Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο αγκαλίτσας μου!(φτάνει επιτέλους)

Recommended Posts

Τα παιδιά μου έχουν μάθει να κοιμούνται το βράδυ αγκαλιά με το αγαπημένο τους χνουδωτό παιχνίδι.Θέλω να τους το κόψω αυτό.Ειδικά που ο μεγάλος απο Σεπτέμβρη θα πάει δημοτικό πιστεύω οτι πρέπει ν'απαγγιστρωθεί επιτέλους.Του έχω πεί οτι μετά τις διακοπές που θα ξεκινήσει στο δημοτικό με τα μεγάλα παιδιά θα βάλουμε τον αγκαλίτσα σ'ενα ντουλαπάκι.Εσάς τα παιδιά σας έχουν κάποιο αντικείμενο που δε ξεκολάνε και μέχρι ποια ηλικιά?

Διαφημίσεις

εμένα είναι μικρός ακόμα, αλλά εγώ κοιμόμουν με αρκουδάκι μέχρι 10 ετών περίπου, οπότε και το άφησα μόνη μου οικειοθελώς και δεν θεωρώ ότι μου προκάλεσε κανένα πρόβλημα (ψυχολογικό εννοώ), ένιωθα ασφάλεια και κοιμόμουν καλύτερα! Θα σου πρότεινα να τα αφήσεις να απαγκιστρωθούν στον δικό τους χρόνο τα παιδιά, είναι σημαντικό σε αυτή την ηλικία να χτίσουν όση αίσθηση ασφάλειας και όση αυτοπεποίθηση μπορούν.

Εμενα η κορη μου εχει το νινι της κ ειναι σχεδον 5ετων(σε 3μηνες)κ ο γιος μου εχει το μαξιλαρι του που το θελει παντα κ ειναι 2ετων.Δεν σκοπευω με τιποτα να τους τα κοψω,δεν εχω λογο να το κανω.Θα τα αφησω μονα τους να επιλεξουν ποτε θα το κοψουν.

Λέτε δηλαδή οτι δεν υπάρχει λόγος ν'αγχώνομαι?Να τους αφήσω έτσι?Δε με πειράζει απλώς έλεγα μήπως τους κάνω έτσι περισσότερο κακό παρά καλό.

Διαφημίσεις

πιστεύω οτι πρέπει ν'απαγγιστρωθεί επιτέλους
Δε με πειράζει απλώς έλεγα μήπως τους κάνω έτσι περισσότερο κακό παρά καλό.

Μήπως ειναι ανησυχία σου ειναι μεγαλύτερη επειδή ειναι αγοράκι; Κι εμένα ο γιός μου μερικά βράδυα κοιμάται με τον Rocky ένα λούτρινο σκυλάκι που του ειχε κάνει δώρο ο μπαμπάς του όταν ήταν 6μηνών κ μας χαροποιεί ιδιαίτερα που το κάνει αυτό παρότι θα γίνει 8χρ. το Σεπτέμβρη. Προσωπικά δεν θα ζητούσα στο παιδί μου κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος

Μήπως ειναι ανησυχία σου ειναι μεγαλύτερη επειδή ειναι αγοράκι; Κι εμένα ο γιός μου μερικά βράδυα κοιμάται με τον Rocky ένα λούτρινο σκυλάκι που του ειχε κάνει δώρο ο μπαμπάς του όταν ήταν 6μηνών κ μας χαροποιεί ιδιαίτερα που το κάνει αυτό παρότι θα γίνει 8χρ. το Σεπτέμβρη. Προσωπικά δεν θα ζητούσα στο παιδί μου κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος

Και η κόρη μου έχει για τον ύπνο το μπαρμπαδέλι της απλώς ο γιός μου φαίνεται πιο προσκολημένος.Πάντως βλέπω οτι είναι κάτι συνηθησμένο.Είχα την εντύπωση οτι κάνω κάτι λάθος.:-(

Εσεις εχετε κουκλακι. Εμεις εχουμε ενα πανακι που τωρα μετα απο 3 χρονια εχει καταντησει ενα ξεσκισμενο και αθλιο κουρελακι....Το χω στο μυαλο μου οτι πρεπει καποια στιγμη να του το πεταξω αλλα ακομα...δεν τολμαω!Ασε να μεγαλωσει λιγο ακομα κ βλεπουμε. Καπου με βολευει κιολας ακομα γιατι μ αυτο μπορει να κοιμηθει ευκολα οπου κ να παμε χωρις γκρινιες κλπ λογω αλλαγης περιβαλλοντος γιατι νιωθει ασφαλεια.

Παντως και γω ειχα παλια ενα κουκλακι, τον Μιμι, που δεν εκανα χωρις αυτο για να κοιμηθω κ σε ηλικια δημοτικου, το θυμαμαι σαν τωρα, ερχεται ο θειος μου σπιτι επισκεψη, το παιρνει κ μου λεει "καλα ακομα μ αυτο κοιμασαι?"κ μολις του απανταω ναι, το πεταει σε ενα αγριο ροτβαιλερ που ειχαμε τοτε....το κουκλακι μεσα σε 2 λεπτα ειχε γινει 1000κομματια. το κλαμα που εριξα δεν λεγεται. κ ακομα μεγαλυτερο παραπονο το χα που το πα στη μητερα μου κ αυτη δεν αντεδρασε οπως αλλες φορες δηλ να με παρηγορησει ή να "μαλωσει" τον αδερφο της αλλα ειχε μια συμπεριφορα οτι ναι κριμα που καταστραφηκε αλλα τι να κανουμε κ δεν περιαζει κλπ. Τοτε αναρωτιομουνα γιατι συμπεριφερθηκε ετσι κ της το κρατουσα μανιατικο αλλα τωρα πια την καταλαβα οτι και το ηθελε κ αυτη να απαλλαγουμε απ τον Μιμι κ οτι σιγουρα το χαν συζητησει κ με το θειο κ εγινε αυτη η κινηση...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Αμάν βρε PASOUMI, τι τραυματική εμπειρία κι αυτή:shock:

Πάντως έχουν πολύ πλάκα να τα βλέπεις με τι χαρά τ'αγκαλιάζουν όταν έρθει η ώρα του ύπνου.Και μέσα στον ύπνο τους το ψάχνουν στα τυφλά να το κρατήσουν:lol:

Διαφημίσεις

Λοιπόοοον klouzeau θα σου πω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ιστορία -σημειωτέον είμαι 36 χρονών "γαϊδάρα"-... όταν ήμουν στην Α' Λυκείου ερωτεύτηκα τρελά + παράφορα κάποιον μεγαλύτερο της Γ' λυκείου δλδ... κλασικά, έτρωγα το φτύσιμο του αιώνα... ώσπου κατέληξα να αγοράσω (για παρηγοριά) ένα άσπρο κουνελάκι με ροζ πατουσίτσες+μέσα αυτάκι, το ονόμασα Ρούλη και έκτοτε κοιμάμαι μαζί του !!!! Ακόμη θυμάμαι εκείνη την ημέρα και την χαρά μου !

Πώς σου φαίνεται ? Δεν είναι φυσικά ότι αν μου τον πάρουν δεν θα κοιμηθώ... με την κούραση που έχω κοιμάμαι και όρθια δεν έχω πρόβλημα... αλλά τον θέλω δίπλα μου, συναισθηματικά, μου θυμίζει ίσως μια άλλη πιο ανέμελη εποχή.. τί να πω !

Άσε το παιδί καμάρι μου να κοιμάται με ότι θέλει αγκαλίτσα- όταν αισθανθεί εκείνος έτοιμος, θα τον τακτοποιήσει μόνος του στο ντουλάπι ! Δε νομίζω ότι κάτι τόσο αθώο θα μπορούσε να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα ! ;)

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

΄Δεν βρίσκω το λόγο να τα απομακρύνεις από κάτι που αγαπάνε και τους αρέσει να κοιμούνται μαζί του.Θα το αφήσουν από μονα του κάποια στιγμή.Αν π.χ ήτανε πιπίλα θα έλεγα ,οκ .γιατί θα στραβώσουν τα δόντια τους.Ποιός ο λόγος να τα στεναχωρήσεις και αυτά και εσένα γιατί ίσως να τα δεις να <ζορίζονται>.

και μενα η κόρη μου έχει τα νινιά (μικρά ζωακια με ρουχαλάκι) της και κοντεύει τα 5!

Τους είχα πάρει από 2 με τον αδελφό της όταν ήταν μηνών για να τα πλένω και κατεληξε η κόρη με 4.

Καλύτερα με νινί και στο κρεβάτι τους παρά στο δικό μας!

Η κόρη μου περασε και μια εκνευριστική φάση που τα επαιρνε παντού και είχα αρχίσει να πιστεύω ότι θα πάει στον γάμο της με τα νινια στο χέρι!

δεν νομίζω είναι κακό - είναι ωραίο να εχουν κατι που τους δίνει ασφάλεια.

Το θέμα με το πλύσιμο πονάει.Δε μ'αφήνει να το πλύνω:rolleyes:Λέει οτι το θέλει βρώμικο γιατί είναι μαλάκο.Με το πλύσιμο σκληραίνει,λέει:rolleyes: και μέχρι να το μαλακώσει(βρωμίσει) ξανά, γκρινιάζει:lol:

Διαφημίσεις

Εμένα ο μικρός μου έχει ένα βατραχάκι και το βάζει όλο στη μούρη του. Δεν με ενοχλεί και απ' ό,τι έχω διαβάσει στα παιδιά κάνει καλό να έχουν ένα αντικείμενο που τους δίνει ασφάλεια. Τώρα θέλω να πάρω ακόμα ένα, για να το έχουμε καβάτζα, γιατί αν τυχόν χαθεί, χαθήκαμε και εμείς. Ευτυχώς το θέλει μόνο την ώρα του ύπνου μαζί με την πιπίλα φυσικά. Το έχω παρει όμως απόφαση. Θα είναι ο μοναδικός φαντάρος με πιπίλα και κουκλάκι. Τουλάχιστον ο βάτραχος είναι πράσινος, τιαρίαζει με την παραλλαγή.

ο δικος μου ο γιος απο 2 μηνων εχει ενα αρκουδακι απο αυτα που εχουν σωμα σαν πανακι και κεφαλακι απο αρκουδακι(ελπιζω να εγινα κατανοητη:P)

εχει γινει η προεκταση του χεριου του.ολη μερα το σερνει μαζι του.το θελει και στον υπνο και στον ξυπνιο.

δε ξερω πως θα του το κοψω και ειναι 3.5 ετων.οσες φορες το εχασα μεσα στο σπιτι ευχομουν να ανοιξει η γη να με καταπιει παρα να μη ξαναβρω τον ''μπουμπο''!! ειναι ικανος να ουρλιαζει ασταματητα.

μια φορα το χασαμε για 2 ημερες.το ειχε κρυψει μεσα σε κατι φιλτρα για την καφετιερα:shock: την οποια δε χρησιμοποιω και δε μου πηγε καν το μυαλο να ψαξω εκει:shock: 2 μερονυχτα εκλαιγε.και στον υπνο του ξυπναγε και το ζητουσε κλαιγοντας..

μεγαλο προβλημα

Δε το χάνουμε.Ξέρουμε ανα πάσα στιγμή που το αφήσαμε.Όπου πάμε για διανυκτέρευση το παίρνουμε μαζί.Ξεχνιέται η αραβωνιάρα?:rolleyes:

Η κόρη μου έχει το "νινί" της, ένα αρκουδάκι, απο 9 μηνών μέχρι τώρα που είναι 8 ετών! Οπου και να πάμε το παίρνουμε μαζί. Τώρα το "νινί" θα πάει διακοπές στη Χαλκιδική και θα πάρει και τον "Πατουσάκια" για παρέα! Χαχα!!

Δεν θεωρώ ότι δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο παιδί το να κοιμάται με ένα κουκλάκι, αντιθέτως, ειδικά αν είναι μοναχοπαίδι όπως το δικό μου παιδί, νιώθει και έξτρα ασφάλεια!

ο δικος μου ο γιος απο 2 μηνων εχει ενα αρκουδακι απο αυτα που εχουν σωμα σαν πανακι και κεφαλακι απο αρκουδακι(ελπιζω να εγινα κατανοητη:P)

εχει γινει η προεκταση του χεριου του.ολη μερα το σερνει μαζι του.το θελει και στον υπνο και στον ξυπνιο.

δε ξερω πως θα του το κοψω και ειναι 3.5 ετων.οσες φορες το εχασα μεσα στο σπιτι ευχομουν να ανοιξει η γη να με καταπιει παρα να μη ξαναβρω τον ''μπουμπο''!! ειναι ικανος να ουρλιαζει ασταματητα.

μια φορα το χασαμε για 2 ημερες.το ειχε κρυψει μεσα σε κατι φιλτρα για την καφετιερα:shock: την οποια δε χρησιμοποιω και δε μου πηγε καν το μυαλο να ψαξω εκει:shock: 2 μερονυχτα εκλαιγε.και στον υπνο του ξυπναγε και το ζητουσε κλαιγοντας..

μεγαλο προβλημα

Και εμάς το βατράχι μας τέτοιο είναι. Πάντως είχα διαβάσει πιο παλιά σε κάποιο περιοδικό ότι όταν το παιδί αρχίζει και δείχνει προτίμηση σε κάποιο αντικείμενο, καλό θα ήταν να πάρουμε και ένα δεύτερο για τετοιες περιπτώσεις. Δυο μέρες με κλάμα. Χαράς το κουράγιο σου.

joan80 Εγω που το εχω κανει κεχω αγορασει δευτερο,σε πληροφορω οτι δεν το ακουμπαει καν λεει οτι ειναι η αδελφη απο το νινακι μου αλλα δεν την θελω,οπου το νινακι της εχει γινει θριλερ,γιατι εχει σκισει το προσωπο του,ειναι ξεμαλλιασμενο,αλλου εχει τρυπες αλλα δεν το αποχωριζεται με τιποτα.

ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΙΧΕ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ η μικρη τον μπουμπα ενα αρκουδακι που κοιμοταν απο 7μηνων αγκαλιτσα με αυτο,το αφησε απο μονη της γυρω στα 2..Ο γιος μου δεν εχει κολλησει ακομα με κατι...Εγω ειχα ενα δαλματοσκυλο λουτρινο και το ειχα παντου μαζι και ειδικα στον υπνο

και εγω αγορασα 2ο παλιοτερα αλλα δε του εδωσε σημασια.εντωμεταξυ τις προαλλες νομιζαμε οτι το χασαμε στο δρομο και πηγα και του πηρα απο το μαγαζι που ειχαμε παρει και αυτον που εχει τωρα,εναν ΟΛΟΙΔΙΟ μπουμπο.μολις τον πηρε τον εχωσε στη μουρη του και τον μυρισε και μου λεει ''αυτος ειναι αλλος μπουμπος!:evil::evil::evil:'' και δωστου παλι χτυπημα στα πατωματα.

βρε καλε μου βρε χρυσε μου ο ιδιος ειναι...:rolleyes: ''οχι αυτος ειναι αλλος!!!''

και τελικα τον ειχε αφησει μεσα στο αυτοκινητο και ειχε πεσει κατω απο τη θεση του οδηγου:confused:

Κι εγώ συμφωνώ να μην τους πάρεις τα κουκλάκια τους. Γιατί να τα στεναχωρήσεις χωρίς λόγο για κάτι που δεν ενοχλεί κανέναν. Αυτό που έκαναν με το κουκλάκι της pasoumi ήταν απαίσιο... Έχω ακόμα φυλαγμένο το ροζ λαγό μου.

Ο μικρός κοιμάται αγκαλιά με το πανάκι του και το σκυλάκι του και πλησιάζει τα 3. Για να το πλύνω το παίρνω κρυφά και πρέπει να έχει στεγνώσει οπωσδήποτε την ώρα του ύπνου. Το παίρνουμε μαζί και στα ταξίδια...

Ο μεσαίος είναι 6, έχει ένα τεράστιο πάνινο κροκόδειλο και καμιά φορά κοιμάται μαζί του.