Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν η παρατεταμένη διάρκεια θηλασμού χωρίς να προηγηθεί περίοδος μπορεί να προκαλέσει πρόωρη και μόνιμη εμμηνόπαυση. Και αυτό επειδή μου το είχε πει η (πρώην) γυναικολόγος μου στο προηγούμενο παιδί μου. Τώρα που θηλάζω το 3 ½ μηνών μωράκι μου, θα ήθελα να ξέρω εάν αυτό ισχύει. Και για την πληροφορία δεν είμαι ακόμα 40 χρονών (37 για την ακρίβεια). Επίσης ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί λόγω υποθυροειδισμού, μου είπε ότι δεν θα έχω τόσο γάλα όσο στους προηγούμενους θηλασμούς ή και καθόλου εξαιτίας της ηλικίας μου. Επηρεάζει η ηλικία την ποσότητα και την ποιότητα του γάλακτος? Παρακαλώ μια απάντηση από κάποια ειδικό αν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Η γιαγια μου στα 45 της θηλαζε ταυτοχρονα τα 3 μικροτερα απο τα 10 παιδια της. Δε νομιζω οτι παιζει ρολο η ηλικια....

 

Συγκεκριμενα μου περιγραφει οτι σε ολα τα παιδια της ειχε τοσο πολυ γαλα που εβγαζε μονη της και πετουσε και ενα λιτρο τη μερα . Φυσικα μιλαμε για μια γυναικα που απο τα 19 (πρωτο παιδι) ως τα 45 (τελευταιο παιδι) θηλαζε ασταματητα. Ναι! Θηλαζε σχεδον 20-25 χρονια :shock::shock::shock::shock:!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι τιθεται τετοιο θεμα. Βεβαια αν κανεις εξετασεις ενω θηλαζεις και χωρις να εχεις περιοδο μπορει να δειξει εικονα εμμυνοπαυσης. Σε μενα συνεβει κατι τετοιο οταν θηλαζα τον πρωτο (η FSH ηταν γυρω στο 15). Η γιατρος που με παρακολουθουσε για την σπερματεγχση δεν δεχτηκε αυτο το αποτελεσμα. Μου ειπε οτι οταν σταματησω να θηλαζω θα μου εδινε χαπια για να ερθει περιοδος και μετα θα εκανα εξετασεις... Εγω εχω και ιστορικο προωρης εμμυνοπαυσης στην οικογενεια αλλα κραταω ακομη (εχω κλεισει τα 41)

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω αν η παρατεταμένη διάρκεια θηλασμού χωρίς να προηγηθεί περίοδος μπορεί να προκαλέσει πρόωρη και μόνιμη εμμηνόπαυση. Και αυτό επειδή μου το είχε πει η (πρώην) γυναικολόγος μου στο προηγούμενο παιδί μου. Τώρα που θηλάζω το 3 ½ μηνών μωράκι μου, θα ήθελα να ξέρω εάν αυτό ισχύει.

 

Δεν ισχύει, πρόκειται για φοβερή κοτσάνα του γυναικολόγου!

 

Το αντίθετο μπορεί να ισχύει. Όταν υπάρχει αμηνόρροια λόγω θηλασμού, ουσιαστικά κάνεις οικονομία στα ωάρια, άρα τα έχεις διαθέσιμα για περισσότερο χρόνο.

 

 

Και για την πληροφορία δεν είμαι ακόμα 40 χρονών (37 για την ακρίβεια). Επίσης ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί λόγω υποθυροειδισμού, μου είπε ότι δεν θα έχω τόσο γάλα όσο στους προηγούμενους θηλασμούς

 

Όταν υπάρχει υποθυρεοειδισμός που παραμένει αρύθμιστος, δηλαδή χωρίς θεραπεία, τότε η παραγωγή του γάλακτος μπορεί να είναι μειωμένη.

 

Αν ο ενδοκρινολόγος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ασθένειά σου, τότε αλλάζεις ενδοκρινολόγο.

 

ή και καθόλου εξαιτίας της ηλικίας μου.

 

Μια μητέρα που είχε γάλα, άρα ο αδένας έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του και αποδεδειγμένα δεν έχει πρόβλημα, σίγουρα θα ξαναέχει εκτός και αν συμβεί κάτι τραγικό κατά τον τοκετό (κάτι που να απαιτεί νοσηλεία στην εντατική για αρκετές ημέρες).

 

Το να μην έχεις εξαιτίας της ηλικίας είναι μια ακόμη φοβερή κοτσάνα του ενδοκρινολόγου που παρά το ότι είναι εντελώς άσχετος, πιστεύει ότι μπορεί να αυτοσχεδιάζει.

 

Είναι πολύ λυπηρό. Εύχομαι να περιορίζει τους αυτοσχεδιασμούς μόνο στο θηλασμό, αλλιώς μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος.

 

Επηρεάζει η ηλικία την ποσότητα και την ποιότητα του γάλακτος?

Όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει, πρόκειται για φοβερή κοτσάνα του γυναικολόγου!

 

Το αντίθετο μπορεί να ισχύει. Όταν υπάρχει αμηνόρροια λόγω θηλασμού, ουσιαστικά κάνεις οικονομία στα ωάρια, άρα τα έχεις διαθέσιμα για περισσότερο χρόνο.

 

Να συμπληρώσω εδώ και μια αναλογία: στην εξωσωματική γονιμοποίηση, σε γυναίκες που έχουν μειωμένο απόθεμα ωαρίων (poor ovarian reseve), δηλαδή σε γυναίκες που η αναπαραγωγική τους ηλικία δεν συμβαδίζει με την πραγματική, χρησιμοποείται συχνά η τακτική της καταστολής των ωοθηκών (με ειδικά φάρμακα) για κάποιο διάστημα και μετά η γυναίκα ξεκινά τη διαδικασία της διέγερσης των ωοθηκών, αναμένοντας καλύτερα αποτελέσματα (δηλ. καλύτερη απόδοση των ωοθηκών).

 

Κατ' αναλογία αυτού (και όχι μόνο...), νομίζω ότι η αμηνόρροια λόγω θηλασμού έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη γυναίκα. Φυσικά το θέμα από κει και πέρα είναι η ίδια η ηλικία της γυναίκας και το γεγονός ότι στο μεταξύ (συνεχίζει να) μεγαλώνει άρα και τα ωάριά της γερνάνε, γεγονός αναμφισβήτητο όμως για κάθε γυναίκα, είτε θηλάζει είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...