλη βεβαια η Δαναη εχει μεγαλωσει εκει μεσα με αυτους τους ανθρωπους απο 2.5 μηνων...

Κοιταγα χτες ενα μωρακι που φερανε τωρα παλι 2.5 - 3 μηνων καπου εκει τριγυρω...

το βλεπω και λεω "μα πως μπορεσαν" και μετα σκευτομαι... κι εσυ ρε χαμενε το ιδιο δεν εκανες?? στην ιδια ηλικια δεν τους το εμπιστευτηκες???? και δεν πηγαμε καν "συστημενοι"

Ανευρεση μεσω ιντερνετ καναμε ποιοι σταθμοι ειναι στην περιοχη, απο αυτους μεσω τηλεφωνου ξεσκαρταραμε ποιοι περνουν παιδι στην ηλικια που θελαμε ( απο τους 30 οι 3 !!!!!!!!ασχετο αν εχουν αδεια απο 40 ημερων οι περισσότεροι - δεν αναλαμβανουν ετσι ευκολα τοσο μικρα) και αφου επισκευτηκαμε και τους 3 ( ειμασταν τυχεροι και τελικα αποδειχτηκε οτι τους επισκευτηκαμε απο τον χειρωτερο στον καλυτερο - με τα δικα μας παντα κριτηρια )

ε σ' αυτον που ειμαστε τωρα πρωτα μας εκαναν "κλικ" οι ανθρωποι και ειδικα η ιδιοκτητρια, και μετα ολα τα αλλα.....

Ισως τελικά αν θες δε θες πρεπει να πας το παιδακι σου σεσταθμο νωρις, οσο πιο νωρις τοσο καλυτερα, απο αποψη προσαρμογης εκεινου τουλαχιστον, γιατι η δικη μας προσαρμογη..... αστα κραταει μηνες μεχρι να σιγουρευτουμε οτι ολα ειναι καλα - φοβιες... ενοχες κ.λ.π.

Ισως τελικά αν θες δε θες πρεπει να πας το παιδακι σου σεσταθμο νωρις, οσο πιο νωρις τοσο καλυτερα, απο αποψη προσαρμογης εκεινου τουλαχιστον, γιατι η δικη μας προσαρμογη..... αστα κραταει μηνες μεχρι να σιγουρευτουμε οτι ολα ειναι καλα - φοβιες... ενοχες κ.λ.π.

Δυστυχως η προσαρμογη του γονιου δεν ολοκληρωνετε ποτε...

Ειτε αυτος που τελικα αναλαμβανει τη φυλαξη ειναι ο σταθμος ειτε μια γυναικα ειτε η γιαγια και ο παππους..

Το βλέπω απο τον εαυτο μου..

Του χρονου ευελπιστω να στειλω τον χαρουλη στον σταθμο που δουλευα εγω παλια.. σε χωρο και συναδελφους που γνωριζω.. σε ανθρωπους που εχω παει σπιτι τους και ερχονται στο δικο μου και που κανουμε παρεα..

Και αο επαγγελματικης αποψης σε μια γυναικα απο την οποια εμαθα πολλλα (γιατι και γω μικρουλα και ρωταρα ημουν οταν πηγα σε αυτον τον σταθμο, που μου εκανε φοβερη εντυπωση η τρυφεροτητα με την οποία συμπεριφερονταν σε καθε μωρακι και που η αρχη της ηταν κατι πολυ βασικο.. θα συμπερεφερεσαι σε καθε παιδι σαν να ηταν δικο σου..

Και παρολα αυτα ανησυχω... :cry:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Η ανησυχία δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει, για το παιδί σου μιλάμε, παντα θα σκέφτεσαι είναι καλά, περνάει καλά εκεί που είναι, τρώει, κοιμάται, το προσέχουν?????? Ομως όταν είσαι σίγουρη για τον σταθμό και τους ανθρωπους του όλες αυτές οι ανησυχίες κάπως καταλαγιάζουν και ειδικά όταν δεις ότι το παιδί είναι ευχαριστημένο!!!!!

τα παιδακια που δεν περπατουσαν ακομη δεν έμπαιναν στον κοπο καν να τα ξελυσουν απο τα ρηλαξ! Για αυτο ρωταω όποιον έχει πειρα πως τα απασχολουν συνηθως τα μικρουλια στους σταθμους ,υπαρχει περιπτωση να περνανε καλα ,γιατι διαφορετικα ειναι προβλημα μεγαλυτερο ίσως και απο τις ιωσεις....

Εμένα η συνεφάδα μου είναι νηπιαγωγός … Το μόνο που μου είπε από την αρχή είναι να κάνω τα αδύνατα δυνατά και να μην στείλω το παιδί πριν τα 3 σε παιδικό …… Προπαντός για τα πολύ μικρά μου είπε πως τα πράματα είναι «κάπως» συμπληρώνοντας πως όσο και καλή διάθεση να έχουν οι νηπιαγωγοί η δουλειά είναι τόσο πολύ που δεν γίνετε δεν βγαίνει….

Rikiki & Καραμελίτσα

να ,κατι τετοια φοβαμαι κι εγώ :( Και όταν υπαρχει πολυ καλη διάθεση

κάπως θα βρει τον τρόπο η παιδαγωγός να την εκφράσει,αν τυχει όμως

να ψιλοβαριέται κιόλας....Τα μεγαλύτερα παιδακια κάπως θα επωφεληθουν από τη συντροφιά των άλλων παιδιών,θα ζωγραφίσουν, θα φτιαξουν κανένα λεγκο ,κανένα παζλ...Τα μικρουλια όμως ,θα κάθονται δεμένα και θα περιμενουν ποτε θα τα πάρει η μαμα??

Τα μικρουλια οπως λες κατα κυριο λογο ειναι μαμ - κακα και νανι..

Ποσο καθονται ξυπνια.....

Αν εξαιρεσουμε το θεμα των ιωσεων που ειναι αναμφυσβητητο για την πρωτη χρονια σε οποιαδηποτε ηλικια,

να σου πω την δικη μου εμπειρια με την Δαναη.....

Ειχαμε σοβαρο προβλημα να κατεβει απο....... αγκαλια που την ειχαν οι κοπέλες καθε μερα και συνεχεια.... :D:D:D:D:D:D

Ουτως ή αλλως δεν ειναι το παιδι που καθοταν και στο ρηλαξ...

Μπουσουλαγε οσο μπορουσε :D:D:D:D:D:D

ή καθοταν στο χαλι με παιχνιδια γυρω της και χαζευε τα αλλα παιδακια

Τωρα που μεγαλωσε και περπαταει???????

Αστα καλυτερα :D:D:D:D:D:D:D

Εμένα η συνεφάδα μου είναι νηπιαγωγός … Το μόνο που μου είπε από την αρχή είναι να κάνω τα αδύνατα δυνατά και να μην στείλω το παιδί πριν τα 3 σε παιδικό …… Προπαντός για τα πολύ μικρά μου είπε πως τα πράματα είναι «κάπως» συμπληρώνοντας πως όσο και καλή διάθεση να έχουν οι νηπιαγωγοί η δουλειά είναι τόσο πολύ που δεν γίνετε δεν βγαίνει….

αυτό δεν μπορεί να ισχύσει σαν κανόνας. είναι παρατήρηση της κοπέλας αυτής οτι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα του παιδικού,

δεν μπορούσε να γίνει δουλειά -

δηλαδή ο παιδικός, δεν ήξερε ή δεν μπορουσε να φτιάξει το πρόγραμμα τους έτσι, ώστε οι νηπιαγωγοί/παιδαγωγοί να μπορουν να κανουν την δουλειά τους,

όταν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες λίγα παιδιά δηλαδή ανα παιδαγωγό,

όλα γίνονται, και τα παιδιά αυτά περνούν θαυμάσια κ αυτό το βλέπω 8 χρόνια τώρα.

οι γονείς που θέλουν να πανε τα παιδιά τους σε ηλικία κάτω των 3 στον παιδικό,

αυτό που πρέπει να προσέξουν είναι οι συνθήκες (αναλογία δασκάλας παιδιών, και πρόγραμμα) και τα άτομα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

να πω κατι εδω που μου ηρθε στον νου σαν πλεονεκτημα εν δυναμη του παιδικου..

Παρατηρω την Δαναη και την γενικη συμπεριφορα της.

Ωρες ωρες κοιταει τα αλλα παιδακια με ενα βλεμμα εντονης παρατηρητικοτητας και αντιγραφει κινησεις "που εχουν νοημα".

Δηλ. τωρα τελευταια εμαθε να λεει οχι και να το εννοει κουνοντας το κεφαλι δεξια αριστερα. Αυτη την κινηση απο καπου την εχει ξεσηκωσει ΜΑΖΙ ε το νοημα της..

ΝΟΜΙΖΩ ( κι εδω οι ειδικότεροι εμου θα συμφωνησουν ή διαφωνησουν) οτι η παρατηρηση των αλλων λιγο μεγαλυτερων παιδιων αναπτυσει πιο γρηγορα τις ικανοτητες του μικρότερου παιδιου καθοτι οι κινησεις του μεγαλυτερου παιδιου ειναι σαφως πιο αναλλογες και κατανοητες, απο τις "περιπλοκες" δικες μας κινησεις των μεγαλων.

Πχ. αυτο που ειδα σημερα το πρωι.

Παρατηρουσε εντονα ενα κοριτσακι που πηγε στο γιογιο.

Υποθετω οτι με αυτο τον τροπο θα "καταλαβει" την.....χρηση του αντικειμενου :D:D:D:D:D:D και θα της ειναι πιο ευκολο τελικα οταν τα συνδυασει ολα στο μυαλουδακι της να κανει το ιδιο....

Καλημέρα

Να διευκρινίσω πως δεν έχω εμπειρία από σταθμούς καθώς ο μικρός μου θα πάει για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο. Απλά έγραψα αυτό που μου είπε μία νηπιαγωγός η οποία είναι πολύ υπεύθυνος άνθρωπος και ξέρω πως κάνει την δουλεία της με πολύ αγάπη και δεν είχα κανένα σκοπό να θίξω ή να υποτιμήσω κανέναν Στο κάτω κάτω είναι λογικό και να μην μπορούν να προλάβουν σε όλα οι κοπέλες την στιγμή που έρχετε στιγμή που δυσκολευόμαστε εμείς οι μανούλες που έχουμε να φροντίσουμε μόνο ένα δύο παιδάκια.

οι γονείς που θέλουν να πανε τα παιδιά τους σε ηλικία κάτω των 3 στον παιδικό,

αυτό που πρέπει να προσέξουν είναι οι συνθήκες (αναλογία δασκάλας παιδιών, και πρόγραμμα) και τα άτομα.

Όντος αυτό είναι το σημαντικό της υπόθεσης Αλλά κάποτε για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι κάνουν τα πάντα Έχει τύχη αυτή η κοπέλα να δουλέψει σε ένα ιδιωτικό σταθμό που η ιδιοκτήτρια όποτε οι γονείς ρωτούσαν τον αριθμό των νηπιαγωγών που αντιστοιχεί στα παιδάκια έλεγε πάντα κάτι παραπάνω για να μην φανεί πως δεν έχει αρκετό προσωπικό και όταν ερχόντουσαν για έλεγχο καλούσε τις άλλες κοπέλες από τις άλλες τάξεις για να δείξει πως έχει αρκετό προσωπικό. Σε αυτή την περίπτωση πάνω μου είχε αναφέρει πως όσο και καλή διάθεση να έχουν οι νηπιαγωγοί σε τέτοιες συνθήκες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν

Rikiki & Καραμελίτσα