Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ένας μπαμπά ζητάει βοήθεια!

Recommended Posts

Γεια σας!

Είμαι ένας πανευτυχής πατέρας μιας μπέμπας που γεννήθηκε στις 4/7/2011, ήτοι είναι σήμερα ακριβώς μίας εβδομάδας. Σας γράφω γιατί χρειαζόματε (εγώ και η σύζυγός μου) τη βοήθεια και τα φώτα σας.

Ξεκινήσαμε με σκοπό τον αποκλειστικό θηλασμό, το είχαμε δηλώσει κιόλας στο μαιευτήριο. Στις πρώτες δύο μέρες μετά τον τοκετό που δεν είχε ακόμα 'κατέβει' το γάλα της γυναίκας μου, έδιναν στο μωρό χαμομήλι για να είμαστε σίγουροι ότι παίρνει τα υγρά που πρέπει. Στη συνέχεια την τρίτη μέρα προσπαθήσαμε με αποκλειστικό θηλασμό, το μωρό όμως δεν 'έπιανε' καλά και ήταν δύσκολο. Μετά ήρθε ο ίκτερος και η παιδίατρος μας είπε να δίνουμε ξένο γάλα μέχρι να πέσει, οπότε ξεκινήσαμε να συμπληρώνουμε το θηλασμό με ξένο γάλα σε κάθε γεύμα. Μας είπαν ότι η γυναίκα μου δεν είχε κατεβάσει ακόμα αρκετό γάλα, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε με τη χρήση δύο θηλαστρων, το επαγγελματικό medella της κλινικής, όπου ζήτημα αν έβγαλε 5ml και το medella mini electric που αγοράσαμε, το οποίο έβγαλε από 0-20ml ανάλογα με τη φορά που το χρησιμοποιήσαμε.

Τέλος πάντων, με τη φωτοθεραπεία έπεσε ο ικτερος και γυρίσαμε σπίτι χθές. Ποιό είναι λοιπόν το πρόβλημα; Όταν θηλάζει η σύζυγός μου τη μπέμπα, ενώ στο δεξί στήθος θα παραμείνει για πολύ ώρα (μπορεί και πάνω απο 20λεπτό), το αριστερό δε φαίνεται να το θέλει, κάθεται πολύ λίγο, θωμώνει, δε χορταίνει, με αποτέλεσμα να πρέπει να της δώσουμε συμπλήρωμα και πάει λέγοντας. Είναι ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο δεν ξέρουμε πως να βγούμε! Αναρωτιώμαστε με ποιο τρόπο μπορούμε να κόψουμε το συμπλήρωμα και να επιτύχουμε τον αποκλειστικό θηλασμό... σας παρακαλώ βοηθήστε μας!

Μιχάλης

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40η εβδομάδα

Β. Το φύλο του βρέφους

Κοριστάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος και μέθη για αφαίρεση πλακούντα

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ναι, 15,3 και 10,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Οχι, μόνο φωτοθεραπεία

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

4/7/2011 - 3500

5/7/2011 - 3350

6/7/2011 - 3250

7/7/2011 - 3450

8/7/2011 - 3400

9/7/2011 - 3380

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

περίπου 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

50-80ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

E, περίπου 500-550ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Medela Mini Electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Δεν έχω ακριβή εικόνα, χθές γυρίσαμε από το μαιευτήριο, 5-6;

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Δεν έχω ακριβή εικόνα, χθές γυρίσαμε από το μαιευτήριο, 2-3;

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Διαφημίσεις

να σας ζησει το μωρακι!

θελω να επισημανω 2 λαθη που εγιναν και ισως αυτα ειναι η κυρια αιτια που εχει προβλημα το μωρακι στο να θηλασει!

μωρο που θηλαζει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πιανει μπιμπερο ουτε πιπιλα ουτε τσαι ουτε τιποτα!δεν ειχε αναγκη κανενα αλλο υγρο εκτος απο αυτο που ειχε το στηθος της μαμας.το οποιο η φυση εχει προνοηση να εχει οσο χρειαζεται ενα νεογεννητο!! εφοσον εμαθε να πιπιλαει μπιμπερο φυσικο ηταν να ζοριστει στο στηθος και να μη το θελει (το μπιμπερο ειναι η ευκολη λυση για το μωρο γιατι εχει ευκολη ροη και δε ζοριζεται για να πιει!!)

2ο και κυριοτερο λαθος!!

γιατι εδωσαν ξενο γαλα επειδη ειχε ικτερο!??

κακως πολυ κακως!!ισα ισα ενα μωρο με ικτερο ΠΡΕΠΕΙ να πινει μητρικο γαλα.αν επινε μητρικο ισως να μην εμπαινε και καθολου στη λαμπα!

τα δικα μου εκαναν ικτερο και τα 3 και δε τους εδωσα τιποτε αλλο εκτος απο γαλα στηθους!

γνωμη μου αν θελεται να θηλασει αποκλειστηκα να ελλατωσετε σταδιακα το συμπληρωμα ωστε να αυξηθει και η παραγωγη της μαμας.

(οσο περισσοτερο γαλα χρειαζεται το μωρο τοσο πιο πολυ θα παραγει η μαμα)αν το μωρο χορταινει με το ξενο τοτε δε θα χρειαζεται αλλο μητρικο και ετσι η μαμα θα παραγει ολο και λιγοτερο.

τα κακα του θα πρεπει να ειναι περιπου 3-4 φορες την ημερα και τα τσισα πανω απο 6-7 φορες.

το βαρος που παιρνει παντως ειναι καλο. επισης να πω οτι το θηλαστρο δεν ειναι ικανο να βγαλει την ποσοτητα γαλακτος που εχει η μαμα.μπορει να παραγει πχ 100μλ γαλα και το θηλαστρο να βγαλει μονο τα 20! σε μερικες γυναικες συμβαινει να μη βγαζει και καθολου!οποτε το θηλαστρο δε μας δειχνει ποσο γαλα παραγουμε

μειωστε σιγα σιγα το ξενο γαλα.αν πινει 50μλ καθε φορα δωσε 30 και την αλλη μερα 20 κλπ κλπ

ειδικα τους πρωτους 2 μηνες το μωρο θα ζηταει να ειναι συνεχεια στο στηθος ακομα και αν δε πειναει.να το ξερετε αυτο.θελει πολυ υπομονη!

καλη επιτυχια σας ευχομαι!

Nα σας ζήσει!

Σαφώς και έπαιξε ρόλο το ότι το μωρό πήρε μπουκάλι (αρχικά με χαμομήλι και μετά με φόρμουλα).

Η ποσότητα που αντλεί η σύζυγος είναι μια χαρά (5 ml ανά γεύμα τις πρώτες μέρες είναι απόλυτα φυσιολογικό, το μέγεθος του στομαχιού του μωρού αρχικά είναι πολύ μικρό και αυτή την ποσότητα χρειάζεται στο γεύμα του). Ακόμα και τα 20 ml που βγάζει τώρα με το συγκεκριμένο θήλαστρο είναι σούπερ. Το θήλαστρο αυτό είναι για γυναίκες που έχουν εδραιώσει γαλουχία, θα μπορούσε να μην καταφέρνει να βγάζει και σταγόνα, χωρίς αυτό να δείχνει αν έχει ή δεν έχει γάλα.

Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα είναι το εξής:

Αν το μωρό ανταποκρίνεται καλά και θηλάζει (έστω και στο ένα στήθος), το αφήνετε να θηλάσει για όσο έχει ενδιαφέρον, όταν αφήσει το στήθος το σηκώνεται να ρευτεί και το βάζετε και στο άλλο στήθος. Συνεχίζετε μ' αυτές τις εναλλαγές μέχρι το μωρό να μην δέχεται άλλο το στήθος και τότε δίνετε το συμπλήρωμα μειωμένο κατά λίγα ml.

Γενικά μπορείτε να μειώσετε περίπου 30 ml σε ένα γεύμα και αν αφού πιει το συμπλήρωμα δείχνει να πεινάει κι άλλο, μπορείτε να ξαναπροσφέρετε στήθος μέχρι να χορτάσει. Τις πρώτες μέρες οι συχνές εναλλαγές στήθους σε κάθε γεύμα βοηθάνε να αυξηθεί η ποσότητα γάλακτος που παράγει η μαμά. Όσο περισσότερο γάλα υπάρχει, τόσο πιο εύκολα θα κάθεται το μωρό στο στήθος. Όταν εγκατασταθεί η γαλουχία και εφόσον το μωρό το δέχεται καλά, τότε μπορείτε να προσφέρετε μόνο ένα στήθος σε κάθε γεύμα.

Στο επόμενο γεύμα ξεκινάτε από το στήθος που θήλασε τελευταίο και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Αν το μωρό ανταποκρίνεται καλά, μπορείτε να μειώσετε το συμπλήρωμα σε περισσότερα του ενός γεύματα, όμως είναι πιο ασφαλές να πάτε πιο χαλαρά.

Γενικά κρατάτε σταθερή τη μείωση του συμπληρώματος για 3-4 μέρες (τόσο περίπου χρειάζεται για να αυξηθεί η ποσότητα του γάλακτος που παράγεται) και μετά προχωράτε σε περεταίρω μείωση στο ίδιο ή και σε άλλο γεύμα (ό,τι βολεύει περισσότερο).

Στα υπόλοιπα γεύματα δίνετε όσο συμπλήρωμα δίνατε συνήθως!

Αν το μωρό δεν ανταποκρίνεται καλά στο στήθος, τότε θα χρειαστείτε θήλαστρο (όχι αυτό που έχετε, ενοικιαζόμενο, γιατί μόνο αυτά μπορούν να κάνουν αρκετές θηλαστικές κινήσεις ώστε να διεγείρουν την παραγωγή γάλακτος.

Λεπτομέρειες για τα θήλαστρα και τον τρόπο χρήσης τους για επαναφορά της γαλουχίας μπορείτε να βρείτε εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Έχετε μεγάλες πιθανότητες για αποκλειστικό θηλασμό, γιατί είσαστε πολύ κοντά στην ημερομηνία τοκετού. Θέλει υπομονή και ψυχραιμία. Είναι φυσιολογικό στην ηλικία που είναι τώρα το μωρό να είναι πάρα πολλές ώρες το 24ωρο στο στήθος προκειμένου να πάρει το γάλα που χρειάζεται.

Θα βοηθήσει πολύ τη μαμά να τα βγάλει πέρα και να καταφέρνει να ξεκουράζεται αν μάθει να θηλάζει ξαπλωτή (και να κοιμάται την ώρα του θηλασμού). Πολύ χρήσιμες οδηγίες για την ξαπλωτή στάση έχει εδώ http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

να σας ζησει το μωρακι!

θελω να επισημανω 2 λαθη που εγιναν και ισως αυτα ειναι η κυρια αιτια που εχει προβλημα το μωρακι στο να θηλασει!

μωρο που θηλαζει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πιανει μπιμπερο ουτε πιπιλα ουτε τσαι ουτε τιποτα!δεν ειχε αναγκη κανενα αλλο υγρο εκτος απο αυτο που ειχε το στηθος της μαμας.το οποιο η φυση εχει προνοηση να εχει οσο χρειαζεται ενα νεογεννητο!! εφοσον εμαθε να πιπιλαει μπιμπερο φυσικο ηταν να ζοριστει στο στηθος και να μη το θελει (το μπιμπερο ειναι η ευκολη λυση για το μωρο γιατι εχει ευκολη ροη και δε ζοριζεται για να πιει!!)

2ο και κυριοτερο λαθος!!

γιατι εδωσαν ξενο γαλα επειδη ειχε ικτερο!??

κακως πολυ κακως!!ισα ισα ενα μωρο με ικτερο ΠΡΕΠΕΙ να πινει μητρικο γαλα.αν επινε μητρικο ισως να μην εμπαινε και καθολου στη λαμπα!

τα δικα μου εκαναν ικτερο και τα 3 και δε τους εδωσα τιποτε αλλο εκτος απο γαλα στηθους!

γνωμη μου αν θελεται να θηλασει αποκλειστηκα να ελλατωσετε σταδιακα το συμπληρωμα ωστε να αυξηθει και η παραγωγη της μαμας.

(οσο περισσοτερο γαλα χρειαζεται το μωρο τοσο πιο πολυ θα παραγει η μαμα)αν το μωρο χορταινει με το ξενο τοτε δε θα χρειαζεται αλλο μητρικο και ετσι η μαμα θα παραγει ολο και λιγοτερο.

τα κακα του θα πρεπει να ειναι περιπου 3-4 φορες την ημερα και τα τσισα πανω απο 6-7 φορες.

το βαρος που παιρνει παντως ειναι καλο. επισης να πω οτι το θηλαστρο δεν ειναι ικανο να βγαλει την ποσοτητα γαλακτος που εχει η μαμα.μπορει να παραγει πχ 100μλ γαλα και το θηλαστρο να βγαλει μονο τα 20! σε μερικες γυναικες συμβαινει να μη βγαζει και καθολου!οποτε το θηλαστρο δε μας δειχνει ποσο γαλα παραγουμε

μειωστε σιγα σιγα το ξενο γαλα.αν πινει 50μλ καθε φορα δωσε 30 και την αλλη μερα 20 κλπ κλπ

ειδικα τους πρωτους 2 μηνες το μωρο θα ζηταει να ειναι συνεχεια στο στηθος ακομα και αν δε πειναει.να το ξερετε αυτο.θελει πολυ υπομονη!

καλη επιτυχια σας ευχομαι!

Τα μωρακια που παρουσιαζουν ικτερο λογω ασυμβατοτητας ομαδας αιματος ή resus με την μητερα ανεβαζουν επικινδυνες τιμες ικτερου με αποτελεσμα οι γιατροι να συστηνουν ξενο γαλα.Οχι οτι ειναι σωστο αυτο αλλα αυτη η ασυμβατοτητα παρατεινει τον ικτερο για μεγαλο χρονικο διαστημα!

Γεια σας!

Είμαι ένας πανευτυχής πατέρας μιας μπέμπας που γεννήθηκε στις 4/7/2011, ήτοι είναι σήμερα ακριβώς μίας εβδομάδας. Σας γράφω γιατί χρειαζόματε (εγώ και η σύζυγός μου) τη βοήθεια και τα φώτα σας.

Να σας ζησει!!!

Ξεκινήσαμε με σκοπό τον αποκλειστικό θηλασμό, το είχαμε δηλώσει κιόλας στο μαιευτήριο. Στις πρώτες δύο μέρες μετά τον τοκετό που δεν είχε ακόμα 'κατέβει' το γάλα της γυναίκας μου, έδιναν στο μωρό χαμομήλι για να είμαστε σίγουροι ότι παίρνει τα υγρά που πρέπει. Στη συνέχεια την τρίτη μέρα προσπαθήσαμε με αποκλειστικό θηλασμό, το μωρό όμως δεν 'έπιανε' καλά και ήταν δύσκολο. Μετά ήρθε ο ίκτερος και η παιδίατρος μας είπε να δίνουμε ξένο γάλα μέχρι να πέσει, οπότε ξεκινήσαμε να συμπληρώνουμε το θηλασμό με ξένο γάλα σε κάθε γεύμα. Μας είπαν ότι η γυναίκα μου δεν είχε κατεβάσει ακόμα αρκετό γάλα, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε με τη χρήση δύο θηλαστρων, το επαγγελματικό medella της κλινικής, όπου ζήτημα αν έβγαλε 5ml και το medella mini electric που αγοράσαμε, το οποίο έβγαλε από 0-20ml ανάλογα με τη φορά που το χρησιμοποιήσαμε.

Τέλος πάντων, με τη φωτοθεραπεία έπεσε ο ικτερος και γυρίσαμε σπίτι χθές. Ποιό είναι λοιπόν το πρόβλημα; Όταν θηλάζει η σύζυγός μου τη μπέμπα, ενώ στο δεξί στήθος θα παραμείνει για πολύ ώρα (μπορεί και πάνω απο 20λεπτό), το αριστερό δε φαίνεται να το θέλει, κάθεται πολύ λίγο, θωμώνει, δε χορταίνει, με αποτέλεσμα να πρέπει να της δώσουμε συμπλήρωμα και πάει λέγοντας. Είναι ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο δεν ξέρουμε πως να βγούμε! Αναρωτιώμαστε με ποιο τρόπο μπορούμε να κόψουμε το συμπλήρωμα και να επιτύχουμε τον αποκλειστικό θηλασμό... σας παρακαλώ βοηθήστε μας!

Μιχάλης

40η εβδομάδα

Β. Το φύλο του βρέφους

Κοριστάκι

ΦΤ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ναι, 15,3 και 10,2

Οχι, μόνο φωτοθεραπεία

4/7/2011 - 3500

5/7/2011 - 3350

6/7/2011 - 3250

7/7/2011 - 3450

8/7/2011 - 3400

9/7/2011 - 3380

περίπου 8

Όλα

50-80ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

E, περίπου 500-550ml

Νομιζω οτι το ξενο ειναι παρα πολυ για ενα μωρακι 7 ημερων!Μαλλον δεν τρωει απο το στηθος καθολου!

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Medela Mini Electric

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Καλυτερα να απευθυνθείτε σε συμβουλο θηλασμου για να εντοπισει το προβλημα οσο ειναι νωρις!Μεχρι τοτε καλο ειναι να διατηρει η μαμα οσο μπορει σωματικη επαφη με το μωρο κ παντα να προσπαθει πρωτα να βαζει το μωρακι στο στηθος!Επισης καποια μελη εδω ειναι αρκετα ενημερωμενα,με ειχαν βοηθησει κ εμενα Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28229&page=68

Διαφημίσεις

Καλά άσε, κι εμένα που είχα ίδια ομάδα και ίδιο ρέζους με την κόρη μου, ΠΑΛΙ με ανάγκασαν να της δίνουν ξένο γάλα παρόλο που φώναζα και μάλιστα έβγαζα συνέχεια και πολύ γάλα με το θήλαστρο και κάποια στιγμή μπήκα μέσα στο θάλαμο με τη λάμπα και έγινε χαμός όταν είδα στη μια μεριά να έχουν μπουκαλάκι με το δικό μου γάλα και στην άλλη με ξένο πάλι!!! Δηλαδή τί έπρεπε να κάνω, να τους δείρω για να το καταλάβουν;;; Είναι απαράδεκτοι με το θηλασμό στα νοσοκομεία τέλος!

Λοιπόν, όπως είπαν και οι κοπέλες πρέπει να φύγει σταδιακά το μπουκάλι από τη μέση γιατι το μωρό θα πάθει σύγχυση θηλής και με τόσο συμπλήρωμα που παίρνει στο τέλος είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι ο θηλασμός θα σταματήσει...

Το στήθος που δε συμπαθεί το μωρό να του το δίνει πρώτο, όταν πεινάει πιστεύω να μην είναι τόσο...επιλεκτικό!

Τα μωρακια που παρουσιαζουν ικτερο λογω ασυμβατοτητας ομαδας αιματος ή resus με την μητερα ανεβαζουν επικινδυνες τιμες ικτερου με αποτελεσμα οι γιατροι να συστηνουν ξενο γαλα.Οχι οτι ειναι σωστο αυτο αλλα αυτη η ασυμβατοτητα παρατεινει τον ικτερο για μεγαλο χρονικο διαστημα!

Από τη Βασιλική Δανηλάτου, παιδοαιματολόγο, σύμβουλο θηλασμού:

http://www.lactation.gr/usefulinformationjaundicegreek

HXuSp2.pngaS46p2.png

Γεια σας!

Μιχάλης

40η εβδομάδα

Β. Το φύλο του βρέφους

Κοριστάκι

ΦΤ

Ναι, 15,3 και 10,2

Οχι, μόνο φωτοθεραπεία

4/7/2011 - 3500

5/7/2011 - 3350

6/7/2011 - 3250

7/7/2011 - 3450

8/7/2011 - 3400

9/7/2011 - 3380

περίπου 8

Όλα

50-80ml

E, περίπου 500-550ml

Medela Mini Electric

Το μωράκι κάνει πολύ λίγα γεύματα για μωρό που θηλάζει. Συνήθως πρέπει να είναι 10-12 το 24ωρο. Τα 8 γεύματα είναι το μίνιμουμ φυσιολογικό (υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά δεν είναι της παρούσης). Σε μωρό όμως που παίρνει συμπλήρωμα οι 8 θηλασμοί ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ για να αυξηθεί η παραγωγή της μαμάς και να μπορεί να πάει στον αποκλειστικό θηλασμό.

Το στήθος της μαμάς χρειάζεται μεγαλύτερο ερέθισμα είτε με περισσότερους θηλασμούς είτε με συμπληρωματικές αντλήσεις (ΜΟΝΟ με νοσοκομειακό διπλής άντλησης, καθώς αυτό το θήλαστρο που έχετε ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για το σκοπό αυτό).

Η μείωση του συμπληρώματος όταν η παραγωγή της μαμάς δεν αρκεί για τουλάχιστον τη μισή ποσότητα που πίνει το μωρό δεν είναι ασφαλής. Το μωρό σας παίρνει από 400 (50ml X8) έως 640ml (80mlX8) το 24ωρο. Τα 640 ml για μωρό μίας εβδομάδας που ακόμα δεν έχει αρχίσει να ανακτά το βάρος γέννησης μπορεί να είναι σχεδόν όλη η ημερίσια ποσότητα που παίρνει.

Ξεκινήστε με θηλασμό 15-20 λεπτά από κάθε στήθος ΚΑΘΕ φορά που το μωρό πεινά (αρχίζει να γυρνά το κεφάλι πέρα δώθε, μετά βάζει τα χεράκια στο στόμα και τέλος κλαίει - το κλάμα είναι το ύστατο σημείο πείνας) και μετά δώστε το συμπλήρωμα. Αν το μωρό θηλάζει καλά στο στήθος, σταδιακά θα παίρνει περισσότερο γάλα από το στήθος και λιγότερο συμπλήρωμα. Αν σε κάποιες μέρες αυτό δεν αποδώσει (δεν αρχίσει να φαίνεται σταδιακή μείωση του συμπληρώματος) ή αν το μωρό δεν συνεργάζεται καλά στο στήθος, η μαμά θα πρέπει να αρχίσει να αντλεί με νοσοκομειακό θήλαστρο θηλάζοντας παράλληλα όσο περισσότερο μπορεί.

Από τη Βασιλική Δανηλάτου, παιδοαιματολόγο, σύμβουλο θηλασμού:

http://www.lactation.gr/usefulinformationjaundicegreek

Ειπα τι συνηθιζουν να λενε οι γιατροι χωρις αυτο να ειναι κ το σωστο!Εξαιτιας αυτου δεν καταφερα κ εγω να θηλασω σωστα το παιδι μου!!!

εμενα παντως που μου εκαναν ικτερο και τα 3 δε τους εδωσα καθολου ξενο και δεν εμειναν στο νοσοκομειο.περιπου μια βδομαδα κρατησε ο ικτερος.

ασε τι συνηθιζουν να λενε οι γιατροι.οι περισσοτεροι οταν ακουνε ''θηλασμος'' κανουν λες και προκειται για εξωγιηνη εισβολη

Διαφημίσεις

Ειπα τι συνηθιζουν να λενε οι γιατροι χωρις αυτο να ειναι κ το σωστο!Εξαιτιας αυτου δεν καταφερα κ εγω να θηλασω σωστα το παιδι μου!!!

εχεις απολυτο δικιο οτι αυτα λενε οι γιατροι..

και πανω σε αυτο η sofuka εβαλε και την ιστοσελιδα οπου ενας γιατρος-συμβουλος θηλασμου λεει και εξηγει το γιατι αυτοι κανουν λαθος..

δεν το ειπε για εσενα..:wink:

83hKp3.png

Το στήθος που δε συμπαθεί το μωρό να του το δίνει πρώτο, όταν πεινάει πιστεύω να μην είναι τόσο...επιλεκτικό!
Ναι, και σε μένα τα ίδια μου κάνει από γεννησιμιού του, εφαρμόζω αυτήν την τακτική και μια χαρά τρώει. Θέλει πολλή υπομονή, οι πρώτοι μήνες είναι πολύ εξαντλητικοί αλλά το όφελος του αποκλειστικού θηλασμού στην υγεία του παιδιού είναι ανυπολόγιστο.

Και να συμπληρώσω αυτό που θυμάμαι ως συμβουλή από το μαιευτήριο για να έχω γάλα (και παραείχα στην αρχή....) πολλά υγρά! Κατά την διάρκεια του θηλασμού έπινα τουλάχιστον 2 ποτήρια νερό. Στο στήθος συνέχεια το μπεμπέ και θα κατέβει το γάλα σε μια δυο μέρες.

Γεια και πάλι!

Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω όλες για την υποστήριξη και τις συμβουλές σας! Να σας πω τα νεότερα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το συμπλήρωμα στο απολύτως απαραίτητο, δηλαδή όταν η μπέμπα δεν ησύχαζε με τίποτα και προφανώς δεν της έφτανε το μητρικό γάλα. Αυτό ήταν περίπου 200ml σε 4 περίπου δόσεις. Χθές (Τετάρτη) πήγαμε στον παιδίατρο να τη ζυγίσει και έχει πάρει λίγο βάρος από την Κυριακή που βγήκαμε από την κλινική, οπότε σίγουρα έχει γάλα και η σύζηγος μου. Ο παιδίατρος μας είπε να κόψουμε τελείως το συμπλήρωμα, οπότε από χθες το απόγευμα και σήμερα την έχουμε χωρίς συμπλήρωμα.

Τώρα έχουμε άλλο πρόβλημα ... αν είναι πρόβλημα - δεν ξέρω!

Η μπέμπα θηλάζει ασταμάτητα! Δηλαδή θηλάζει για λίγο, σταματάει για 5-10 λεπτά, μετά ξαναρχίζει και κλαίει και ζητάει, θηλάζει για λίγο, σταματάει για 5-10 λεπτά, κοκ. Μόνο το βράδυ κοιμάται για κάποιες ώρες σερί και γίνονται τα ταίσματα ανά τρίωρο. Ούρα κάνει, αλλά σήμερα τα κόπρανά της ήταν πράσινα.

Τι λέτε; Είναι φυσιολογικό όλα αυτά, θα στρώσει σε ποιό 'νορμάλ' ωράρια;

Ευχαριστώ και πάλι!

ουπς πρασινα κακα=υπερπαραγωγη γαλακτος

η γυναικα σου εχει παρα πολυ γαλα με αποτελεσμα το μωρο να πινει μονο το ελαφρυ(λαιτ γαλα με τα λιγα λιπαρα) γιαυτο και κανει πρασινα κακα!

θα πρεπει να θηλαζει ΜΟΝΟ απο το ενα στηθος καθε φορα και να μην κανει εναλλαγες στηθους κατα τη διαρκεια του θηλασμου.

ετσι θα ρυθμισει την παραγωγη της και τα κακα του μωρου θα γινουν φυσιολογικα δηλαδη μουσταρδι με κοκκους(σημαδι οτι πινει το καλο λιπαρο γαλα)ισως χρειαστει να θηλασει 2 φορες απο το ιδιο στηθος και μετα αλλα 2 γευματα απο το αλλο.δηλαδη να δινει 2 διαδοχικα γευματα μονο απο το ενα στηθος.αυτο θα το δειτε αν συνεχισουν μετα απο 2-3 μερες τα κακα να ειναι πρασινα

κατα τα αλλα οι συχνοι θηλασμοι ανα 5 λεπτα η ανα 10-20 κλπ ειναι φυσιολογικοτατο για ενα τοσο μικρο μωρο.οι πρωτες 6-8 εβδομαδες ειναι οι δυσκολες μετα θα παρει σιγα σιγα ενα προγραμμα

Διαφημίσεις

Γεια και πάλι!

Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω όλες για την υποστήριξη και τις συμβουλές σας! Να σας πω τα νεότερα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το συμπλήρωμα στο απολύτως απαραίτητο, δηλαδή όταν η μπέμπα δεν ησύχαζε με τίποτα και προφανώς δεν της έφτανε το μητρικό γάλα. Αυτό ήταν περίπου 200ml σε 4 περίπου δόσεις. Χθές (Τετάρτη) πήγαμε στον παιδίατρο να τη ζυγίσει και έχει πάρει λίγο βάρος από την Κυριακή που βγήκαμε από την κλινική, οπότε σίγουρα έχει γάλα και η σύζηγος μου. Ο παιδίατρος μας είπε να κόψουμε τελείως το συμπλήρωμα, οπότε από χθες το απόγευμα και σήμερα την έχουμε χωρίς συμπλήρωμα.

Τώρα έχουμε άλλο πρόβλημα ... αν είναι πρόβλημα - δεν ξέρω!

Η μπέμπα θηλάζει ασταμάτητα! Δηλαδή θηλάζει για λίγο, σταματάει για 5-10 λεπτά, μετά ξαναρχίζει και κλαίει και ζητάει, θηλάζει για λίγο, σταματάει για 5-10 λεπτά, κοκ. Μόνο το βράδυ κοιμάται για κάποιες ώρες σερί και γίνονται τα ταίσματα ανά τρίωρο. Ούρα κάνει, αλλά σήμερα τα κόπρανά της ήταν πράσινα.

Τι λέτε; Είναι φυσιολογικό όλα αυτά, θα στρώσει σε ποιό 'νορμάλ' ωράρια;

Ευχαριστώ και πάλι!

Από τη στιγμή που το μωρό παίρνει και ξένο γάλα, δεν μπορούμε να αναμένουμε μόνο πορτοκαλί κακά, που είναι το συνηθισμένο για τα μωρά που θηλάζουν...

Ξαναλέω, 800ml συμπλήρωμα (αν κατάλαβα σωστά) είναι σχεδόν όλη η ποσότητα που πίνει ένα μωρό τόσων ημερών. Το να κοπεί το συμπλήρωμα μαχαίρι, μάλλον δεν είναι απόλυτα ασφαλές...

ουπς πρασινα κακα=υπερπαραγωγη γαλακτος

η γυναικα σου εχει παρα πολυ γαλα με αποτελεσμα το μωρο να πινει μονο το ελαφρυ(λαιτ γαλα με τα λιγα λιπαρα) γιαυτο και κανει πρασινα κακα!

θα πρεπει να θηλαζει ΜΟΝΟ απο το ενα στηθος καθε φορα και να μην κανει εναλλαγες στηθους κατα τη διαρκεια του θηλασμου.

ετσι θα ρυθμισει την παραγωγη της και τα κακα του μωρου θα γινουν φυσιολογικα δηλαδη μουσταρδι με κοκκους(σημαδι οτι πινει το καλο λιπαρο γαλα)ισως χρειαστει να θηλασει 2 φορες απο το ιδιο στηθος και μετα αλλα 2 γευματα απο το αλλο.δηλαδη να δινει 2 διαδοχικα γευματα μονο απο το ενα στηθος.αυτο θα το δειτε αν συνεχισουν μετα απο 2-3 μερες τα κακα να ειναι πρασινα

κατα τα αλλα οι συχνοι θηλασμοι ανα 5 λεπτα η ανα 10-20 κλπ ειναι φυσιολογικοτατο για ενα τοσο μικρο μωρο.οι πρωτες 6-8 εβδομαδες ειναι οι δυσκολες μετα θα παρει σιγα σιγα ενα προγραμμα

Δήμητρα, το μωρό να σου θυμίσω ότι παίρνει και ξένο γάλα και μάλιστα αρκετό. Προσωπικά αμφιβάλλω για το κατά πόσον η μαμά έχει υπερπαραγωγή...

εχεις δικιο αλλα εγω καταλαβα οτι ηπιε 200μλ σε ολη τη διαρκεια της ημερας.

αν ηπιε 200μλ επι 4 φορες δηλαδη συνολο 800μλ τοτε οντως αλλαζει το πραγμα.

μπερδευτικαμε λιγο νομιζω:P

εγω καταλαβα οτι συνολο ολο το συμπληρωμα που πηρε το 24ωρο ηταν 200 μλ...

Ναι, ίσως έχεις δίκιο... Αλλά πάλι, η μείωση πρέπει να γίνει με προσοχή.

Τα χρώμα των κενώσεων δεν είναι κριτήριο όσο το μωρό παίρνει και ξένο γάλα...

Κι ακόμα και 200 να είναι τη μέρα, είναι το 1/2 ή το 1/3 από την ποσότητα που έπινε πριν... Το βρίσκω δύσκολο η μαμά να έχει φτάσει να καλύπτει ποσότητα σε βαθμό που να έχει υπερπαραγωγή. Εξάλλου λέει ότι το μωρό είναι σχεδόν συνέχεια στο στήθος, οπότε τα κακά μάλλον δεν θα ήταν πράσινα.. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με το ξένο γάλα.

Κατά την άποψή μου το σημαντικό είναι η μαμά να αυξήσει την παραγωγή ώστε να κόψει εντελώς το συμπλήρωμα, κάνοντας συχνές εναλλαγές στο στήθος και όχι block feeding έως τότε και αφού μετράνε πάνες και είναι οκ, τότε να ξαναδούμε τις κενώσεις....

ειπε ομως οτι απο χθες δεν ηπιε καθολου ξενο..

Ναι, από χθες το απόεγυμα... Όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κι ότι το έντερο έχει αδειάσει εντελώς από το ξένο...

ας μας πει ο μπαμπας για να εχουμε καλυτερη εικονα πως ηταν τα κακα του μωρου μεχρι τωρα?ξαφνηκα εγιναν πρασινα?κιαν συνεχιστει για λιγες μερες ακομα το πρασινο τοτε βλεπουμε

ααα και να μας λυσει την απορια τελικα 200 μλ σε καθε γευμα η 200μλ ολη την ημερα ηπιε ξενο?

Καλησπέρα και πάλι,

Λοιπόν, στο μαιευτήριο η μπέμπα έπαιρνε περίπου 550ml την ημέρα ξένο γάλα τις δύο μέρες που είχε ανεβει η χολερυθρίνη της. Πρίν τον ικτερο, προσπαθήσαμε για αποκλειστικό θηλασμό και στο μαιευτήριο έδιναν μόνο χαμομήλι. Όταν βγήκαμε την Κυριακή 10/7 η μπέμπα ζύγιζε 3380 γρ (γεννήθηκε 3500) και συνεχίσαμε το συμπλήρωμα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη αποφασίσαμε να περιορίσουμε σιγά-σιγά το συμπλήρωμα μόνο όταν ήταν φανερό ότι η μπέμπα δεν έπαιρνε αρκετό γάλα από το στήθος. Τις δύο μέρες αυτές δόθηκαν περίπου 200ml την ημέρα. Χθές (Τετάρτη 13/7) επειδή αναρωτιώμασταν αν η μπέμπα παίρνει αρκετό γάλα από το στήθος πήγαμε στον παιδιατρο, ο οποίος τη ζύγισε και ήταν 3420γρ. Ο παιδίατρος μας είπε να κόψουμε τελείως το ξένο γάλα, οπότε από χθές το μεσημέρι δεν ξαναπήρε. Όπως προανέφερα έχει ουρήσει, ενώ είχε και μία κένωση, την πράσινη για την οποία γίνεται λόγος.

Το θετικό είναι ότι η μπέμπα δείχνει να βρίσκει γάλα και από τα δύο στήθη τώρα, απλά αυτό με τα πράσινα κόπρανα και τη συχνότητα θηλασμού μας ανησύχησε.

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον που δείχνετε!