Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παραμεληση ανηλικου παιδιου

Recommended Posts

βρισκομαι σε ενα διλλημα αυτες τις μερες... ομως καλυτερα να σας πω πως εχουν τα πραγματα.

χτες πηγα στο σπιτι της αδερφης μου και ακριβως απεναντι υπαρχει μια μεγαλη πολυκατοικια με γκαρσονιερες οπου νοικιαζουν αλλοδαποι.

να προσθεσω οτι ειναι οι περισσοτεροι κακης ρατσας, γινονται συνεχεια φασαριες, παιζουν ξυλο μεταξυ τους και κανενας στη γειτονια δεν εχει παρε δωσε με κανεναν απο αυτους.

ειδα λοιπον ενα αγορακι 4-5 χρονων στο τριτο οροφο εντελως μονο του, να κλαιει απο τις 9 το πρωι ως τις 4 μεριπου το μεσημερι. δεν υπαρχει κανενας αλλος μαζι του... η αδερφη μου μου ειπε οτι οι γονεις του δουλευουν και μενει μονο του ωσπου να σχολασουν το απογευμα και γινεται αυτο καθε μερα. πρεπει να ειναι κλειδωμενο εκει μεσα και αποκρεμιεται απο το μπαλκονι με κινδυνο να πεσει απο κατω.

σκεφτηκαμε να καλεσουμε την αστυνομια ομως καποιος πρεπει να τους υποδειξει που ειναι το παιδι και το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θελουμε να φανουμε καθολου εμεις. η αδερφη μου εχει 3 μικρα παιδια και δεν θελει να τους μπει στο ματι.... δεν ξερουμε που ειναι μπλεγμενοι ολοι αυτοι.

το παιδι ομως τι φταιει? ανησυχουμε καποια στιγμη οτι θα πεσει απο το μπαλκονι στην προσπαθεια του να κοιταξει απο κατω. φωναζει οποιον δει οτι θελει τη μαμα του... πραγματικα το λυπαμαι και το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θελω να παθει κακο.

πραγματικα οι γονεις του δεν αξιζουν να εχουν παιδι:evil:. δεν ξερω τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις... καμια ιδεα?

Διαφημίσεις

Δεν μπορείτε να πάρετε την αστυνομία ανώνυμα και να το καταγγείλετε ? Ή το χαμόγελο του παιδιού ? Πάντως κάτι πρέπει να κάνετε. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι κακό στο παιδάκι :(. Σε τέτοιους ανθρώπους δεν πρέπει να δίνει παιδιά ο Θεός :(.

πραγματικα πολυ κριμα, δυστυχως αυτο ακριβως εκμεταλλευονται αυτου του ειδους οι ανθρωποι...τον (δικαιολογημενο) φοβο μας να μιλησουμε...και επειτα συμβαινουν ασχημα πραγματα για τα οποια δεν ευθυνομαστε αλλα με τη σιωπη μας δεν τα εμποδιζουμε κιολας απο το να παρουν την χειροτερη τροπη.. :(

κορινα συμφωνω με την νικολετα, δεν υπαρχει τροπος να γινει μια ανωνυμη καταγγελια? τοσα ατομα θα μενουν στην γειτονια κ θα εχουν δει τι συμβαινει, πως θα ξερουν αυτοι οτι το καταγγειλατε εσεις?

vs2up3.png

Βρείτε ένα τρόπο ανώνυμα να καταγγείλετε αυτή την αθλιότητα.

Πρέπει να γίνει άμεσα. Κάθε λεπτό που περνάει είναι επιβαρυντικό. Όχι μόνο για την σωματική του ακεραιότητα αλλά και για την ψυχική του υγεία. Τρελλαίνομαι στη σκέψη του πόσο μόνο κι αβοήθητο νοιώθει (και είναι) αυτό το παιδί.

Μα καλά... Κι εγώ δεν είμαι ο Ρομπέν των δασών αλλά αναρωτιέμαι : μια ολόκληρη γειτονειά συντελεί στο έγκλημα σιωπώντας και δεν έχουν βρει έναν τρόπο να το σταματήσουν?

Αστυνομία, οργανώσεις, δήμαρχος, εκκλησία, πρόνοια. Τόσο δύσκολη είναι μια ανώνυμη επιστολή, τουλάχιστον γι' αρχή?

Μα κανείς...?

Μαλλον θα πρεπει να καλεσετε την αστυνομια ή την Προνοια. Προφανως αν οι γονεις δουλευουν δεν θα εχουν κανεναν να το κραταει. Ισως υπαρχει καποιος σταθμος που θα το δεχτει?

Η μηπως θα μπορουσε να το κρατει η αδελφη σου μεχρι να γυρισουν οι γονεις του απο τη δουλεια?

Διαφημίσεις

καλα τα λετε βρε κοριτσια, γενικα εχουμε φτασει σε ενα σημειο να μην μας νοιαζει τι κανει ο διπλανος μας και δεν θελουμε να ασχοληθουμε με κανενα θεμα να μην μπλεξουμε. ομως κι εγω σκεφτομαι το παιδακι.

ειναι πραγματικα κριμα.την ανωνυμη καταγγελια την εχω σκεφτει ομως ειναι 40 ενοικιαζομενα δωματια που να τους πω να πανε? δεν σκευτομαι καν το ενδεχομενο να μπω στη πολυκατοικια τους για να δω.

μαλλον θα παρουμε τηλ. στην αστυνομια να το πουμε ανωνυμα παντα και βλεπουμε αν θα γινει κατι.

mmdad ετσι ειναι.... δουλευουν οι γονεις αλλα αυτο δεν τους απαλλασει απο τον καθηκον τους σαν γονιους και σιγουρα εγω δεν μπορω να τους υποδειξω τι ειναι σωστο για το παιδι τους και τι οχι.

η αδερφη μου ουτε μια στο εκατομυριο δεν θα ηθελε κατι τετοιο οπως ειπα και πιο πανω, μακρια απο αυτους. εξαλλου εχει 3 παιδια και ειναι δυσκολο... τρεχει και σε μενα καθε μερα λογω αποκολησης που εχω με βοηθαει στο σπιτι και σε οτι χρειαζομαι.

Βρείτε ένα τρόπο ανώνυμα να καταγγείλετε αυτή την αθλιότητα.

Πρέπει να γίνει άμεσα. Κάθε λεπτό που περνάει είναι επιβαρυντικό. Όχι μόνο για την σωματική του ακεραιότητα αλλά και για την ψυχική του υγεία. Τρελλαίνομαι στη σκέψη του πόσο μόνο κι αβοήθητο νοιώθει (και είναι) αυτό το παιδί.

Μα καλά... Κι εγώ δεν είμαι ο Ρομπέν των δασών αλλά αναρωτιέμαι : μια ολόκληρη γειτονειά συντελεί στο έγκλημα σιωπώντας και δεν έχουν βρει έναν τρόπο να το σταματήσουν?

Αστυνομία, οργανώσεις, δήμαρχος, εκκλησία, πρόνοια. Τόσο δύσκολη είναι μια ανώνυμη επιστολή, τουλάχιστον γι' αρχή?

Μα κανείς...?

χτες ειδα το αγορακι και φωναζε την αποκατω απο αυτους κλαιγοντας.... αυτη απλωνε ρουχα και η αντιδραση της ηταν να μπει μεσα και να κλεισει ακομα και τα παντζουρια και να φανταστεις οτι ξερονται ολοι μεταξυ τους ειναι ολοι απο αλβανια και ομως.... ποσο μαλλον η υπολοιπη γειτονια.

παντως θα ασχοληθω τη δευτερα με αυτο το θεμα ανωνυμα παντα μπας και σωθει το παιδι, καλυτερα σε ενα ιδρυμα παρα με τετοιους γονεις:(

μεγαλωσα μονη μου τη κορη μου 20 χρονων σημερα κανοντας 2 δουλειες και ποτε ουτε για 5 λεπτα δεν την αφησα μονη της... ο ενας μου μισθος πηγαινε στη νταντα, χαλαλι ομως... γι αυτο εχω θυμωσει και εχω ανοιξει αυτο το θεμα.

δεν υπαρχει δικαιολογια γι αυτους τους ανθρωπους που κατα λαθος λεγονται γονεις πρεπει να τους αφαιρεθει αυτο το δικαιωμα.

νομιζω οτι αρκει να τηλεφωνησετε στο χαμογελο του παιδιου-και σημερα αν γινεται-και να τους δωσετε την διευθυνση.θα κανουν φανταζομαι εκεινοι την ερευνα τους,ισως αν τους πειτε να ερθουν την δευτερα το πρωι οταν θα ειναι παλι μονο του...προς θεου,μην το αφησεις ετσι,παρε ενα τηλεφωνο,εχει σπασει η καρδια μου απο την ωρα που διαβασα το θεμα.....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Αισχος, μα τι γονεις ειναι αυτοι? Πιαστηκε η καρδια μου μολις το διαβασα.

Και στο Ελιζα μπορεις να παρεις, νομιζω και αυτο κακοποιηση θα θεωρειται.

Ενα τοσο μικρο παιδακι κλειδωμενο μονο του τοσες ωρες..τι κανει ολη μερα, τι τρωει...και ολο κλαιει. Και εγω απορω με τη γειτονια πως δεν εχει αντιδρασει ακομα.

Να αντιδρασετε αμεσα κοπελα μου, κριμα το παιδακι :(

αν ειναι δυνατον!!!κι αυτο που σας απασχολει ειναι το αν θα γινει ανωνυμα η καταγγελια ή οχι? οχι το εως ποτε ή το αν θα επιβιωσει αυτο το παιδακι?θα επρεπε να ειχατε κανει ηδη την καταγγελια, απο την πρωτη στιγμη που το πηρατε ειδηση!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Διαφημίσεις

Εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεγονται..εδω λεμε οτι στην εν λογω οικοδομη ζουν κακοποια στοιχεια κ ειναι λογικο οι ανθρωποι που μενουν απεναντι κ εχουν παιδια να φοβουνται για τις οικογενειες τους. Γινονται πολλα κ ειναι το μονο λογικο. Σιγουρα το καλυτερο θα ηταν να γινει η καταγγελια οσο το δυνατον γρηγοροτερα αλλα να μην ειμαστε τοσο αυστηροι κριτες οταν μιλαμε εκ του ασφαλους. Αν συνεβαινε αυτο σε εμας, θα βλεπαμε τοτε πως θα το αντιμετωπιζαμε εμεις. Περιμενουμε νεα σου Νικολετα.

vs2up3.png

εψδω προκειται για μια ανθρωπινη ζωη. θα επρεπε να ειχαν καλεσει ηδη την αστυνομια, ειναι γνωστο οτι μπορει να γινει ανωνυμη καταγγελια. οσο για το οτι δεν ξερουν σε ποιο διαμερισμα ειναι, η ιδια η αστυνομια μπορει να το ερευνησει. ειναι προτιμοτερο δηλαδη να χρονοτριβουν?σκεφτειτε τα παιδια σας κλεισμενα σε ενα σπιτι να κλαινε απο το πρωι μεχρι το απογευμα. ναι ειμαι αυστηρη. αυστηρο ειναι το θεμα απο μονο του!!!

526437xvildghyb3.gif

EBX2p3.png

Καταλαβαίνω ότι η αδερφή σου, φοβάται να το καταγγείλει μήπως και βρεθεί μπλεγμένη, όμως εδώ μιλάμε για ένα παιδάκι μικρό που μένει κλεισμένο τόσες ώρες σπίτι μόνο του. Και αν κάτι συμβεί, πιάσει φωτιά το σπίτι ή μπει οποιοσδήποτε μέσα και του κάνει κακό; Τότε τι θα πούμε στον εαυτό μας, ότι φοβόμασταν; Και αυτό το μικρό δεν φοβάται; δεν αξίζει μια καλύτερη τύχη; Τι τρώει όλη μέρα; Εγκληματικό. Προσωπικά πρέπει άμεσα να γίνει καταγγελία, έστω και ανώνυμη.

s-age.pngs-age.png

εγινε η καταγγελια σημερα το πρωι. πηρα τηλ. στην αστυνομια και μου ειπαν οτι θα πανε να δουν και θα καλεσουν αυτοι καποια αρμοδια υπηρεσια. ανωνυμα παντα.

foulaki εχεις δικιο καταλαβαινεις την κατασταση

beloved αν δεν με ενοιαζε δεν θα ανοιγα το θεμα ουτε θα το σχολιαζα καν.

εσυ καλυτερα να σκεφτεις αφου βλεπω οτι εχεις μικρο παιδι ενα σωρο αλβανους να σε βαλουν στο ματι αν θα το σκεφτοσουν καλυτερα η οχι να κανεις καταγγελια ονομαστικη.

και στο κατω κατω δεν ειμαι εγω αυτη που πρεπει να σκεφτω αν θα παθει τιποτα το παιδι, κανενας δεν θα μου αποδωσει καμια ευθυνη, οι γονεις ειναι υπευθυνοι απλα εγω προσπαθω να βρω ενα τροπο να γλιτωσει το παιδι απο αυτους χωρις να φανει η παρεμβαση μου.

σκεφτειτε καλυτερα αν θα συνεβαινε σε σας τι θα κανατε γιατι υποδειξεις μπορω να κανω κι εγω τη στιγμη που δεν κινδυνευει η δικια μου οικογενεια.

Διαφημίσεις

μπράβο που έκανες την καταγγελία. Ότι δεν θα σου αποδώσει κανένας ευθύνες αν πάθει κάτι ο μικρός αυτό είναι βέβαιο αφού δεν είναι δικό σου. Όμως μέσα σου, θα εύχεσαι να είχες κάνει κάτι για να μην συμβεί αυτό. Τουλάχιστον εγώ έτσι θα αισθανόμουν σε ανάλογη περίπτωση. Και συμφωνώ ότι φοβάσαι το μπλέξιμο, τέτοιοι άνθρωποι που αφήνουν ένα μικρό μόνο του, δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό. Όμως δεν αντέχω στη σκέψη ενός παιδιού μόνο του και αβοήθητο. Να κλαίει, να φοβάται σε κάποιον θόρυβο και να μην υπάρχει κανένας για να το παρηγορήσει. Και πάλι μπράβο σου.

s-age.pngs-age.png

εγινε η καταγγελια σημερα το πρωι. πηρα τηλ. στην αστυνομια και μου ειπαν οτι θα πανε να δουν και θα καλεσουν αυτοι καποια αρμοδια υπηρεσια. ανωνυμα παντα.

foulaki εχεις δικιο καταλαβαινεις την κατασταση

beloved αν δεν με ενοιαζε δεν θα ανοιγα το θεμα ουτε θα το σχολιαζα καν.

εσυ καλυτερα να σκεφτεις αφου βλεπω οτι εχεις μικρο παιδι ενα σωρο αλβανους να σε βαλουν στο ματι αν θα το σκεφτοσουν καλυτερα η οχι να κανεις καταγγελια ονομαστικη.

και στο κατω κατω δεν ειμαι εγω αυτη που πρεπει να σκεφτω αν θα παθει τιποτα το παιδι, κανενας δεν θα μου αποδωσει καμια ευθυνη, οι γονεις ειναι υπευθυνοι απλα εγω προσπαθω να βρω ενα τροπο να γλιτωσει το παιδι απο αυτους χωρις να φανει η παρεμβαση μου.

σκεφτειτε καλυτερα αν θα συνεβαινε σε σας τι θα κανατε γιατι υποδειξεις μπορω να κανω κι εγω τη στιγμη που δεν κινδυνευει η δικια μου οικογενεια.

φυσικα και δε θα σου αποδωσει κανενας ευθυνες και δε σου ειπα αν προσεξες να κανεις ονομαστικη καταγγελια αλλα ανωνυμη. διαβασε καλυτερα το ποστ μου. κι επειδη εχω 2 παιδια δε θελω καν να τα φανταστω στη θεση αυτου του καυμενου παιδιου.καλα εκανες και το κατειγγειλες παντως.

526437xvildghyb3.gif

EBX2p3.png

Μπραβο σου κοριτσι μου που εκανες την καταγγελια.

Μπραβο σου που ενδιαφερθηκες για το παιδακι και ξαναμπραβο που το εκανες με τετοιο τροπο που δεν βαζεις σε κινδυνο την δικη σου οικογενεια!!!

Λογια μεγαλα λεμε πολλοι... Στην πραξη τι γινεται!!!

Μπράβο Νικολέτα μου. Μόνο, ελπίζω η αστυνομία να ενδιαφερθεί άμεσα. Αν δεν πάει η αστυνομία, καλύτερα να απευθυνθείς στο χαμόγελο του παιδιού. Αυτοί θα ενδιαφερθούν σίγουρα.

Mπράβο σου για την καταγγελία!!

Πήγε η Αστυνομία? Υπήρξε κάποια εξέλιξη?

τελικα κατι πρεπει να εγινε, δεν ξερω ακριβως γιατι εγω δεν μενω εκει αλλα το παιδακι δεν εμφανιζεται πια, το ειδε η αδερφη μου καποια στιγμη το απογευμα με τη μαμα του, τωρα το πρωι που ειναι.... κανενας δεν ξερει. ας ελπισουμε οτι εκει που ειναι εχει τουλαχιστον καποιον να το προσεχει.

σας ευχαριστω ολες τις κοπελες για τις συμβουλες και ας ευχηθουμε να σταματησουν να υπαρχουν τετοια περιστατικα.

Μπράβο Νικολέττα μου. Χάρηκα πολύ που είχε αποτέλεσμα η προσπάθειά σου. Ελπίζω να μην το κάνουν προσωρινά και μετά πάλι το αφήσουν μόνο του.

μακαρι να μην ειναι απλα προσωρινο και να το κραταει πραγματικα καποιος τα πρωινα.

526437xvildghyb3.gif

EBX2p3.png

Αν κρίνω από αυτά που διάβασα για τους γονείς που το παράταγαν μόνο του στο σπίτι και έφευγαν για δουλειά δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν το έχουν παρατημένο σε κανένα άλλο σπίτι, αφού τους έγινε παρατήρηση από αστυνομία για το συγκεκριμένο ... γιατί και η αστυνομία δεν ξέρω τι κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις... δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη αλλά δεν νομίζω ότι θα κάτσουν να ασχοληθουν και ιδιαίτερα... προφανώς θα τους έγινε κάποια παρατήρηση και thats it... εγω λυπάμαι μόνο το παιδάκι που έχει αυτούς τους γονείς :( είναι δυνατόν να αφήνεις ένα παιδάκι τόσο μικρό μόνο του στο σπίτι???