Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προνηπια για.....λιγους!

Recommended Posts

μακαρι ολες οι δασκαλες να ειχαν το μερακι που εχεις εσυ αληθεια στο λεω

αν λες για το παιδακι που ειπα εγω

πριν 30 χρονια μιλαμε τωρα

απλα η μαμα του ηξερε τη νηπιαγωγο και το παρκαρε μια χρονια νωριτερα γιατι δουλευε

τοτε δεν ξερανε ουτε εκαναν τιποτα στα νηπια

απλα μας βαζανε και παιζαμε κατι επιτραπεζια

πριν 30 χρονια ποιος θα κοιτουσε αν το παιδακι ειχε καποιο προβλημα η οχι

και τωρα ακομα εχω μια φιλη που η μαμα της δουλευε στο ολοημερο και επαιρνε μαζι της την εγγονη και απο 4 χρονων ειναι μεσα στο δημοτικο παρακαλω.....ασε τι γινεται με το φαγητο και τι τρωνε και ποσα τρωνε αυτο που εβαλε η μαμα τους και ποσα τρωνε απο ανακατανομη λογω φιλιας.....πχ ο Γιαννακης εχει κρεας, το παιρνουμε και το δινουμε στο δικο μας παιδι

εδω και η ιδια η ιδιοκτητρια ενος ιδιωτικου μου ειπε οτι δινανε στην κορη της το πρωινο απο αλλο παιδακι (σε ιδιωτικο) για να δειχνουν οτι εχουν ποικιλια αλλα το κοριτσακι το ειπε

"μαμα εγω τρωω του Γιαννη, ο Γιαννης του Μανωλη, και ο Μανωλης της Μαριας..."

μονο που το συγκεκριμενο κοριτσακι ειχε διαβητη και το ετρεχε η μαμα μετα στα νοσοκομεια....και τωρα αυτη η μαμα ειναι διεθυντρια ιδιωτικου και μου ειπε να μην εμπιστευομαι κανεναν κανουν οτι θελουν

και το βλεπω και απ τη φιλη μου δηλαδη εχω τυχει μπροστα πολλες φορες....δημοσιο δημοτικο και νηπιαγωγειο......τι φαι εχει ο ταδε???? α..... δωστου τα μακαρονια και παρε του την κρεατοσουπα για το παιδι της κολλητης μας

παιδια τελικα μονο σε μεγαλη αναγκη να αποσωριζεστε τα μικρα σας

αυτο εχω να πω

οσο για τη φιλη μας την παρκολουθω καιρο και μακαρι να την εβαζαν να κανει σεμιναρια σε νηπιαγωγους να τους μαθει πως να φερονται

Εγω παλι πριν 40 χρονια θυμαμαι οτι αντιγραφαμε λεξουλες στο νηπιο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό το κάνουμε και τώρα. Ή μάλον ΚΑΙ αυτό το κάνουμε τώρα.

Εμείς πάλι πριν από 25 χρόνια όλη μέρα ζωγραφίζαμε.....

Είχαμε και ένα βιβλίο, "Τα πρώτα φτερουγίσματα" λεγότανε, και κάναμε ασκήσεις με γραφή αριθμών κλπ από εκεί. Καμία πρωτοτυπία, καμία διαφοροποίηση ανάμεσα στις εργασίες μας. Όλες το ίδιο!!!!!!

Μάλιστα στην τάξη δεν κρεμούσαμε τίποτε, γιατί οι εργασίες γινότανε πάνω στο βιβλίο και οι ζωγραφιές σε μπλοκ. Υπήρχε και άριστη συνεργασία με το διπλανό τμήμα και ήμασταν στο ίδιο σημείο στο βιβλίο και διδασκόμασταν τα ίδια πράγματα με τα ίδια λόγια, με αποτέλεσμα κάποιες μέρες να αλλάζουμε και τάξεις για να "μάθουμε" με άλλη δασκάλα.....

Μα τι γράφεις 40, κόψε κάτι. Γράψε 30 και. Τα πρόλαβαν και οι μικρότερες αυτά. Εμάς μας έβαζε και βαθμούς στην αντιγραφή. Είχα πάρει και 8 γιατί δεν είχα ζωγραφίσει καλά ένα σκύλο :shock: Γράφαμε και ορθογραφία; Δεν θυμάμαι. Πάντως διαβάζαμε κανονικά. Και στην Α' δημοτικού, άγιος, αγνός, ..............

Στο νηπιαγωγείο που αντιστοιχούσε στην προηγούμενη διεύθυνσή μου, μας είχαν διαβεβαιώσει πως κάνουν ακριβώς τα ίδια. Στην ίδια τάξη, τις ίδιες δραστηριότητες, τα ίδια πράγματα. Μόνο που δεν "επιμένουν" τόσο στα πιο μικρά.

Τελικά ρώτησα το γιο μου που είναι Γ' δημοτικού πλέον και μου είπε ότι τους χωρίζανε νήπια, προνήπια. Βέβαια το νηπιαγωγείο ήταν 2/θέσιο οπότε υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Αν είναι μονοθέσιο δεν ξέρω τι γίνεται.

Διαφημίσεις

Τελικά ρώτησα το γιο μου που είναι Γ' δημοτικού πλέον και μου είπε ότι τους χωρίζανε νήπια, προνήπια. Βέβαια το νηπιαγωγείο ήταν 2/θέσιο οπότε υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Αν είναι μονοθέσιο δεν ξέρω τι γίνεται.

Κακώς είχανε χωριστεί.

Το ΠΔ 200 λέει:

13. Η κατανομή γίνεται με τρόπο ώστε στα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία να εγγράφεται ο ίδιος αριθμός νηπίων Α' και Β' ηλικίας και περίπου ίδιος αριθμός από τα δύο φύλα.

Αυτί σιχύει και για την πε΄ριπτωση που υπάρχουν παραπάνω από ένα τμήματα σε ένα νηπιαγωγείο.

Μα τι γράφεις 40, κόψε κάτι. Γράψε 30 και. Τα πρόλαβαν και οι μικρότερες αυτά. Εμάς μας έβαζε και βαθμούς στην αντιγραφή. Είχα πάρει και 8 γιατί δεν είχα ζωγραφίσει καλά ένα σκύλο :shock: Γράφαμε και ορθογραφία; Δεν θυμάμαι. Πάντως διαβάζαμε κανονικά. Και στην Α' δημοτικού, άγιος, αγνός, ..............

καλα..35 και δεν κοβω αλλο. Το θυμαμαι γιατι εγω πηγα στην μεση της χρονιας (με μεσω φυσικα) και δεν ηθελα να γραψω με μολυβι αλλα με στυλο.. Βαθμους δεν θυμαμαι ουτε και βιβλια ειχαμε - ισως μπλοκ ζωγραφικης.. και κατι τετραδια με μιση σελιδα γραμμες..

Εκανα και εγω αιτηση για την κορη μου,για προνηπια πηγα σε 2νηπειαγωγεια και μου ειπαν τα ιδια πρωτα θα μπυν τα νηπια και μετα γυρω στα 10παδια(Αν πρωτα δεν καλυφθουν ολα τα νηπια,ειδικα στο 2νηπ.μου ειπε ειναι πολυ δυσκολο για προνηπιο)θα γινει κληρωση και αν κληρωθουμε θα παμε!!:evil:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...