Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εκει που ολα πανε καλα, ξαφνικα με πιανει αγχος και ανησυχια... μηπως κατι δεν παει καλα? μολις τωρα διαβαζα στο φορουμ, για μια κοπελα που τα πραγματα δεν πηγαν καλα δυο μηνες πριν το τοκετο...

Ειμαι 28 εβδομαδων και εχω περασει και εγω τις περιπετειες μου... Με το που εκανα το τεστ και βγηκε θετικο, στον πρωτο υπερηχο η γιατρος φοβηθηκε για παλλινδρομο, επειδη το εμβρυο φαινοταν πολυ μικρο.... τρεχα στο λητω μεσα στα αγρια μεσανυχτα επειδη δεν ενιωθα καλα απο το αγχος μου.. τελικα το μωρο ηταν μια χαρα, αλλα επειδη ειχα παει πολυ νωρις για υπερηχο δεν φαινοταν καλα.... (συμβουλη: μην πηγαινετε υπερβολικα νωρις για τον πρωτο υπερηχο)

Στην 6η εβδομαδα, στα καλα καθουμενα αιμα... οχι αιμορραγια,αλλα κατακοκκινο αιμα στο εσωρουχο και στο σκουπισμα... ξανα λητω, ξανα υπερηχος.... ολα οκ.... στο καπακι γριπη... αντιβιωση...

Στην 17 εβδομαδα τουμπα, σαβουριαστηκα εξω απο το σπιτι... μαυρα τα γονατα, οκ το μωρο survivor...

Στην 22 εβδομαδα στη β επιπεδου μικρο προβληματακι με μια αρτηρια... πιθανοτητα για προεκλαμψια και προωρο τοκετο

Στην 24 και 25 βδομαδα παλι λιγο αιμα, μετα απο ταραχη και στεναχωρια....

Αυτααααααααααα..... Τωρα που γραφω η μπεμπα κλωτσαει με δυναμη το lap-top, επειδη το εχω ακουμπησει πανω στη κοιλια μου και ο αντρας μου μουρμουριζει, επειδη λεει καθε φορα που μπαινω στο ιντερνετ και ψαχνομαι για θεματα εγκυμοσυνης φρικαρω.... εχει λιγο δικιο...

Τι να πω??? με ρωτανε ολοι "πως παει η μπεμπα?" και δε ξερω τι να απαντησω.... Αν δεν τη δω, αν δεν τη κρατησω, πως να πιστεψω οτι το ανθρωπακι μου ειναι καλα?????

Ειμαι εντελως παρανοικη???Μπλοκαρετε και σεις οταν σας ρωτανε, "πως παει το μωρακι"?

Διαφημίσεις

Εγώ ναι, αλλά έχω πολύ σοβαρούς λόγους, όχι απλά το άγχος που πιάνει όλες τις εγκυμονούσες...

Για να καταλάβεις εγώ όχι μόνο αν δεν το πιάσω στα χέρια μου, μα αν δεν περάσουν δυο-τρεις μήνες απο τη γέννα δεν πρόκειται να πω με βεβαιότητα σε κανέναν ότι το μωρό είναι καλά...

Δεν θα σε αγχώσω εξηγώντας σου με λεπτομέρειες το γιατί...το μόνο που θα σου πω, για να μην σου μπαίνουν ιδέες, είναι οτι αυτό που με κάνει να αντιδρώ έτσι είναι μια ΣΠΑΝΙΑ, ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΗ θα έλεγα, περίπτωση που όμως είναι στο δικό μας ιατρικό ιστορικό...είμαστε σπάνιοι άνθρωποι...τι να κάνουμε :lol:

Οπότε, αυτό που λεω και στον εαυτό μου, κι αυτό που λεω και σε σένα και σ' όλες τις μανούλες είναι να μην σκεφτόμαστε αρνητικά...ό,τι είναι να γίνει θα γίνει γιατί έτσι πρέπει οπότε εμείς ας κάνουμε Ο,ΤΙ περνάει απο το χέρι μας και τα άλλα ας τ' αφήσουμε στη φύση και στον Θεό...

Πολλά φιλάκια!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Βλέπω εχεις μια τάση προς την γκαντεμιά και την σκουντουφλιά αλλά μην ανησυχείς τα μωρά ειναι περισσότερο ανθεκτικά απ' οτι νομίζουμε.

Εκείνο που θα σου έλεγα όμως ειναι μακρυά το λαπτοπ απο την κοιλιά σου γιατι ειναι ηλεκτρονική συσκευή και εκπέμπει ηλεκρομαγνητική ενέργεια...ίσως γι'αυτό κλωτσάει το μωρό :)

Και αν εισαι και τύπος που αγχωνεται έτσι ασε το πολύ το ψάξιμο γιατι δεν ωφελεί....let it be a mystery!

καλά από άγχος, άλλο τίποτα!!!συνέχεια, είτε με κπ αιτία, είτε χωρίς :shock::shock: κουράγιο, είναι απόλυτα φυσιολογικό νομίζω :lol::lol:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Άγχος??? άντε καλέ μην το λές!!! Την πρώτη φιρά που έγραψα εδω για το άγχος μου, μια κοπέλα μου απάντησε (μάλλον η dina ήταν): "ποιός είπε οτι η εγκυμοσύνη είναι εύκολο πράγμα!!! " Και έχω να προσθέσω: Ευχάριστο γεγονός αλλά και δύσκολο. Και όσο ψαχνόμαστε τόσο πιο δύσκολο γίνεται και τόσο χάνουμε την μαγεία. Και αυτό είναι στα αλήθεια άσχημο. Καλή μου nen παρά τις δυσκολίες που σου έτυχαν μέχρι τώρα, σκέψου οτι τελικά μια χαρά τα καταφέρνεις και έτσι θα είναι η συνέχεια (χωρίς τις γκαντεμιές). όλα τα καλά για όλες τις κοπέλες και για όλα τα μωρά...

Θα συμφωνήσω με την Κονίνα...στον γιό μου ήμουν 18 χρονών και ήμουν στην ΚΟΣΜΑΡΑ μου! Δεν ανησυχούσα για τιποτα, την εγκυμοσύνη την θεωρούσα οσο φυσιολογική και την αναπνοή...και πέρασα ζάχαρη! Η ωραιότερη περίοδος της ζωής μου! Οφείλω βέβαια και ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στον γιατρό μου που μου πέρασε αυτόν τον τρόπο σκέψης...και δεν με άγχωσε ποτέ και για τίποτα...Θυμάμαι στον 5ο ήθελα να παω σε μια συναυλία και τον ρώτησα (πώς το έπαθα και τον ρώτησα άλλο θέμα, γιατί γενικά δεν τον ρωτούσα και τίποτα αφού δεν ανησυχούσα για τιποτα:) ) και μου είπε: "Εσύ θες να πας; Αμα θες να πας, λίγο να προσέχεις μόνο να μην κουραστείς και να μην χτυπήσεις" Αυτά είναι!!! :)

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Εγώ θα έλεγα οτι δε γενικές γραμμές είμαι ήρεμη. Σκέφτομαι θετικά και αισιόδοξα. Λέω: όλα θα πάνε καλά, γιατί να μην πάνε άλλωστε? Έχω τον καλό θεούλη μαζί μου και δεν ανησυχώ...Ίσως γιατί υποσχέθηκα στον εαυτό μου να το ευχαριστηθώ και να μην αφήσω το άγχος να μου στερήσει όλη τη χαρά.

Βέβαια υπάρχουν στιγμές που τρώω και εγώ τις φρίκες μου και σκέφτομαι τα χειρότερα σενάρια του κόσμου (ειδικά εν όψει Β επιπέδου), αλλά σε γενικές γραμμές μάλλον το ελέγχω...

Αν πιστεύεις ότι μόλις γεννήσεις, θα ησυχάσεις είσαι πολύ πολύ γελασμένη! Το άγχος είναι κάτι που θα μας ακολουθεί για όλη την επόμενη ζωή μας. Να φάει, να πάρει το βάρος του, να μην αρρωστήσει, να γίνει καλά, να πάει σχολείο, να μάθει να διαβάζει ......ατέλειωτη η λίστα. Οπότε .... μάθε να ζεις με αυτό!

αυτο ειναι αληθεια!!! σκεφτομαι οτι ειναι οι τελευταιες στιγμες στη ζωη μου που ειμαι για τη παρτη μου.... οκ, ο αντρας μου και η οικογενεια μετρανε, αλλα αμα θες ρε παιδακι μου να ανοιξεις τη πορτα και να πας μια βολτα ξαφνικα, μπορεις και το κανεις..... η, αμα θες κλεινεσαι στο μπανιο και πλακωνεσαι στις μασκες και στα πιλινγκ για κανα δυωρο χωρις να εχεις συννενοηθει με μπειμπυ σιττερ (που λεει ο λογος) δυο βδομαδες πιο πριν.........η, το αλλο....... η απολυτη φρικη!!!!! παιρνεις εναν ανθρωπο στο κινητο, και δε το σηκωνει... μια,δυο, τρεις... οκ! ε, δε πεθαινεις κι ολας!!!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ 15ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ ΤΗΛ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ!!!!!!!! ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!! ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ!!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ (συνεχιστε τη συζητηση μονες σας, παω να πλακωθω στα λεξοτανιλ)

Διαφημίσεις

αυτο ειναι αληθεια!!! σκεφτομαι οτι ειναι οι τελευταιες στιγμες στη ζωη μου που ειμαι για τη παρτη μου.... οκ, ο αντρας μου και η οικογενεια μετρανε, αλλα αμα θες ρε παιδακι μου να ανοιξεις τη πορτα και να πας μια βολτα ξαφνικα, μπορεις και το κανεις..... η, αμα θες κλεινεσαι στο μπανιο και πλακωνεσαι στις μασκες και στα πιλινγκ για κανα δυωρο χωρις να εχεις συννενοηθει με μπειμπυ σιττερ (που λεει ο λογος) δυο βδομαδες πιο πριν.........η, το αλλο....... η απολυτη φρικη!!!!! παιρνεις εναν ανθρωπο στο κινητο, και δε το σηκωνει... μια,δυο, τρεις... οκ! ε, δε πεθαινεις κι ολας!!!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ 15ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ ΤΗΛ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ!!!!!!!! ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!! ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ!!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ (συνεχιστε τη συζητηση μονες σας, παω να πλακωθω στα λεξοτανιλ)

κάτι τέτοια σκέφτομαι και εγώ από τώρα (καθότι και εγώ τα έκανα ως μικρούλα :D:D )και τρελλάινομαι και ο αντρούλης κοροιδεύει!! :shock::shock:

κάτι τέτοια σκέφτομαι και εγώ από τώρα (καθότι και εγώ τα έκανα ως μικρούλα :D:D )και τρελλάινομαι και ο αντρούλης κοροιδεύει!! :shock::shock:

Κοροϊδεύει, αλλά άμα καθίσει και σκεφτεί ότι η κόρη του μπορεί να είναι με κανένα μαντραχαλά που να μην της φέρεται καλά, θα το δει αλλιώς το θέμα!