Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προνηπια για.....λιγους!

Recommended Posts

δε μπορω να καταλαβω αυτη τη λογικη

το παιδι μου ηταν να παει φετος προνηπια

στην περιοχη μας εχουμε 2 νηπιαγωγεια (στη γειτονια εννοω)

εμαθα απο μια δασκαλα και απο το φορουμ οτι παιρνουν πρωτα τα νηπια

και ΑΝ μεινουν θεσεις κανουν κληρωση για καποια προνηπια

αλλα καλυτερα να μην ελπιζω και να παω να τον γραψω αλλου

συγνωμη κιολας...ειμαστε 35000 κατοικοι

εχουν ολοι τη δυνατοτητα να πληρωσουν αλλο ενα χρονο ιδιωτικα???

γιατι και στο δημοσιο για να μπουμε χλωμο κι εκει θελει μεσον

δηλαδη ποιος το κρινει οτι θα πηγαινουν 5-10 παιδακια απο ολοκληρο δημο και ολοι οι αλλοι θα αναγκαζομαστε να πληρωνουμε αλλη μια χρονια ιδιωτικους???

δεν ειναι υποχρεωτικα τα προνηπια ΟΚ

αλλα γιατι δυο μετρα και δυο σταθμα???

και με ποια κριτηρια θα παρουν αυτα τα παιδακια πυ θα παρουν??

και καλα θα κανουν λεει κληρωση μπροστα μας....

ουσιαστικα αναγκαστηκαμε να μην περιμενουμε καν και να τρεχουμε να προλαβουμε τις αιτησεις των ιδιωτικων

να δουμε τι θα σκαρφιστουν του χρονου-- για τα νηπια θα εχουν θεσεις???

μετα θελουν να κανουμε και παιδια..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δε μπορω να καταλαβω αυτη τη λογικη

το παιδι μου ηταν να παει φετος προνηπια

στην περιοχη μας εχουμε 2 νηπιαγωγεια (στη γειτονια εννοω)

εμαθα απο μια δασκαλα και απο το φορουμ οτι παιρνουν πρωτα τα νηπια

και ΑΝ μεινουν θεσεις κανουν κληρωση για καποια προνηπια

αλλα καλυτερα να μην ελπιζω και να παω να τον γραψω αλλου

συγνωμη κιολας...ειμαστε 35000 κατοικοι

εχουν ολοι τη δυνατοτητα να πληρωσουν αλλο ενα χρονο ιδιωτικα???

γιατι και στο δημοσιο για να μπουμε χλωμο κι εκει θελει μεσον

δηλαδη ποιος το κρινει οτι θα πηγαινουν 5-10 παιδακια απο ολοκληρο δημο και ολοι οι αλλοι θα αναγκαζομαστε να πληρωνουμε αλλη μια χρονια ιδιωτικους???

δεν ειναι υποχρεωτικα τα προνηπια ΟΚ

αλλα γιατι δυο μετρα και δυο σταθμα???

και με ποια κριτηρια θα παρουν αυτα τα παιδακια πυ θα παρουν??

και καλα θα κανουν λεει κληρωση μπροστα μας....

ουσιαστικα αναγκαστηκαμε να μην περιμενουμε καν και να τρεχουμε να προλαβουμε τις αιτησεις των ιδιωτικων

να δουμε τι θα σκαρφιστουν του χρονου-- για τα νηπια θα εχουν θεσεις???

μετα θελουν να κανουμε και παιδια..

Ποσο δικαιο εχεις!!! Αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα. Ειναι απαραδεκτοι!!

Ζητήστε ως γονείς να γίνουν σχολεία!!!!

Δυστυχώς η κατάσταση με την προσχολίκη αγωγή είναι απαράδεκτη (ίσως είναι χειρότερα μόνο στην ειδική αγωγή).....

Η προσχολική αγωγή είναι διετής, πρέπει να γίνει υπορεωτική και για τα 2 χρόνια και ας φτιάξουν σχολέια ώστε να παρέχεται σε όλα τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ

Eαν δεν εργαζεστε δεν πειραζει εαν μεινει σπιτι το παιδι για μια χρονια. Εαν εργαζεστε νομιζω οτι μπορειτε να κοιταξετε στους δημοτικους παιδικους σταθμους. (αν και ξερω οτι και εκει ειναι δυσκολα τα πραγματα :-( ).

Εννοειται οτι τα νηπια εχουν προτεραιοτητα αφου θα πρεπει να μαθουν ορισμενα πραγματα πριν πανε στην πρωτη δημοτικου. Απο εκει και περα γινεται κληρωση, πεφτουν τα μεσα κτλ κτλ κτλ.

Οταν δεν υπαρχουν κτιρια, οταν δεν υπαρχουν νηπιαγωγοι (οταν θελουν να κανουν περικοπες) λογικο ειναι να μπαινουν κριτηρια ή να γινεται κληρωση εκει που δεν μπορουν να βαλουν κριτηρια.

Καλο μας κουραγιο!!! (και εγω περιμενω την κληρωση στο πειραματικο γυμνασιο που θελω να στειλω την κορη μου).

Αχ βρε Στέλλα… δεν φταίνε αυτοί έτσι είναι ο νόμος!!! Αν και κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι και το προ-νήπιο υποχρεωτικό…. Το προ-νήπιο πλέον δεν είναι φύλαξη…. Κάνουνε πράγματα, μαθαίνουν τα γράμματα, κάνουν εργασίες…. Άσε που δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουν (βάση νόμου ξανά) τα προ-νήπια στο ίδιο τμήμα με τα νήπια…. Δηλαδή ειλικρινά σου μιλάω λυπάμαι αυτές τις δασκάλες/δάσκαλους που άλλα θα πρέπει να δείξουν στα μεν και άλλα στα δε… (μη πω για το τραγικό 25 παιδιά/θηριάκια σε κάθε τμήμα) Ιδιωτικό λοιπόν….

Εγώ θα έπρεπε να στείλω τον μικρό (3 χρονών) σε παιδικό από Σεπτέμβρη (ιδιωτικό διότι δεν εργάζομαι) αλλά θα τον κρατήσω άλλη μία χρονιά για να στείλω τον μεγάλο στο νήπιο… Δύο παιδιά σε ιδιωτικό δεν το βαστάει η τσέπη μας!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Διαφημίσεις

μα νιωθω τοσο ηλιθια!

δηλαδη καθομαστε και δεχομαστε να μας επιλεγουν λες και ειμαστε γουρουνακια για σφαγη? ποιο τους κανει και ποιο θα μεινει απ εξω???

να κανουνε σχολεια, η να μην παρουνε κανενα η να τους παρουν ολους

δεν το καταλαβαινω δε χωραει στο μυαλο μου

υστερα γιατι τα κανουμε ολα με μεσον

γιατι μας αναγκαζουνε

περυσι με το δημοτικο παιδικο τα ιδια

ολο το δημοτικο συμβουλιο παρακαλεσαμε

γιατι να παρακαλαω? εμενα το παιδι μου δεν εχει δικαιωματα?

ο πιο φθηνος παιδικος εχει 150--ο δημοτικος

280 ο ιδιωτικος

για βαλτε τα για ενα χρονο

μας περισσευουν δεν καταλαβα???

Ζητήστε ως γονείς να γίνουν σχολεία!!!!

Δυστυχώς η κατάσταση με την προσχολίκη αγωγή είναι απαράδεκτη (ίσως είναι χειρότερα μόνο στην ειδική αγωγή).....

Η προσχολική αγωγή είναι διετής, πρέπει να γίνει υπορεωτική και για τα 2 χρόνια και ας φτιάξουν σχολέια ώστε να παρέχεται σε όλα τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ

Τα σχολεια ειναι το προβλημα? Ουτε εκπαιδευτικοι υπαρχουν, περικοπες γινονται.

Εδω αναγκαζονται καποια παιδια που εκαναν συγκεκριμενη δευτερη ξενη γλωσσα να μαθουν απο την αρχη αλλη μονο και μονο επειδη κανουν περικοπες.

Να μην σου θυμισω το θεμα που ψαχναμε για δασκαλες μετα το πασχα στο σχολειο μας.

Να ρωτησω, η προσχολικη αγωγη απο ποτε ειναι διετης? Και γιατι να ειναι υποχρεωτικη?

θυμαμαι οταν ηρθαμε στην ελλαδα το 2007 ειχε γινει μεγαλος ντορος για το οτι θα κανουν την προσχολικη εκπαιδευση υποχρεωτικα διετη (κι εμενα να πω την αληθεια τοτε μυο ειχε ψιλοκακοφανει) αλλα μετα το αποσιωπησαν φυσικα...

ειναι παντως αληθεια οτι στην κατασταση που ειναι πολλα δημοσια νηπιαγωγεια αυτη τη στιγμη, και απο αποψη ελειψης προσωπικου και απο αποψη κτιριακων υποδομων) εγω δε θα ηθελα να με υποχρεωσουν να στειλω ενα παιδακι που μπορει να μην εχει καν κλεισει τα 4

ανα μπραβο να κανουνε σχολεια

μα εδω που μενω κανουνε συνεχεια

αυτη ειναι η πλακα

εγω δε δουλευω αλλα δε μπορω να τον κρατησω σπιτι γιατι εχω και τον μικρο και γινεται πολεμος

και φυσικα διαφωνω να τα βαζουν μαζι με τα νηπια

αλλες μαμαδες χαιρονται γιατι λεει θα ξυπνησουν πιο γρηγορα

δεν ξερω τι να πω

τοσος κοσμος ειναι ανεργος ας απορροφηθει

στο φιναλε δε με νοιαζει τι θα κανουν αλλα να κανουν κατι

ειναι δυνατον??? σε δημοτικο σταθμο μπηκαμε φετος και ειδαμε τα χαιρια

τεσπα.... εχω κατι νευρα....

μου ειπαν ουτε καν αιτηση να μην κανω τοσο δυσκολο ειναι να παει προνηπια

δωδεκα ιδιωτικους ομως αφησανε να ανοιξουν--βεβαια

τιποτα η παιδεια ειναι στο μηδεν

Τα σχολεια ειναι το προβλημα? Ουτε εκπαιδευτικοι υπαρχουν, περικοπες γινονται.

Εδω αναγκαζονται καποια παιδια που εκαναν συγκεκριμενη δευτερη ξενη γλωσσα να μαθουν απο την αρχη αλλη μονο και μονο επειδη κανουν περικοπες.

Να μην σου θυμισω το θεμα που ψαχναμε για δασκαλες μετα το πασχα στο σχολειο μας.

Να ρωτησω, η προσχολικη αγωγη απο ποτε ειναι διετης? Και γιατι να ειναι υποχρεωτικη?

αμα δεν ειναι διετης---δεν γνωριζω τι απεγινε με το θεμα

να μην παρουνε κανεναν!!!!!!!!!

οχι να μας βαζουν στο τρυπακι και καλα κληρωση

και καλα αιτησεις

και κοιτιομαστε στραβα με το γειτονα μας!!!!!!!! μη μας παρει τη θεση!!!!!!!!

εμενα επειδη εχω το χαρτι της αναπηριας οταν μαθαινουν κατι ουτε μου το λενε

θα φαω τη θεση!!!!!!!!!!

ελατε ρε παιδια μας κανουν αγριμια μεταξυ μας αυτο κανουν

η εχεις προνηπια και τα παιρνεις ολα

η δεν ειναι υποχρεωτικο και δεν παιρνεις κανενα

Διαφημίσεις

ανα μπραβο να κανουνε σχολεια

μα εδω που μενω κανουνε συνεχεια

αυτη ειναι η πλακα

εγω δε δουλευω αλλα δε μπορω να τον κρατησω σπιτι γιατι εχω και τον μικρο και γινεται πολεμος

και φυσικα διαφωνω να τα βαζουν μαζι με τα νηπια

αλλες μαμαδες χαιρονται γιατι λεει θα ξυπνησουν πιο γρηγορα

δεν ξερω τι να πω

τοσος κοσμος ειναι ανεργος ας απορροφηθει

στο φιναλε δε με νοιαζει τι θα κανουν αλλα να κανουν κατι

ειναι δυνατον??? σε δημοτικο σταθμο μπηκαμε φετος και ειδαμε τα χαιρια

τεσπα.... εχω κατι νευρα....

μου ειπαν ουτε καν αιτηση να μην κανω τοσο δυσκολο ειναι να παει προνηπια

δωδεκα ιδιωτικους ομως αφησανε να ανοιξουν--βεβαια

τιποτα η παιδεια ειναι στο μηδεν

αν δεν εισαι ευχαριστημενη απο τους δημοσιους παιδικους δε φταιει το δημοσιο αλλα ο δημος, να μαζευτειτε πολλοι γονεις/πολιτες, να συνταξετε τα παραπονα σας και να δωσετε λυσεις.

Εδω ευτυχως εχουμε καταπληκτικους δημοσιους παιδικους, δεν εχω λογια ουτε για τις υποδομες, ουτε για τις παιδαγωγους. Ποσο μαλιστα για το δημο που πληρωνει σχεδον τα παντα και αφηνει τους γονεις να πληρωνουν κατι γελοια ποσ (εγω πχ πληρωνω Ε45 για δυο παιδια).

Επρεπε να ειχες κανει την αιτηση, στην κληρωση θα ειχες τις ιδιες πιθανοτητες με τους αλλους γονεις, και θα μπορουσες πολυ απλα να μην στον στειλεις στον παιδικο που τον εγραψες

και σε εμάς Στέλλα ακριβώς το ίδιο, εγώ δεν μπήκα καν στη διαδικασία να πάω στην κλήρωση, έγραψα το παιδί σε προνήπιο ιδιωτικό, η αλήθεια ότι είχα εκνευριστεί πολύ...τι να πεις ελληνικά συστήματα του κ#$%ου

Διαφημίσεις

εσυ κανονικα στελλα δε θα επρεπε να εχεις προτεραιοτητα; Θα μπεις κανονικα στην κληρωση;

Στην κλήρωση ΔΕΝ μπαίνουν:

1) Τα παιδιά πολυτέκνων

2) Τα δίδυμα αδέρφια προνηπίων που έχουν κληρωθεί

3) Τα παιδιά των νηπιαγωγών του σχολείου

Από τη στιγμή που το νηπιαγωγείο περιλαμάβει παιδιά 2 ηλικιών (προνήπια και νήπια) είναι διετής.

Τώρα το γιατί θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η διετής προσχολική αγωγή, και τι προσφέρει στο παιδί, είναι άλλη μεγάλη κουβέντα, που έχει αναλυθεί από πολλούς ειδικούς και έχουν γίνει πολλές έρευνες πάνω στο θέμα.

εγω δεν εξεταζω αν ειναι διετης η μονοετης

ουτε αν ειναι υποχρεωτικη

εμενα μου τη δινει η κληρωση για ενα δημοσιο σχολειο

δημοσιο και οχι δημοτικο ετσι???

και επιμενω.....αν οι θεσεις ειναι 10

σε 35000 δημοτες

να μην παει κανεις

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι ειναι αυτα τα καργκιοζιλικια???

ακομα κι εγω αν δικαιουμαι προτεραιοτητα δεν τη θελω

ξεχωριζουμε τα παιδια η τις πιθανοτητες μας στο Τζοκερ???

η ολοι η κανεις!!!

με ποια λογικη τα παιδια των νηπιαγωγων εχουν προτεραιοτητα; Και μαλιστα οταν δε δινεται προτεραιοτητα σε γονεις ΜΕΑ

συμφωνω στελλα. οπως ειπα και πιο πανω, αν προσφερει κατι στο παιδι θα επρεπε να ειναι για ολους. Αλλιως να καταργηθει.

εγω δεν εξεταζω αν ειναι διετης η μονοετης

ουτε αν ειναι υποχρεωτικη

εμενα μου τη δινει η κληρωση για ενα δημοσιο σχολειο

δημοσιο και οχι δημοτικο ετσι???

και επιμενω.....αν οι θεσεις ειναι 10

σε 35000 δημοτες

να μην παει κανεις

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι ειναι αυτα τα καργκιοζιλικια???

ακομα κι εγω αν δικαιουμαι προτεραιοτητα δεν τη θελω

ξεχωριζουμε τα παιδια η τις πιθανοτητες μας στο Τζοκερ???

η ολοι η κανεις!!!

Μα γι' αυτό λέω, διαμαρτυρηθήτε οι γονείς στο υπουργείο!

Και μην ξεχνάμε ότι η δημόσια δωρεάν διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση είναι εδώ και πολλά χρόνια αίτημα των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις μας. Αλλά σχεδόν ποτέ δεν προβάλεται από τα ΜΜΕ, που "επιλέγουν" να προβάλλουν αποκλειστικά τα μισθολογικά μας αιτήματα!

(Με τη μεγάλη απεργία το 2007 πετύχαμε τον ένα χρόνο υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής)

με ποια λογικη τα παιδια των νηπιαγωγων εχουν προτεραιοτητα; Και μαλιστα οταν δε δινεται προτεραιοτητα σε γονεις ΜΕΑ

συμφωνω στελλα. οπως ειπα και πιο πανω, αν προσφερει κατι στο παιδι θα επρεπε να ειναι για ολους. Αλλιως να καταργηθει.

Υποθέτω (χωρίς να είμαι ο νομοθέτης ο οποίος γνωρίζει καλύτερα) γιατί το σχολέιο έχει συγκεκριμένη ώρα που ανοίγει και κλείνει. Ανοίγει στις 8, η νηπιαγωγός πρέπει να είναι εκεί στις 8. Αυτό σημαίνει ότι δεν προλαβαίνει να πάει το παιδί της σε άλλο νηπιαγωγείο, να το παραδώσει στις 8 που ανοίγει, και να είναι την ίδια ώρα και στο δικό της σχολέιο να το ανοίξει. Το ίδιο με την αποχώρηση...

Υποθέτω (χωρίς να είμαι ο νομοθέτης ο οποίος γνωρίζει καλύτερα) γιατί το σχολέιο έχει συγκεκριμένη ώρα που ανοίγει και κλείνει. Ανοίγει στις 8, η νηπιαγωγός πρέπει να είναι εκεί στις 8. Αυτό σημαίνει ότι δεν προλαβαίνει να πάει το παιδί της σε άλλο νηπιαγωγείο, να το παραδώσει στις 8 που ανοίγει, και να είναι την ίδια ώρα και στο δικό της σχολέιο να το ανοίξει. Το ίδιο με την αποχώρηση...

αυτο ισχυει σε περιπτωση που η νηπιαγωγος εργαζεται σε σχολειο μακρυα απο το σπιτι της, και το παιδι της ειναι σε ηλικια νηπιου (οχι προνηπιου) αυτο το δεχομαι. Γιατι ομως να εχει προτεραιοτητα στο προνηπιο; Ας βρει αλλη μεθοδο φυλαξης οπως και οι υπολλοιποι γονεις που πρεπει να ειναι στις δουλειες τους στις 7 ή 7.30.

τωρα αυτα ειναι ψιλα γραμματα

γιατι ολες οι αλλες εργαζομενες ειναι σιγουρο οτι προλαβαινουν? δεν εχει κοσμο που πιανει δουλεια στις 8??? η το σχολασμα του νηπιαγωγειου 12 και κατι δεν ειναι??? ποια εχει σχολασει εκεινη την ωρα???

δε με πειραζει να εχουν προτεραιοτητα τα παιδια των νηπιαγωγων αλλα οχι οτι ολες οι αλλες μαμαδες προλαβαινουν και καλα...

παιδια αδικα το ψαχνουμε, μας εχουν κανει να θελουμε ο ενας να φαμε τον αλλο, ετσι διευθετειται και εκει βαδιζει το θεμα...

γιατι αν μπω εγω με ΑΜΕΑ και το χειμωνα ειμαι καλυτερα και περπατησω.....θα με φανε λαχανο....

δε θελω τιποτα να πανε να χαθουνε

τι καθομαστε και δε φευγουμε απο δω....μια μερα θα λογοδοτησουμε στα παιδια μας

αυτο ισχυει σε περιπτωση που η νηπιαγωγος εργαζεται σε σχολειο μακρυα απο το σπιτι της, και το παιδι της ειναι σε ηλικια νηπιου (οχι προνηπιου) αυτο το δεχομαι. Γιατι ομως να εχει προτεραιοτητα στο προνηπιο; Ας βρει αλλη μεθοδο φυλαξης οπως και οι υπολλοιποι γονεις που πρεπει να ειναι στις δουλειες τους στις 7 ή 7.30.

τωρα αυτα ειναι ψιλα γραμματα

γιατι ολες οι αλλες εργαζομενες ειναι σιγουρο οτι προλαβαινουν? δεν εχει κοσμο που πιανει δουλεια στις 8??? η το σχολασμα του νηπιαγωγειου 12 και κατι δεν ειναι??? ποια εχει σχολασει εκεινη την ωρα???

δε με πειραζει να εχουν προτεραιοτητα τα παιδια των νηπιαγωγων αλλα οχι οτι ολες οι αλλες μαμαδες προλαβαινουν και καλα...

Τι να πω...

Εγώ υποθέτω γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο νομοθέτης το έβαλε στο Προεδρικό Διάταγμα. Αυτός γνωρίζει το λόγο. Μπορείτε να στείλετε ένα ερώτημα στο υπουργείο να σας εξηγήσουν τη λογική.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...