Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γενικα ειμαι απο τις μαμαδες που τηρουν ευλαβικα τις οδηγιες των γιατρων και προσπαθω να ζουν τα παιδια οσο πιο υγεινα μπορω...

Οταν θηλαζα τη 10 μηνων κορη μου...οταν λεω οτι δεν τους δινω ουτε με σφαιρες φαστ φουντ...οτι δεν δινω καθε μερα γλυκα και μερεντες...οτι δεν καπνιζουμε στο σπιτι...οτι δεν μπαινουμε με τα παπουτσια επειδη η μικρη μπουσουλυσε και τωρα βαζει τα παντα στο στομα...οτι δεν τις βγαζω ποτέ στο ηλιο το μεσημερι...οτι δεν δινω στην 3χρονη κορη μου κοκα κολα...και πολλα αλλα...

ακουω την all time classic ατάκα..."τοσα και τοσα τρωμε και αναπνεουμε...ο δικοςμου ο καπνος...ο ηλιος...η μερεντα...ο γυρος...το χαμπουργκερ...θα το πειραξει?" :roll:

Σας εχει συμβει κι εσας κατι παρομοιο? Επειδη δεν φημιζομαι για την ετυμολογία μου και ενοψει καλοκαιριου θα το ξανακουσω και παλι κατα κορον...εχετε καμια καλη απαντηση? :lol:

Διαφημίσεις

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μαλλον βρηκες την αδελφη ψυχη, ακριβως τα ιδια εγω δεν αφηνω να μπαινει κανεναν μεσα με τα παπουτσια εχω σε ολους παντοφλες μην σου πω οτι για οσα εγραψες συμφωνω απολυτα μα σε ολα ομως,κι οταν μου λενε το οτιδηποτε τους λεω τα δικα σας παιδια τα μεγαλωσατε οπως θελατε σειρα μου τωρα να κανω αυτο που θελω εγω κ κρινω σωστο,αν δεν ειναι συγγενεις τοτε λεω καθε μανα εχει κ τα δικα της κ τις ιδιοτροπιες της οποτε το κοβουν ολοι!!!!!!!!!!!!!!!!κ αυτα κοβονται απο την αρχη γιατι δεν θελω να μπω σε τετοιες συζητησεις

A πολυ ωραια...γιατι στον "εξω" κοσμο αισθανομαι ουφο... Ειδικα το να μπουσουλαει το παιδι και να μπαινουν οι γονεις με τα παπουτσια το βρισκω Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ!!! Οι ιδιοι γονεις αν παει το μωρο να παρει κατι απο το πεζοδρομιο και το βαλει στο στομα θα παθουν αμοκ...ε ποια η διαφορα του να βαλει κατι στο σπιτι....οταν οι ιδιοι κουβλανε ολη τη βρωμια του δρομου στο σπιτι τους...

Τελικα κανουν ο,τι τους βολευει και τους κανει τη ζωη ευκολη και μετα βγαζουν και τους αλλους υστερικους και υποχόνδριους για να τα εχουν καλα με τη συνειδηση τους... :wink:

Εγώ λέω μια φοβερή γουρουνιά (δεν είναι βρισιά) , αλλά άσε να μην την γράψω εδώ... Δεν κάνει... :cool::cool::oops::oops::lol::cool:

Οχι ρε γραψτο...αμα ειναι βρισια στειλτο με πμ...

Διαφημίσεις

να λοιπόν που σε ένα τόσο μικρό χώρο ανακαλύπτω ότι δεν είμαι η μόνη "περίεργη" με τα παπούτσια και τα λοιπά "απαγορευτικά" για τα παιδιά!

βασικά να σου πω... τσιτάτη ατάκα δεν έχω γιατί μέχρι στιγμής η αλήθεια είναι δε μου χρειάστηκε

φαντάζομαι όμως ότι ΑΝ έρθει κάποιος και μου πει αυτό το γνωστό "έεεεεεεεελα μωρέ... μπλα μπλα μπλα" η απάντηση μου θα είναι κάτι σε στυλ...

"αλήθεια ε? βρε για δες... και δεν το είχα σκεφτεί αυτό τόσον καιρό.. να είσαι καλά που μου το είπες .... αλλά το δικό μου παιδί ακολουθεί τους δικούς μας κανόνες κι αυτοί δεν αλλάζουν (χαμόγελο, υπόκλιση και γεια σας) :D "

αυτο με τα παπούτσια είναι το ευαίσθητο σημείο μου!!!!!!!!

μα υπάρχει βρε παιδιά πιο βρώμικο πράγμα απο το παπούτσι που μεταφέρει ότι πατάμε...μέσα στο σπίτι????

δεν μπορώ να πω οι περισσότεροι με σέβονται και βγάζουν τα παπούτσια, είναι όμως και κάποιοι στους οποίους δεν μπορώ να πω(δεν έχω το θάρρος)πολύ κακώς βέβαια...

εμένα γενικώς με πειράζουνε και μου λένε ότι είμαι υπερβολική στο θέμα καθαριότητας και στο θέμα παιδί, αλλά ειλικρινά ούτε που με νοιάζει.

Σ'αυτούς λοιπόν που το παίζουν έξυπνοι και μπορεί να ειρωνευτούν, τους λέω να κοιτάνε τη δουλειά του και το πως θα μεγαλώσει κανείς το παιδί του είναι δική του υπόθεση.και αν πιστεύουν πως αυτοί είναι οι τέλειοι και εγώ η υπερβόλα....τους δίνω και συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όλες οι αδελφές ψυχές μαζευτήκαμε εδώ!!!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον κόσμο.

Εγώ έχω "κατηγορηθεί" ως περίεργη γιατί δεν ήθελα όταν ήταν ημερών ακόμη, να μαζεύονται όλοι μαζί στο σπίτι! να τον πάω σε παιδικά γενέθλια στις 40μέρες (σε κλειστό χώρο, γιατί με τους ανοιχτούς δεν είχα πρόβλημα)! για τα αυτονόητα!!!!! χα χα χα

Τώρα, προετοιμάζομαι να ακούσω πάλι πράγματα για την περιέργια μου με τη θάλασσα που θα κάνει το παιδί μπάνιο!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπεί το μωρό μου σε θάλασσα που απλώς κοιτάει προς το Θερμαϊκό. Μια χαρά η Χαλκιδική αλλά το δεύτερο πόδι της, όχι το πρώτο και ειδικά η δυτική πλευρά!!!!! Θα έχω να σας λέω ιστορίες!!!!

Για τη διατροφή του παιδιού δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο.

Για την ψυχαγωγία του? Δεν θα συμπεριλαμβάνει τηλεόραση τουλάχιστον μέχρι τα 3!!!!!!

Για την καθαριότητα έχω μόνο να πώ ότι επειδή ο μικρός μας έχει μια αδυναμία στο πάτωμα!!!( το γλείφει κατά διαστήματα) έχω καταργήσει και τα απορρυπαντικά στην ιδέα και μόνον ότι μπορεί να μην ξεπλένονται καλά! Τα αντικατέστησα με ξυδάκι!!!!

Εμένα με αποκαλούνε "ΛΟΞΗ"!!!!!![/u]

Το τί είναι υπερβολικό και τί όχι είναι υποκειμενικό. Ο κάθε γονιός είναι υπεύθυνος για το παιδί του και κανείς δεν είναι σε θέση να του υποδείξει τί θα κάνει.

Franklin έγραψε:

Τελικα κανουν ο,τι τους βολευει και τους κανει τη ζωη ευκολη και μετα βγαζουν και τους αλλους υστερικους και υποχόνδριους για να τα εχουν καλα με τη συνειδηση τους... Wink

Κι εγώ θεωρώ τους γονείς μου υπερβολικούς και υποχόνδριους σε σε κάποια θέματα που αφορούν το παιδί αλλά ο λόγος δεν είναι ότι κοιτάζω τη βολή μου. Απλά είμαι πιο ψύχραιμη επειδή θέλω το παιδί μου να αποκτήσει αντισώματα και να μη μεγαλώσει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον (αν και στο θέμα των παπουτσιών όταν μπουσουλάει το μωρό και γλείφει το πάτωμα συμφωνώ κι εγώ).

Το να πει ο άλλος την άποψή του και να το συζητήσουμε δεν το θεωρώ κακό, το να προσπαθήσει να την επιβάλλει με ενοχλεί αφάνταστα. Ε, όταν γίνεται αυτό απαντάω χαμογελαστά- χαμογελαστά και ευγενικά- ευγενικά μια ατάκα του στυλ: "Αν στην άλλη ζωή μ' ερωτευτείς, φρόντισε να μην κάνεις μαζί μου παιδιά γιατί οι απόψεις μας δεν συγκλίνουν".

"Αν στην άλλη ζωή μ' ερωτευτείς, φρόντισε να μην κάνεις μαζί μου παιδιά γιατί οι απόψεις μας δεν συγκλίνουν".

Πολύ μου άρεσε αυτό!!!!! Χε χε...

Διαφημίσεις

Η απάντηση του πατέρα μου όταν του είπα να βάλει τα παπούτσια του:

"γιατί καλέ να τα βγάλω, καθαρά είναι, δεν έχω πατήσει τίποτα"

κοιτόντας τις σόλες.

ζζζντοινγκγκγκ!!!!

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

κοιτόντας τις σόλες.

ζζζντοινγκγκγκ!!!!

Λάθος! Να βγάλει ήθελα να πω.

Είναι περασμένη κι η ώρα και δεν βλέπω απ΄την νύστα.

716217ybmeeuyfgz.gif

Και μια ατάκα που άκουγα συνέχεια όταν ήταν πιο μωρο:

να το ντύνω καλά και να μην το βγάζω με κρύο έξω γιατί

"" Τα μωρά πέρνουν το κρύωμα απο την μύτη""

και όταν το πάρουν μετά που το πάνε? ...

716217ybmeeuyfgz.gif

:lol::lol::lol: χαχαχαχαχαχαχα Κι εμενα μου το λεγαν αυτο!!!

κοιτόντας τις σόλες.

ζζζντοινγκγκγκ!!!!

Μηπως εχει καμια μακρινη συγγενεια με τον μπαμπα μου???? :lol::lol::lol:

Ακριβως τα ιδια....Ασε που στραβομουτσουνιαζει αμα του πεις βγαλε τα παπουτσια,μολις καθαρισα!!

Διαφημίσεις

"αλήθεια ε? βρε για δες... και δεν το είχα σκεφτεί αυτό τόσον καιρό.. να είσαι καλά που μου το είπες .... αλλά το δικό μου παιδί ακολουθεί τους δικούς μας κανόνες κι αυτοί δεν αλλάζουν (χαμόγελο, υπόκλιση και γεια σας) :D "

:lol::lol: Λοιπόν αυτό το είπα χτες βράδυ στην πεθερά μου, που μου ανακοίνωσε χαμογελαστή ότι μαζί της το ήπιε όλο το γάλα το παιδί, γιατί σκέφτηκε να του βάλει μέσα δύο ..... κουταλίτσες μέλι!

Λοιπόν εγώ τους λέω: Σωστό, όταν μεγαλώσει και θα αποφασίζει εκείνος να του το πείτε. Τώρα γίνεται ό,τι θέλω εγώ!

Λοιπόν αυτό το είπα χτες βράδυ στην πεθερά μου, που μου ανακοίνωσε χαμογελαστή ότι μαζί της το ήπιε όλο το γάλα το παιδί, γιατί σκέφτηκε να του βάλει μέσα δύο ..... κουταλίτσες μέλι!

Πωπω συγχίστηκα και μόνο που το διάβασα.

Εγώ με την καθαριότητα και την αποστειρωση δεν καίγομαι εκτός των απαραίτητων επειδή το μωρό είναι πολύ μικρό (3μισι μηνών). Αλλά εχω θέμα με την τηλεόραση. Δεν θέλω να πέφτει το βλέμμα της ούτε για δευτερόλεπτα. Και βέβαια σχηματίζεται ένα ελαφρό μειδίαμα στο πρόσωπο της μαμάς μου κάθε φορά που επιμένω. Αλλά δεν αντιδρώ. Τώρα όμως που διάβασα τόσες καλές ατάκες μάλλον θα αρχίσω.

A6s2p3.png

Μου το είπαν χθες όταν ειπα σε κάποια γειτόνισσα οτι θηλάζω ακόμα τον 18 μηνών γιό μου.

"Μην τον θηλάζεις πια, τώρα το γάλα σου είναι σαν νερό."

Δηλάδή αντί για γάλα παράγω νερό? Μα πια είμαι τέλος πάντων? Η μαμά Λουτράκι?

1123172c53q6fnl95.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Για να είμαι ειλικρινής όταν είχα μωρό τον Ραφαήλ, ίσως κι επειδή δεν ήμουν σπίτι μου να κάνω ό,τι κουμάντο ήθελα, δεν έπαιρνα ιδιαίτερες προφυλάξεις αν και το μωρό ήταν σ' ανοσοκαταστολή απο έξι μηνών μέχρι τρισήμιση χρονών. Βέβαια δεν μπουσούλησε κιόλας, αλλά δεν μπορούσα να διανοηθώ να πω σε κανέναν να βγάλει παπούτσια (είπαμε, νοικοκυρά εκεί δεν ήμουν εγώ εξάλλου). Μάλιστα στα τρία του πήρα και γατουλα στο σπίτι η οποία καμιά φορά το έσκαγε (ήταν μονοκατοικία) αλλά την είχα εμβολιασμένη βέβαια...Το παιδί μεγάλωσε μια χαρά, παρά την ευαισθησία που λογικά είχε και λόγω ανοσοκαταστολής και λόγω αυτής καθ' αυτής της αιματολογικής ασθένειάς του δεν αρρώστησε ποτέ σοβαρά, ούτε δερματολογικά προβλήματα είχε και γενικώς η κατάστασή του ήταν καλύτερη απο πολλά παιδάκια της ίδιας ηλικίας υγιή. Γι' αυτό πολλές φορές λεω σε άλλες μαμάδες που φυσικά κάνουν ό,τι καλύτερο πιστεύουν για τα μωρά τους και τα παιδάκια τους, οχι επειδή είναι υστερικές όπως λένε πολλοί άσχετοι, αλλά επειδή είναι υπεύθυνες μανούλες και νοιάζονται πραγματικά, να αφήνουν το παιδί να έρχεται σ' επαφή με τον κόσμο/περιβάλλον όσο πιο φυσικά γίνεται...γιατί έχω παρατηρήσει οτι απο την υπερβολική προστασία στο τέλος τα παιδάκια αυτά αρρωσταίνουν με το παραμικρό και είναι πολύ κρίμα ενώ έχει κάποιος ένα υγιές παιδί να το φέρνει σε τέτοια κατάσταση απο την πολλή του αγάπη...

Συμφωνώ βέβαια πως ο κόσμος μας δεν είναι όπως πρώτα...τίποτα δεν είναι ανόθευτο, ούτε καν τα μικρόβια! Αλλά όμως κι αυτά εντάσσονται στο ίδιο περιβάλλον μ' εμάς, και πρέπει να τα συνηθίζει ενα παιδί οσο γίνεται περισσότερο για να ατσαλώσει το ανοσοποιητικό του!

Τώρα με το μωρό η πρώτη ατάκα που άκουσα ήταν οτι θα πρέπει να διώξω τον σκύλο (τον έχω μέσα στο σπίτι συνέχεια εκτός των ωρών που λείπουμε) για τα μικρόβια/τρίχα κλπ. Εγω σε κάτι τέτοια δεν μιλάω...απλά κοιτάω...με ένα βλέμμα που τα λεει όλα! :)

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Eγω συνηθως λεω: "Αμα το παιδι παθει το α, β, γ...ω απ' αυτο ποιος θα τρεχει στα νοσοκομεια;" Η απαντηση φυσικα ειναι " εσυ" Και συνεχιζω: "Τοτε εγω βαζω τους κανονες!!" Και ακολουθει η απολυτη σιωπη...

:lol::lol::lol: χαχαχαχαχαχαχα Κι εμενα μου το λεγαν αυτο!!!

ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ.

Καλέ μωρά είναι. Κλείστε τους τις μύτες να μην αναπνέουν.

Μου το είπαν χθες όταν ειπα σε κάποια γειτόνισσα οτι θηλάζω ακόμα τον 18 μηνών γιό μου.

"Μην τον θηλάζεις πια, τώρα το γάλα σου είναι σαν νερό."

Δηλάδή αντί για γάλα παράγω νερό? Μα πια είμαι τέλος πάντων? Η μαμά Λουτράκι?

1123172c53q6fnl95.gif

ΝΑΙ ΝΑΙ.

Και σου προτείνω να πας στην Αφρική, εκεί στα διψασμένα παιδάκια και να βαπτιστείς μαμά Ζαγόρι. Αυτό είναι το σωστό project.

Δεν αντέχω άλλο, να μου λένε τι να κάνω στο σπίτι μου και στο παιδί και πως να συμπεριφερθώ. 33 χρονών είμαι και θα κάνω ότι θέλω και θα υιοθετήσω και την ατάκα της Ωριωνομαμάς.

Εγώ θα μιλήσω ως η φωνή της άλλης πλευράς, των ανθρώπων που δεν έχουν κηρύξει πόλεμο στα παπούτσια και ζουν τη ζωή τους όπως πριν.

Αυτή τη νέα συνήθεια να προσπαθείς να δημιουργήσεις μια γυάλα για να ζει μέσα το παιδί σου, χωρίς μικρόβια, τη θεωρώ λάθος. Και αυτός είναι ο λόγος που εμείς δεν επιβάλλουμε σε κανέναν να βγάλει τα παπούτσια του στο σπίτι μας, κι ας μπουσουλάει το μωρό. Το μωρό πρέπει να αποκτήσει αντισώματα, πρέπει να ζήσει σε έναν κόσμο γεμάτο μικρόβια και δε θεωρώ σωστό να του φτιάξω εγώ έναν άλλο κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος και όχι το ότι βαριέμαι ή δεν αγαπάω το παιδί μου, οίκτο δηλαδή...

Παιδιά, μην προχωράτε σε χαρακτηρισμούς έτσι εύκολα. Είναι δυνατόν να λες ότι όποιος κυκλοφορεί με τα παπούτσια στο σπίτι δε νοιάζεται για το παιδί του; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Συγνώμη λοιπόν αλλά αυτές τις συνήθειες τις θεωρώ υπερβολικές. Σε περίπτωση φιλικής οικογένειας που μας υποχρεώνει να βγάζουμε τα παπούτσια μας, απλώς δεν πηγαίνω σπίτι τους (άσε που έτσι κι αλλιώς δε θέλουνε πολύ κόσμο σπίτι μπας και κολήσει τίποτα το παιδί, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά). Εδώ κολλάει το "άλλη καμιά δε γέννησε, μόνο η Μαριώ το Γιάννη"

Και αυτές οι αντιλήψεις με ενοχλούν γιατί δεν έρχονται μόνες τους, αλλά αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη αντίληψη "εγώ είμαι ΜΑΝΑ και το παιδί μου θα το προστατεύσω από τα ΠΑΝΤΑ". Ε, λοιπόν, όχι καλή μου. Δε μπορείς να το προστατεύσεις από τα πάντα, χώνεψέ το επιτέλους για το καλό του παιδιού.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παρακάτω:

Γι' αυτό πολλές φορές λεω σε άλλες μαμάδες που φυσικά κάνουν ό,τι καλύτερο πιστεύουν για τα μωρά τους και τα παιδάκια τους, οχι επειδή είναι υστερικές όπως λένε πολλοί άσχετοι, αλλά επειδή είναι υπεύθυνες μανούλες και νοιάζονται πραγματικά, να αφήνουν το παιδί να έρχεται σ' επαφή με τον κόσμο/περιβάλλον όσο πιο φυσικά γίνεται...γιατί έχω παρατηρήσει οτι απο την υπερβολική προστασία στο τέλος τα παιδάκια αυτά αρρωσταίνουν με το παραμικρό και είναι πολύ κρίμα ενώ έχει κάποιος ένα υγιές παιδί να το φέρνει σε τέτοια κατάσταση απο την πολλή του αγάπη...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΠΑΜΕ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΘΟΛΟ(ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ)ΑΛΛΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΩΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΣ ΠΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΛΕΡΩΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ.

κορίτσια δε διαφωνώ ότι δεν χρειάζεται αποστείρωση αλλά ΕΙΔΙΚΑ τα παπούτσια... πρέπει να βγαίνουν

να σας θυμίσω ίσως ότι στο δρόμο που εμείς περπατάμε με τα παπούτσια μας κυκλοφορούν...

κατσαρίδες, ποντίκια, ζώα που κάνουν την ανάγκη τους

παπούδες (ή και μη παπούδες) που φτύνουν τη χλέμπα τους και τινάζουν το εσωτερικό της μύτης τους

όλα αυτά εμείς τα ΠΑΤΑΜΕ...

ε δεν είναι λίγο κάπως μετά αυτά να τα φέρνουμε σπίτι μας εκεί που μπουσουλάει το μωρό μας για να κάνει αντισώματα?