Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ!!!

Recommended Posts

Αγαπημένες μου μανούλες καλημέρα!!!

Με λένε Μαρίνα και έχω έναν μπέμπη 16 μηνών. Με τον άντρα μου σκεφτόμαστε για δεύτερο παιδάκι. Δηλαδή, για να είμαι ειλλικρινής εκείνος το σκέφτεται περισσότερο από μένα.

Ήθελα να ρωτήσω ποια πιστεύεται ότι είναι μία καλή διαφορά ηλικίας για αδελφάκια.

Να σας πω την αλήθεια, θα ήθελα να λάβαιτε στα υπ' όψιν ότι ο άντρας μου δε βοηθάει και ιδιαίτερα. Ή μάλλον, θέλει να βοηθάει, αλλά όποτε βολεύει εκείνον. Κι επειδή είναι και κολλημένος με τον υπολογιστή, το σκέφτομαι πως θα τα βγάζω πέρα με δύο παιδιά...

Παππούς και γιαγιά βοηθάνε όσο μπορούνε!!

Θα ήθελα πολύ τις συμβουλές σας!!

Ευχαριστώ πολύ!!

Μαρίνα

:roll::?::D:!:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αγαπημένες μου μανούλες καλημέρα!!!

Με λένε Μαρίνα και έχω έναν μπέμπη 16 μηνών. Με τον άντρα μου σκεφτόμαστε για δεύτερο παιδάκι. Δηλαδή, για να είμαι ειλλικρινής εκείνος το σκέφτεται περισσότερο από μένα.

Ήθελα να ρωτήσω ποια πιστεύεται ότι είναι μία καλή διαφορά ηλικίας για αδελφάκια.

Να σας πω την αλήθεια, θα ήθελα να λάβαιτε στα υπ' όψιν ότι ο άντρας μου δε βοηθάει και ιδιαίτερα. Ή μάλλον, θέλει να βοηθάει, αλλά όποτε βολεύει εκείνον. Κι επειδή είναι και κολλημένος με τον υπολογιστή, το σκέφτομαι πως θα τα βγάζω πέρα με δύο παιδιά...

Παππούς και γιαγιά βοηθάνε όσο μπορούνε!!

Θα ήθελα πολύ τις συμβουλές σας!!

Ευχαριστώ πολύ!!

Μαρίνα

:roll::?::D:!:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Καλημέρα ομοιοπαθούσα!

Ή μάλλον, σχεδόν ομοιοπαθούσα.. Τα 2 μου μωρά θα έχουν 17 μήνες διαφορά και έχω φρικάρει. Μου προέκυψε η 2η εγκυμοσύνη, ούτε λόγος να μην κρατήσουμε το μωρό. Ο σύζυγος 1 απ'τα ίδια: προχθές πήρε ποδήλατο να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του λέει. Ποιον χρόνο βρε άτιμε, που πνιγόμαστε?? Τρελός με το ιντερνετ, τα κινητά και πάσης φύσεως χαζά. Από δουλειές όσες θες, στη θεωρία... Στην πράξη δεν ξέρει τι διαφορά σφουγγαρίστρας και σκούπας!

εσένα τουλάχιστον θα'χουν και 2-2,5 χρόνια διαφορά τα παιδάκια σου.

Ποτέ δε θα νιώσουμε έτοιμες για το 2ο γιατί το 1ο έχει διαρκώς ανάγκες.. Οπότε, θεωρώ πως θα είναι καλή η διαφορά τους.

Ναι, όντως σχεδόν ομοιοπαθούσα!!

Εγώ δεν έχω βάλει μπρος ακόμα και μάλλον θα περιμένω λίγο.

Αλήθεια, εσύ έχεις βοήθεια από παππούδες και γιαγιάδες; Τώρα που είσαι έγκυος πως τα βγάζεις πέρα με το Μάξιμο; Εγώ θυμάμαι ότι στο πρώτο τρίμηνο ήθελα συνέχεια να κοιμάμαι!!

:P:P

ZS95p3.png  hcT0p3.png

.... Ποιον χρόνο βρε άτιμε, που πνιγόμαστε??....

:lol::lol::lol: (αυτό με τον "ελεύθερο του χρόνο" και εγω πότε δεν μπορώ να το καταλάβω) :lol::lol::lol:

Μαριλίνα κάντο το 2ο παιδάκι όμως , τι τωρα τι σε 2-3 χρόνια ... ο δικός τους ελέυθερος χρόνος πάντα θα υπάρχει.... :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Μην το συζητάς.. Χρόνια θα περιγράφω, συνοπτικά ως εξής: οι γονείς μου μένουν Πρέβεζα, έρχονται για 5-10 μέρες και φεύγουν ξανά. 'Εχω εδώ την πεθερά μου, αλλά έχει ξαναπαντρευτεί και με νέο σύζυγο, παιδί, κλπ, δε θέλω να επιβαρύνεται με το μεγάλωμα του Μάξιμου.. Προσφέρεται, αλλά δε με κάνει να νιώθω άνετα. Έπαθα αποκόλληση, είμαι ξάπλα και έχω πάθει πλάκα... Βάζουμε γυναίκα το πρωί, την αδελφή μου το απόγευμα. Ο Χάρης όποτε θυμηθεί, το βγάζει καμιά βόλτα (ανάθεμα την ισότητα...)

Σκέψου το εξής: με τον 1 ή τον άλλο τρόπο, το κάθε παιδί θα σε χρειάζεται 18 χρόνια (τουλάχιστον). Αν κάνεις 2ο παιδί, αυτομάτως τα 18 χρόνια γίνονται 20-21-22-κλπ ανάλογα με τη διαφορά των μωρών. Με μικρές διαφορές, φτάνουμε πιο σύντομα τα 18 εκείνα χρόνια..

Εγώ σχεδόν απόφαση τό έχω πάρει (τυγχάνω και μοναχοπαίδι)!!

Απλά έλεγα να περιμένω λίγους μήνες ακόμα, τουλάχιστον να μπορώ να συνεννοούμε λίγο καλύτερα με τον μεγάλο...

:roll:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Ουυυυυ, 9 μήνες περιθώριο έχεις να συνεννοείστε καλύτερα ώσπου να'ρθει το πιτσιρίκι!

Εδώ βασίζομαι εγώ στο 7 μηνο που θέλω ακόμα και δεν έχει περπετήσει ακόμη το τερατάκι...

Μια χαρά είσαι όσο δεν περπατάει!!! Απόλαυσέ το!!!

Δεν φτάνει ακόμα πράγματα, κουνιέται λίγο πιο δύσκολα.

Ο δικός μου που τρέχει, τον κυνηγάω συνέχεια. Το καλό είναι ότι αν και τρώω σαν γουρούνα δεν έχω πάρει ούτε γραμμάριο.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

(Σκέφτομαι σοβρά να επενδύσω τους τοίχους ενός δωματίου με αφρολέξ, να το ηχομονώσω και τον κλείνω μέσα τα πρωινά!! Πού στο καλό την έχουν τόση ενέργεια?? Μια σταλιά είναι...)

Διαφημίσεις

(Σκέφτομαι σοβρά να επενδύσω τους τοίχους ενός δωματίου με αφρολέξ, να το ηχομονώσω και τον κλείνω μέσα τα πρωινά!! Πού στο καλό την έχουν τόση ενέργεια?? Μια σταλιά είναι...)

χα χα χα :lol::lol::lol: καλόοοοοοοοο

oIKlp2.png

Πάντως, επισήμως, είναι καλύτερα να έχουν τρία χρόνια διαφορά τα παιδάκια, ώστε το πρώτο να έχει ανεξαρτητοποιηθεί κάπως, όχι απλώς να περπατάει και να μιλάει αλλά και να έχει λύσει το θέμα της πάνας.

Όλα αυτά βέβαια θεωρία είναι, κι εγώ δε μπορώ να περιμένω τόσο

Θα σας πω και την δική μου ιστορία.

Έχουμε μία κόρη 5 ετών και τώρα λέμε ήρθε ή ώρα για ένα ακόμα (ή μάλλον άργησε). Στην αρχή είπαμε να περιμένουμε να μεγαλώσει η Ζέτα, μετά ο σύζυγος έμεινε για ένα χρόνο περίπου χωρίς δουλειά, πέρσι άλλαξα εγώ δουλειά όποτε δεν μπορούσα με το καλημέρα να τους πω ότι θα φύγω και έτσι όλο το αναβάλαμε. Σκεφτόμουνα ότι θα ήταν καλύτερα να ξεπεταχτεί και η μικρή. Τώρα πλέον βάλαμε μπροστά και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα ξέρουμε αν ο πρώτο μήνας δεν πήγε χαμένος.

Αυτό που ήθελα να σας πω είναι ότι γέννησε πρόσφατα η κουνιάδα μου και όταν πήγαμε να την δούμε (μένει στην επαρχία) όλη υπόθεση μωρό-πάνες-βραστήρες κλπ μου φάνηκε λες και ήμουν από τον ΑΡΗ. Τα έχω ξεχάσει όλα και μου φαίνονταν όλα τόσο μικρά που έπαθα πλάκα. Αν μείνω έγκυος θα πρέπει να τα μάθω όλα φτου και από την αρχή.

Ευτυχώς με τον άντραμου δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι κολλημένος με το PC αλλά είναι πιο κολλημένος με την κόρη του που τον τραβάει από την μύτη και ευτυχώς βοηθάει πάρα πολύ με τις δουλειές του σπιτιού.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Καλά εσύ jtse είσαι από τις πολύ τυχερές...!!! Εγώ έμεινα έγκυος πριν κλείσει τα δύο ο γιος μου. Μεγάλο ζόρι στην αρχή..γιατί βλέπεις ο άντρας μου είναι χειρότερο μωρό απ το μωρό!!!! τα θέλει όλα στο χέρι, πετάει πράγματα παντού, ασχολείται μανειοδώς με υπολογιστές και κινητά, κάνει ψίχουλα, δεν πλένει ούτε ένα πιάτο και αλλάζει τρία πουκάμισα τη μέρα.....!!!! Στην αρχή είπα θα σαλτάρω! Όλο έλεγε θα βοηθήσει κι όλο άλλα λογια να αγαπιόμαστε ο κύριος. Τελικά έπεθα μια ωραιότατη αποκόληση, έμεινα 10 μέρες στο νοσοκομείο και τώρα είμαι στο κρεβάτι... ευτυχώς είναι και η μαμα μου εδώ. Αλλά πρέπει να σας πω οτι τα χρειάστηκε ο κύριος που μπήκα στο νοσοκομείο!!!! Τρελάθηκε!!! τώρα δε μπορώ να πω κάνει τουλάχιστον τα βασικά...

Πάντως για τις υποψήφιες 2η φορά μανούλες η συμβουλή που έχω να δώσω είανι να περιμένουν να καθαρίσει τουλάχιστον το πρώτο παιδάκι να μην έχουν κι αυτό το άλλαξε πάνα, πλύνε, σήκωσε κλπ. Γιατί αν δε σας βοηθάνε οι άντρες σας τώρα η περιμένετε να αλλαξει κατι μετά....

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

γλυκια μου δυστυχως εκ πειρας δεν μπορω να μιλησω αλλα γνωμη μου ειναι οτι η διαφορα ηλικιας των παιδιων να μην ξεπερναει τα 2-3 χρονια.. "ξεπαιδιαζεις" γρηγορα, τα παιδακια εχουν παρεα και στα παιχνιδια και γιατι οχι και οταν μεγαλωσουν στην εφηβεια, αλλα θεωρω οτι ειναι καθαρα προσωπικο θεμα.. ομοιοπαθουσα με τον αντρα κολλημενο στον υπολογιστη αλλα η αληθεια ειναι οτι οποτε τον χρειαζομαι τρεχει. απο κει και περα σου ευχομαι με το καλο να σου ερθει ο πελαργος οποτε εσεις θελησετε!

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια , εμεις οταν ειχε γεννηθει δεν σκεφτομασταν για 2ο μωρακι συντομα , δεν ειχαμε καποια εξτρα βοηθεια εκτος απο ο ενας τον αλλο οποτε μπηκαμε αρκετα στα βαθια απο την πρωτη μερα , ειχαμε φτασει το πρωτο 2,5 μηνο ( μετα κοιμηθηκε ο μικρος ολοκληρο το βραδυ ) να ειμαστε 2 ζομπι στο σπιτι με ενα μπιμπερο στο χερι :) ομως περασαν ολα αυτα , ο μικρος σιγα σιγα μεγαλωσε και εμεις βρηκαμε τους ρυθμους μας , κατανεμαμε τις δουλειες μας και μπηκαμε σε ενα προγραμμα , οπου απολαμβαναμε να εχουμε . Δεν μπορω να πω εχουμε κουραστει παρα πολυ ιδιαιτερα ο αντρας μου οπου ειναι το ποδι και εκεινος απο τις 6.00 και παει και στη δουλεια και οταν γυρναει γυρω στις 3.00 ασχολειτε μαζι μου με τον μικρο μας . Μολις λοιπον περασανε επιλοχειες καταθληψεις και ιστοριες , εχασα και ολο το βαρος που ειχα παρει , και ειδαμε οτι ειμαστε ικανοι να τα καταφερουμε και οικονομικα και σωματικα ειπαμε ναι στο 2ο παιδακι και με πολυ μικρη διαφορα μεταξυ τους . Οταν ο Κωνσταντινουλης ητανε 10 μηνων και κατι περιπου αρχησαμε να προσπαθουμε για 2ο παιδακι , ετυχε να ειμαστε πολυ τυχεροι και να ερθει απο τον 1ο μηνα . Αρα τωρα ο μικρος μας ειναι 15 μηνων και εγω σε 2,5 βδομαδες κλεινω τον 5ο μηνα εγκυμοσυνης . Δυσκολευτικαμε αρκετα στην αρχη , εγω στον 3ο μηνα ειχα ενα προβλημα με τον πλακουντα ( ηταν χαμηλα και δεν ειχε προσκολησει καλα ) οποτε ο γιατρος γκρινιαζε για να ξεκουραση , οχι δουλέιες , να μην σηκωνω σχεδον καθολου τον μικρο ( πραγμα αδυνατον ) κτλ κτλ , τα καταφεραμε , ευτυχως ητανε κοντα το Πασχα και επειτα και η αδεια του Πανου αρα ενας μηνας ητανε περασε , εντα3ει για να πω την αληθεια ρισκαρα και εγω αρκετα , δουλειες στο σπιτι δεν εκανα εκεινον τον μηνα τα ειχε αναλαβει ολα ο Πανος , ομως τον μικρο δεν σταματησα μερα να τον αγκαλιαζω και να τον φροντιζω οπως και πριν . Τον πηγαμε και 4 μερες στη μαμα του Πανου στο χωριο επειδη με γκρινιαζε πολυ να ξεκουραστω και αυτος ο καιμενος , αλλα ολα καλα εν τελει . Τωρα και δουλειες κανω και τον μικρο φροντιζω και απο πισω του τρεχω (περπαταμε γρηγορα ειμαστε μεγαλοι :) ) , σιγουρα θα δυσκολευτουμε πολυ με τη γεννηση του νεου μπεμπε , ουσιαστικα θα εχουμε σπιτι μας 2 μωρα μιας και θα εχουνε 19 μηνες διαφορα μονο , ομως τωρα θα κουραστουμε λιγακι αλλα σε 1-2 χρονια θα χαιρονται να παιζουνε μαζι και θα εχοΥε παντα παρεα το ενα το αλλο . Σκεφτομασε και για 3ο παιδακι σε 2-3 χρονια αλλα πρωτα απο ολα υγεια και ολα τα αλλα γινονται . Θεωρω οτι με σωστη συνεργασια , κατανοηση και συνενοηση ολα τα καλα γινονται .

Και μένα ο μεγάλος μου φόβος είναι τι θα κάνω μόλις μπω απ'το μαιευτήριο κρατώντας το μωρό αγκαλιά & το Μάξιμο να τριγυρίζει στο χώρο. Εμένα θα'ναι ακόμα μικρότερη η διαφορά τους grafistria, μόλις 16 μήνες & κάτι.

Για τα παιδιά θα είναι ιδανικά, για μας δεν ξέρω..

εντα3ει μωρε , δεν ξερω αμα υπαρχει ιδανικη διαφορα για εμας τους γονεις , παντα το μεγαλωμα ενος μωρου ή ενος παιδιου ειναι δυσκολο . Τωρα ειναι δυσκολο γιατι ουσιαστικα θα εχουμε 2 μωρα στο σπιτι αλλα αργοτερα θα ητανε παλι δυσκολο επειδη το μεγαλο θα ζηλευε πολυ το μικρο , σε καθε περιπτωση υπαρχει δυσκολια αρα διαλεγει ο καθενας τη βολευει περισοτερο τις δικιες του αντοχες .

εντα3ει μωρε , δεν ξερω αμα υπαρχει ιδανικη διαφορα για εμας τους γονεις , παντα το μεγαλωμα ενος μωρου ή ενος παιδιου ειναι δυσκολο . Τωρα ειναι δυσκολο γιατι ουσιαστικα θα εχουμε 2 μωρα στο σπιτι αλλα αργοτερα θα ητανε παλι δυσκολο επειδη το μεγαλο θα ζηλευε πολυ το μικρο , σε καθε περιπτωση υπαρχει δυσκολια αρα διαλεγει ο καθενας τη βολευει περισοτερο τις δικιες του αντοχες .

συμφωνω!!

• 1 month later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ!ΔΥΟ ΔΥΟ.......ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΔΙΜΑ!ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?ΧΑΜΟΣ?ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!ΕΔΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΣΑΡΑΝΤΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ.......ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ.....ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ!ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ?ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΕΚΤΕΣ!

Καλησπέρα θωμαίς

Να σου ζήσει το μωράκι!! :roll::roll:

κι ο δικός μου σύζυγος σκεφτόταν το 2ο... πριν γεννήσω καν το πρώτο. Έκανα κι εγώ καισαρική. Ο γιατρός μου είπε ότι το ιδανικό είναι να περάσει ένας χρόνος πριν μείνω έγκυος ξανά (είχα πάρει και πολλά κιλά κι έπρεπε να τα χάσω) αλλά ότι κι αν έμενα (5 μηνών ήταν ο γιος μου όταν τα συζητάγαμε) δεν θα υπήρχε λόγος να μην το κρατήσω!!

Τώρα, το ιδανικό διάστημα είναι ότι πουν οι γονείς. Εγώ πιστεύω ότι 2,5-3 χρόνια διαφορά καλά είναι. Να μην έχουν μεγάλη διαφορά, αλλά να μην πέσουν και μαζί τα έξοδα στη συνέχεια (φροντηστήρια κλπ).

Πάντως εγώ θα σου έλεγα να συνηθίσεις λίγο το νέο τρόπο ζωής με το μωρό και μετά να αποφασίσεις πότε θα του κάνεις αδελφάκι!!

:D:o

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Ki γω ως μοναχοπαίδι ήθελα σίγουρα 2ο μωράκι κ μιας που κάναμε το 1ο με εξωσωματική μας είπε ο γιατρός ότι είναι καλύτερα να κάνουμε τη 2η προσπαθεια σύντομα λογω οργανισμού κ ορμονών.Οι γιοι μου θα έχουν 20μήνες διαφορά..Κ ήδη έχω πει ότι θέλω να πιάσω κ μια κορούλα στο μέλλον!

Μην το συζητάς.. Χρόνια θα περιγράφω, συνοπτικά ως εξής: οι γονείς μου μένουν Πρέβεζα, έρχονται για 5-10 μέρες και φεύγουν ξανά. .

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΑΧ

line_line_typew12_beg_d_typew11_time_1195880400_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Τα δικά μου έχουν 18 μήνες διαφορά. Ήταν δύσκολα, έπαθα αποκολλήσεις κ.λ.π., αλλά όλα πήγαν κατ΄ ευχήν και τώρα είναι μια χαρά. Το καλύτερο βέβαια είναι να έχει βγάλει το μεγάλο την πάνα, δηλαδή 3 με 4 χρόνια διαφορά για τους γονείς, αλλά για τα παιδιά πιστεύω ότι η μικρότερη διαφορά είναι η καλύτερη.