Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πως αλλαζει συνηθειες???

basic

Recommended Posts

γεια σας!!! ποτε δεν φανταζομουν οτι σε ενα μωρο ενα απο τα πιο δυσκολα θεματα ειναι ο υπνος!!! κ ομως...

λοιπον.. ο μικρος μου κοντευει 6μηνων. τα βραδια απο την αρχη κοιμαται μονος του, τον βαζω στο κρεβατι κ μετα απο λιγο τον παιρνει ο υπνος. την ημερα ομως πολυ κακως τον εμαθα να τον κουναω στο ρηλαξ για να κοιμηθει. τωρα θελω να του κοψω αυτη την συνηθεια κ δεν ξερω πως. σε λιγο δεν θα χωραει στο ρηλαξ καταρχην κ δευτερον πλεον θελει ολο κ περισσοτερο κουνημα για να κοιμηθει. πονανε τα χερια μου. καμμια ιδεα??

Διαφημίσεις

Basic σε καταλαβαινω απολυτα....αργησες ομως πολυ,αλλα ποτε δν ειναι αργα....ειχα βαλει ενα θεμα σχετικα με το κουνημα.....θελει πολυυυυυυ υπομονη στην αρχη, απο αυριο ας πουμε μν τν κουνας και ας μν κοιμηθει,σε καμια περιπτωση ομως μν τον αφησεις να κλαιει θα ασχολησε μαζι του θα παιζετε,θα κουραστει θα περασει η ωρα και θα κοιμηθει απο μονος του σε καμια εβδομαδα θα στρωσει(αναλογα με το μωρο βεβαια)......αν εγω κουνουσα ακομα τον δικο μου θα ημουνα νοσοκομειο τωρα,ειναι πολυ δυσκολα το ξερω....αλλα το κουνημα θελει μια και καλη να το κοψεις δν νομιζω οτι σιγα σιγα αν το κανεις θα βγει κτ,καθως θα το αναζηταει.....

Αντιμετωπίσαμε κι εμείς ένα παρόμοιο πρόβλημα στη μετάβαση απο το λίκνο στο παρκοκρέβατο(που κουνιόταν πάλι αλλά πιο δύσκολα), κ απο εκεί στο κρεβατάκι της. Εγώ αυτό,που έκανα είναι σταδιακά μέρα με τη μέρα δηλαδή ήταν να την κουνάω σε πιο αργους ρυθμούς, όχι με ένταση δηλαδή. Στην αρχή μου γκρίνιαζε κ της έλεγα παράλληλα ένα τραγουδάκι να ξεχαστεί.Μετά την κουνούσα διακεκομμένα δηλ. κούναγα, σταματούσα για κάποια δευτερόλεπτα, κουνούσα παλι, σταματούσα για λίγο περισσότερο. Σίγουρα είναι κ στο παιδί, εμένα με αυτούς τους δυο τρόπους ,μου πήρε περίπου δέκα μέρες να μην την κουνήσω καθόλου κ να την πάω στο κρεβάτι της. Πάντως έστω κ λίγο δύσκολα θα συνηθίσει, μην ανησυχείς. Καλή επιτυχία!!!

Να το χαίρεσαι το μωρό σου, δεν είναι κακό το κούνημα μακάρι να μας κουνούσε και εμάς κάποιος για να κοιμηθούμε. Εγώ πάντως το έκοβα αφού χρόνιζε το μωρό, σταδιακά πάντα και με υπομονή...

γεια σας!!! ποτε δεν φανταζομουν οτι σε ενα μωρο ενα απο τα πιο δυσκολα θεματα ειναι ο υπνος!!! κ ομως...

λοιπον.. ο μικρος μου κοντευει 6μηνων. τα βραδια απο την αρχη κοιμαται μονος του, τον βαζω στο κρεβατι κ μετα απο λιγο τον παιρνει ο υπνος. την ημερα ομως πολυ κακως τον εμαθα να τον κουναω στο ρηλαξ για να κοιμηθει. τωρα θελω να του κοψω αυτη την συνηθεια κ δεν ξερω πως. σε λιγο δεν θα χωραει στο ρηλαξ καταρχην κ δευτερον πλεον θελει ολο κ περισσοτερο κουνημα για να κοιμηθει. πονανε τα χερια μου. καμμια ιδεα??

Εγώ επειδή θέλω να κόψω επίσης σιγά σιγά το κούνημα -για διάφορους λόγους, όπως π.χ ότι σε λίγο θα πάει στην κούνια της που δεν κουνιέται κ.λ.π.... - την χτυπάω ρυθμικά στο πωπουδάκι και κλείνει και μ' αυτό ωραιότατα τα ματάκια. Βέβαια θα μου πεις πάλι κούνημα είναι αυτό, αλλά τουλάχιστον μπορεί να εφαρμοστεί παντού σε οποιαδήποτε οριζόντια επιφάνεια αλλά και στον ώμο όταν την έχω και δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
.... - την χτυπάω ρυθμικά στο πωπουδάκι και κλείνει και μ' αυτό ωραιότατα τα ματάκια. Βέβαια θα μου πεις πάλι κούνημα είναι αυτό, αλλά τουλάχιστον μπορεί να εφαρμοστεί παντού σε οποιαδήποτε οριζόντια επιφάνεια αλλά και στον ώμο όταν την έχω και δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

Κι εγω αυτό κάνω αλλά μόλις παω να καθίσω με παιρνει χαμπαρι και πάλι κλααααμα! Οπότε όρθια η μαμα!

Που θα παει θα το καταφέρουμε σιγά σιγα!

2XNsp3.png

• 1 month later...

γεια σας κ παλι!!! συνεχιζω να εχω το ιδιο προβλημα... την ημερα κοιμαται ο μικρος μου μονο στο ρηλαξ με λιγο κουνημα. δεν μπορω να του το κοψω με τιποτα. σημερα ομως αποφασισα να κοπει αυτη η συνηθεια μιας κ δεν χωραει πια στο ρηλαξ κ εκτος απο αυτο αρχισε να κοιμαται πολυ πολυ λιγο ή να ξυπναει συνεχεια. να σημειωσω πως μολις τον επαιρνε ο υπνος τον εβαζα σιγα σιγα στο κρεβατακι του. σημερα το πρωι τον εβαλα στο κρεβατι οταν νυσταξε. εκανε μιση ωρα να κοιμηθει αλλα τελικα κοιμηθηκε πολυ πολυ καλα! 2ωρες! ενω κοιμοταν μιση ωρα μονο. εν τω μεταξυ εκλαψε αρκετα το πουλακι μου. αλλα μολις ξεκινουσε το κλαμα εγω εμπαινα στο δωματιο του εβαζα πιπιλα κ εβγαινα. δεν τον αφηνα να κλαιει μονος. τωρα το μεσημερι παλι το ιδιο. κοιμηθηκε σε 20 λεπτα αλλλα εκλαψε περισσοτερο. θελει πολυ κουραγιο. μανουλες πιστευετε πως κανω καλα ή οχι?? θα βοηθησει η τακτικη μου? ειναι σχεδον 8 μηνων ο καλος μου κ ξανα τονιζω πως δεν τον αφηνω να κλαιει. μπαινω αμεσως στο δωματιο απλα δεν του μιλαω, δεν τον σηκωνω. μονο πιπιλα του βαζω κ τραβαω το κορδονακι για να παιξει η μουσικη του κρεβατιου. περιμενω απαντησεις. τον αγαπαω για το καλο του το κανω δεν θελω να κλαιει αλλα δεν πηγαινε αλλο με το ρηλαξ. αυτο μονο την μερα, το βραδυ κοιμαται μονος του στο κρεβατι χωρις κουνημα χωρις τιποτα.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να μειώσεις τη διάρκεια του κουνήματος. Π.χ. το κουνάς μέχρι να το πάρει ο ύπνος σήμερα; Ε, από αύριο και για δέκα ημέρες κούνα το μέχρι ένα τσακ πριν κοιμηθεί τελείως,όταν έχει γλαρώσει για τα καλά. Μόλις το κατακτήσετε, κούνα μέχρι να ζαλιστεί λιγάκι και μόλις αρχίσει να γλαρώνει σταμάτα κ.ο.κ.

Μην το αφήνεις να κλαίει μωρέ είναι πολύ μικρούλι. (θα με φάνε τώρα το ξέρω, αλλάαααα....)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να μειώσεις τη διάρκεια του κουνήματος. Π.χ. το κουνάς μέχρι να το πάρει ο ύπνος σήμερα; Ε, από αύριο και για δέκα ημέρες κούνα το μέχρι ένα τσακ πριν κοιμηθεί τελείως,όταν έχει γλαρώσει για τα καλά. Μόλις το κατακτήσετε, κούνα μέχρι να ζαλιστεί λιγάκι και μόλις αρχίσει να γλαρώνει σταμάτα κ.ο.κ.

Μην το αφήνεις να κλαίει μωρέ είναι πολύ μικρούλι. (θα με φάνε τώρα το ξέρω, αλλάαααα....)

το δοκιμασα αλλα δεν βγαινει κατι.... οποτε αναγκαστικα ας μαθει μονος... απλα μπαινω συνεχεια στο δωματιο τον ηρεμω κ βγαινω... ας πιασει συντομα!!!

απλά θα τον αφήσεις να κλαίει...δεν υπάρχει άλλη λύση.

Μπορείς να του βάζεις κλασσική μουσική (μουσικη μπαρόκ που είναι και πιο νανουριστική, teleman, bach) για να μην νιώθει μοναξιά

Διαφημίσεις

το δοκιμασα αλλα δεν βγαινει κατι.... οποτε αναγκαστικα ας μαθει μονος... απλα μπαινω συνεχεια στο δωματιο τον ηρεμω κ βγαινω... ας πιασει συντομα!!!

Εχω 3 και εκανα ακριβώς το ίδιο και πίστεψέ με έπιασε. Την πρώτη μέρα, εκαναν μιση ωρα να κοιμηθούν, μετα 20 λεπτα, 10 λεπτά μεχρι που τα εβαλα κάτω και αυτό ήταν. αν πήγαινα απο πάνω τους, δεν τους μίλαγα καθολου, καμια επικοινωνία, ουτε τους κοίταγα στα μάτια, εβαζα πιπίλα κι έφευγα. Μια χαρά τα καταφέραμε. Στον μεσημεριανό και βραδυνό ύπνο.

Υπομονή και καλή συνέχεια! Μια χαρά θα τα καταφέρεις, εσυ αλλωστε ξέρεις καλύτερα το παιδάκι σου απο τον καθένα!

:)

xx

SM

Εχω 3 και εκανα ακριβώς το ίδιο και πίστεψέ με έπιασε. Την πρώτη μέρα, εκαναν μιση ωρα να κοιμηθούν, μετα 20 λεπτα, 10 λεπτά μεχρι που τα εβαλα κάτω και αυτό ήταν. αν πήγαινα απο πάνω τους, δεν τους μίλαγα καθολου, καμια επικοινωνία, ουτε τους κοίταγα στα μάτια, εβαζα πιπίλα κι έφευγα. Μια χαρά τα καταφέραμε. Στον μεσημεριανό και βραδυνό ύπνο.

Υπομονή και καλή συνέχεια! Μια χαρά θα τα καταφέρεις, εσυ αλλωστε ξέρεις καλύτερα το παιδάκι σου απο τον καθένα!

:)

να ξερες ποσο με ηρεμησαν τα λογια σου. σημερα ειναι η δευτερη μερα. πραγματι κοιμηθηκε πιο γρηγορα απο χθες. μαλιστα το πρωι δεν εκλαψε καθολου μονο μουγκριζε.. γκρινιαζε. τωρα το μεσημερι εκλαψε δυνατα για 7 λεπτα κ νανι... πολυ γρηγορα αλλα εκλαιγε το πουλακι μου. εμπαινα κ δεν ηρεμουσε... του βαζα πιπιλα κ ξαναεπεφτε απο το κλαμα.. :cry: κ ελεγα μεσα μου "κανε λιγο υπομονη για το καλο του το κανεις" μου ερχοταν να κλαιω κ εγω...

ειμαι στεναχωρημενη, μπερδεμενη, δεν ξερω τι να κανω πια. ας με βοηθησει καποιος. ολα πηγαν σχετικα καλα τις 2 πρωτες μερες εφαρμογης του "υπνος στο κρεβατι, μονος". σημερα ομως.. 3η μερα συγκεκριμενα, εκλαιγε τοσο πολυ, μονο που τον ακουμπουσα στο κρεβατι, ουρλιαζε σπαραζε. προσπαθουσα να τον ηρεμησω με καθε τροπο, πιπιλα, μουσικη, χαδακια, κουνημα (το κρεβατι μας κουνιεται κ΄ολας αν θες κατι σαν λικνο), βγηκα απο το δωματιο να μην με βλεπει.. τιποτα δεν ηρεμουσε με τιποτα. πολυ ωρα. το ιδιο ισχυει κ για το πρωι κ για το μεσημερι. αναγκάστηκα να τον σηκωσω 3 φορες, παιξαμε λιγη ωρα κ τον ξαναεβαλα αλλα παλι τα ιδια. τι να κανω πια δεν ξερω. σε ενα μηνα επιστρεφω στην δουλεια κ ειπα να αλλαξω καποιες συνηθειες του μικρου αλλα δεν μπορω να το καταφερω. δεν θελω να κλαιει ειμαι χαλια τωρα εχω ενα σφιξιμο. αλλα ουτε γινεται να κοιμαται στο ρηλαξ αλλο, δεν χωραει. φοβαμαι μην με μισησει το παιδι μου. μηπως δεν ειμαι σωστη μαμα.

Αν τον αφήσεις χωρίς κούνημα, χωρίς προσπάθεια για να κοιμηθεί, δεν κοιμάται κάποια στιγμή από μόνος του; Εννοώ, δεν κουράζεται και κοιμάται;

οχι δεν κοιμαται. μεχρι τωρα την ημερα κοιμοταν στο ρηλαξ με λιγο κουνημα. το βραδυ δεν ειχαμε προβλημα μιας κ απο το πρωτο βραδυ τον βαζω στο κρεβατι του κ φευγω. για την μερα προβληματιζομαι λοιπον. θελω να κοιμαται στο κρεβατι του οπως κ την νυχτα. το ρηλαξ δεν τον χωραει πια. νομιζω πως το προβλημα του δεν ειναι το κουνημα αλλα το μερος. κοιμαται κ χωρις κουνημα (στα χερια ποτε δεν τον κουνησα), χωρις το ρηλαξ δεν κοιμαται. μιλαμε για πολυ κλαμα σημερα... λες κ του κανα εμβολιο:D! αχ τι θα κανω κ αυριο......... μακαρι Θεε μου να ειναι καλυτερα τα πραγματα... δεν αντεχω το κλαμα..

Διαφημίσεις